3 gündür balığa çıkıyoruz ama ben hep elim boş dönüyorum :) Var mı bu işin bir taktiği?
Balık tutmanın incelikleri nelerdir?
Balık tutmanın incelikleri nelerdir?
çok büyük balık beklemiyosan misinen 0.22 alabilirsin ve florokarbon almak daha mantıklı olucaktır ya da ileri atmak istiyosan biraz paraya kıy 1500 liray 100 200 atarlı 4 metre surf al normal oltayla tacağının 6-7 katını atrsın ya da lrf al sahte at jig at glowlu olursa dah iyi olur jig sonra balık tuttuğun yerde levrek gibi avcı balıklar varsa sinek iğnelerle kefal avla sonra tekli 1 numara büyük iğneye onu sırtının üst kısmından canlı tak ve oltayı çok zorlamadan oltayı salla atma kjalaman açık olsun çünkü ona gelirse büyük gelir (1-2kilo) ya da yemli atacaksan 5-6 numar iğne al karides al tavuk alma balon balığı götürür karidesle sargoz mırmır çupra levrek kargöz melanur alabilirsin yad surfe 75 gr bombardo al ve bir tane bombardo için balıklara kullanmak için olan pipet al malum yazılı orkinos mevsimi saat akşam üstü 4 gibi çık 8 gibi dönersin zaten bi oltayı yemli at surfede pipet atarsın oynak görünce yalnız sufe makinayı min 6000 kafa alman lazım ve surfe 0.35 misine alman lazım ZAMAN ÇOK ÖNEMLİ YA SABH GÜNEŞ DOĞMADAAN KALKICAN GİDİCEN YAD AKŞAM ÜSTÜ 4 TE ÇIKICAN SAT GECE 12 YE KADAR KAL KAF DAĞITIRSIN HEM ARKADAŞINIDA AL ÇEKİRDEKTE AL İÇECEKTE AL FINDIKTA AL FINDIK OLMAZSA OLMAZ (: ve SAVAŞ DURSUN İZLE
Ne tür balığın tutulacağı, kullanılan misani ve iğne tipi, kullanılan canlı yem bunlar önemli faktörlerdir.
Balık tutmak sigara gibi bağımlılık yapar. 15 gün tatile gittiğimde 13 günüm balıkla geçmişti. Fakat bölgede beklediğim gibi balık olmadığından kefal tutmuştum. Antalya'da ise turna yakalayabildim levrek avına çıkmışken :)
Sahte yemde kullanabilirsiniz ama biraz zahmetli bir iş. Balık forumlarına bakarak bilgi edilebilirsiniz. Mesela kefal avı forum filan yazın googleye çıkar bir yerler :)
Kiyidan atiyorsan oltani koyu renk igne ile su yesili misina.kullanmalisin. Ana olta 0.50 misina bedenler 0.40 olmali. Beden ile govde arasindaki firdondu isini kolaylastiracaktir. igne kiyidan attigin icin mutlaka 4 numara mustad olmali. Bu igne ile 1 kg ye kadar balik cekebilirsin. Yemleri takarken igneyi olabildigince gizlemelisin. Yem konusunda tavsiyem ; sülünez, boru kurdu, teke, kalamar sakali, çimçim ya da mamun.
oltayla bekle bekle olmaz bu işler..
dalış kıyafeti alacaksın, iki zıpkın, bir bıçak, 1 şnorkel, 1 şamadra ve palet.. sonra at kendini sulara...
yüzlerce kez.. ben adada buyudum adada yaşıyorum bizim hayatımız deniz ve sahil..
Cevap
26Cevap
Şimdi anlatıcağım %100 gerçek benim arkadaş balık tutarken bakmış 3-4 sat geçmiş bişe yok toparlanamya yakın bi bakmış hareketlilik felan var oltayı neyse bi çekmiş bi poşet içinde siyah içi dolu pis bebek bezleri :D al bunun mangalını yap ye deyip dalga geçmiştim :D
Kamışla mı tutuyorsun misine ile mi?
Misine ile tutuyorsan yani kamışsız elinle tutuyorsan karşında bu işin ustası duruyor :)
Tutacağın balıkların %30 nu vermen şartı ile anlaşabiliriz.
Olta dediğin bu resimde ki de olta.
ucunda iğnesi ve ağırlığı suyun içinde, misineyi sardığın mantarda yerde.
Oltadır o :) Ama anladım senin dediğini o işin ustası ben değilim.
Usta bir balıkçı olarak öncelikle 1-doğru zaman, 2-doğru mekan ve 3-doğru malzeme diyorum ben, zamanlaman iyi olmalı, balık tutacağın yer çok önemli, doğru malzemeyle gitmende tabi.. bunun dışında herşey teknik mesele.. rast gelsin...
tam benlik soru bodrum güvercinliğe cok gideriz didimede geldim mercan cok cıkmıstı bir kaç cipura ama biz tekneden acılıp avlanırız sen nerden avlanıyorsun
biraz inan çaparin nasıl? alanın nasıl tekneylemi çıkıyosun yoksa kıyıdanmı olta atıyosun?
4 tane kanca olmaz çaparide o büyüktür göl içindir o çaparinin kancaları küçük olur tekne ile açılırsan daha iyi tutarsın...
Martıları takip et martılar ne taraftaysa o tarafta balık vardır veya sürü geçiyodur.Bildiğin gibi martılar balığı çok sever balık nerdeyse onlar ordadır boş arazilere gidip tutmaya kalkma :D
hangi denizde çıkıyorsun? kıyıdan mı atıyorsun , denize mi çıkıyorsun ? Hangi yöntemle avlanıyorsun? Ne avlamaya çalışıyorsun?
sorun şunun gibi olmuş : Kız arkadaşım dün ağladı, sizce neden?
ilk olarak tutmak için o mevsıme uygun bı balık seç. ne gelırse gelsn dıye atarsan daha çok boş dönersin :) sonra ınternetten arastırarak nasıl tutulcagını orenebılırsın. yada bana mesaj atarsan anlatırım :)
ne atarsan at sazana atma yeme yazık :) dolu atıp boş çekersin :))
Ben zıpkınla avlıyorum dalış yani olta misina işi hikaye palavra zaman öldürür o zaman hırsızıdır zıpkınla başla:D
Bu işin taktiği balık tutmaya gittiğin günün dönüşünde en yakın balıkçıya uğrayıp iki veya üç kilo balık almaktır. :)
ani hareketlerden sakınacaksın.misinayı çekerken özellikle.yavaş yavaş takılcan.
döşeyeceksin c4 leri üstünede koydummu metal plakları çivileri patlatıcaksın ne deniz kalıcak ne okyanus gökten balık yağacak mübarek
Ömrümde 1 kez denedim ondada oltayı denize attım
Canlı solucanla balık tutulur. Solu"cansız" asla
Ölü taklidi yap panpa.
Sabretmek, sadece sabretmek.
oltaya ciğer takmak
erkek baliklara tebessum et
oltayı atmak ve sabırla beklemek ;)
var :)
rastgelecek :))
çirpin suyun içinde hepsi gelir...
doğru yemi kullanman lazım
BALIKLARIN SUYUNU BOSALT SUSUZ KALINCA YAKALARSIN