gençler evlenen her çift ilk senesinde çocuk yapmak zorunda mıdır? cevremdeki herkes neden evlenir evlenmez çocuk yapıyor..evlendikten 2,3 yıl sonra yapılsa daha uygun olmaz mı? sizce?
Cevabın nedir?
+1 yılSorumsuz , Cahil, Egoist Insan olduklarindan desem dogru Cevap olur...
Bir Insan kim olursa olsun Kadin Erkek farketmez Karsisindaki Kisinin hayatina müdahale etmeden kendisine Dürüst bir sekilde sormali Sevdigim kisiye neler verebilirim Evlenirsem.
Bir cok Insanin Agzinda Asigim Seviyorum Sözleri olabilirde ama gercekden seven gelecegi olmayan bir Gelecege evet diyip karsisindaki Kisinin gelecegini karartmaz.
Bu Dogrultuda Cocuk yapan Yeni Evli ciftlerin % 90 bilincsiz Cocuk Dünyaya getiriyorlar Sen bir Anne , Baba olarak sormalisin hazirmiyiz, Cocugumuza nasil bir zemin hazirladik ne gibi bir gelecek verebiliriz, vede Cocugumuz oldugunda gidecegimiz Kisitlamalar Iliskimizi zedelermi zedelemezmi bunlari Düsünmedikleri icin bence Yukarida belirtigim gibi Gerekcelerim...
Umarim birazda olsa aydinlatdim Sizi.
Toplumun bireyleri olarak Sorumluluklarimizin nekadar farkinda olursak okadar daga cok verimli oluruz Toplumumuza..11 Yorumla- +1 yıl
Çocuk sahibi olma kararı alan bireyler herşeyi göze alarak bu karara varıyor zaten. Geçmişte bir yaşantınız mı oldu bilemem. Cahillik dersiniz eyvallahta kime göre neye göre insanlar sorumsuz mesela. %90 genelleme vermişsiniz peki size şunu söylemek istiyorum. Eski zamanlarda insanlarda korunma yolu varken neden peki 6-7 çocuk sahibi olma kararına varıyorlardı? Kıt kanaat geçinen insanlar neden bu kadar üremekte ısrarcılardı. Mesele yeni evlenen çiftler değil mesele zihniyette. Çevremde gayet iyi gördüğüm yeni evlenip çocuk sahibi insanlar var. Hiç biri de sizin dediğiniz gibi cahil sorumsuz ve ne alakaysa egoist değiller. Kimse ilk evlendiği gibi çocuk sahibi olmak zorunda değil fakat uzman doktorların da söylediği gibi belli bir süre sonra yumurtalar tembelleşmeye başlar bu da kısırlığa sebep olabilir.
En İyi Cevaplar
Kimisi çocuk hasreti çeker o duyguyu bi' an önce tatmak ister, kimisi belki bi' nevi mecburiyettendir, kimisi de yanlışlıkla olmuştur :)
Gençlerin kafada genelde şöyle bir düşünce var, 'ulan evlenirim 3-5 sene iyi bi doyarım karıma/kocama, sonrasında çocuk yaparız..' bu azgınlığın vermiş olduğu bir durum :) Lakin çocuk olduktan sonra da doyulabilir karıya/kocaya. Göğüs sarkması, kilo vs. bunları bahane edebilirler belki ama boş, çiftler her haliyle birbirlerini sevmeli .. Zaten sevmeselerdi, kabullenmeselerdi çift olmazlardı .. Bence çocuk yapmanın yaşı yok.. Evlenin, çoğalın..10 Yorumla
Bence evlendikten 2-3 sene sonrası daha uygundur baktın olmuyor anlaşamıyorsunuz yürümüyor evlilik boşanmak istiyorsunuz ama ne yazık ki ortada bir engel var oda çocuk sırf çocuk yüzünden boşanamıyorlar ve gittikçe daha kötü bir evlilik oluyor çocukta bundan etkileniyor ister istemez sonrası meçhul yani o 2-3 sene eşinle evliliğin keyfini çıkar
00 Yorumla
+1 yılkatılıyorum sana..
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
46Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılçocuk öyle düşünmeden edilmeden yapılcak birşey değildir.çocuk demek,hayatına yeni sorumluluklar yüklemek demektir.yeni bir hayat demektir.senin için senden daha önemli birinin olması demektir.yetiştirmesi büyütmesi zordur.bence evlendikten heme sonra çocuk yapılması iyi değil.çünkü evlilik risklidir.belki birbirine alışamayan iki insan evlenir ve mutlu olamazsa ve ilk seneden çocuk yaparsa,çocuk için birbirlerine aktlanmak zorunda kalacaklardır.o kişilerin hayatı pek hayata benzemez.ki çocuğun hayatı da etkilenir bundan.yani bence evliliğe zaman tanımalı.en az 3 yıl sonra çocuk yapılmalı diyorum.çiftler birbirlerine alışmalı ve birlikte yaşamayı öğrenmeli.ve birazcık evliliğin tadını çıkarmalı.
mesela atıyorum 5-6 yıl çıktıktan sonra evlenenler hemen çocuk istiyor olabilirler.onlara bi lafım yok.haklıdırlar kendilerine göre.belki senin çevrendekiler de öyledir10 Yorumlabence ilk önce evliliğin keyfi çıkarılmalı bir süre zaten çocuk doğduktan sonra sana ait bir hayat kalmayacak kalmamalı da zaten sakın öyle çocuğu sokağa salıp yada televizyon başına kitleyip kendinize boş zamanlar yaratmayın yapmadan önce çkarın hayatın tadını sonra da güzel güzel yapın çocuğunuzu da vatana millete hayırlı olsun
00 Yorumla
+1 yılZorundadır.
Bir sene içinde çocuk yaptırma bakanlığı bu uygulama için bir çok değişik fon ayırmıştır.
Çocuk yapmamaları durumunda kadına el koyulup, çocuğun ilk yıl dışında doğması durumunda ise çocuğun %51 nin ipotek altına alınması meclis kararı ile diye girişesim geldi.00 YorumlaÖnemli olan 1 sene 3 sene değil, evlenince aceleye getirmemek lazım bazı insanlar evlenince çok değişiyor evlilik onlara eğlence gibi geliyor, en önemlisi de çocuğu yapmak için durumunun biraz normal standartlarda olması şart bazı insanlar hemen evlenelim bu iş bitsin aradan çıksına getiriyor ama daha bir iş bile bulmamış bu durumda beklemek lazım çocukta bir can onuda düşünmek lazım.
00 YorumlaYa düşüncelere göre değişir bu. Kimisi duygusal bakıyor, kimisi mantıksal.
Duygusal olanlar o günün daha değerli kılınması için yapıyor.
Mantıksal düşünen de kendilerini her türlü hazır hissettiklerinde yapıyor.
Bazıları ise hazırlıksız yakalanıyorlar galiba :)00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılson derece dogru bu durum. zaten severek anlasarak ve sorunsun evlenen insanlar bunu zaman birakiyorlar.. goruculuk usulu yada aileler arasinda huzursuz olanlar veya eslerini kendilerine baglamak isteyenler bu yola basvuruyor hemen. gelelim ki gunumuzdeki bir cok insan cahil kalmisdir evliligin degerlerini bile tam olarak bilmiyorlar.
00 Yorumla
+1 yılaile baskısı debilebilir aslında evlenıldıgı gunden 1 sene gectıgı zaman artıq dedıkoocu kadınlar evlı cıflerın ailerine sorar ne o çocuk yokmu yoksqa kısır mı neden cocuk yok . o ailede evlatlarına baskı yapar . boyle kelişir yani
04 Yorumla
Soran+1 yılben öylelerine patlarım!sanane kardeşil ne zaman istiyorsam o zaman yaparız sonuçta biz bakacağız çocuğa demi
- +1 yıl
aslında guzel bır başlık acmıssın evlenılır evlenmez cocuk bıraz soyle tadını cıkarılmalı 4 sene maxiumum
Soran+1 yılbencede inş gelecekteki eşimde böyle düşünür..
- +1 yıl
İNSALLAH İNSALLAH.
bencede zamanı olmalı. tamam evlilik önemli karar sonuçta, ama genede ilk yıl veya ilk birkaç yıl insan ilk önce birbirine alışmalı. kız/erkek arkadaş dönemiyle evlilik döneminin çok farkı var eğer ayrı evlerde yaşamışlarsa. birbirlerini tam tanımadan çocuk olursa, ayrılık durumunda sorunlar oluşucaktır...
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 721 cevap paylaştı. Evlenir evlenmez cocuk yapan ve sonrasinda birbirlerine uygun olmadiklari halde cocuktan dolayi evliligini devam ettiren bir suru insan var. Flort donemi ve evlilik ayni olmuyor. Belli bir zaman sonra hersey aliskanlik halini aliyor.
00 Yorumla
+1 yılAllah nasip ederse ben 2-3 yıl sonra düşünürüm. ama olursa da aldırmam doğururdum. biraz evliliğin de tadı çıkmalı. bir canlının sorumluluğunu almak çok zor. daha evliliğe alışmadan çocuk yapmayı doğru bulmuyorum.
00 YorumlaO biraz evlilik öncesindeki yaşanmışlığa bakıyo.
Mesela unv tanısmıslar 3 sene orda geçirmisler okullar bitmis askerlik, iş, nişanlılık derken 2-3 sene geçmiş e haliylen evlenince hemen çocuk geliyo.
Diğer turlu tanısılıp 1 sene sonra evleniyolarsa bencede bi 2-3 sene beklemek gerek.10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,7b cevap paylaştı. gençler evlenen her çift ilk senesinde çocuk yapmak zorundadır cevremdeki herkes neden evlenir evlenmez çocuk yapıyor..evlendikten 2,3 yıl sonra yapılsa daha uygun olmaz
05 Yorumla
Soran+1 yılsorumu neden buraya yazma gereği duydun?
Soran+1 yılpardon sonunu dikkali okumamışım
Soran+1 yıl:)
Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,6b cevap paylaştı. Çocuk aileyi birbirine bağlar çocuklu çiftlerde boşanma oranı düşüktür. Çocuk mutluluktur evin neşesidir.
17 Yorumla
Soran+1 yılo evin neşesi çocuk 3 yıl sonra falan olsa?
Soran+1 yıltabii
- +1 yıl
boşanma oranının azalmasının sebebi çocuk olduğu için mecburiyettir.
Soran+1 yılsiz erkekler çocuk olunca eşinizi daha mı çok seviyorsunuz?çocuğunuz olmazsa sevmeyecek misiniz? onunla sadece çocuk için mi evleniyorsunuz?
Soran+1 yılbebekleri ağlayınca sevmiyorum...
Kişilerin hazır olmasıyla alakalı bi durum bence de ama her ne kadar hazır da olsalar evlilikten en az 2-3 yıl sonra olması gerektiğini düşünüyorum ben.
00 Yorumlatamamen sizin kararınız. çevre baskısı olabiliyor. ben 1 senelik evliyim. insanlar diyor cocuk yok mu diye zamanı var diyorum susuyorlar.
insanların sorularına aldırmayın. keyfinize bakın.10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 542 cevap paylaştı. Aynen öyle, üstelik evliliklerde boşanmalar genelde ilk yıllarda oluyor, o kritik dönem atlatıldıktan sonra çocuk daha iyi olur bence.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 6,2b cevap paylaştı. Yaş geçiyor.Zaman kadınlara adil davranmaz.Erkenden doğsun büyüsünler sonra hayatlarını yaşarlar.
06 Yorumla
Soran+1 yılyaşlandıktan sona bn o hayatı yaşayıp napayım!
Soran+1 yılsizce 27 yaş geç mi?
Soran+1 yılhayır 24,25 gibi elensem 27de çocuk yapsam diyorum
+1 yılilksenede çocuk yapmak bence çok yanlış tüm rahatınız kaçıcak önce biraz hayatınızı yaşayın birbirinizin tadını çıkarın sonra zamanı gelince yaparsınız
hem erken yaptınız çocuğu anlaşamadığınızı anladınız ayrıldınız diyelim çocuğada yazıkdeğilmi00 Yorumlaevet daha uygun olur 2-3 sene sonra çocuk yapılsa, ama kadınların yapısı gereği çocuk yapmayı çok istiyorlar. Zaten evlendikten 1 sene sonra cocuk sahibi olanlarda kadın istediği için çocuk olmuştur. Bu da var.
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 575 cevap paylaştı. tabi ki de zorunda değildir... anlaşırsanız o da kabul eder hiçbir sorun olmaz... 3 yıl sonra yaparsınız.
00 YorumlaYaşa maddi duruma ve esas olarak çiftin toplam olgunluğuna bağlı olmalı çocuk yapmanın zamanı.
00 YorumlaÇocuğunla aradan 35 40 yaş olmasın da, Annemle aramda 22 yaş var mesela :)
03 Yorumla
Soran+1 yıl25 te evlensek 27 de çocuk iyi olmaz mı sence?
Soran+1 yılhım
evliligimiz ilk senesinde cocuk yapacakmisiz. emir buyuk yerden. adam 40'ina gelecek yahu. 50sini mi bekleyelim dimi ama?
02 YorumlaEn az 4 sene çünki 3 4 sene sora boşanna insan sayısı 100 de 25 lerde
01 Yorumla
Soran+1 yıldoğru
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yılKorunmuyorlarsa ve bir sorun yoksa kadın hamile kalacaktır. Bazısı da senin gibi düşünüp cinselliğin keyfini çıkardıktan sonra, çocuk yapmak ister o zaman korunmanız lazım.
00 Yorumla evliliğin tadını çıkarmak değilde birşeylerin yerine tam oturması için biraz beklenmesi taraftarıyım .
00 Yorumla
+1 yıl1-değildir
2-erken boşalma sorunu,korunmama yada korunamama,valide ve kayınvalide teşviği yada baskısı,erkeklik ispatlama vs. çoğaltılabilir.
3-olur00 YorumlaBu karsilikli istek isi. Tabi yas durumlarina bagli vede kendine guvene
00 Yorumlaen az 3 diyor başbakan:)ama sen onu dinleme aşkınız sönmeden çocuğu ertele
00 Yorumlaben şahsen ilk senede çocuk yapmayı istemem.sevdiğim kadınla eşimle ilk bikaç sene doya doya yaşamak isterim..
00 YorumlaBence de 2-3 gerekiyorçünkü eşler biraz daha kendini tanımalı, evliliğin akışına alışmalı ve en önemlisi kendini bir ebeveyn olmaya hazır hissetmesi lazım
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 547 cevap paylaştı.
+1 yılzorunda degil tabi neden zorunda olsun aile planlaması denen bişi var
00 Yorumla Hayır ilk senesinde yapmak zorunda değiller. Ne zaman uygunsa o zaman bebek yapılır.
00 Yorumla
+1 yılEğer ki eşinle 8 yıldır berabersen ilk senen de yapman normal ama tanısalı 1 yıl olduysa ve evlendıysen cocuk yapmak sacmalık bence
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğer doğru insansa ve şartlar uygunsa bebeksiz ailemi olur evlı mutlu cocuklu tk hayalm bu:...D
03 Yorumla
Soran+1 yılçocuk herşeye engel bence ne kadar geç o kadar yi
Cevap sahibi+1 yıl5 yıl cocuk yapmayan arkadaş cocuk yaptı ve boşuna gecırmısım 5 yılımı dedı yasamadan bılmezsın evlat bu ya
Soran+1 yıl5 yıla çok geç ama 3 yıl iyidir :D
kişiden kişiye değişir tabi ama gerdek denen bişey var arkadaş
00 Yorumlahemen değil. biraz süre geçsin çiftler cinselliğin keyfine varsın sonra olur.
00 Yorumla
+1 yılyapmazlarsa, farklı düşünenler oluyor, acaba bir sorun mı var diye?
00 YorumlaBiraz erkeği tanımaya çalışın ondan sonra düşünün yani evlendikten 2-3 sene sonra gibi.
00 Yorumlaevlenen her çiftin ilk senesinde çocuk yaptığına şahit oldunmu..
10 Yorumla
+1 yıl1-3 sene eşin ile gezip eğlenip hayatin tadini çikaracaksin sonra bebek
00 YorumlaBence değil çiftlerin o rahat cinsel ilişkiyi arzulu şekilde yaşadıktan sonra denemeleri daha doğru
00 Yorumla
+1 yılheman yapmayınnn tabiki evliliğin tadını çıkarın. gezin dolaşın. eylenin. sonra çocuk herşeyinize engel olacakdır.
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu kendini hazır hissetmekle de alakalı bir durum bence.Benim kendi düşüncem de evlenince hemen istiyorum beklemek bence saçma bana göre.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılzorunda değil tabiki ama birinci sene olmazsa ikinci sene olması iyi olur çok fazla uzatmak da iyi değil bence
00 YorumlaBence evliligin tadini cikarmak lazim , ondan 2-3 sene sonra coluk cocuga karismak
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldeğildir, evlenmeden de yapılabileceği gibi yıllar sonra da yapılabilir hiç yapılmayabilinir de
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkim ne derse desin ben ilk sene çocuk yaparım zaten çocuk yapmak için evlenir insan
03 Yorumla
Soran+1 yılsenin evlilkteki amacın sadece çocuk yapma mı?
Cevap sahibi+1 yılben evliliği çoluk çocuk sahibi olup ve sevdiğin insanla bir ömür boyu bir düzenim olsun diye istiyorum
Soran+1 yılşimdi oldu yukarıda cümleni eksik kulanmışsın
Valla ilk 3-4 sene düşünmüyorum :)
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim çevremdekiler hep 2-3 yıl sonra yapıyor
00 Yorumla düğününde hamileymiştir :D
01 Yorumla
Soran+1 yılhepsi mi?!
Evet ama kim istediği gibi yaşayabiliyorki
00 Yorumla
+1 yılister yapar ister yapmaz
00 Yorumla
+1 yılheyecanla korunmayı unutuyorlar demekki :d
10 Yorumlamin -2 max-5 makbuldür
00 Yorumla
+1 yıl2-3 sene sonrasi en iyisi bencede
00 YorumlaBende saçma buluyorum
00 Yorumlahemen yapmak dogru degil zaten..
00 YorumlaEn az 2 yıl beklenmeli bir evlilik otursun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbn hemen ıstıyorum evlenınce
00 Yorumla- Devamını Gör (4)
Devamını Gör(49)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?