Hayır tabi ki de şart değil. yani bu kişilerin kendi isteğine kalmış bir şey aynı şekilde bir insanın evlenmesi de şart değil kişi evlenmeyeceğim yalnız yaşayacağım diyorsa kimse zorlamamalıdır. yani bunu kimse zorlayamaz.
aynı konu benim için çocuk konusunda da geçerli bir kişi veya çift çocuk yapmak istemiyorsa yapmaz bu kadar basit çünkü her evlilik de çocuk olması gerekmiyor. yani bu toplum dayatması sadece. bu yüzden de çocuk istemeyen eşe saygı duyulmalı yani eşler de birbirini zorlayamaz bu konuda.
Evlenen çiftlerin çocuk yapması tabii ki şart değil ama toplumda öyle bir dayatma var ki sanki iki çift bir araya geldiği zaman mutlaka üremesi gerekiyormuş gibi. İnsanların bir çoğu kendi isteğinden daha çok çevre baskısından dolayı çocuk yapıyor buna çok eminim.
Şart değil tabii ki ama çocuk da bir evliliğin meyvesi gibi bir şey. Taraflar ne zaman kendilerini hazır hissederlerse o zaman olması en doğrusu ve güzeli olur. 😄
Çünkü insanlar robot beyinli şuradan birçok kişiyi döndürsem hayatın doğmak, büyümek, okumak, çalışmak, evlenmek, çoluğa çocuğa karışmak ve yaşlanmaktan ibaret olduğunu düşünürler. Özellikle Türkiye popülasyonun çoğunluğu böyledir. Bazılarında okumak kısmı bile yoktur, vizyon 0 dır.
Şart değil ister yaparlar istemezlerse çocuk yapmazlar evlenen çiftlere çocuk sorusu Demişken bazı gıcık toplum geldi aklıma tamam çocuk düşünüyor musunuz diye sorarsın buna bir şey demiyorum ama neden çocuğunuz olmuyor yok sorun mu var bu söylemlere ayar oluyorum sizene be diyecen istemiyorlar ki yapmıyorlar veya sorun var diyelim öğrenince ellerine ne geçecek herkes çocuk yapacak diye şart değil ya
Halk arasında eşlerin bir iki yıl içinde çocuk yapmazsa sonrasında zorlanacağına dair bir inanış var. Örnek teşkil eden vakalarda oluyor. Tıbben sorunsuz çiftler defalarca seks yapsada hatta dr takibinde bile yapsa bazen olmayabiliyor. Şartlanma bundan kaynaklanıyor.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yani şart gibi. Neden evlendi ki o zaman. Normal cinsellik yaşamak için olduğunu sanmıyorum çünkü sevgiliyken de cinsellik yaşanıyor ve evlenmeden de aynı evde yaşayabilirsin. Evlilik çocukların ailesinin belli olması için yapılan resmî bir şeydir bana göre.
Şart değilde çocuk olmayacaksa ne anlamı kaldı ki evlenmenin? He inançlı insanların evlenmek için başka sebepleri de olabilir ama ben inançlı olmadığım için çocuk olmayacaksa evlilik benim açımdan anlamsız.
Bana kalırsa tamamen istek meselesi. Kimse bu duruma müdahale etmemeli ama maalesef bizim toplumumuzda her bokologlar haddinden fazla müdahil oluyorlar. Keyifli geceler..