Eşimle üç yıldır evliyiz ne ben ne de eşim henüz çocuk düşünmüyoruz. Ama sürekli çevremizden bir baskı görüyoruz, bebek ne zaman, daha neyi bekliyorsunuz, bebek yok mu vs. vs.
Artık usandım gerçekten insanları memnun etmek için çocuk sahibi mi olmam lazım 🙄
Her evli çift bebek sahibi olmak zorunda mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Herkes çocuk sahibi olmak zorunda değil bu sizin karı koca aranızda olan bir konu bizim insanlarımızda olmuyor diye dedikodu yapacakları belli ama çocuk bakımı da kolay bir şey değil dışardakiler için karar verme sen kendini hazır hissedip eşinle isteyeceğiniz zaman düşünün o çocuğu büyütcek olan sizsiniz dışardakiler değil
22 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle 🙄
- +1 yıl
Cocuk olmayinca farkli arayislar basliyor bence olmali
En İyi Cevaplar
Hayır zorunda değil zaten bu elalem yüzünden millet tribe girip ya evleniyo ya çocuk yapiyo hazır olmadan ondan sonra işler yolunda gitmiyo bakiyo evliliği yurutemiyo bakiyo uanlis karar verip çocuk yapmış sorumluluğunu alamiyo sonrada düzeni bozuk aile yapısı bozuk toplum psikolojisi bozuk insanlar yetisiyo sonra vay efendim nolmus. Anne baba olmak buuk sorumluluk ister öyle kolay değil çocuk bakmak onlar konuşur ama iki ağlayınca kucağına almazlar sana destek olmazlar anca öyle boş boş konuşurlar kişi kendini nezan hazır hissederse maddi manevi çocuk ozaman olmalı sağlıklı olanı budur. Benimde var bı oğlum eşimden ayrıldım sorumluluğu kaldıramadı halbuki istenerek konuşularak planlı yapıldı ama iş ciddiye binince çocuk doğunca pirrr adam yok noldu olan bana oldu olan çocuğuma oldu o yüzden herkes bizahmet o çenesini kapasin kimsede hazır olmadan kimsenin canını yakmasin... Ben o sorumlulukta olmasaydim nolcakti çocuğa bende olmasam bakmasam o çocuğun suçu ne gunahi ne benim suçum neydi bunları sorduğumda karşımda muhatap bulamiyorum...
45 Yorumla
Soran+1 yılO kadar güzel ifade etmişsiniz kiiii, tebrik ediyorum
- +1 yıl
Burdan sorsam dalga konusu oluyor neyse tm bisver
+1 yılHayır kesinlikle değil!
İnsanların ne düşündüğünü asla umursamayın hakkınızda ne konuştuklarını kesinlikle umursamayın çocuk sahibi olmak öyle dışarıdan göründüğü kadar kolay bir şey değil. Çok büyük bir sorumluluk herkes bu yükün altından kalkamaz ne yazık ki kendinizi ne zaman anne ve baba olmaya hazır hissederseniz. O zaman çocuk sahibi olmalısınız ne zaman ben bu sorumluluğun altına girebilirim elimi taşın altına koyabilirim bu yükü üstlenebilirim diyorsanız o zaman çocuk yapmalısınız kimsenin ne dediğini asla umursamayın çocuk yapmak istemiyorsanız da gezin tozun hayatınızı yaşayın ❤️10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılZorunda değil ama bebek ve çocuk evin bereketi ve neşesi eşlerin birbirine sıkı sıkı bağlanması için gereken bir adım çocuk bambaşka bir olay geleceğinizi ve yaşlılığınızı da düşünmeniz lazım yarın obürgün çocuk olmaz ise o dönemlerde çok zorluk yaşarsınız çocuğun eyvallah bakımı sıkıntısı derdi çok olur ama ona duyulan sevgi ve aşk herşeyi önüne geçer evde küçük emekleyen mis kokulu bir çocuk bence şart anne ya da baba diyip peşinden dolaşan kendini sevdiren bence her evli çift bu duyguyu yaşamalı
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
38
Cevap
54Cevap
+1 yılEşler bir şey yapmak için zorunda değil evlenicen mecbur çocuk yapican mecbur bi odada uyucaksin bir yatakta uyucaksin veya ikisi de akşam uyuması gerek ya da sofrada her zaman birlikte olması gerek kimse ayrı yiyemez diye bir şey yok yani evli çift keyfi nasıl ister öyle olur yani biri hiç bir şey için mecbur veya zorunlu kilamaz
10 Yorumla
+1 yılZorunda değil. Ağır bir sorumluluk şu anda kaldıramayacağını düşünüyorsun haklısın da onlar evlenir evlenmez çocuk sahibi olmuş insanlardır büyük ihtimalle hayat yaşamak ne bilmiyorlar ki sadece çocukta sanyorlar mutluluğu. Yapmak istediklerin varsa yap içinde kalmasın sonra olursa herşeyi çocuğa göre düşüneceksin
10 YorumlaKesinlike hayır...
Başkaları mutlu olsun ağzını kapatsın diye bu hayatta hiçbir şey yapma. Çünkü ne yaparsan yap ne kadar çabalarsan çaba konuşmalar ve yönlendirmeler devam edecektir. Dönüp geriye baktığında bu hayata benim hayatım mı demek istemiyorsan başkalarına göre değil kendi istediklerinize göre yaşayın. Eşin ve sen ne zaman hazır hissederseniz o zaman çocuk sahibi olun... O zamana kadar da evliliğinizin tadını çıkarın...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır değiller. Evlenmesen neden evlenmiyosun evlensen niye çocuk yok alıcaksın kirli çorabı ağızlarına sokacaksın. Anlamazlar başka türlü. Valla bende zerre saygı kalmadı bana maI maI konuşanları görünce. Anam da olsa babam da olsa lafı sokuyorum zaten bi onlar dır dır ediyor vırt vırt
115 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÖlür direk sjsjs
Cevap sahibi+1 yıl😂😂😂
Cevap sahibi+1 yılSen öyle san sjsjsj tüm gün işteyim zehir kokuyor ahahahahshaja
Cevap sahibi+1 yılEvet yani
Cevap sahibi+1 yılYanılmışsınız beyfendi insanız melek diil
Cevap sahibi+1 yılAynen
Cevap sahibi+1 yılNe alakaaaaa
Çocuk & Ebeveyn konusunda 316 cevap paylaştı. Değil ama insanlar farklımdüşünüyor bu kez olmuyor sanıyor bizde yaşıyoruz bu süreci şu an baskı olarak🙄
16 Yorumla
Soran+1 yılOlmayadabilir yani belki olmuyor değil mi insanları neden darlıyorlar anlam veremiyorum
Soran+1 yılNasıl yapalım
Soran+1 yıl🙄🙄
- +1 yıl
@kaancan_7 vallahi geçenlerde bütün yakınlarım beni gördü köşeye çektiler bana diyolarki sen tedavi görsene neden görmüyosun bende dedim ne tedavisi ee çocuğunuz olmuyor dedim yahuuu biz kendimiz istemiyoruz diyprum diyorlarki yalan diyonuz kızdım dedim ya sanane ben çocuk istemiyorum işine bak sustu çıktı gitti insanların ağzını susturamazsjnjz takmayın insanları.😂😂😂
+1 yılÇocuk sorumluluk demek. Herkes sorumluluğu almak istemez ama toplum baskısı var. Herkes çocuk yapmalı diye bir algı var. Sağlıklı nesiller için çocuğa gerçekten bakabilen insanların çocuğu olmalı.
10 YorumlaDoğumuna 2 hafta olan biri olarak kimse istedi diye bu yüke girilmez, istediğin halde pişman olduğun anlar oluyor evet rahmine düştüğü an bağlılık kaybetme korkusu da ekleniyor. Hazır olmak ve çok istemek önemli.
‘Hamilelik bir kadının kendi ile vedalaşma vaktidir ‘ çok ama çok doğru10 Yorumla
+1 yılHayır. Bakamayacaksan yspmamak lazım. Bakmaktan kastım yeme içme değil. Şefkat, vicdan, merhamet, doğruluk, ahlak, eğitim hepsini çocuğuna öğretmen lazım.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 367 cevap paylaştı.
+1 yılSiz onlara aldırmayınız. Kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman bebek yapmayı düşünün. Bebeğe siz bakacaksınız , uykusuz kalarak; onlar değil..
10 Yorumla kendınızı ne zaman hazır hissederseniz o vakit yapılması uygundur çevreyi boş ver. ilk 5 yıl yapılmaya bilir. evliliğin tadını çıkarmak cinsel hayatın keyfini sürmek için hatta.
10 Yorumla
+1 yılOna baksan benimki 3 tane kızın tek 4. yap diyorlar. Sanki kendileri bakıyor takma çok zor bir sorumluluk yapma çocuk falan
20 YorumlaYo değil bizim millet bayılır zaten her halta karışmaya milletin yatak odasına karışacak kadar cahil karaktersizler
30 YorumlaHayır böyle bir zorunluluk yok. Siz ne zaman kendinizi hazır hissederseniz, çevre her zaman konuşur. Takılmayın.
10 Yorumlasizin ne düşündüğünüz önemli çevrenin değil. istemiyorsanız çocuk yapmazsınız görmezden gelmeyi öğrenip mutlu olun
10 YorumlaOnlarin derdi bebek degil, sizin bebeginizin olup olmamasi ile ilgileniyorlar. Bi problem varsa sözde yardim edecekler!..
13 Yorumla- +1 yıl
Sizdemi evlisiniz ozel bi konu var cevao vermek usterseniz ama cocuk olmayinca farkli seyler oliyor
- +1 yıl
Anladim saolun
Gizli Üye(30-35)+1 yılKesinlikle mecbur degilsiniz buna. Zira çocuk olduktan sonra odaginiz o oluyor. bak ben 26 yaşında 2 cocuk annesiyim şu an bana 3. Cocuk baskısı yapılıyor neyim ben fabrika mi? Anlamazlar o yuzden salla
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenelde sorunlu evliliklerde cocuk yapmayi arka plana atilir. Ondan merak ediyor insanlar ya evlilik iyi degil, ya da kus ötmüyo, ya da kisirlik var diye. Ama onlara ne? Hadlerini asiyorlr iste…
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 687 cevap paylaştı.
+1 yılHayır değil, aksine olunmamalı. O çocuğun sorumlulugunu o konuşan çevre almayacak, kulakları tıkayın yeter...
10 Yorumla
+1 yılöyle bır kural mı var canım. İş arkadasım 40 yasında ben bakamayacağım çocugu neden doğurayım ınsanlar ıstıyor dıye dıyor gayette haklı.
10 Yorumla
+1 yılHayır her çift bebek sahibi olacak diye bir zorunluluk yok. Çevrenin dediğini dinleyerek hayatını ilerletmeye çalışırsan yandığının resmidir
10 YorumlaOlmak zorunda değil hatta kendim açısından söyliyim olmamalıymışım ama çevre baskısına yenik düştük işte
11 Yorumla- +1 yıl
Sizdemi evlisiniz neden ya cocuk olmayincada biz gibi yollara yoneliosunuz
Çocuk olduğu zaman gerçek bir aile oluyorsun. herseyin o oluyor aldığın nefes yedigin ekmek içtiğin su onun için oluyor zamanini sen belirle fakat muhakakk bir Çocuk düşün.
10 YorumlaBu işin sonu yok. Ne zaman evlilik, ne zaman çocuk, ne zaman 2. si? Bu sorular hiç bitmez.
10 Yorumlazorunda değil heryerde olduğu gibi de bunda da toplum baskısı bitmiyor.. istemiyorum deyin geçin
10 Yorumla
+1 yılYoo, şart değil. Elalem A. Ş. karışır öyle her b o ka, kulak asmayın.
10 Yorumla
+1 yılÇevrenizi ilişkinizin içine dahil etmeniz yanlış. Müdahil olmalarına izin vermeyin.
10 Yorumlaherkes dediğine göre vardır bir bildikleri dikkate al.
10 Yorumla
+1 yılZorunda tabi niye evlendin kaynana torun yapmak için 😅
10 Yorumla
+1 yılÇevreyi boş verin çocuğu onlar mı büyütecekmiş? Çocuk nerde kaldı diyene direk ver cevabı sen mi büyüteceksin abla/abi diye kalsınlar öyle. Bizim millet ne kadar burnunu sokmayı seviyor her şeye.
10 Yorumlaciddiye alma gül geç. Düşünmüyoruz de hatta bir daha sormasınlar.
10 YorumlaHayır tabi ki değil iki kişinin aynı kararda olması gerekir bunun için
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 362 cevap paylaştı.
+1 yıl"Çocuk isteyen kendi yapsın" de geç 👍
Sonuçta çocuk istemiyorsun.
10 Yorumla Çok seks yapmanızı kıskanıyorlar onlar hemen çocuğa bakmışlar ahaha
10 YorumlaTekrar evlenebilirsem yegane amacım bu olurdu herhalde.
Dünyaya kalıcı bir parçanı bırakmak...10 YorumlaBöyle bir dünyaya çocuk getirmek istemiyorum size de hak veriyorum
10 Yorumla
+1 yılBiraz birbirinize doyunca. bir şeyler yaşamadan bellek sorumluluğu almayin
11 Yorumla- +1 yıl
Hazır oluncaya kadar yapmayın
Çocuk & Ebeveyn konusunda 657 cevap paylaştı. bence en doğrusunu yapıyosunuz çocuk demek rahatlığa sıkılan kurşun demek hatta huzura atılan rokettir 😂😂
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKimsenin konuşmasına neden izin veriyorsun ki? Çocuk bakmak gerçekten zor iş. İstersen sonra ki zamanlar da olur. İsyemezsende hiç olmaz
10 Yorumla
+1 yılKnk hep masraf millette çene bol hiç düşündüklerı yok
20 Yorumla
+1 yılÇevreden bu tarz baskıların sonu gelmez siz nasıl mutluysanız öyle yaşayın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbunun çevresel psikolojik baskısı cinselliğinizi bile olumsuz yönde etkiler eminim👍
10 Yorumla
+1 yılDüşünmüyorsanız yapmayın tabiki zorunlu değil sonuçta ama evlilikte çocugun yeri ayrı çocuk yoksa boşanmak daha kolay
10 Yorumlaistenir ama değil hele bu dönemde hiç olmmamalı
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDegil tabiki de korunmak zor olmuyor mu hangi yöntemi kullanıyorsunuz
04 Yorumla
Soran+1 yılYoo neden zor olsun ki?
Cevap sahibi+1 yılNe bileyim ten tene olmak ister insan. Yönteminiz ne
Soran+1 yılLütfen soru dışına çıkmayın.
Cevap sahibi+1 yılSoru dişina çıkmıyorum cevabı merak ediyorum basima gelecek çünkü benimde yakın zamanda evlenince
+1 yılOlsa iyi olur olmayinca farkli arayislar oluyor
10 Yorumla
+1 yılTabikide hayir. Ikiniz ayni düsünüyorsaniz sorun yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖff bize ne sizin ne düşündüğünüzden ya ister yapın ister yapmayın, dünyaya zerre faydası yok.
00 YorumlaHayır tabiki. Sakın çocuk sahibi olmayın...
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsosyal medyanın "cnmmm yapmak zorunda deilsin..." tarzı söylemlerinin gazına gelmeyin bence şimdi yapmazsınız sonra zaman geçince sen artık doğurgan olmadığında eşin isterse napacaksın?
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de eşim de henüz düşünmüyoruz, eşim gelip bana suç atacak karakterde biri değil merak etme
Cevap sahibi+1 yılsana suç atar demiyorum kadınlar neresiyle okuyor yorumları. şu an düşünmüyorsunuz ama senin için zaman kısıtlı. kadın 30una geldiğinde yumurtaların çoğu gitmiş oluyor 35ten sonrası riskli doğum. sonra kocan isterse sen yapamazsan ben çocuk istiyorum diyip genç bir kadını tercih edebilir diyorum
Soran+1 yılTamam
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılDeğil çiftlerin kararı
10 Yorumla
+1 yılKendinizi hazır hissetmeden olmaz.
10 YorumlaSiz cevreye değil hayatınızı yaşamaya bakın 😉
10 YorumlaZorunda değil tabii ki
10 Yorumla
+1 yılBen de Çocuk düşünmüyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Taş şaklarımı Bağlatacağım Ve Çocuk Olmayacak Vuru. şup Vuru. şup Duracağım
+1 yılDegil ama bebek co k guzel
10 Yorumlaen iyisini yapıyorsunuz
10 Yorumla
+1 yılhersey zamanında guzel
10 Yorumla
+1 yılTabiki değil hayat sizin sonuçta