Sorum beylere... evlendikten sonra eşinizin çalışmasını ister misiniz?
Cevabın nedir?
+1 yılbir insanın çalışıp çalışmaması kendi tercihidir..ama hayatı devam ettirebilmek için çalışmak zorunludur..Türk toplumu açısından bakacak olursak evlilikte kadının çalışıp çalışmaması konusu artık yavaş yavaş aşılmış görünüyor..çünkü ekonomik sıkıntılar aileleri felakete sürükleyebiliyor, bu durum da bizim kro milletimizi bile bu konuda anlayışlı hale getiriyor...
bunun dışında çoğu kişide, erkek iyi para kazanıyorsa ve kadının çalışması şart değilse evde otursun evine baksın düşüncesi hakimdir..
benim düşüncem ise şu, çok şükür evlendiğimde evimi ve eşimi geçindirebilecek durumdayım, ama çalışıp çalışmama tercihi tamamen müstakbel eşimin takdirindedir..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Evet tabi ki isterim.Bunun maddiyatla da pek ilgisi yok aslında.Durumumuz çok iyi olsa bile eşimin evde oturmasını istemem.O da bir birey sonuçta.Hem benim ona karşı olan saygım hem de kendine olan özgüveni için çalışmasını isterim.Yoksa bir süre sonra erkek kadını bu yüzden ezmeye başlıyor.Kadının kendine güveni,saygısı kalmıyor.Sonra da evlilikleri boyunca mutsuz oluyorlar.Kadın da kendi ayakları üzerinde durabilmeli,erkeğe muhtaç olmamalı.O zaman evlilikler daha sağlıklı,daha güzel olur bence.
52 Yorumla- +1 yıl
En iyi cevap bu olmalıymış asıl.
utanmasalar calisin ben parasini yim dicekler :D
34 Yorumla
Soran+1 yılevet ya :DD
link hihihi :)))
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
17
Cevap
97Cevap
Ben kız arkadaşıma kendime güvenmediğim kadar güveniyorum. Zaten kendimden daha fazla güvenmediğim biriyle birlikte olmam. Ayrıca evliyken işe girdiğinde bir yaramazlık yapacaksa zaten onda değil bende sorun vardır. Ve çalışmasını tabii ki isterim, ben eşek gibi çalışacağım o yiyecek, yok öyle yağma. Kadın erkek eşit.
24 Yorumla
Soran+1 yılYengeyi tebrik ediyorum.vallahi nasıl bir güven verdiyse maşallah.
- +1 yıl
Helal be
Aşk İlişkileri konusunda 426 cevap paylaştı. Kesinlikle isterim..
Hatta çalışmalı..
geldiğimiz şu noktada. yani 2000 li yıllar artık..
Çalışmayan kadına saygım yok benim ..
( anaları , bilmemneleri karıştırmayın onlar eski)
ha beni soruyorsan babannem iş bankasında memur
annanem terziymiş ( rahmetliler)
1930 lu yıllarda çalışan kadının torunuyum ben :)10 Yorumlaben şahsen istemem.yani şu anki hayat şartlarında eğer birileri asgari ücretle ev geçindirebiliyosa ben hayli hayli geçindirebilirim.bu yüzden eşimin e kadını olmasını isterim.eğer kendisi çalışmayı çok isterse küçük bi ihtimal de olsa çocuk olana kadar izin verebilirim.ama öyle çocuğu anneanneye babaanneye kreşe bırakayım çalışayım derse kırarım bacaklarını oturturum evimin başköşesine...
10 YorumlaBana vakit ayırıyorsa,
Sağlığını bozmuyorsa,
Çalışma ortamı güzel arkadaşları iyi ve stresi az ise,
İşini seviyor ve başarılı ise
Tabiki isterim. Ancak huzur kaçıyorsa çalışmaması taraftarıyım.73 Yorumla- +1 yıl
Doğru
- +1 yıl
+++
işim iyiyse gelirimde iyiyse onunda calısmasını isterim. Çünkü ekonomik özgürlüğünü eline alsın isterim.. kendı ayakları ustunde dursun isterim kendine birşeyler katsın isterim put gibi evde oturmasın çalışsın sosyal çevresı gelişsin isterim. yanı o calısmadanda rahatca gecinebılıyosak bile onun çalışmasını isterim. tabı o da isterse yok ben inek gibi evde yatarım dıyosada yapacağım birşey yok.
02 Yorumla
Soran+1 yılçalışmayan bayanlara çok çirkin bir ithamda bulundunuz.sizin anneniz çalışıyor olabilir.başkalrının annesi çalışmıyordu da inek mi oldu yani.anne olmak başlı başına bir iştir bence.
+1 yılyok çalışmasını istemem .benim kadınımın başkalarına hizmet etmesini kaldıramam.. zaten ev işleri gereginden fazla yorucu . kaldıki benim param onun parası die birşey olmaz. maaş kartımı alsın ne yaparsa yapsın ama sadece benim yanımda olsun
50 YorumlaKarım çalışsın diyen bir erkekle evlenmem. Ama Allah korusun maddi durumumuz çok kötüleşir, eşime bir hastalık gelirse elbette çalışırım. Ama normal şartlarda erkek evi geçindirmeli kadın da çoluk çocuğunla ilgilenmeli. Şimdi zaten kadın çalışsa da maaşının yarısını çocuk bakıcısına veriyor. Gerek yok bence.
00 YorumlaKendi bilir, keyfine kalmış. Çalışsa da oluuuur çalışmasa da. Çalışmaya alışan birisi çalışmadığı zaman çok sıkılabilir, hem çalışmak istiyorsa engellemek yanlış olur. Tabi yapacağı iş de önemli, evlere temizliğe gitmesini istemem belki, ama bi şirkette çalışabilir, ya da bir mağazada müşteri temsilcisi de olabilir. Ama zaten kendisi de zorunlu olmadıkça sevmediği işi yapmak istemez heralde.
20 Yorumla
+1 yılkendi bilir ama bana guzel guzel yemekler yapsın bide boyle çocuklarn anne şevkati olmadan buyumesi kötü birşey ben gerekirse 2 kat çalışırım
60 YorumlaEğer maddi durum açısından bir sıkıntımız yoksa çocuk olana kadar çalışsın, sıkıntı değil... Çocuğuyla ilgilensin sonra, bir çocuk babasız yapar ama annesiz asla.
Ha maddi durum iyi değilse, iki kişi de çalışır ve çocuk olduğunda da ikisi ayrı ayrı ilgilenmeye çalışır, bu durumda baba, altını değiştirmeyi filan ezbere bilmelidir tabiki. :)00 Yorumla
+1 yılBir bayan tabiki çalışmalı ekonomik özgürlüğünü eline almalı.Kocasından para almak yerine kendi parasıyla kimseye hesap vermeden harcama yapmalı.
30 Yorumla
+1 yılHayat müşterek bayan çalışmalı kesinlikle. Evde kalmak ona nasıl fayda sağlayabilir ki? Benim kardeşimin evleneceği bayan çalışmamaya niyetliyse de o evliliği yaptırmam yani. O ne öyle hayat müşterek olmalı.
00 YorumlaEğer severek yapabileceği bir işi varsa, çalışmasını isterim. Ama onu yıpratan, zorlayan veya beni kıskançlık krizine sokan bir işte çalışmasına asla izin vermem. Gerekirse, gündüz ayrı, gece ayrı bir işte çalışır, evin ekonomik yükünü üstlenirim.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbiraz maddi durum ve güvenle ilgili bir konu
maddi durum iyiyse zaten gerek yok
maddi durum kötüyse
güvenilecek bir yer olması önemli
ama iş ortamında böyle bir ortam yok
sadece kadınların çalıştığı bir yer olmalı23 Yorumla
Soran+1 yılkesinlikle katılıyorum arkadaşım sana.ya aile ortamı olmalı ya da bayanların bulunduğu bi yer.
- +1 yıl
adamın biri hapse girmiş.karısı ziyaretine gittiğinde sormuş nasıl geçiniyosun ne yiyip ne içiyosun diye.kadın cevap vermiş merak etme iş buldum çalışıyorum demiş.adam meraklanmış biraz da kıskançlıkla ne çalışması nerde çalışıyosun diye sormuş.kadında merak etme güzel bi yer sadece kadınlar çalışıyo hiç erkek çalışan yok deyince adam rahatlamış.günü dolup ta hapisten çıkınca karısına sürpiz yapmak için iş yerine gitmiş ve bi bakmış karısı genel evde :))
Hayır hiç istemem. Allahtan aşağı onun herşeyine yeteceğime inanıyorum çünkü. eşime güvensizlikten değil ortama ve insanlara güvensizliğimden kaynaklanan bi durum. bu konu benim için kızrmızı çizgidir
20 Yorumla
+1 yılkendi tercihine bırakırım.sonuçta oda kendi kararlarını verebilmeli dimi.robot değilki her daim şunu yap şöyle yap komut vereyim.
30 YorumlaAsım yıldırım hayatı yarışmak dinleneni tavvsiye ediyorumisteriim ama çocuğumuz yoksa
21 Yorumla
Soran+1 yılgüzelmiş hakkaten.sağol
Sevgilimin yorumu:
Yorucu olmasin agir olmasin neden olmasin.10 Yorumla
+1 yılen iyi Cevabi Secmisin gerek yok yani benim Yorulmama.
En iyi Cevabin bakis acisina katilmiyorum..
Bakis acisini degisdirmesi gerekiyor. .02 Yorumla
Soran+1 yılen iyi cavabı değiştirebilirm eğer daha iyi bir cevaba rastlarsam.
şöyle birşey var.herkes aynı yerden bakmak zorunda değildir.neden bakış açısını değiştirsinki.neden?herkes sizin gibi mi bakmalı meseleye?- +1 yıl
Biz Insanlarin basit olan hatalarindan birisi Düsünürken farkli acilardan olaylara bakmadigimiz bununda sebebi genelikle daga Kolayimiza geldigi icin. Herkez ayni yerden bakmiyor dogru öyle bir imkanda yok olmasi icin Dünyanin yeniden olusmasi gerekiyor. Evlilikden sonra Calisip , Calismamasinin kisinin bir cok soruyu sakin bir sekilde Analiz edip kararlar almasi gerekir bunu yaparken Esininde tabikide fikirlerine saygi Duymali. Saglikli bir Evlilikde Kisilerin birbirlerini, kendilerini Tanimr
Maddi duruma göre. Eğer gayet iyi geçindirebiliyorsam hayatımı hiç gerek yok. Fakat sıkıntılıysa onun da katkı yapması gerekir .. Güvenilir bir yerde tabi ...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 981 cevap paylaştı. Ben çalışsın diyordum fakat geçen bir şey öğrendim çalışmasın:) bizm enişte bi gelin aldı 19 yaşnda kızı teknosaya sokmuşlar kız orda başka birini bulmuş. karım olsa vururdm vlla:)
00 Yorumla
+1 yıl
Hayır otursun oturduğu yerde bana leziz yemekler yapsın :)30 YorumlaEşitlik diyen arkadaşlara sormak isterim ! o zaman agır maden işleri-yeraltı işleri-inşaat işleri gibi konularada yer ayırsınlar
12 Yorumlamaddi duruma bağlı diyeceğim ama asıl olarak eşimin isteyip istemeyeceğine bağlı. benim düşüncem maddi durumum bu şekilde olursa çalışmayıp bana kalsın isterim enerjisi benim için daha iyi
10 Yorumla
+1 yılEğer çalışmak istiyorsa hayır demem.. Ama çalışmıyorsada ben ona bakarım yani sıkıntı yok.
Ama bide şöyle bişey var.. Ben çalışıp ev geçindiriyorsam 1, Oda çalışıyorsa 2 olur..
Kısacası daha rahat bi yaşam sürdürürüz.. Tabi canı isterse :)20 Yorumlayani hiç bir erkek aslında istemez ama malum devir kötü yani bi kişinin maaşıyla geçinilmiyor tabiki istemeyiz sizleri çalıştırmak ama maddiyat iyi ise zaten çalıştırmayız hem hayat çok zor hemde insanlar çok yavsak oyuzden gönülden istemeyiz yani
00 Yorumla
+1 yılTabiki çalışmasını isterim evde oturup popo büyütüp kilo almasına gönlüm razı gelmez.
hem hayat müşterek geçim oldukca zor eve katkısı olması ve ev işlerini paylaşım yaparız o yemeği yapar bende salatayı :D00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 866 cevap paylaştı.
+1 yılmaddi durum iyi olsada iyi olmasada her zaman bir bayanın çalışması kendisi acısından daha iyidir malum dünyanın binbir türlü hali var
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılKendisi bilir. Benim isteyip istememle çok da ilgili bir durum değil. Bana kalsa isterim. Kendisi de istemezse veya isterse karışamam.
00 Yorumla Ona kalmış. Kendi kararı. Bana kalsa evde kalmasını isterim ancak karar onun. O çalışmak isterse hayır demem. Arada sırada da işyerine gider erkek varmı diyede kontrol etmeyi ihmal etmem :D
20 Yorumlaİsterler tabi 21. yy da yaşıyoruz, tek maaşla geçinmek zor. Gerçi bu devirde çift maaşlada geçinilmiyor..
01 Yorumla- +1 yıl
sen olayı kapmışsın
Ben kimsenin emeğini yiyemem okumuş kadın çalışmalı bence okumak için emek vermiş birine onca sene okudun artık otur evinde diyemem. Bu boku ben yiyemem kusura bakmasın kimse
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. maddi durum iyiyse neden gerek yok? evde oturup kendını köreltmesi dahamı iyi? aksama kadar evlenme programları ızleyıp sana eve gelınce ne anlatmasını beklıyorsun? erkek nasıl calısıyorsa kadında calısacak.
00 YorumlaBen aylık kazanırım 5bin TL o zaman istemem.Ama normal bir maaş alıyorsam tek maaşla gecinmek cok zor tabikide çalışmasını isterim.Ben tahsili olmayan kızla evlenmem acıkcası. büyük konusmiyim ama istemiyorum yani :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıltabi ki çalışmalı hayat müşterek ayrıca maddi olarak ben iyi bile kazansam onun sosyal hayatta aktif olması kendi ayakları üzerinde durabilmesi gerektiğinde bana karşı resti çekebilmesi için gerekli mutlaka iki taraf da çalışmalı.
00 Yorumla
+1 yılİstemem kesinlikle ama çalışmak isterse uygun da gördüğüm bir işse neden olmasın.
10 YorumlaBir yorum yaptım daha önceden ama aklıma su geldi,
Çalışma hayatım çok paramız var derse işe gidicem diye de yalvarmam yani bir erkek olarak :) hahahah :)00 Yorumla
+1 yılevde süs eşyası gibi dursun diye evlenmedim.
çalışacak tabii.
yoksa akşam bana sarar.
yorgun argın birde onun bıdı bıdısını çekemem28 Yorumla- +1 yıl
:) +1
Soran+1 yılkadınlar evdeyken süs eşyası gibi durmaz yalnız.ev işleri ne kadar yorucu bilir misin sen.nerden bilecen.senin işte yorulduğunun 5000 katı yorulur kadınlar.hem ev işi hem iş işi :D yani ben kesinlikle çalışmalı veya çalışmamalı demiyorum.sadece senin lafın biraz ağır geldi.o yüzden cevabını verdim.teşekkürler
- +1 yıl
yıllarca yalnız yaşadım.bilirim. o kadarda abartılacak birşey değil.
Soran+1 yıliyi devam et o zaman
- +1 yıl
Ediyorum zaten :) benimle evlenecek olan benim gibi çalışacak.
ev işlerindie abartmayın - +1 yıl
çeken bilir :D
biz kadınlara bakmakla yüümlüyüz o ne kadar zengin aileden gelse dahi onun istediği herşeyi yerine getirmeliyiz tabi bu karşılıklı ama şimdi öyle kadın kalmadı
02 Yorumla
Soran+1 yılyok canım abartma.istediği herşeyi yerine getirmek zorunda değilsin bence.kadın de değil ayrıca.ama bakmalı bir erkek evine.orası doğru
Dilediğini Yapmakta Özgürdür, İster Çalışsın İster Çalışmasın O Benim Başımın Tatlı Belasıdır :D
00 Yorumlaistemem elinin hamuruyla benim işime karışmasın.. Tabi ki de isterim!
00 Yorumla
+1 yılisterim. bu zamanda çift maaşlılar bile zor geçiniyor..
00 Yorumla
+1 yılkendi bilir onu çalışmaması için zorlamam ama çocuk olduktan sonra okula başlayana kadar çalıştırmazdım onun dışında karışmam
00 Yorumlaerkek açısından sorulmuş bi soru ben erkek olsam çalışmasını isterdim çocuk gibi harçlık mı vericem birde eşime
02 Yorumla
Soran+1 yılzaten sorum beylere diye yazmıştım sorunun başına
kendini nasıl iyi hissediyorsa onu yapsın ister evde otursun ister çalışarak mutlu oluyorsa çalışsın
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 517 cevap paylaştı. çalışsın tabii. o enerjiyi harcaması lazım yoksa yer bitirir adamı.
00 Yorumla
+1 yılÇok yorulmayacaksa ve benimde kafama yatan bir işi olursa tabi ki çalışmasını isterim.
00 Yorumla
+1 yılhayir istemem erkek dedin zaten ona bakacak kadar kazanir gerek yok onun calismasina
44 Yorumla- +1 yıl
kaptan mağara adamıyla bir bağlantı var mı_?
- +1 yıl
yok olmasimi lazim ?
valla benım eşım ana okulu ogretmenı olucak tabıkıde çalısıcak yanı
sabahtan aksama kadar keratalarla ugrascak haayt :D
hem eglencelı bı meslek onun için
hemde çalısa bılır yanı nıye çalısamasın ?00 Yorumla
+1 yılÇalışabilir
Kendi karar ve keyfi .
Hiçbir zaman maddi sorunu olmayacak zaten
Ama zevk meselesi . Kendi paramı kendim harcarım diyorsa kendi bilir .10 YorumlaHerşeyden önce çalışmak zorunda kalırsa çalışır. Çalışmak isterse çalışır.
00 Yorumla
+1 yılEvde çalışsın ben maaş veririm.
Hatta yemek başına pirim bile alabilir.20 Yorumlaeğitimini aldığı bir işi profesyonelce yapıyorsa, çalışmasına olumlu bakabilirim.
00 Yorumla
+1 yıl100'lük banknotları WC'de rulo haline getiriyorsam tabiki eşimin çalışmasına gerek kalmaz :D
00 Yorumla
+1 yılkendini nasıl iyi hissediyorsa onu yapsın ister evde otursun ister çalışarak mutlu oluyorsa çalışsın ama çalışmasa daha iyi olur bence
00 Yorumlaşuan çalışıyor,evlendikten sonrda tabiki çalışacak işide çok iyi ve üst düzey yönetici.. özel bir bankada..
00 Yorumla
+1 yılBenim sevdicek istemiyor calismami :( tek o da degil, annesi babasi da istemiyor :(
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle hayir bakamiyacagim kadini almam ben sahsen
10 YorumlaErkeklerin bu konuda eşlerine karışma gibi bir lüksü olduğunu düşünen zihniyetle evlenilir.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. tabiki isterim eğitimini tamamlamış ve bir meslek sahibi olması gerekir
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem