Sevgilime yengesiyle samimiyetinden rahatsız olduğumu söylediğimde neden bu kadar tepki verdi? Hatalı mıyım?

Arkadaşlar biz sevgilimle 1 yıldır çıkıyoruz.22 yaşındayız.Sevgilimin ailesine ait tekstil fabrikaları var 2 ilde.Babası ve amcası ortak amcası küçük olan kardeş oluyor.34 yaşında olması lazım.Biz ünide tanıştık ikimizde işletme okuyoruz.Ve amcası daha önce evlenmiş 5 yıl sonra boşanmış 1 yıl öncede kendi şirketlerinde muhasebe müdürlüğünde çalışan bir kızla evlenmiş.Yeni yengeside iktisat mezunu yani.Ve hani çok ilginçtir ama benimle geçen hafta gelip ilk tanışan yengesi oldu ve benimle dalga geçer gibi konuşuyor kadın kasıntı havalı bişey.Sevmedim hareketlerini bide bir samimiler bir samimiler anlatamam yanaktan makas almalar gülüşmeler el-kol şakaları falan çok sinir oldum.Kadında sevgilimden 3 yaş büyük sadece.Sevgilim eski yengesiyle karşılaşmış bir sergide benim haberim yok yanıımda kadını anlatıp gülüşüp dalga geçiyorlar o kadınla.bende bugün yengesini sevmediğimi ve samimiyetinden rahatsız olduğumu söyledim sevgilime esti esti gürledi çok sinirlendi.Sen kendini aşkı memnuya fazla kaptırmışsın dedi bizim kafa yapımız uyuyor sadece nasıl düşünürsün böyle bişey dedi terbiyesiz dedi lafları saydı yani bana.Peki ben yanlış bişey mi söyledim?Neden bukadar sinirlendi? Gerçekten terbiyesizlik mi yaptım?
Sevgilime yengesiyle samimiyetinden rahatsız olduğumu söylediğimde neden bu kadar tepki verdi? Hatalı mıyım?