+1 yılHiç bir hoca resmi nikah olmadan dini nikah kıymaz. Yapanlar gerçek hoca değildir o nikahın dinen hiç bir hükmü yoktur. Nikah için ailelerin bilmesi şartı vardır. Nikah topluma bu insan benim bende onunum ilanı yapmak sahibim var demektir. Evlenmeden nikah kıymak istemek tabiri caizze **tü kurtarmak demektir. Bu bizim yolumun yaptığı en büyük yanlıştır. El ele tutuşmak öpmek günah ise; aynı evi hayatı paylaşmadan nikah yapmakta günahtır. İşin günah kısmını düşünürsek ya hiç öpmeyip nefsine hakim olup evlenene kadar sabredeceksin ya da işin günah kısmına katlanacaksın. Günah işliyorum ama nikahla kapanır bu diye bir şey yoktur. Olay nikah değil nikahın kabul olmasıdır yoksa kıldır bir hocaya adı nikah olsun peki kendini kandırdın için rahat Allah ı kandırabilirmisin. Burada şahsına yönelik bir eleştiri , bir yargılama yok. Bunun için bana kızma. Saygı duyuyorum iyi niyetlisin ama bu yanlışa düşen bir çok insan var, benim görevim uyarmak. Zira Allah ta bana bu uyarıyı bildiğim halde yapmazsam hesabını sorar. Bu açıklamalarım genel açıklamalardır. Bir çok sevgili böyle düşünür ama yanlıştır bu... Bunları okuyanlar bunun bilincinde olup bu hataya düşmesinler diye bunları paylaştım.
80 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 743 cevap paylaştı. Kıy nolucak hem günaha girmemiş olursun mantıklı
416 Yorumla
Soran+1 yılAynen kanki
- +1 yıl
@dewileyes dinimiz sağolsun
Soran+1 yılDini nikahi ben uydurmadim islamda var!!! Git arastir sana ders anlatamam bzm durum farkli aile izin verse yarin evleniriz ve izin vermiyolar okullar var ee ayrilalim mi birbirimizi severken sende guvenecegin birini bul evlen napalim yani gotune guveniyosan ben guveniyorum Allah in izniyle
Soran+1 yılYa evette evlenmeden eline koz vermem oda istemez zaten
Soran+1 yılEeees
- +1 yıl
Seks için nikah mı kıyılırmış? sevgiliyiz diye günah olmasın diye nikah mı kıyılırmış? Sonra bunlar nasıl ayrılacak? biraz bilgi versene genç adam.
Soran+1 yılAyrilmicaz ki. okullar bitince evlenicez
- +1 yıl
@Mediatr seni tebrik ediyorum kardeşim hakikaten doğru söylemişsin...
Sorana cevabım , nikahı ayrılana kadar günaha girmeyelim mantığıyla kıyarsan o nikah sağlam değildir ztn , resmen karı koca oluyorsunuz bişeyler yoluna girene gerçekten evlenene kadar resmi nikah kıyıp düğün yapıp bunu herkese açıklayana kadar, dini nikah kıymada bir sakıca yok bence.
Tam tersi ele ele tutuşmadan bile kazanacağınız günahıız olmaz.
Ama altını çizerek söylüyorum gerçekten evli olursunuz siz bunun şakası yok
Soran+1 yılEvet tabiki biliyoruz gercekten evli olacagiz. okullar bitincede ailelerin istedigi gibi resmi nikah olacak
- +1 yıl
gunaha degil ama cezaevine girebilir.
- +1 yıl
Yinede günaha giriyorsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılSeni neden bıraksın ya da soğusun canım? Zaten tüm yorumlarını okudum, dini nikah kıysanızda cinsellik olmayacakmış. Amacı kullanmak olsa böyle bir şeyi kabul etmezdi zaten. Demekki o da erkek olarak kendine güveniyor, başkalarıyla bir şey yaşama gibi bir arzusu yok. Sana daha çok bağlanır bence çünkü Allah katında evli olucaksınız.
02 Yorumla
Soran+1 yılCok sagol eig olmasa s3ni sece3dim. insallah oyle olur dua et. onu cok seviyorum!!!
Cevap sahibi+1 yılİnşallah canım benim.. Allah'ın izniyle korktuğun gibi olmaz merak etme..:)
nikah kıyıp herkes kendi evine mi gidecek olmaz karı koca birlikte yaşamalıdır sizde de bu olmayacagına göre yine gğnaha girmiş olacaksınız öyle bişi olsa herkes günaha girmektense yapardı her türlü günah ama nikah kıymak daha sakıncalı bir durum bnce olmaz ikinizden birine bişi olsa ne olacak o nikah kimsede bilmiyor?
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
+1 yılDini nikahı bir çok insan yanlış değerlendiriyo. Anadan babadan gizli dini Nikahın ne kadar kabul olacağını düşünüyosun. Dini görevlerine pek yerine getiremeyen biri olarak bile şunu söyleyebilirimki dini nikah neden kıyılır?
Allah katında Eş olabilmek ve bir nevi izin veriyosam bak biz evleniyoruz demek için..
Şimdi bu durumda anneden babadan gizleyip böyle bişeye kalkışmak bir yerde Tanrı yı aptal yerine koymaya çabası olmaz Mı. Sevgili kardeşim ailenin haberi yoksa ya da olmayacaksa böyle bişeye kalkışma derim40 Yorumlaimam nikahi kiy ama cinsel iliskiye girme. Çünkü hemen cani sikilir. evlilikte onu yap. Çünkü o zaman toplum baskisiyla seni birakamaz. ayrica cogu erkek kizlarin nasil olduğunu bilmiyor cok sey bekliyor. mükemmel bir vajina. yani hayal ettigi ile buldugu arasinda daglar kadar fark car. öpüşme konusu da öyle. agiz kokusu falan. beklenti cilek karisimi birsey rujdan dolayi. fakat bilmiyor ki ayni kendisinin agzi gibi. kizlar bu konuda daha iyi ve sabirli. ayrica sac konusu bazi kizlarin cok yagli olur kötü kokar. isterse hergün yikansin. falanda fistan iste. kisacasi kovalanan sen iken kovalayan ve terkedilen olabilirsin eğer adam değilse. cok gördüm oylelerini. hatta ailesini bile inandirip sürüklüyor kendiyle sonra ayrilik icinde rahat. oglumun dedigi olsun. kiz ondan iyimi gibisine diyen ailelerde var. imam nikahi ii. ama evlilik degil bu.
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen böyle düşünüyorum nikah kıycaz ama boyle buse ustemez güveniyorum o konuda. istersede yapmam zaten sana guvenım yok vs derim
Yanlış bilgi vermek gibi olmasın ama benim bildiğim kuran da "Zina ya yaklaşmayın !" Diye bir ayet vardı sanırsam ve burada bahsedilmek istenen zina yapmayın, sevgili de olmayın demek çoğu Müslüman cemaatlerininde özellikle bu konuda bilgi vermek amacıyla yayınladıkları videoları izlemeni öneririm Youtube ta bir bak. Bana kalırsada arkadaşlar gibi imam nikahının yanında resmi nikah da gerekir bu kendinizi kandırmak olu.
11 Yorumla
Soran+1 yılIste zina ya yaklasip genlerimizle cocuklara opusup koklasmayi aktaracagmza nikah kiyacaz ins olursa
hahahahahahahah işte türk insanının din bilgisi bu kadar :D dinden anladığın bu hahahaha... ulan ne komik insanlarsınız siz ya valla oooooh kıy nikahı çıkın trafik lambasının üzerinde sevişin ama allahı şahit etmiştiniz bişey olmaz be kızım kim ne diyebilir... yemin ediyorum sizin gibileri görünce şükrediyorum milyonlarca kez
30 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılSırf günaha girmemek icn mi , ayrılacagndan endiseleniyosan nikah kıycak kadr nası güveniyosun. İknz birbirnizi helalinz olark göryasanızda allah katnda da kabul görür yani kıydırabilirsinz. Ama amacınz öpüsrlim elele tutusalım günah olmasın sonra ayrıl , günah yazmasın die allahı kandırmak gbi bisi bu tobe tobe o da kabul olmaz zaten ki cami imamları resmi nikah olmadan dini nikahta kıymıyolar
10 Yorumla Sewismenin bile kilifini buldumuslar a. q yaa bu kadar yobazlik olmaz yaa bari yapicaqiniz pisliqe dini alet etmeyin adam senden sıkılip birakirsa o zaman g*t gibi kalirsin kaldi ki senin gibi dusunup dini bu gibi ahlaksizliqa alet etmenin millet sapitmiss yaa sen nikahi ewliliqi oyuncak mi saniyon...
30 Yorumlabak biraz araştır bilgi al, mesela cocugun istekli bir anına denk gelipte senden ilişki isterse üstüne farz olur (ilişki istemiyomuşsun ondan bu örneği verdim), buna benzer durumlar var. sağlam bir hocadan bilgi almalısın. :)
27 Yorumla
Soran+1 yılHerseyi biliyorum merak etme. oyle bisey istemez o. isterse bosa beni diyebilirim. Sorun nikahtan sonra degisir mi yani sikilir mi benden acaba tek sorum bu ama herkes hocaa kesildi basima Allah in mallari
- +1 yıl
yorumlara verdiğin cevaplardan her şeyi biliyosun sonucu çıkmıyor. hoca kesilsem bir hocaya sor demezdim. bir erkek için o seks istemez diyemezsin. erkek milleti bu verdikçe fazlasını ister alamazsa da sıkılabilir.
ayrıyeten (her şeyi biliyor olamaycağının haricinde) hocaya danışmak ayıp bişey değildir.
Soran+1 yılDanistim dur sana ozelden yazayim sen az cok bilgilisin onlar bildigin Allah in mallari bilmeyip salliyorlar ben biliyorum soru zaten dini nikah yapayim mi degil di benden sikilirmiydi, onlar bir b*k bilmediginden anlatmakla ugrasamam
Soran+1 yılYani akli basinda olmak lazimbnm aklim havada ama sevgilim daha oturakli
Aile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı. seks için kıyılan kimseye duyurulmayan nikah haramdır. nikahın amacı zaten duyurmaktır. herkes duymayacaksa anlamı yok o nikahın. islam da istediğiniz kısımları istediğiniz biçimde yaşamayın.
40 Yorumlaöyle bir özgürlük hakkı oldugunu düşünmüyorum. öpüşme bu kadar basit. illa istiyorsan aile bilecek onay ve helal edecek sonra hersey serbest sınırları zorlamamk sartıyla demek isterdim ancak maalesef mumkun değil . tut öp sev kalbinden gelen neyse ileri gidersen yanarsın geri gidersen donarsın. iç sese günah yazılıyorsa cehennemden kombine aldık ;)
00 YorumlaDini bari haram işlerinize alet etmeyin ya kendini kandırabilirsinde Allahı kandıramazsın. Önce bir nikahın şartlarını oku. Kaldı ki nikah çevredekilere duyurulan bir şeydir.
22 Yorumla
Soran+1 yılYav he he soyle bilmeden atip tutmayin lutfen ya
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
u +1 yılkıyabilirsin, bu seferde karımsın yatalım der, bir süre sonra sıkılır boş ol der, iyot gibi kalırsın açıkta.
31 Yorumla
Soran+1 yılYok demek derse de yatmam ayrilirim kopek gibi bosamak zorunda kalir ama demez onu asla taniyorum ama sikilip birakma ihtimali var
Canım allah yine o nikahı kabul etmez çünkü bir nevi allahı kandırmak için yapılmış saçma.
53 Yorumla
Soran+1 yılSacmalama zaten evlenicez
Soran+1 yılOkulu sen oku ozamn bizim yerimize bizde calisip ev e ekmek getirelim bide kpss ye gir ok
Yiyişmek için dini nikah kıymak?
Millet iyice sapitti..130 Yorumla
+1 yılYani ayirlmicagina eminsen
Ve ailenin haberi olucak mi?
Cinsel iliskiye girebilir seninle ve dini nikah hafife alinacak bisey degil Allah hindinde evli oluyosun yani kari ve kocasin ona göre vazifelerini de yerine getirmek zorundasin00 Yorumla
+1 yılSahitleri nasil bulacaksin ki simdi zaten resmi nikah olmadan imam nikahi kiyilmiyor
Gunah islemiyim hee dini nikah
Anne baba izni olmadan o nikah olmaz yavrum zaten
Herkes kiysin o halde zina da kalksin sizin mantiginiza gore00 Yorumla
+1 yılDini nikah rahatca elele tutusup öpüşmek icin kiyilmaz bu zaten dini nikah olmaz dini nikahin hükmü herkese duyurmaktir. Biz dini nikah kiydik artik opusup koklasmak serbest diye bir sacmalik yok gunaha girmeyin iyice arastirin
01 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum merak etmeyin
- Aile & Toplum konusunda 345 cevap paylaştı.
+1 yılo zaman herkes sevgili olunca nikah kıysın işini görsün ayrılıncada boşol boşol boşol desin ne kadar basit ya
31 Yorumla- +1 yıl
güzel cevappp
- Aile & Toplum konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılo zaman esin olur. olur ki boşadı. der misin evlenecegin kişiye bir evlilevliliğm oldu diyr?
adam belki kocan diye ileri gitmek isticek ki hakkı Allah katında esin. yok diyebilecek misin? oönemli bir sebep yok ken eşe itaat edilmeli o yönden.04 Yorumla
Soran+1 yılHayir nikah kiyilirken bosanma hakkinin tekini mikir olarak isticem beni ikna etmeden bosanamaz bosanmak istese bile. bende ikna olmam evlenmeseydinn derim :D kabul ediyonsonucta e ben de istemeden baskasiyla evlenemez evlense bile allah katinda benle evli oldugu icin zina yapmis olur. e cocuklarda zina veledi olur :D
- +1 yıl
pek takmaz.
Soran+1 yılTakar bu kucuk bir olay degil
- +1 yıl
anan baban bilcek.
Hiçte mantikli değil sakin yapma dini nikahi sen bir öpücük bir el tutma için yaparsin sonunda b*ku çikar ondan sonra seni birakir hem zaten evlenmeden bu kadar içli dişli olmak iyi değil bence biraz mesafeli olucaksin.
10 YorumlaMillet sana konusuyorda bosuna konusuyor vebali senin uzerine nasil olsa din oyuncak degildir sakaya gelmez o yuzden ayagini denk al
04 Yorumla
Soran+1 yılCunku evlenene kadar gunaha grmk istmyrum
- +1 yıl
Al bak burada cok guzel bir sekilde aciklamislar ayni senin hesap
www.fetva.net/.../...kiymak-istiyoruz-olur-mu.html
Soran+1 yılHanefi mezhebine gore duyurmadan oluyor. safi mezhebine gore duyurmak gerekiyor. tabi insanlar nikahi kiyip kiyip yiyismesin diye hocalar safi mezhebine gore fetva geriyor. fakkat akli basinda ve evlenmeye niyetli iki insan okul yuzunden aileler yuzunden evlenemiyor. gunaha girmektense nikah kiyilir ve o nikah olene kadar korunur
Kıyarsın ama geçerliliği olmaz çünkü ailenin bilmesi gerekir ayrıca resmi nikah olmadan kıymak tehlikeli ya
04 Yorumla
Soran+1 yılHanefi mezhebinde duyurmadanda oluyor!!! Arastirin ya of
Soran+1 yılUsenmesem yazarimda cok useniyom. soru nikah kiyiyim mi degildi zaten kiyacam benden sogur mu idiyanni davranisi degisir i idi nikah degil
Aile & Toplum konusunda 709 cevap paylaştı. Gizli olan bir nikah nasil kabul olabilir sence? Duz mantik ilerlemeyin bir ya.
30 YorumlaDini nikahda kıysan ailenin haberi olması lazım. Nikahın amacı herkeze evlendiğinizi duyurmaktır. En çok yapılan yanlışta dini nikah kıydık diyip evli gibi yaşamaktır. Sırf el ele tutuşalım diyede nikah kıyılmaz.
04 Yorumla
Soran+1 yılEvlenicez zaten okul bitince resmi olarak ve hanifi mezhebinde duyurmaya gerek yok dini nikahi yani artik evlenmek istiyoruz biz sadece aileler resmi nikahla ogrenecek hepsi bu
Soran+1 yılOzaman sen bir çıkış yolu goster
+1 yılDediğin mantıklı ancak eşinin hakları var ve sen onun isteklerini gerçekleştirmek zorundasın bunu göze alabiliyor musun? O zaman yapın..
20 Yorumla
+1 yılel ele tutuşunca günaha girmemek içinmiş bırak ya :D:D:D
515 Yorumla
Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Tam ben dicektim.
- +1 yıl
ahaha aynen bende onu düşündüm :D
- +1 yıl
kudurdum demiyoda :D @üye400021 @Huzurkokankadın
Soran+1 yılMal mal konusma be.3 yil var 3vlenmeye bu surede konusmak opusmek elele tutusmak gezmmek hep gunah gunah olmasin diye
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=ox6b3EnvP9w tamam tamam
Soran+1 yılMalmisiniz gizli soruyorum zaten oyle bir niyetim olsa derim sizin gibi mallardan mi cekinecem mal ergenler. herkesi kendiniz gibi sanmayin bizim oyle bir niyetimiz yok s. Gidin
- +1 yıl
kafayı yemiş bu :D @burakcığınız
- +1 yıl
başka haltlar yeme derdinde ama :D:D:D @üye400021
Soran+1 yılSenjn ebeni * o* cocugu p**evenk
Soran+1 yıl* pici * git anana laf et domuz
- +1 yıl
Soran+1 yılCahil pic kurusu
+1 yılo nikah sahih olmaz sizin sadece dul bayanlar velisinin izni olmadan nikah kıyabilir yani kısaca yaptığınız nikah geçersiz olur yine zina günahına girersiniz
20 Yorumla
+1 yılŞaka gibisiniz.. Muta nikahı gibi bir şey yapmış oluyorsunuz kendinize gelin.. Ayrıca sana tekmeyi basması 3 boş ol a bakar..
10 Yorumla
+1 yıldini alet etmeyin işlerinize. kimsenin bilmediği nikah geçerli olmaz kendinizi kandırmayın
17 Yorumla
Soran+1 yılHe he
- +1 yıl
gerizekalı soruyosun bilgi veriyoruz niye sordun o zaman? kullanır bırakır gider kalırsın ortada iki kişilik uyduruk nikahınla
Soran+1 yılHe "."
- +1 yıl
- +1 yıl
okudum haklısın mezheplerle alakalı bir durum değil genel nikahla ilgili ama bunu anlamamış. hadi yaa yazık olur harbiden bunlardan çok varsa :D
hadi kendini kandırdın Allah'ı nasıl kandırcaksın yavrum? önce bı ımam nıkahının sartlarını oku geregını oku Allahım sen buyuksun yaa...
03 Yorumla
Soran+1 yılBenden iyimi bilecen ilahiyat okuyorum :D
+1 yılMantıklı gibi görünsede çok mantıksız. Kimseye duyurmadıktan sonra? Günaha girmiyoruz diye her haltı yersiniz sonra adam seni bırakıp gider ortada kalakalırsın. "nasıl olsa helalimsin" diyip herşeyi yaparsınız.
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 5,7b cevap paylaştı. Şimdi el ele tutuşurken öpüşürken günah diye kıyıyoruz dersiniz, yarın öbür gün zaten evliyiz artık hiçbirşey bize günah değil diye yapmadığınız şey kalmaz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılDini nikahın amacı ikinizin değil herkesin öğrenmesidir sadece ikiniz bilicekseniz o nikah olmaz arkadasim
00 Yorumla Bu niyetle dini nikah kıyarsan kabul olmaz bak söyleyeyim. Muhtar nikahı diye bişi var ve o dinimizce yasak aynı o gibi olmuş olur.
06 Yorumla
Soran+1 yılMuta nikahi. ama yaptigimiz o olmayacak zaten
Soran+1 yılHayir ya ne bosanmasi insallah olene kadar evli bulunucaz
Soran+1 yılBizim 3 yil var ben kendimden cok ona guveniyorum. zaten mihir olarak bosanma hakkinin ikitanesinide isticem yani benden hic bosanamaz ben istemeden cunku kabul edecek
Ha muta ha bu bahsettiğin ne farkı var. Vallahi beyin yerine tezek taşıyorsunuz.
31 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
+1 yılBunun Adına Muta Nikahı Diyorlar Ve Dinen Caiz Değil.
Nikah Dediğin Öyle Kolay Bir Olay da Değil, Şahitler Lazım, Mehir Konulması Lazım, Şafi Mezhebine Göre Ana Baba Rızası Lazım. Uzun Bir İş Yani15 Yorumla
Soran+1 yılSahit arkadaslar olacak mihir belirlenecek ve resmi nikah ailelerle olacak. safi mezhebinde ailelerin bilmesi gerekibizHANEFIYIZZZZZ. bu durum da nikahimiz gecerli olacak v evlinolacagiz hep
- +1 yıl
Nikah Geçerli Olur Olmasına. İcap Ve Kabul Varsa Nikah Tamam. Ama Anlık Bir Karar Verir, nasılsa Nikahımız Var Koklaşalım Mantığına Girilir Ve Erkek Kızdan Muradını Aldıktan Sonra Terkedip Gider, Resmi Nikah Henüz Olmadığı İçin Dini Nikahı Kimse Takmaz.
Zaten Resmi Nikahsız Dini Nikah Kıymak Kanunen Yasak.
Şimdi Dersin ki, Biz Öyle Değiliz Seviyoruz Filan. Çok Gördüm Onları da.
Burada Esas Olan Kızın Güvenliği.
Soran+1 yılMehir isterken bosanma hakkinin birisini isteyecegim ve altin. Allah a inanci olan bir insan ben bosamadan beni bosayip gidemez cunku Allahtan korkar baskasiyla beni birakip evlense zina etmis olur cocugu olsa o cocukta zina cocugu olur bunu ona anlattim ve kabul etti. ve resmi nikah olana kadar cinsellik olmayacak asla demez bile oyle bir insan degil sozunun eri. Diyelim ki yatmak istedi yapmasam bana gunah ya o durum da zaten ben ona ayrilalim derim ve ayriliriz.
Soran+1 yılO da şu an evlenmek istiyor ama aileler kabul etmez ve okul var. Gunaha girmektense nikahimizi simdiden kiyalim insallah evlenecegiz zamani gelince ayrilsak bile en azindan nikahli olucaz. zina etmek daha buyuk bir gunah degil mi nikah olmadan opmek koklamak
- +1 yıl
Hayat Senin tercih Senin. Ben Ne Dersem Diyeyim Kendi Pencerenden Bakacaksın.
Hayırlı İşler
+1 yılAllahı kandırmak... Ama kandıramazsınız bilin bunu.
51 Yorumla
+1 yılYemin ederim zihniyetinize tüküreyim dini kendinize göre şekillendirmekten vazgeçin ateistim de saygı duyarım siz tam bir ocsunuz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılDerinliginden emin olmadigin bir nehre girmedigin gibi emin olmadigin sevgiyede birakma kendi.
Sevmek sevda bunlar dokunmayla opmeyle olmaz oyle olsaydi hayvanlar aski en dorugunda yasardi.20 Yorumla
+1 yılSacmalama ne olacagi belli degil bak benim 6 yillik iliskim vardi evlenecektik aileler vs tanisti ama olmadi yapma bence
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden olmadi? Bende bundan korkuyorum yaa
- +1 yıl
Sorunlar be yipranma vardi vs ama evlenecektik kesindi oyle bakiyoduk aileler tanisti dusun yaza dugunu yapalm diyoduk ayrildik o yuzden ne olacagi belli degil yapma bence bize de kesin gibiydi ayrildik belli olmuyo bu isler
aile izin vermiyor ise nasıl olacka dini nikah? Allah'ın emri peygamberin kavli ile istenmeden dini nikah olacak mı?
05 Yorumla
Soran+1 yılDiyelim nikah oldu bu sure zarfinda bnden sogur mu
Soran+1 yılYa ben arastirdim heryerden. sorun nikahla ilgili bilgi almak degil. nikahtan sonra benden sogur mu idi.
Soran+1 yılIkimizde inancli insanlariz ne gunah islemekk istiyoruz ne de ayrilmak ayrilmazsak el ele tutusmak ve opusmek olacak sarilma olacak ve evlenene kadar dolu gunah birikecek sif okul yuzunden bu gunahlari goze alamayiz birbirimize guveniyoruz insallah
Gizli Üye(30-35)+1 yılnikahın amacı etrafa ilan etmektir sadece senin şahitlerin ve sevgilinin bildigi nikah geçersiz diye biliyorum. yapmayın öyle bir saçmalık.
20 Yorumla
+1 yıldini nikah için evlilik cüzdanı istiyorlar once resmi nikah yani
10 YorumlaPeki ya daha sonradan bu durum seni sıkıntıya sokarsa? Evlenmesine çok varmış ama dini nikah da çok ciddi bir durum. Iyi düşün derim.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 835 cevap paylaştı.
+1 yıldüşünce güzel ancak nikah şaka değil. ayrıca artık kıymıyor imamlar resmi nikah olmadan bilginize.
03 Yorumla
Soran+1 yılIam buluruz o sikinti degil
- +1 yıl
allah bir yastıkta kocatsın inşallah,
Soran+1 yılAmin
+1 yılÎmâm nikahı sevgili olmak için kıyılamaz. bazı gereklilikleri vardır.
00 Yorumlaresmi nikah kıymadan imam nikahı kıyan imamı açığa alırlar
31 Yorumla
Soran+1 yılIamhatipli arkadaslarim var o sorun degil
Ailenin izni olmadan cevreye duyrulmadan kıyılan nikah gecerli olmuyormus seytana uyma
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAilenin haberi yoksa eğer kıymıyorlar bizzat anne baba rızası istiyorlar.
12 Yorumla
Soran+1 yılHanefi mezhebinde oluyor arastir
Cevap sahibi+1 yılHadi ya. Sen şafi misin?
Aile & Toplum konusunda 582 cevap paylaştı. dini nikah diye bir şey yok , günahınıza dini alet etmeyi bırakın artık ya bu kadar basit mi evlenip boşanmak bu devirde bari şöyle salakça şeylerden vazgeçin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılresmi nikah olmadan imam nikahi kiyan memur da kiydiran sahis da tckya gore suc islemis demektir. bu konuda hakimler ciddidir, tikarlar iceri.
00 Yorumla
+1 yılYa dini nikahın amacı ne herkese duyurmak bunu ailenize diyebilecek misiniz hiç sanmam. Yapmayın böyle şeyler ya
00 Yorumlagüzel bir düşünce de daha tam anlamıyla güvenemiyorsan niye evleniyon?
04 Yorumla
Soran+1 yılGüveniyorum ama insan şaşar beşer
Soran+1 yılAramızda şahitlerle
Gizli Üye(36-45)+1 yılErkek buldumu ganimeti kullanir sonrada bikar baskasini denemek ister o zamn tek tarafli dini nikah bozulur ve baska ganimet araysina gecer klasik vurkaç taktigi erkegin vazgecmedigi taktiktir arada vir kal deneyenlerde var ama fazla ragbet gormuyor
10 Yorumla
+1 yılKız afferim sonra şeyde yapın sonra erkek seni bıraksın kimsenin haberi yok zaten sonra yeni soru sorarsan sevgilin le dini nikah kıydim bana şey yapıp ayrıldı akıllı olun ya
10 YorumlaKıyılmaz ki... imamlar resmi nikah olmadan dini nikah kıyamaz artık... görevden atılmaya kadar cezası var...
13 Yorumla
Soran+1 yılKiyacak birini biliyorum
Soran+1 yılHani fetva
+1 yılKıyın siz belki allah katında kabul olur nerden bilebiliriz..
00 Yorumla
+1 yılKiymaa el ele tutusmayin opusmeyin cok mu meraklisiniz abi ya arkadas gibi takilin
10 Yorumla
+1 yıliyi de o nikahı herkesin bilmesi gerek ailende dahil haberin var mı bundan
10 Yorumla
+1 yılYapma öyle bişey.. evlenene kadar bekle sende yani..
00 YorumlaDini nikah resmi nikah ile beraber olmalıdır. Sakat işler.
00 Yorumla- Devamını Gör (53)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat