Güncellemeler
+1 yıl
Lütfeb biraz üslubunuza dikkat ederek yazın. Gerçekten beni öğrenmek istediğim bilgilerden soğuttunuz. Gayrimüslim olsam islamdan soğurum bazı yorumlar yüzünden.(tüm yorumcular için geçerli değil lütfen herkes üzerine alınmasın. Bunun dışında kalan tüm yorum sahiplerine çok teşekkür ederim 🌸)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Dini nikahın amacı evliliği duyurmaktir gizli nikah olmaz eğer yaparsanız yaptığınız yanlış olur 😊
Ailemiz dışında herkes duysa?
O zaman da aileniz baskasindan duyacak o daha mı iyi olur
Haklısınız ertelemek en iyisi olacak sanırım
Bakın birde şöyle bişey var bugün dini nikahı kıydınız bir süre sonra anlaşamadıniz ya da bişey oldu resmi nikahta yok kocan da seni boşadı o zaman ne yapacaksın mağdur olan sen olacaksın o yüzden resmi nikah yapmadan dini nikah yapmayin bence
Çok teşekkür ederim haklısınız kesinlikle
Rica ederim ne demek 😊
ama bak sırf sevişmek için nikah kıymak kendinizi kandırmak olur. bişeyleri rahatca yasayıp sonra ayrılırsanız nolacak? doğru bulmuyorum ben
Bu şekilde kank
Işte bizim amacımız bu değil. Sürekli aynı ortamdayız geziyoruz tozuypruz ailelerimiz ve maddi durumumuzdan dolayı evlenemiyoruz. Çünkü işin içine aile girince düğündü şeyiydi birsürü masraf. Evet bi çok insan sevişip zina olmasın diye dini nikah kıyıyorlar ama bizim amacımız bu değil
ama ilerde ayrılabilrisiniz. aşağıda ahmağın biri imam nikahı diye bişey yok demiş var o nikah ve o olmadan evet zina olur. ama sırf onu yapıp rahat hareket edip sonrada dünya hali ne olacağı bilinmiyor. sadece oynaştığınla kalıyosun. resmi nikahla beraber olmalı yani.
Her şeyden önce üslubunuz için çok teşekkür ederim yorumlarda düzgüb üslup kullanan nerdeyse hiç yok açıkçası. Düşüncenizi belirttiğinşz için de teşşekür ederim haklılık payınız çok büyük
Sevişmek değil aynı evde olmamız bile günahtır karar sizin
@Tugay___ evet o yüzdeb zaten amaç cinsel ilişki değil sürekli aynı ortamlardayız geziyoruz vs
En doğrusu resmi nikah
Ama buna imkanınız varsa
Babanın ya da erkek kardeşinin şahitliği yeter, bunlar olmadan dini nikah olmaz..
Dini nikah diye bir şey yok ki kıydırasanız? Resmiyi allah görmüyor galiba. Artı gizli olan nikah nikah olur mu sence niye mantıksız sorular soruyorsunuz?
Zateb sordum fark ettiyseniz herhangi bir görüş paylaşmadım. Mantıklı ya da mantıksız olduğuna karar vermem için nikah hakkında detaylı bilgiye sahip olmam lazım. Olmadığım için araştırıyorum ve burada da sormak istedim Bi bilen vardır diye
Ben ihl okudum din dersi veren hocalarımın özellikle kuran dersi veren hocam dini nikahın olmadığını söylemişti zamanında imamlar kıydığı için kalmış öyle. Dini nikah kadını mağdur eden nilah türü. Sizde sırf birliktelik için bunh istşyorsunuz. Artıııı dini nikahda ailen imam olması gerek ve duyurmanız gerek
Ben fen lisesi okudum ilahiyat değik doğal olarak bu tarz şeylerde ekstradan bilgim yok. Sırf birliktelik için istediğimizi söylemedim ben nerden vardınız bu kanıya şaşırdım açıkçası. Sadece araştırdığımız bilgilere göre hanefi mezhepine anne baba izni şart değilmiş. Kesin bir sonuç çıkaramadık o yüzdeb araştıma içine girdik. Yorum için teşekkürler
Bunu bilmen için ilahiyat okuman mı gerekiyor hiç mi kuran okumadın? okumadıysan nasıl müslüman oldun. İmams sorabilirsiniz o zaman :))
Peki Kuranda nezaketten bahsedilmiyor mu? Benşm bildiğim kadarıyla peygamber efendimiz nezaketinden ödün vermezmiş peki bunlar Kuranda yazmıyor mu? Ayrıca Kuranı okurken tefsirini tahmin edecek kadar bilgili değilim. Kuran mealini de öyle düz şekilde okumak doğru değil çünkü Kuran ağır bir dile sahip ve her hangi bir ayeti yanlış anlama ihtimalimiz var. Ve maalesef tefsir içşn de internet dışında kaynağım yok.
Şaka mı :/ savunan çok mantıksız :) tefsirine bakmadan kabul ediyorsunuz o zaman o dahaa kötü ki 🙄
Ben kabul etmiyorum araştırıyorum. Her konuda tefsir bilgim olmadığı için her konuda detaylı bilgim yok safece merak ettiklerimi bilmem gerekenlere netten güvenilir tefsir sayfalarına bakarak öğreniyorum. Ben araştırıp yorumlayıp öyle kabul ediyorum. Size yanlış bir izlenim verdim sanırım
Biraz verdin syrıca neden dini nikah resmi değil dini nikah kadını mağdur ediyor.. sırf yakınlaşoyırsunyz diye istemiyorsundyr ımarım
Çünkü resmi nikah için ortam hazır değik. Bizim düşüncelerimiz hem ailemize hem de ailemizin cebine ters düşüyor. Resmi nikah oldupunda çok fazla teferruat giriyor ortaya. Biz kendi ailemizi kurmak istiyoruz ama ailelerimiz buna engel. Amacımız aramızda günahın yer almadığı bir yuva kurmak. İkimiz de ailelerimizden fazlasıyla eziyet gördük. Kendi yuvamızı kurmamımızın vakti geldi ama gelin görün ki burası Türkiye. Dediğiniz dini nikah yoktur ibaresini de ilk defa duydum araştırıcam mutlaka
Ben bunu kuran dersi veren hocama sormuştum.. kendini olmadığını söylemişti.. dini mikah cidden kadını mağdur edşyor sence allah kadının mağdur edilmesini mi ister? Araştır kabul edeceklerini sanmam kuranda ayet varsa dinlerim açıkçası
Dini nikâh şimdilik sizi günahtan korur
Sen manyakmisin.
Hasaaa ALLAH i mi kandirmaya calisiyosun.
Nikah nedir bi arastir
Ne demek kandırmak sadece evlilik zamanı için erken olduğu için dini nikahı geciktirmek istemedik nesi kandırmak bunun?
Anlatayim bayan aptal.
Nikah ya da imam nikahi bir akittir yani esler arasi sozlesmedir. Dinen bir sozlesme yapar kabull edersin. Artik sorumluluklarin vardir
İmam nikahininde iki temeli vardir. Kabul edilmesi icin yani İMAM NİKAHİNİN YERİNE GELMİS OLMASİ icin 2 sarti vardir.
1-Akit yapmak, sahitler huzurunda nikah kiymak.
2- Bunu ilan etmek yani sizin evli oldugunuzu yedi sulaleniz bilcek
Anne baba akrama kosedeki market, kasap,
Gizli yapilan imam nikahi gecerli degildir.
Buna biz UNİVERSİTELİ NİKAHİ diyoruz
Amaaa Allah katinda bir hukmu yoktur. Zinaya devam etmis oluyosun.
Hasaaa Allah i kandirmaya calisiyosun.
Dinden cikiyosunuz. Zina yap daha iyi
Hakaret etmeden anlatsaydıbız da anlardım. Siz 40 a merdiven dayamışsınız Bi çok şey görmüş geçirmiş biliyo olabilirsiniz biz daha 21 yaşındayız genciz ve güzelce bi büyük olaral anlatıp uyarabilirsibiz neden böyle bir üslup kullandığınızı anlamadım. Ülkemizin sorunu da bu zateb bi şeyleri bilse de ifade etmeyi bilmeyen bir topluma sahibiz ne yazıkki
Sizde her halti yapmayi iyi biliyosunuz. Biraz arastiriverin. Lafa gelincr her konuda ahkam kesiyosunuz ama
Gencsin ama sevismeyi biliyosun...
Kusura bakmayın ama ben böyle din konusunda ahkam kesip tüğ bitmemiş çocuklara göz diken elin kızına namus bekçisi kesilip sosyal medyalarda alenen ahlaksız tekliflerde bulunan çok insan gördüm. Sizin gibi bir insan olup ahlaksız olacağıma bazı şeyleri bilmeyip araştıran istişare eden bir birey olmayı yeğlerim. Allah çocuklarınıza sabır versin
😄😄😄
Bak ne dedim. Her konuda ahkam kesmesini biliyosnuz dedim.
Al sana ispati
Sen bana akil vercek ya da soz soyleyecek ne seviyedesin ne de zekadasin.
Once gecmisindeki pislikleri temizle arsiz.
Ben bir musluman olarak gerekeni soyledim. Gorevimde bitti.
Muhatabim olacak kalitede biri degilsiniz. Yorumlarinizida okumucam.
tamam amcacım Allah ailenize sabır versin.
Kıyma nikah yanarsin
Neden?
Ne kadar guvensende sevgiline aile izni olmayan iş batar. Hele de bu konularda aile izni cok önemli. Yapacaksan nihaki ailenin cevrenin haberi olsun
Haklısın aslında biz de tereddüt etmiştik ama bi araştıralım dedik. Teşekkürler yorum için
Rica ederim.