dizilerde filmlerde reklamlarda görüyoruz.mesela kız babasına ben hamileyim diyor.babası sakince, sanki rutin olan birşeymiş gibi kimden diye soruyor.bu bu kadar basit mi? kız ailesinden izin alıp sevgilisinde kalıyor.kimse kimsenin derdinde namusunda değil.gerçekten böylelermi yoksa bize bunları izlettirip kendilerine özenmemizi mi istiyorlar, böylece bizim kendi kültürümüzden kopartmaya mı çalışıyorlar? aranızda varmı abd de bulunan? bunu çok merak ediyorum.arkadaşımın annesi birebir yaşamış.diyorki onlarda bizim gibi.serbest değiller? çelişki nerde bana bir yardımcı olun :)
Cevabın nedir?
Merhaba xlaren , en basta şunu diyebilirim ki :hiç bir şey filmlerdeki gibi ak-pak değil. hatta ak-pak ismini alan bazı şeyler içinde gecerli yine bu :S onu şimdilik es gecelim :) konu dağılmasın...
Verdiğin örnek ABD VE AVRUPA nın belli başlı ülkelerinde gecerli bir durum. aileler çocukları ile belli bir yaşa kadar otorite kurup ilgilensede ;ergenlik çağına geldikten sonrası ebeveynlerin etkisi azalmakta. Bu durum şundan kaynaklı çocuğun kendi hayatını kendi secimlerine göre ,ve kendi doğrularını ;kendileri bulması gerektiği fikrinden çıkma.ve durum böyle oldugunda alınması istenen sonuç: çocukların daha kendine güveni olan ve özgüven sahibi olusturma ve böylece bu işleyişe gore gelecekte daha başarılı bir birey olmaları için sectikleri bir yol.
şimdi bu durum olumlu yanları anlattığım şekli ile verdiğimde bunu başarma olasılıkları yüksek elbette, bu yüzden özgür düşünce ile filizlenmiş bir çok lider, bilim adamı ,sanatcı bu toplumlarda yoğun çıkmakta.
ve bir anlamda ise; sıkıcı -korumacı ve de otoriter aile yapısının bu tür toplumlarda genç nesillere zarar verdiği düşüncesi hakim.ve bu Aile yapısına kadar inmiş bir düşünce.ve ebeveynler bu yüzden baskı altında çocuk yetiştirmek yerine daha esnek yapılarda bir çocuk yetiştirmeyi doğru bulmaktalar.
ve durum bu oldugunda zararlı yönleri de elbette olucaktır: nihayetinde Başsız bir sürü çabuk dağılır.ve çok fazla özgürcü akım başıboşluğu yada kuralcılığı yok etme zemini hazırladıgı için ;aileler belli bir süreçten sonra en baslarda yapmaları gerek şeyleri yapmadıklarından, aile bağlılıgını çok sıkı uzun süreler kuramamaktalar. ve hal boyle olunca biribirinden uzak ve birbirini önemsemeyen ,her tutumda kendi çıkarlarını ön plana koyabilen , en kötü -zorlu durumlarda bile normal miş havasına girebilen ,daha çok aile -akraba değilde arkadas ortamına daha yatkın ve kendi doğrularını toplum doğrularından daha üstün görebilen bir gençliğin olusmaması süpriz olur denebilir.
bu duruma örnek olarak şunu da diyebilirim : Bir gitarın telini ne kadar gerersen o derece kopmaya müsaittir.ama ne kadar gevşek bırakırsan o derece de sesini iyi alamazsın.
uzun yazımın sonuna şunu ekleyebilirim: şuan bazı toplumlar savaşlarını kültür satmakla yapmaktalar.bunuda en iyi medya -basın ,tv .vs.. üzerinden yapmaktalar. ve siz siz olun hiç bir şeyi filmlerdeki gibi sorunsuz görmeyin. bahsettiğim toplumlar şuan durumun aslınca çoktan ciddiyetini kavrasalarda ;artık zemini ''eksik malzemelerden'' olma olan belli bir temele oturttukları için ;normal normlardaki bir yapıya geri dönüşümü hem çok zorlu hemde uzun senelerde belki düzelebilir bir durum.
ve sorunun içindeki namus kavramı ve hatta benzer önemli olan değerler de işte bu yüzden bu toplumlarda zamanı ile önemsenen ;ancak şuan için pekde önemsenmeyen free bir durum halini almıştır.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılİdam cezasının en katı şekilde uygulandıgı ülke amerika.Bazen haberlerde görürsünüz abd polisi basit bir suç işleyip kaçan suçluyu öldürene kadar dövüyor hemde 10 polis birden.yada ellerini kaldırmış suçluya tam 12 el ateş ettiler tv de gördüm.Film ve dizilerdikiler tamamen göz boyama.Evet namussuz ve şerefsizler,domuz gibiler ama filmlerde gösterildiği kadarda rahat değiller.Onların amacı,özgürlükler ülkesi abd imajı yaratmak ve bir çok sıgır toplumda bunu yiyor.Gördük işte ırakta.12 bin müslüman kadına eş yada anne baba kardeşlerinin gözü önünde tecavüz ettiler.Iraga özgürlük götürdüler ya.Eğer bu şerefsizler özgürlük falan diyosa bilki çok büyük bir kötülük düşünüyorlar.
80 Yorumla
+1 yılBen 11 senedir amerikada yasiyorum ve gercekten oyle. Genelde insanlar cok rahatca davraniyorlar. Kendi kulturumuzden kopartmaya calismiyorlar , onlarin gercek hayatlarini gosteriyorlar. Arkadasinin annesi dogru soylemis cunku onlarin hayatlari bizimkine gore cok farkli.
12 Yorumla- +1 yıl
peki hala amerikada yaşıyormusun?
- +1 yıl
yani merak ettıklerım soracaklarım varda ozelden ulasabılırmısın
amerikayi bilmem ben ingilterede yasiyorum ve evet ingilizler ayni filmlerdeki gibi yasiyorlar yasam standartlari filmlerde abartilmis ama kimse kimsenin namusunda degil ve evet kizlar babalarini taniyorlarsa eger o sekil davraniyorlar yada annelerine..
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
14
Cevap
36Cevap
+1 yılİyi yada kötü her milletin kendine özgü benimsemiş olduğu bir kültür olduğu gibi, toplum içinde de kültürler birbirinden ayrılıyor. Türkiye'de bile bu bahsettiğin durumları doğal karşılayabilecek kültürü benimsemiş aileler var.
Bir bölge de, bir erkek başka bir erkek arkadaşına "ne kadar güzel bir eşiniz var" dese bu iltifat olurken, başka bir bölgede cinayet sebebi olabiliyor. Aynı şekilde televizyon size sadece gösterilmesi gerekenleri gösterir.İster yerli olsun, ister yabancı yapımcılar atı nereye oynayacaklarını iyi biliyor. Amerikan filmlerinin ülkemizde bile bu kadar rağbet görmesinin diğer bir yanı, özenmişlikten kaynaklı.Onların bize gösterdiklerine özeniyoruz sorun bu. Neyimiz eksikse toplum olarak onu istiyor,sahip olamadığımız için de bol bol izliyoruz ve kendimizi bu şekilde tatmin ediyoruz.Yoksa onlarda da filmlerinde gösterdikleri kültürün aksine çok fazla muhafazakar kesim mevcut.
Son yıllar da türk yapımcılar da bunu anlamış olacak ki, türk toplumunu hep eksik yerlerinden vuruyorlar.
Asıl mühim olan konu yok amerika şöyle yok şu ülke böyle neden sorusu değil, asıl mühim olan nokta ne zaman bu televizyon manyaklığına son verebilip bilinçlenebileceğiz?10 Yorumla
+1 yılEyaletlerine , eğitim düzeyine, hatta ana kökenlerine göre farklılık gösteriyor sordugun soru. Kuzeyi güneyi dogusu batısı hatta ortası farklı kültür farklı yaşam şekilleri farklı iklimler ve farklı anayasaları barindiriyor. Çok uluslu bir millet herşeyden once. L.A da tanıştığım kız arkadaşımın dallasta oturan ailesini ziyarete gitmiştik. Babasının cephaneligi andıran silah koleksiyonuna bakarken kızını nekadar çok sevdiğinden bahsetmesinin ardından gece kapımı kilitlemek suretiyle kız arkadaşımın odama gelmesini engellemiş ertesi gün arazilerini gezerkende aramda 1 metre mesafe birakmak suretiyle kazayla vurulmami engellemistim... :) ama kizlarinin erkek arkadaslariyla Rahat etmesi icin evde onları yalnız bırakan aileler oldugunuda biliyorum..
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 611 cevap paylaştı. Canlılar Arasında Eşini Kıskanmayan Tek Canlı Türü Domuzdur. Onlarda Domut Eti Yedikleri İçin Kıskanma Duyguları Yok Olmuş. Bakirelik Sadece Müslümanlarda Önemli Yer Alıyor. Hristiyanlarda Bu durum yok. Yaş 18 Oldumu, Kız Cocugu Evine Erkek Arkadasınıda Getiriyor. Gerekirse ODasına Gidip Sexte Yapabiliyor. Bunu Yaşayan Erkek Arkadaslarım Var.
30 Yorumla
+1 yılFilmler her zaman abartılıdır ve kesinlikle sadece filmler değil dizi ve çizgi filmlerde bile insanları kötülüğe ve kültürel yozlaşmaya iten bir çok faktör içermekte. Yok öyle birşey. Bize göre rahatlar mı dersen belki kat kat rahat olanları da vardır ama bizim ülkemizde yabancı ülkelerdekilerden daha rahat olanlar da var.
20 Yorumla
+1 yılsadece amerika değil bu birçok ülkede olan bir durum.. dünyada o kadar farklı görüş açıları o kadar farklı yaşamlar varki belki bize birçoğu ters geliyordur ama inan bize doğru gelende onlara yanlış geliyordur..
ben abd de yaşamıyorum ama bu gibi hamilelik durumunda ailesinin karşısına geçipte bunu söyleyeninide gördüm.. ayrıca evlenmeden medeni birliktelik yaşayan birçok insan var türkiye de bile..10 Yorumla
+1 yıl4 yildir amerikada yasiyorum. Amerikalilari birazcik tanidiysam hicbiri filmlerde gordugunuz gibi degiller. Babalar bizde olduklarindan daha kiskanc ve korumaci. O filmler su anda turkiyede oldugu gibi amerikada da insanlari degistirmeye calisiyor.
21 Yorumla- +1 yıl
dostum rica etsem ozelden ulasırmısın bana. Orada hayat ve iş falan nasıl konusmak ıstıyorum
serbestlik derken? sevişmek gibi doğal bir şey ne zamandır serbestlik ya da olmaması gereken bir şey oldu? ayrıca sizin kültürünüz nasıl bir kültür ki, sevişmek sizin kültürünüzde yok?
aaa ama pardon pardon, bakanınız açıklama yapmıştı: "sevişmek kültürümüzde yok" diye. öyle bir kültür sizinki.
akıl almaz.11 Yorumla- +1 yıl
Yoo bu sadece türkiyede değilki her kültürde bu böyledir. Evlilik öncesi ise o doğru
Çünkü bilinçliler. Adet dönemindeki bir kız, klitorisin ne işe yaradığını, cinsel ilişkiyi, ne yapması gerektiğini biliyor. Bize baktığında, adet dönemindeki bir kız önce kan geliyor diye korkar, sonradan öğrenir olayı. Çocuk, daha kendinin nasıl yapıldığını bilmiyor... Amerika'da bilinçli bir toplum var ve filmlerde de gördüğün üzere, genellikle kız istemeden tek cereyan olmaz.
30 Yorumla
+1 yılçok dogru bu sadece abd lelilermi avrupada ayni malesef yabancilar için ne yazikki onla bunla olmak hamile kalmak normalmis gibi gorunuyo nerde bize gore ters seyler varsa onalrda çok normal ben fransada yasiyorum ve burasida aynen böyle çok sasirdigim seyler oluyo inanki, ne namus var bunalrda ne dinlerine inanç ateist yasayip gidiyorlar her türlü pislik var
02 Yorumla- +1 yıl
Ateistlik veya dinsizlik her türlü pislik kategorisine giriyor demek. Ayrıca Abd'yi günah yuvası diyorsunuz ya, ilginç çünkü şuan onlar da Müslümanlar'ın %90'ı için aynı şeyi düşünüyorlar, şer ekseni diyorlar ve savaşıyorlar. Devam edin devam edin bir birinizden nefret etmeye ve sapla samanı karıştırmaya.
- +1 yıl
ben müslümandan bahsederken GERCEK bir muslumandan bahsediyorum yani sadece nüfus kagidinda ISLAM yazipta degil yani bilmem anlatabiliyomuyum. Ben namusuyla edebiyle YASAYAN bir müslümandan bahsediyorum, ALLAH'tan korkan bir müslümandan bahsediyorum, yani senin o dedigin müslümandan degil, ne yazikki türkiye avrupalilardan daha beter olmuslar muslüman diyip geçiniyorlar, bazi yabancilar bile avrupada o müslümandan bile müslüman görünüorlar emin olabilirsin buneden abdlilerin oyle demesi nomal tabi
- Aşk İlişkileri konusunda 376 cevap paylaştı.
+1 yılonlar serbest burası doğru ama özgüven düşünceye saygı yaşama hakkına saygı olarak anlar bizim gibi görüş tartışmıyor görüş alışverişi yapıyolar herkez herşeyi bilmiyor bildiğini okuyo senin sorun din anlayışı ile ilgili oların bölgeye göre değişir din anlayışları baya bozuldu çünkü kesin olmayan dini hükümlerden kaynaklanıyor ama bizden çoğu konuda ilerdeler din(yaşama biçimindede)
10 Yorumla
+1 yılAmerika da herşey basittir bu yapısaldır. TV showlarını izlersen sana bir örnek olur sanırım. Conan adlı bir programda Amerikanın yayın kuruluş başkanı(mı nediyor onu bilemiyorum) ile küfürlü diyolog yapıyorlardı. Bizim RTÜK başkanını çıkart yarısmaya ve küfür ettir. :) bu sadece bir örnek. USA gidersen sokakta ki insanalrı görürsün içlerine girebilrisende sex arkadaşları bile oldugunu görürsün.
00 Yorumlabnce bu konu biraz islamiyet ve ailenin yaşam tarzı çocukları yetştrme tarzından kaynaklanıyor. Türk insanının gelenği göreneği örf adetleri ve dinin buyrukları tamamen abdlilerden farklıdır. Çünkü onlarda ne saygı var ne utanma. Biz babmıza of bile diyemzken kızlar hamile oldukşlarını söylüyorlar çok saçma ve uygun değil bana göre..
01 Yorumla
+1 yılİnanmayınız Amerika dünyayı bu şekile sokmak istediği için bu tarz dizi/filmler yapıyor tabi kendi ülkesinde ve Avrupa'da etkilide oluyor ama öyle filmlerdeki senaryolar falan hikaye.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle ola da var olmayan da var. Her Türk dizisi sizi yansıtıyor mu? Öyle olanı var olmayanı var. Her şeyin dibinde komplo teorisi aramayın bence. :)
10 Yorumla aileden aileye fark eder bence ama çevrendeki insanların, anne babanın nasıl yetiştiği, kültür farkıda var tabi anne babası serbest yetişmişsde nesilden nesile böyle gider diye düşünüyorum
10 Yorumlavalla ne diyim serbest olanda vardır olmayanda ki türkiyede aynısı gerçe ben türkiyede yok öyle şey diyene inanamam türkiyede le*biyen g*y olan bile varmış duyunca şok geçirdim. her yerin iyiside var kötüsüde yargılamamk lazım bence
02 Yorumlaelbetteki serbestlik var
karısı sevişiyor filmde sonra ailece filmi izliyorlar neymiş karısı starmış film yıldızıymış10 YorumlaHayir film ve diziler ile alakasi yok, rahatida var tutucusuda var, her Allahin gunu kiliseye gidenide var.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı. tarık akan hulisi kentmene kızınızla sevişiyoruz efendim dediğinde hulusi baba hahahah demek öyle kızımı üzersen bozuşuruz delikanlı hadi bakalım hahaha dediydi
11 Yorumla- +1 yıl
o senin anladıgın anlamda sevişme değil.''Pek sevişiriz''eskiden birbirimizi çok seviyoruz anlamında kullanılan bir kelimeymiş
sana şöyle söyleyeyim. kızın sevgilisi geliyor merhaba nasılsınız falan diyor sonra kızlarıyla bi güzel sevişiyor. işleri bitince tv falan izliyorlar beraber :D sonra çıkıyor gidiyor isteğe bağlı gece kalıp biraz daha sevişiyor falan :D
00 YorumlaBurdan daha rahat evet ama çok fazla da serbest değiller. Filmler de abartılıyor.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 695 cevap paylaştı. 14 Yorumla- +1 yıl
yazık la teyzelere :D :D
- +1 yıl
arabaya binseler esas heyecanı o zaman görürlerdi :D
Hayır tabii ki bu kadar rahat değiller. Hamile kalması normal karşılanmaz ama mantıklı insanlar sonuçta asıp kesmiyorlar bizdeki gibi.
20 Yorumlainsandan insana değişir. dediğin tarzda insanlar halihazırda Türkiye'de de yaşıyorlar.
00 Yorumlaonlarda bizi babamızın yanında oturmuyoruz ayakta duruyoruz sanıyor.
oturabilir miyim baba ayağım ağrıdı :/20 YorumlaÇok dizi/film izliyorsunuz.
İşin kötü yanı bunları benimsiyorsunuz.00 YorumlaAmerika yer yüzündeki bütün kötülüklerin merkezi. Vietnam'da Irak'ta bir sürü masum insanın ölümüne sebep oldular. Vahşi kapitalizmin merkezi orası. Orada din paradır.
10 Yorumla18 yaşından sonra sokağa atıyolar çocukları, çok serbestler hemde. tabi belli yerlerde çok muhafazakar olanları da var. Hatta tv bile izlemeyenler var.
12 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılEvet öyle anne-babalarına da adlarıyla çağırıyor biçoğu
02 Yorumla rahatlık buysa rahat olmamayı tercih ederim.ahlaki çöküntünün geldigi son noktadır amerika
20 Yorumlaseattle da,babası belli olan çocuğa nadir denk gelirsin,eyaletlere göre değişiyor maddi imkanlara göre ama şu kesin bizden daha saygılılar
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılşöyle bir değerlendirme yapalım burada tecavüz olayı olsun 3 yıl 4 yıl ceza veriliyor amerikada tecavüze 30 yıl 40 yıl ceza veriliyor
40 Yorumla
+1 yılHayır aslında standart halk değil, hem de hiç.
Sayfalarca yazardım ama uğraşamam.21 Yorumla- +1 yıl
sifir fikriniz var, midenizden atiyorsunuz.
- Aşk İlişkileri konusunda 6,8b cevap paylaştı.
+1 yıl350 milyonluk ülkede her renkten her düşünceden insan olması gayet normal.
20 Yorumla Türkiyedeki kadar din ve ahlak orada insanlar üzerinde etkili olmadığı için insanlar daha serbest ve nefsi yaşadıkları düşünülebilir .
00 YorumlaDaha mantıklı ve bilinçli oldukları için senin tabirinle "rahat"lar.
10 Yorumlayıllarıdır neden amerikan filmleri hep içimizde bir şeylerini yıkmadan içine giremezler
00 Yorumla
+1 yılOnlarla bizim ahlaki değerlerimiz farklı, kıyaslayamazsın.
20 Yorumlafilmlerde öeldir sadece amerikada birçok aile muhafazakar yaşıyor .
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben 4 ay amerikada yaşadım filmler biraz abartı ama çok serbestler
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen müslümansın.ama yapmayanda yok.onlarla kendini bir tutma.
10 Yorumlakimden diye sormus ya adam daha ne yapsin :D:D
10 Yorumlabiraz abartı var ama bizden serbestler tabi
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. din olmayınca insanlar herşeyi yapar
32 Yorumla- +1 yıl
Mantığa bak. Dinlere inanmayanlara saygısızlıktır bu. Ben deistim ve böyle hakarete varabilecek şeylere izin vermem.
Cevabını içinde vermişsin tebrik ediyorum.
00 YorumlaEvet gercekten öyleler.
00 Yorumla
+1 yılonlar bildiin gibi değil, onlar bbir filim,
00 Yorumla
+1 yılbu resimdeki sen misin:))))
00 Yorumlabiraz abartı.
10 Yorumla
+1 yılyeah
00 Yorumla
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz