Kuranı Keril, İncil ve Tevrattan Cevaplar buyurun bir göz atın:
Allah Evlat edinirmi?
Kuran-ı kerim;
“Yahudiler, ‘Uzeyir Allah’ın oğludur’ dediler! Hıristiyanlar da, ‘Mesih (İsa) Allah’ın oğludur’ dediler. Bu onların ağızlarıyla geveledikleri sözlerdir. (Sözlerini) önceden kâfir olmuş kimselerin sözlerine benzetiyorlar. Allah onları kahretsin. Nasıl da (haktan bâtıla) döndürülüyorlar!” (9/Tevbe, 30)
Allah'ın çocuk edinmesi olur şey değildir. O, (bu gibi beşerî sıfatlardan) çok yüce ve münezzehtir.(Meryem Suresi 19/35)
Diğer Kitaplar;
BİZDE ONUN ONURUNU BABANIN BİRİCİK OĞLUNUN ONURU GÖRDÜK"(incil,yuhanna1,14)
Bana "Sen benim oğlumsun" dedi, "Bu gün ben sana baba oldum." (Mezmurlar 2:7)
Yegane Kudret Sahibi Kimdir?
Kuran-ı kerim;
“Göklerin ve yerin hükümdarlığı Allahındır.Allahın herşeye gücü yeter.”(Al-i imran suresi,3/189)
Diğer Kitaplar;“Bu dünyanın reisi şeytan şimdi dışarı atılacaktır”(İncil,Yuhanna 12,31)
Alkollü içki İçilmelimi?
Kuran-ı kerim;
ey iman edenler! içki, kumar, putlar ve fal okları şüphesiz şeytan işi pisliklerdir. bunlardan kaçının ki saadete eresiniz (maide / 90-91)
Diğer Kitaplar;
"Artık yanlız su içme ! Miden ve sık sık gelen rahatsızlık-ların için biraz da şarap iç !"(İncil)
Hz.isa asıldımı?
Kuran-ı kerim;
“...Onlar Onu ne öldürdüler ne de astılar. Fakat onlara (o sırada asıp öldürdükleri adam, tıpkı İsa’ya) benzer gösterildi.”
(Nisa Suresi 4/157)
Diğer Kitaplar;“Mesih bizim uğrumuzda,lanetlenmiş olarak bizi kurtardı.Çünkü şöyle bir hüküm vardır ki;”Ağaç üzerine her asılan lanetlidir”
(İncil,galatyalılar 3,14)
Yaratılanların Rabbi kim?
Kuran-ı kerim;“Sizin ilahınız tek bir ilahtır.Ondan başka ilah yoktur.O,çok merhamet edendir ve çok bağışlayandır.”(Bakara suresi,2/163)
Diğer Kitaplar;“Mesih bunun için öldü ve tekrar yaşadı.Ta ki hem ölülerin hem yaşayanların rabbi olsun”(İncil,Romalılar mektuplar,15.9)
Huküm ve hükumdarlık Kimindir?
Kuran-ı kerim;
“Sana vahyolana uy,Allah hükmünü verinceye kadar sabret.O,hüküm verenlerin en hayırlısıdır.”(Yunus suresi,10/109)
Diğer Kitaplar;“Çünkü baba tanrı hiç kimseye hükmetmez.Fakat bütün hükmü oğula(isaya) vermiştir.Çünkü o,insanoğludur”(İncil,Yuhanna 5,27)10 Yorumla
En İyi Cevaplar
dağıtılış amacı ne olursa olsun bence de okunmalı. ama uyanık olmak lazım başkalarının bize bazı şeyler düşündürtmesine müsaade etmemek lazım diye düşünmekteyim...
02 Yorumla- +1 yıl
bncede bn de katılıorum her ne kadar gunumuze degıstrılerek de ulassa sonucda Allah trfından gnderılmıs kutsal kıtp
neden sende müslümanlığı yaymak için bir sürü yere okul dikiyorsun. senin dininde de misyonerlik var. sanırım ücretsiz incil dağıtımının hiç bir tuhaf yanı yok eğer merak ediyorsan ki diğer dinleri bilmekte de bir sakınca yok. yani okumanı öneririm.. bu kadar ön yargı din tutkusu saçmalık olarak görürüm. dinini yaşa ötekilerine saygı duy ve öğren
00 Yorumla
önce Kuran-ı Kerim i iyice okuyunda ondan sonra incile tevrata zaman ayırın
76 Yorumla- +1 yıl
Zaten müslüman olupta kuran-ı kerimi okumadan incili okumak saçmalık olur
- +1 yıl
tabı kı de ama oncelıklı o oluck
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
42Cevap
Kuranı Kerim, İncil, Tevrattan cevaplar:
Hz.isa Annesine karşı İtaatsizmiydi?
Kuran-ı kerim;
“İsa şöyle dedi;”Şüphesiz ben,Allahın kuluyum.O bana kitap verdi ve peygamber yaptı.”
“Beni,anneme itaatkar kıldı.Beni asla zorba ve isyankar yapmadı”
(Meryem suresi 19/30,32)
Diğer Kitaplar;“Ve şarap kesilince,İsanın annesi ona dedi;”Şarapların yok”İsa ona dedi;”Kadın Benden Sana ne?”
(İncil,Yuhanna 2,3-4)
Kadından bilgin olurmu?
Kuran-ı kerim;
“Alah hikmeti dilediğine verir.Kimede hikmet verilirse ona çok hayır verilmiş olur.Bundan Ancak akıl sahipleri ibret alır”(Bakara suresi, 2/269)
Diğer Kitaplar;
Fakat kadının öğretmesine ve erkeğe hakim olmasına izin vermem, ancak sükûttu olsun. Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı. Ve Adem aldanmadı, fakat kadın aldanarak suça düştü. (incil,Timeteosa Mektuplar 2,12)
Erkek Kadın eşitliği
Kuran-ı kerim;
“Kadınlar sizin elbisenizdir.siz de onların elbisesisiniz..(Kadın ve erkek birbirlerine aynı derecede muhtaçtır)(Bakara suresi,2/187)
Diğer Kitaplar;
“...Erkek kadın için değil,kadın erkek için yaratıldı.”
(İncil)
Herkez istediği dini seçebilirmi?
Kuran-ı kerim;
De ki: “Hak, Rabbinizdendir. Artık dileyen iman etsin, dileyen inkâr etsin.”(Kehf suresi,18,29)
(Ey Muhammed!) Rabbinin yoluna, hikmetle, güzel öğütle çağır ve onlarla en güzel şekilde mücadele et.(Nahl suresi,16/125)
Diğer Kitaplar;“Eğer birisi size gelir ve hristiyan inancını getirmezse kendisini eve kabul etmeyin ve ona selam vermeyin.”(incil yuhanna mektubu,10)
Faiz almanın hükmü
Kuran-ı kerim;
”Faiz yiyenler, ancak şeytanın çarptığı kimsenin kalktığı gibi kalkarlar. Bu, onların, “Alışveriş de faiz gibidir” demelerinden dolayıdır. Oysa Allah, alışverişi helâl, faizi haram kılmıştır.”(Bakara suresi,2,275)
Diğer Kitaplar;
“Yabancıya faizle ödünç verebilirsin.”(Tevrat-ı tesniye 23,19-20)
“Paramı bankacılara vermem gerekti.Geelince malımı faizi ile geri alırdım”(İncil-matta 25,26-30)
Kim ölümü hak eder?
Kuran-ı kerim;“Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir.”(Bakara suresi,2/178)
Diğer Kitaplar;“Bütün Haksızlık,kötülük yapanlar,haset edenler,katiller,hilekarlar,huysuzlar,kötü söyleyenler,küstah,kibirli,övücü,anne-babaya itaatsız olanlar,sözünde durmazlar,sevgiden mahrum,merhametsizler...bu gibi şeyleri işleyenler ölüme müstehaktır”(İncil romalılar mektuplar 1,29-32)11 Yorumla- +1 yıl
ınanamıorum ne kadar cok tezatlıklar var emegın ıcın tsk :)
BOZUK TEVRAT'da CİNSEL SAPIKLIK
Hahamlar Tevrat'a, kendi sapık görüşlerine uygun olarak,ahlakı bozacak emir ve konuları katmayı da ihmal etmemişlerdir.Bu sapık ayetler, Tevrat'ın orijinal metinlerden farklı olduğuna da delil oluşturmaktadırlar. Aile içi cinsel ilişkiye varan bütün sapıklıklar Tevrat'ta övgüyle anlatılır. Hahamların Tevrat'a ekledikleri Lut Peygamber ve kızları hakkında çirkin iftira işte burada. onlar Allah'ın gönderdiği gerçek TEVRATI elleriyle bozdular. Peygambere içki içirip ensest yaptılar. Buyurun Tevrat ayetleri Burayla yetinmek istemeyen açsın kendi baksın:
30. Lut Soar'da kalmaktan korkuyordu. Bu yüzden iki kızıyla kentten ayrılarak dağa yerleşti. İki kızıyla birlikte bir mağarada yaşamaya başladı.
31. Büyük kızı küçüğüne, "Babamız yaşlı" dedi, "Dünya geleneklerine uygun biçimde burada bizimle yatabilecek bir erkek yok.
32. Gel, babamıza şarap içirelim, soyumuzu yaşatmak için onunla yatalım."
33. O gece babalarına şarap içirdiler. Büyük kız gidip babasıyla yattı. Ancak Lut yatıp kalktığının farkında değildi.
34. Ertesi gün büyük kız küçüğüne, "Dün gece babamla yattım" dedi, "Bu gece de ona şarap içirelim. Soyumuzu yaşatmak için sen de onunla yat."
35. O gece de babalarına şarap içirdiler ve küçük kız babasıyla yattı. Ama Lut yatıp kalktığının farkında değildi.
36. Böylece Lut'un iki kızı da öz babalarından hamile kaldı.
(Yaradılış Bölümü 19/30-36)
13. Dağ başlarında kurban kesiyor, Tepelerde meşe, kavak, sakız ağaçları altında buhur yakıyorlar, Gölgeleri güzel olduğu için. Bu yüzden kızlarınız fahişelik ediyor, gelinleriniz zina.
14. Fahişelik ettiklerinde kızlarınızı, Zina ettiklerinde gelinlerinizi cezalandırmayacağım. Çünkü erkekleriniz fahişelerle oynaşıyor, Putların tapınağında fuhuş yapanlarla kurban kesiyorlar. (Hoşea Bölümü 4/14)
9. Çaldın gönlümü kızkardeşim, yavuklum,
Bir bakışınla,
Gerdanlığının tek zinciriyle çaldın gönlümü!
10. Aşkın ne güzel, kızkardeşim, yavuklum,
Şaraptan çok daha tatlı;
Esansının kokusu her türlü baharattan güzel!
11. Ey yavuklum, bal damlar dudaklarından,
Bal ve süt var dilinin altında,
Lübnan'ın kokusu geliyor giysilerinden!
12. Kapalı bir bahçesin sen, kızkardeşim, yavuklum,
Kapalı bir kaynak, mühürlü bir pınar. (Ezgiler Ezgisi Bölümü 4/9-12)
Daha bunun gibi bir sürü sapık ayetler. Çok olduğundan buraya yazmadım.35 Yorumla- +1 yıl
Dostum dediğin hahamların tevratı bozma olayı senin dediğin gibi değil. Babil veya Asur kralıydı zannedersem tam hatırlamıyorum Nebukadnezar MÖ 600-500 arası bir tarihte Kutsal şehir Kudüse girip orayı yerle bir ediyor ve bugün hala kalıntıları bulunamayan Süleyman tapınağını yıkıyor. Ondan sonra yahudileri farklı yerlere sürüyor. Ondan sonra da tanahı yani zabur ve tevratı kendi isteklerine göre değiştirtiyor. Hahamlardan çıkma değil, çıktıysa bile gerçek hahamlardan çıkma değil.
Tatil & Seyahat konusunda 3,9b cevap paylaştı. Lütfen bırakın bu önyargıları, inanç sadece bünye meselesi. içine sinen neyse onu okursun. Ters açıdan düşünün,hristiyan misyonerlerde kendi dinlerinin vecibelerini yerine getirip kendi dinlerini yaymaya çalışıyorlar. Ben kızmıyorum dayatma yapmadıkları sürece de anlayışla karşılıyorum .Ayrıca daha önce hatim eden biri olarak incilide okudum ama dili basit geldi. sadece ben kendi adıma yaşadığım hayatı dine göre şekillendiremiyorum ama buna da çok takılı kalmıyorum. Adam ücretsiz incil dağıtıyormuş, demek ki bunun için parasını,zamanını ve düşünce olarak kendini tüketiyor.Bu sende ilgi uyandırıyorsa okursun, sadece dinler dogmatik oldukları için tartışmaya gelmiyor içerik olarak, ama sorgulayabildiğin nokta da mantıklı gelen senin doğrundur. Kafa kağıdında doğuştan islam olma şansını elde etmemize rağmen bu sende bi tatmizsizlik yaratıyorsa oku Allahsız olmaktan iyidir. Tabi bu da bana göre, sonuçta inanmayan da inanmıyor. Bu da beni daha iyi bir müslüman yapmıyor. İncil okumakta beni daha kötü bir müslüman yapmaz.
21 Yorumla- +1 yıl
haklısın evet
öncelikle şunu belirteyim: herkesin kendi dininin propogandasını yapma özgürlüğü vardır.
beğenirsin ya da beğenmezsin. avrupa'nın bir çok yerine gittim ve kuran dağıtan bir kişiye kimsenin müdahale ettiğini görmedim. etmezler de.
istedikleri gibi neşriyat yaparlar.
burada da dağıtabilirler, dağıtacaklardır.
ama 100 liraya dinini değiştirecek adam varsa ya da kendi kitabını okumayıp sokaktan bedava aldığı incili okuyunca din değiştirecekse zaten o kendi dinini hak etmiyor demektir.
hemen değiştirsin daha iyi...43 Yorumla- +1 yıl
haklısın
Tatil & Seyahat konusunda 826 cevap paylaştı. Tahrif edilmemiş, bir tek harfi bile değiştirilmeden günümüze dek gelmiş, en yeni en orjinal bir kitap(Kur'an) dururken, tahrif edilmiş bir İncil'i okumak pek akıl karı değil. Okuyabilirsin tabi, ama okumak başka inanmak başkadır. Yine de İncil'e saygı gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum, çünkü her nekadar tahrif edilmiş de olsa gerçek, Allah tarafından Hz. İsa'ya indirilmiş, bozulmamış ayetlerin var olduğunu okumuştum bir yerde.
Dağıtımına gelince, dağıtımı engelleyecek kanun yok bildiğim kadarıyla. Bize düşen görev buna rağbet etmemek, hatta elimizden geldiğince olaya soğuk bakıp onları daha da bu işe cüretlendirmemek.02 YorumlaUcretsiz incil dagitimi misyonerlikten baska bir sey degil
Misyonerlik yapmakta herkes ozgur olmali duzgun ve yasal yollarla yapildigi muddetce
kurani kerim nasil ki Allahin son kitabi ise Incil ve Tevrat ta Son ktabtan onceki Allahin kitablaridir.
Kurani kerim Son kitap oldugundan dolayi incil ve tevrat ta olan tum bilgileri daha genis kapsamli olarak yazilmis bir kitaptir.
Kurani kerimi okudugun zaman zaten incil ve tevrati da okumus olursun
Ucretsiz kitap dagitimi ile kendi dininden vazgecip farkli bir dine gececek hic bir muslumani dusunemiyorum gecenler var ise onlar zaten muslumanligin ne demek oldugunu anlayamamis ve hak etmemis kisilerdir
Kurani kerim anlayamamis bir insan incil ve tevrati hic anlayamayacagini dusunuyorum10 YorumlaAyrıca bu başlık altına yorum yaparken şunla karşılaştım. Arkadaşlar bugün Hristiyanlar incili zaten tanrıdan gelme bir kitap olarak görmüyorlar. Eğer burda Hıristiyan arkadaşlar varsa açıklamasını yaparlar zaten. İncil havarilerin ve pavlus gibi azizlerin İsa üzerine yazdıkları yorumlardır. Yani hiçbir Hristiyan zaten bu kitapları tanrıdan inme kitaplar olarak görmüyor. Yani bu durumda sizin dediğiniz gibi tanrıdan gelen bir kitap varsa direk tahrif edilmeden yok edilmiştir. Tanah(Eski Ahit veya Tevrat ile Zebur) isimi verdikleri kitabı sadece tanrının kelamı olarak kabul ederler. Yani burda bugün ki incil üzerine tahrif edilmiş diye konuşmak mantıksız ve yanlış. Çünkü bugün ki incil tahrif edilmiş değil, direk insan yazması zaten.
10 YorumlaTanah ve yeni ahit'i defalarca okudum. Çünkü incil o dönemin sosyo-ekonomik hayatı hakkında en önemli ipucu veren kitaptır. Ayrıca gereksiz gibi cümleler kullanmasak daha iyi olur. Hristiyan olan arkadaşlar vardır belki, böyle hassas konularda daha yerinde yorumlar yapılmalı diye düşünüyorum.
Sonuçta dünyanın yarısından fazlasının kutsal kabul ettiği bir kitap. Ayrıca incil dağıtımı hakkında ne düşünüyorum derseniz. Dağıtabilirler. Herkes kendi düşüncesini özgürce ifade edebilir ve insanlara anlatmaya çalışabilir. Ama empoze seviyesine gelirse bu kötüdür. Yani sadece anlatabilir, zorlayamaz ki zaten buda olamaz burda.
Yani özgürce dağıtabilirler, karşı değilim.20 Yorumlane kadar güzel bir uygulama ama bizim yobazlar bunlara kızar şimdi mason bunlar inanmayın der adam kendi dinini yaymak için bedava kitap dağıtıyor ben görsem alır ve okurum tabi ki keşke bizimkilerde kuranı kerimin dağıtımıyla uğraşsa ve herkes kitabımızın içindeki kutsal ayetleri okuyup öğrense ama nerdeeee bizim nutuk atanlarımız var snin okumana gerek yok onlar sana anlatır
22 Yorumla- +1 yıl
keske
+1 yılİncil hakkında
27 kitaptan oluşan İncil (Yeni Antlaşma) Grekçe yazıldı. İlk 4 kitap İsa'nın yaşamını, ölüm ve dirilişiyle ilgili bilgileri içermektedir. Bunları izleyen Elçilerin İşleri kitabı, İsa'nın ölümünden sonra elçilerin bu öğretiyi yaymak için yaptığı işleri anlatır. İncil'de yer alan mektuplar, İsa Mesih'in elçileri ve yakın takipçileri tarafından, ilk inanlı topluluklarına yol göstermek amacıyla Tanrı'nın esiniyle yazıldı. Son kitap Vahiy, inanlıları sıkıntılar karşısında cesaretlendirir ve gelecekteki olayları simgelerle açıklar.
Körlerin gözleri açılıyor, kötürümler yürüyor, cüzamlılar temiz kılınıyor, sağırlar işitiyor, ölüler diriliyor ve Müjde yoksullara duyuruluyor.
Matta 11:500 Yorumlaİncil,Tevrat,Kuran-ı Kerim'i okudum. Üç kutsal kitabıda inceledim. En sonunda Kuran'ın bana uygun olan Kutsal Kitap olduğunu anladım ve dinimi tekrardan seçtim. İçim çok rahat, Allah'ın gönderdiği her Kutsal Kitap'ı okurum ve mantığıma göre de inancımı geliştirir ve yaşamaya çalışırım..
01 Yorumla- +1 yıl
Bu sitedeki insanlar kadar palavracı görmedim
Dağıtılmasına karşı değilim ama sırf özenti gençliğin farklı olmak adı altında incil okuma çabaları saçma aynı durum daha kendi dinini bilmeden gidip incil okumaya çalışan kişilerede geçerli. Dağıtlımasına kesinlikle karşı değilim ama bilinçsiz kişilerin pkumasına okumak isteyişine karşıyım...
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 491 cevap paylaştı.
+1 yılucretsiz incil dagıtımı ile sokakta migros broşürü dağıtımı arasında fark görmüyorum . Ya da adnan hocacıların sokakta evrim karsıtı kitaplar dagitmasını da aynı goruyorum.
sonucta bir takım fikirler ya da ürünleri insanlara ulastırmak isteyebilir herkes.
incili okumak istemek mi? okudum zaten.00 Yorumla yanlış hatırlamıyorsam 8-10 sene önce ölüdenizde bir testide asırlar öncesine ait bazı incil nüshaları buldular. ama vatikan bunların açıklanmasını yasakladı? hıristiyan dünyasının istek ve taleplerine rağmen vatikan bunların açıklanmasını istemiyor. Acaba neden? Hıristiyanlık inancının değiştirildiğini mi isbat ediyor. bilemiyorum.
04 Yorumla- +1 yıl
Hristiyanlığın bugün ki temeli İznik Konsilinde alınan kararlardır. Yani İsa Mesih'in tanrı ile aynı özden geldiğini savunurlar ve bu Hristiyanlığı amentüsü olarak kabul edilir. Bunun haricinde diğer her metin, yorum veya düşünce sapkınlık olarak kabul edilir Roma Kilisesine göre. Bu yüzden toplatmış olabilirler. Sonuçta adamlar kendi inançlarına aykırı şeyleri yayınlamak istemiyor olabilirler.
- +1 yıl
Ben hristiyan değilimde. Hristiyanlık tarihini merakla araştırıp okumuş biriyim. Adamların kutsalı o değil yani. İncilin tanrıdan geldiğini savunmuyorlar. Onlara göre yeni ahit İsa'nın hayatı üzerine yapılmış yorumlardır. Yani insan yazması olduklarını kabul ediyorlar ve zaten yeni ahitin böyle doğduğunu kabul ediyorlar. Yani onlar tanrıdan geldiğini savunmuyor. Onların bakış açısından bakarsak benim dediğim gibi, müslüman bakış açısından bakarsak sizin dediğiniz gibi.
İncil okumaya gerek var mı zaten Kuranı Kerim de herşey açık açık belirtilmiş ki şurası da var Allahın gönderdiği şekilde kalmamış ben neler eklemişler neler yazmışlar diye merak ediyorum diyosan oku ama onun dışında aradığımız herşey var zaten Kuranı Kerim de
00 Yorumlaneye inanıyorsanız tam olarak öğrendikten sonra diğer kitaplar incelense daha iyi olur.
salt kuranı kerimde dahi anlaşılamayan bir çok nokta var
bunlar ekstra kaynaklarla. -tefsir sahih hadis tarih kaynaklarıyla
yorumlanarak net anlaşılıyor. tam olarak öğrenmekten kastım aslında bu.
o yüzden kendi adıma şuan bir incil yada tevradı okumanın gereksiz olduğunu düşünüyorum00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 310 cevap paylaştı. İncil de kutsal kitaplardan birisi ancak günümüze uzanan değil..
Günümüze uzanan kopyaların hepsi insanlar tarafından değiştirilmiş şekli..
Bu nedenle Son kitap Kur-an'ı Kerim olarak indirildi ve Allah c.c tarafından korunacagı yemin edildi.05 Yorumla- +1 yıl
orası ole ama okumak ıstemez mısın yıne de sonuc da onu gonderen de aynı
- +1 yıl
tabı kı de dın degstrıck halımız yok merak ısde :)
- +1 yıl
tamam :)
Önceden para ile alıp okudum.Açıkcası çok tuhaf geldi bana.Örneğin incilde kadınlarınızın başlarını kapatın yada saçlarının hepsini kestirin diye bir nokta var.Ama iş icraate gelince islamiyete laf edip zorba din diyorlar.Ayrıca incilde mektuplar falan filan var Allah kelamı değil yani her gelen birşey yazmış çok tahrif edilmiş.Ücretsiz incil dağıtıyorsa elalem sende çık ücretsiz Kur'an dağıt bu kadar basit.Yasalarımıza göre misyonerlik suçtur o ayrı konu.
10 Yorumlaİncil bizim kitabımıza göre [Kuran] hak kitaptır.dolayısı ile gerçek incili veya degıstırılmemıs kısımlarını okumakta fayda vardır.
bu arada müslüman olupta Kuranı hıc okumamıs bırısı gıdıp te İncılı hatim etmesin once bi suan hak olanı ıyı bılsın hangı İncilin[Luka,Matta,Yuanna,Markos] neresınde yanlıslık var onu gorsun diğer dogru olan kısımlar ztn Kuranda da geçer00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 426 cevap paylaştı. Senelerdir söylediğim şey, ücretsiz kuran dağıtilmali. Kadife kese içinde duvar değil yeri
20 YorumlaBen daha kendi kitabım hakkında yeterli bilgiye sahip değilsem, onu yeterince okumamışsam , bu benim ayıbımsa bunun üstüne bir de İncil asla okumam...Eğer okuyacağım varsa bu Kur'an olmalı..Daha Kur'an hakkında ne kadar şey biliyorum da İncil okuyayım..
00 Yorumlaincil dağıtma işi dış kaynaklı misyonerlik faaliyeti işte. hayırdır? bak benim incil ve tevratı okumuşluğum vardır. merak mı ediyorsun merak ettirmeye mi çalışıyorsun anlayamadım.
01 Yorumla- +1 yıl
yok sadece merak edıorum
Kuranı kerimi tam okumamısken İncile gerek duymuyorum o kadar da değiştirilmiş bu zamana kadar gelen kutsal kitabımız değiştirilmemişken İncili okumayacagım ve Amerikalı bir profosor bütün kutsal kitapları okumus en mantıklısı Kuranı kerim olmus ve Müslüman olmustur :)
00 YorumlaBen okumadım ama okurum sonuçta kurana inanan incil ve diğer kitapların varlığını kabul etmeli,değiştirilmiş olduğunu düşünerek okurum ama okunmasında sakınca yok bence keşke kuranın mealide ücretsiz dağıtılsa.
12 Yorumla- +1 yıl
kuran-ı kerim okumak istiyorum diye bir camii ye gitsen sana aslı ve meailini rahatça verecek çok kişi vardır.
Bizim buralarda her evde kuran-ı kerim ve meali bulunuyor kadın ilmihali falanda bulunur.
eğer İncil şu ana kadar Kuran-ı Kerim gibi hiç bir değişikliğe uğramamış olsaydı seve seve okurdum sonuçta oda Allah'ın kitabı ve kitaplara inanmak imanın şartlarından
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 845 cevap paylaştı.
u +1 yılBen yıllar önce merak edip okumuştum da bu ne şimdi misyonerlik faaliyeti mi yapmaya çalışıyorsun onu anlamadım ben.
06 Yorumla- +1 yıl
yok hayr sadece dusuncelerınızı bgendım elhamdurıllah muslumanız tabıkı de . hanı genel bır yargı vardır yha bzım kıtbımız drurken ne gerek var dıye sadce bakıs acılarınzı srdum ole bı amacm kesınlıkle yok kızlarsoruyor.com un reklamlarında gecıyor da
- +1 yıl
Moderatör olmanın en iyi yanı reklamları görmemek. Ben merak edip okumuştum.
- +1 yıl
nasıl farklı dusunceler mı ıcerıyor son halıyle yanı bızım kıtbımızda kı dusuncelerle celısenler var mı
- +1 yıl
İnancımızla çelişiyor tabii ki. Ayrıca internetten indirilebilir sanırım, birilerinin göndermesine gerek yok.
- +1 yıl
Sadece onu okumakla bir müslümanın din değiştireceğini hiç sanmam.
- +1 yıl
faydalı bılgılerın ıcın teskkurler
Tatil & Seyahat konusunda 1,3b cevap paylaştı. ücretini ödeyerek aldım ve okudum. ter yanından ayraçlar ve notlar çıkar halde yatıyor kitaplığımda hala.
00 YorumlaNerede dağıtılıyormuş?
Ben de almayı düşünüyordum tam.01 Yorumla- +1 yıl
kızlarsoruyor.com un reklamını grdum form doldruosun evıne postalıolar
Tatil & Seyahat konusunda 358 cevap paylaştı. Günümüze kadar her din adamı tarafından defalarca değiştirildiğini bilerek onların inançları hakkında da bilgi edinmek için okuyabilirim.
01 Yorumla- +1 yıl
bncede kesınlıkle bır zarrı olucagını sanmıorum
keşke kutsal kitabımız da ücretsiz dağıtılsa.bence okunmalı bütün önyargıları bi kenara koyup.dinimiz bize incil,tevrat,zeburun varlığını kabul etmeyi emrediyo.niye okuyup içinde ne var öğrenmeyelim?
01 Yorumla- +1 yıl
bnce de katılıorum sana ama bızım kutsal kıtabımız da onmlı gunlerde ucretsız verılıyor ve sen hanı bı camıye gdıp camı hocasından ıstesen yok demez verır bnce :)
+1 yılAllahin kitaplarinin hepsine inanir okurum ama 4000incil varmis bunlarin 4 tanesi klise kabul etmis o kadar tahrifat yapilmiski nasil okuyacaksin kuran-i kerim varken gerek kalmaz
26 Yorumla- +1 yıl
Zaten o kadar cok oynanmiski yuzde 10undan daha az bisey allahin kelamiymis gerisini sonradan yazmislar deniyor baksana kilise bile 4 tane incil var diyor
- +1 yıl
Okunabilir ama kuran-i kerim son kitaptir o varken gerek kalmaz bence
- +1 yıl
4000 incil olayı efsaneden ibaret. O olay iznik konsilidir ki öyle değildir. Konstantinapol'ün kurucusu Büyük Konstantin İznikte ruhani meclis yani konsil toplar. İsa'nın tanrıyla aynı özden gelip gelmediği tartışılır. Aryani akım ki bu peygamberliğini savunur, pavluscu akımsa tanrı der. Bunun üzerine tartışırlar. o dönemde pagan inancı olduğu için tanrı olması daha mantıklı gelir onu onaylarlar. Bunun üzerine pavluscu akımın dört incili olan matta, luka, yuhanna ve markos incili meydana gelir.
merak eden okuyabilir ama çokta nemli değil sonuçta havarilerin mektuplarının birleşiminden oluşmuş ve dört kilisenin onayladıkları bugüne getirilmiş diğerleri yakılarak yok edilmiş.
00 Yorumla
+1 yılşu an için kuranın türkçe mealini okuyorum yavaş yavaş. sonra incili de okumayı planlıyorum. hatta ben parayla alcaktım :)
00 YorumlaHer dine saygım vardır hatta bende okumak isterim ama kendi kitabımı okumadan olmaz ilk önce kendi dinimizi güzelce bilmemiz lazım.
00 YorumlaÜcretsiz Kur'an üniversitelerin içinde dağıtılsa kıyamet kopar ama incil olunca hiç bişi yapılmıyo anlam veremiyorum.He ama okunması gereken bi kitap sonuçta kutsal kitap
00 Yorumla
+1 yılÇoğu kişinin de dediği gibi önce Kur'an-ı Kerim'i anlayıp okurum, son indirilen kitaba inanıyorum çünkü. Sonra İncil'i de okumak isterdim, kendi gözlerimle tezatları görmek vs.
02 Yorumla- +1 yıl
İlk cümleme bak, önce Kur'an-ı Kerim'i tam anlamıyla okuyup bilmem gerek. Bir engel olduğundan değil.
+1 yılideoloji dolu bir kitabı nıe okuyayım meraklısına kur anın ıcındede var zaten hemde orjınal halı
03 Yorumla- +1 yıl
tarihi incilin yazılışını masonik bağlantıları ve birçok konuyu incelemini tavsiye ederim kalkıp burda sana her şeyi anlatmamı bekleme =)
- +1 yıl
Masonik bağlantı mı? Masonların çıkış tarihi ile incili çıkış tarihi tam bir tezat. Masonluk asırlar sonra meydana gelmiş bir oluşum. Kaldı ki Hristiyanlar Roma İmparatorluğu döneminde 3-4 asır işkence, idam gibi cezalarla boğuşuyorlar. Madem bu kadar güçlüler neden bu kadar sefil durumdalardı. İznik konsili sırasında Mithra dininden gelen bir takım şeyler olabilir ama masonlukla alakası asla olamaz. Senin dediğin şey komplo teorisini geçmez yani, afakidir.
Tatil & Seyahat konusunda 705 cevap paylaştı. ben okudum çnkü her dine saygım var ve etkilenmem ancak bu eylem misyonerlikten başka birşey değil
00 Yorumla
+1 yılOkurum.. Ne var ki.. Sonuçta okurken ibadet etmiyorum..
00 Yorumla
+1 yılilk halini okudum sanrım bi internet sayfasındandı.
07 Yorumla- +1 yıl
sen hp oku zaten yılın adamı :)
- +1 yıl
he bunuda mı sen sormustun dur en iyi cevabı vereyim :) Hep şeyi merak etmişimdir Hristiyanların hepsi mi son değiştireln incili ölçü alırlar yoksa Allah cc tarafından gönderilen ilkini mi ? Ya bizde böyle birşey olsaydı ne olurdu. Muhtemelen kimse ilkine bakmazdı ne yazık ki. Bedava incil dağıtımı ise amacı cok baska aslında. Bir müslüman katolik bi ülkede Kur'ani Kerim dağıtsa ne olur ? Ne mi olur emparyalistlikle suçlanır bir güzel linç edilir. Kamu davası bile açarlar
- +1 yıl
ya sana yıne yılın adamı seyını vermek ıstemıorum ama ıyı bı noktya basdın kararsz kaldım cok haklsıın
- +1 yıl
daha da mesaj yazmam sana bedava incil dağıtsan bile (:
- +1 yıl
haın .p
- +1 yıl
bırak ya ! :)
- +1 yıl
bak hala yazıo hanı yazmazdın yhaaaaaa yola gel :))))
Milletin kafasına göre değiştrilmiş bi kitabı mı okucam?
incil vol.23543634 çıkıcak yakında onuda okusun merak edenler.00 Yorumlaİstemem, Okumam.
Gerekirse ben kendim araştırırım.00 Yorumla
+1 yılBeyler dini polemiklere girmeyelim kızların canı sıkılıyor
00 Yorumla
+1 yıl16tl vermip aldım 3 sene önce, okumak için.
10 YorumlaMüslüman Mahallesinde Salyangoz Sattırmayızz Biz.
10 Yorumla
+1 yılSerin misyonerlik denemesi birader...
00 Yorumlaher konuda biraz fikir edinmek lazım. Ben okurdum.
00 YorumlaOkumanın zararı yok dindende çıkmayız.
10 Yorumlaİstemem.
Zaman kaybı, gereksiz..20 YorumlaGüzel film, bayıldım.
(Yok lan, o öbür başlıktı)00 Yorumlaokumadan degistirildigine nasil karar veriliyor?
03 Yorumla- +1 yıl
Ya incil gökten inmiş birşey değil ki tahrif edilsin. İncil Hz. İsa veya İsa Mesih'in hayatına dair havarilerinin yorumları. İncil birkaç bölümden oluşur. Havarilerin mektupları, Pavlus un mektupları, Romalılar felan diye. Bu yeni ahit insan yazması olduğunu bütün hristiyanlar kabul ediyor. Diğer Tevrat(Eski Ahit) ve Zebur'un birlikte anıldığı Tanah ise tanrıdan geldiğine inanılıyor. Yani incil diye bir kitap geldiyse de tahrif edilmeden yok edilip gitmiştir.
- +1 yıl
caesar viyan yanlış bir cümle kullandınız. Hepsi Allah c.c. indirmiştir.
Biz müslümanların 4 kutsal kitaplarından biridir. 1-Zebur 2-Tevrat 3-İncil ve 4-Kur'anı Kerimdir. Ama şu anda 4 büyük kitaptan sadece gerçek ve hiç değişmeden günümüze Kur'anı Kerim gelmiştir. Nasıl geldiğini nacizane anlatamayacağım için size bir link veriyorum.
link
Ona ayıracak zamanım yok, okumam.
13 Yorumla
+1 yılAlmıştım lise 2'de. Ama okumaya fırsat olmamıştı.
00 Yorumlaokunur tabiiki neden olmasın...
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 517 cevap paylaştı. isterdim
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat