Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bağışçıların, kimliklerini açık bir şekilde beyan edip desteklemede bulunmalarını veya buna izin verilmesini insancıl ve mantıklı bulmadığımı belirtmek isterim.
Neden bu şekilde düşündüğümü soran olursa da en azından şunları düşünebilir; misal A kişisi 10 milyon Lira bağışta bulundu denildikten sonra, B kişisi 500 Lira bağışta bulundu denildiğinde elinden sadece bu miktarda destek verme imkanı olan B kişisi kendisini mahrum, aciz veya düşkün hissetmekle rencide olduğunu düşünecektir.
Yüklü miktar destek verenler ise, mafya oluşumları, suç çeteleri, cebir Bağışçıların, kimliklerini açık bir şekilde beyan edip desteklemede bulunmalarını veya buna izin verilmesini insancıl ve mantıklı bulmadığımı belirtmek isterim.
Neden bu şekilde düşündüğümü soran olursa da en azından şunu düşünebilir; misal A kişisi 10 milyon Lira bağışta bulundu denildikten sonra, B kişisi 500 Lira bağışta bulundu denildiğinde elinden sadece bu miktarda destek verme imkanı olan B kişisi kendisini mahrum, aciz veya düşkün hissetmekle beraber rencide olduğunu düşünecektir.
Yüklü miktarda bağış yapan kişiler, mafya oluşumları, suç çeteleri kısaca cebir ve şiddetle kazanç sağlama niyeti bulunan kesimlerce kazanç hedefi olarak görülecektir.
Bu arada az bağış yapacak olan b kişisi ismini vermese de olur denilmemelidir, çünkü o şekilde b kişisi daha çok olumsuz hissedecektir.
İş adamları, siyasetçiler, sanatçılar vs. toplum içerisinde tanınan insanlar arasında rekabet reaksiyonunun strateji olarak kullanılması da insani değerlere ve toplumsal ahlaka aykırıdır saygıdeğer arkadaşlarım. Afetin gerçekleşmesinden hemen sonra derhâl insanlara yardım etmeye çalışan, uğraşan, emek veren birçok insan (kahraman) bu bazı kişi veya kişilerce uyarlanan ve yürütülen kaynak tarafından rekabet reaksiyonu stratejisi kullanılması sonucu hiçbir şey yapmamış gibi görünecektir, çünkü, çokluk her zaman yokluktan daha cezbedici ve daha çok ilgi çekicidir, insanın fıtrat-î iradesinin değişmez bir gerçeğidir bu.
Yardımların gizli yapılması sadece İslam dini değil, bütün semavi dinler ve ilkesel inançlarda temel öğretilerden biridir.
Allah’tan, afet dolayısıyla hayatını kaybetmiş bütün kardeşlerime rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına da sabr-ı sebat diliyorum. ve şiddetle kazanç elde etmeye
Bu arada az bağış yapacak olan b kişisi ismini vermese de olur denilmemelidir, çünkü o şekilde b kişisi daha çok olumsuz hissedecektir.
İş adamları, siyasetçiler, sanatçılar vs. toplum içerisinde tanınan insanlar arasında rekabet reaksiyonunun strateji olarak kullanılması da insani değerlere ve toplumsal ahlaka aykırıdır saygıdeğer arkadaşlarım. Afetin gerçekleşmesinden hemen sonra derhâl insanlara yardım etmeye çalışan, uğraşan, emek veren birçok insan (kahraman) bu bazı kişi veya kişilerce uyarlanan ve yürütülen kaynak tarafından rekabet reaksiyonu stratejisi kullanılması sonucu hiçbir şey yapmamış gibi görünecektir, çünkü, çokluk her zaman yokluktan daha cezbedici ve daha çok ilgi çekicidir, insanın fıtrat-î iradesinin değişmez bir gerçeğidir bu.
Yardımların gizli yapılması sadece İslam dini değil, bütün semavi dinler ve ilkesel inançlarda temel öğretilerden biridir.
Allah’tan, afet dolayısıyla hayatını kaybetmiş bütün kardeşlerime rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına da sabr-ı sebat diliyorum.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılİzliyorum ve destekliyorum. Cebindekini paylaşan insanların üzerinden reklam vs yapıyor diyenlere de bir şey diyemiyorum.
Böyle zamanın görüş ayrılığı, fikir ayrılığı, siyaseti, dini ırkı olmaz olmamalı da.
Eğer hazımsızlık varsa izleme stres yapmaz o zaman :)
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
63Cevap
- Gündem konusunda 26,6b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır izlemiyorum
10 Yorumla Evet izliyorum ama boyle güzel bırseyı bıle bu sıtede baltayanlar var yazık hazımsılık yaptı galiba rabbim devletime milletime ve basta cumhuru reisimize güç kuvvet versin kudurmak isteyenler de kudursunlar yalanlar algılara milletin cevabı kapak olmustur ınsallah bır an önce yasanılan bu felakatin yaraları sarılıp daha güçlü bir sekılde ayaga kalacagız tek yuregiz bu yurekde olmayanlara yer yok 🇹🇷☝🏻☝🏻
35 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle milleti anlamıyorum
- +1 yıl
boş ver anlamazlar devlet ilk gun 250 milyar yolladı her aileye 10 bın lıra vefat edenleon ailelerinine 100 bin lira ılk etapda verdı 99 depremonde toplanan paralar memur maaşları odenırlken bu depremde erkenden herkesın maasını yatırdı devlet bunları görmezden gelmek işlerine gelıyor cunkü onların gormek istedıgı devlet degil Erdoğan dusmanlığı
- +1 yıl
Evet felaketin büyüklüğünü gormezden gelip etrafa saldırdılar. Oysaki birlik olmaktan başka çaremiz yok. hepimiz taşın altına elimizi koymalıyız. Böyle düşmanlık etmek yerine. Ortalığa saldıranlara daha çok kızıyorum
- +1 yıl
11 sehır harıtan sılındı dunya yardıma koşuyor bızım içimizdeki ler oturdugu yerde elestırı derdınde ulkeyı iç savaşa sokacak seyler yapma derdinde ama kurt kısı gecırır yedıgu ayazı unutmaz bu günlerde insanlar belli olurmus
- +1 yıl
Kesinliklee
Bazen Allahım bu dünyaya beni dünyaya neden getirdin bu insanların içine koydun diye medyada bu kadar ses getirmese toplumun çoğu tepkili yemin ediyorum ne bağış kısmı olacaktı nede bu gibi durumlar olduğu için türkiyede duygusal matemde bulunmayacaktı etrafda ben nice insanlar gördüm merhamete muhtaç burdakilerin çoğununun umrunda bile değiller sürü psikolojisene uysam çoğunluğun umursamadığını umursasam dünyayı sen mi kurtaracaksınız diyenler bunlar aman bizene diye keyiflerine bakanlar bunlar hepiniz koyunsunuz sizlerde vicdan yok sırf sürü psikoloji başka bir şey değil eğer birilerine umursayacaksanız çoğunluğa göre yapmayın çoğunluğun aldırış etmediği insanlar içinde yapsanıza yiyorsa ama yok diyorum ya bunun vicdanla ilgisi yok toplumda kötü insan damgası yememek için
30 Yorumla
+1 yılNe izleyeceğim ya resmen şov reklam başka bir şey değil. Ben bu yardım muhabbetini anlamıyorum zaten abi. Ne zaman bir felaket olsa devlet insanlardan para istiyor. Hee amenna kendisi etmek isteyen eder ona bir itirazım yok da devlet neden para istiyor? Eğer bu tip durumlarda parayı yine halk verecekse o zaman devlet niye var? Biz neden vergi ödüyoruz? Deprem vergileriyle neden yol yapıldı
91 Yorumla- +1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻😢
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe kadar canım var ya böyle bakınca düşünmeden sadece muhalif olmak için hepsi canım ya Cuhmurbaşkanının söylediği 10 bin +15 bin taşınma ücreti ayrıca 1 yıl kira ücreti kaç bin kişiye verilecek kaç para yapıyor bir hesaplasalar önce bu paralar nerden geliyor diye devletin oraya yaptığı yardımlar nereden geliyor ve bugünkü yardımı zaten devlet bankaları yaptı büyük kısım yani devlet yine kendine yardım yapıyor bir cebinden al diğer cebine koy aynı şey bu devleti kötüleyince elinize ne geçiyor yunanistan bile yardıma geliyor neyse diyecek çok şey varda neyse
00 Yorumla- Gündem konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılDaha önce de değişik şeyler iiçin de bağış kampanyaları yapıldı o toplanan bağışlar gerçek amacı için kullanıldı mı kinse biliyor çünkü iktidar hesap vermiyor bu bağış kampanyasında toplanan paralar seçim için harcanacaktır çünkü bu iktidar bunu yapabilecek karaktere sahip
20 Yorumla Evet izliyorum lakin devlet kuruluşları sanki başkasının parasını bağışlıyormuş gibi davranmaları ilgimi çekti. O kurum ve kuruluşlar zaten Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumu. Nasıl Hatay, Maraş, Adıyaman ve diğer 81 il Türkiye Cumhuriyeti Devletinin illeriyse bu bu kurumlarda zaten devletin. Özel kurum kuruluş ve şahısları taktir ediyorum yardımları için
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben bu olaya 99 depremindede denk gelmiştim öyle büyük paralar söyleyip reklam yapanlar sonradan o paraları vermediler. ayrıca o paralar nereye gitti belli olmadı ne depremzedelere nede yakınlarına gitmedi o paralar. gene aynı şey olcak görürsünüz.
60 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİzlemiyorum, sadece biraz baktım. Daha düne kadar bize üç kuruş faydasını olmayanlar şimdi büyük paralar gönderiyor, biraz show gibi, üstelik bir kibirle yapılıyor sanki, daha düne kadar millete simit yediren hülya avşar denen kadın şimdi yardım kampanyasında ön sırada, ne yaman çelişki, üstelik öyle paralar geliyor ki dudak uçuklar, o paraların nere gideceğide belli değil.
10 Yorumlaböyle kötü günlerde dayanışma içinde olmak çok sevindirici.
41 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle 😊👍
+1 yılHayır izlemiyorum onları görmeye tahammül edemiyor devletin yapması gerekeni halktan topluyorlar ben böyle ülkenin taaaa
413 Yorumla- +1 yıl
Devlet her türlü imkanını zaten veriyor ya her kurumuyla orada maddi olarak yardım yapıyor bu eleştirenler ne iş yapıyor acaba çok merak ediyorum
- +1 yıl
@İyilikzamanı sana bir şey diyim halk eğer oraya yardım tırları göndermeseydi devlet bunı yapmazdı. Türkiye de birlik ve beraberlik var işimiz siyasete kalsaydı ohoooo.
- +1 yıl
Bu arada eleştiren ne mi yapıyor sorusuna gelecek olursak bizzat ailem kendi kamyon dolusu yardım götürdü. Aynı şekilde burada da hastane önlerinde yemek dağıttımı yaptık.
- +1 yıl
Sadece devletin ortadan kaldırabileceği bir durum yok farkındaysan çok büyük bir yıkım dünyada bile eşinin benzerinin olmadığı söyleniyor devlet ilk günden beri oraya her türlü imkanını gönderiyor asker polis arama kurtarma ekipleri sağlık çalışanları din görevlileri her şeyiyle orada devlet millet olmadan altından kalkılabilecek küçük bir şey değil bu. Zaten öyle Türkiye'deki siyaset insanları ayristiriyor
- +1 yıl
Ne güzel bak Allah kabul etsin bugün eleştirme günü değil hep birlikte olup bı işin ucundan tutmak gerekir siyaset sonra yapılır her zaman yapılıyor zaten ama yeri zamanı şimdi değil
- +1 yıl
Benim söylemek istediğim bu değil halk neden yardım ediyor değil başka bir şey ama bunu senin anlayacaığını düşünmüyorum o nedenle hiç kendimi yoramıcam. Allah'a emanet keşke zamanında eşeği sağlam kazığa bağlayıp sonrasında olanlar için "KADER" deseydik. Bazı şeylerin kader olmadığı açıkça belli.
- +1 yıl
Eee yani zaten sorun orada imar yerlerini peşkes çeken belediye başkanlarıni mi dersin malzemeden çalan muteaahitleri mi dersin bunun bir denetiminin olmamasını mi dersin önce tedbir alsaydık keşke sonra kaderde bu varmış derdik ama yine tamamen kaderle alakası yok bunun demekte yanlış
- +1 yıl
@İyilikzamanı işte bu da insanı ne yazık ki siyasete götürüyor benim demek istediğim bu yoksa keşke halk elinden gelenin fazlasını yapabilse ama bu şeklide tekrar devam edilecekse ohoooo devletin ders alması gerek
- +1 yıl
Her zaman her yerde liyakat çok önemli işi bilen isi hak eden insanların görevlere gelmesi lazım ama amca hala teyze çocuğu olunca milletin hakkını yiye yiye büyük yerlere geliyorlar bunu da istisnasız her parti yapiyor
- +1 yıl
@İyilikzamanı devleti Haluk Levent gibi vicdanı olan insanlar yönetse keşke
- +1 yıl
Devleti yönetmek bir derneği yönetmeye benzemez ama 🙃
- +1 yıl
@İyilikzamanı kimse de anasının karnından öğrenmiyor küçük işler büyük işler doğurur öyle miydi bu söz her neyse anlayan anladı uzatmanın anlamı yok görüşürüz
- +1 yıl
Hayırlı sabahlar.
Gizli Üye(30-35)+1 yıldeprem fonunu yemeseler iyiydi cunki çok büyük Bi paraydı bu, taşıma suyla değirmen dönmez depremin tahmini zararı 50 milyar dolar !
sağlam Bi yönetimle bu yarayıda sararız ama doğru insan-larla
30 YorumlaGündem konusunda 3,8b cevap paylaştı. İzliyorum.. Zamanında deprem vergileri , deprem dışında herşeye harcanmıştı. Bunların akıbetinin ne olacağı hakkında da şüphem var.
31 Yorumla- Gündem konusunda 718 cevap paylaştı.
+1 yılSiyasiler parazit yapmasa çok daha güzel olcak.
Hepi topu 2 maaş (100-150 Bin) bağış için yayını yarım saat meşgul ediyor pislikler😡
10 Yorumla
+1 yılNe izleyecem bunlar reklam kokan işler, neden düne kadar iyi binalar yapalım diye kimse destek almadı yardım toplamadı ve kimse yardım etmedi şimdi, herkes yardımsever oldu. Komik yani.
10 Yorumla
+1 yılA-101, BİM, Şok, Migros nerede. soyguncuların sesini duymaz olduk
23 Yorumla- +1 yıl
Kız bende onları bekledim. Cidden nerde bunlar. Halbuki bu adını bile duymadığımız firmalar bunu veriyorsa onlardan neler çıkması. gerekirdi
- +1 yıl
@SourSweet İyi onu es geçelim hadi :)
İzlemiyorum. Devlet kurumlarının bağışları tüm türkiyenin bağışı sayılır. O para hepimizin zaten
20 Yorumla
+1 yılİsmini vermek istemeyen bir iş adamı dışında gerisi şovdan ibaretti bilhassa devlet bankaları… Umarım yaralar sarılır bu bağışlar yerini bulur.
10 Yorumla- Gündem konusunda 688 cevap paylaştı.
+1 yılSabahtan beri bu saatte kadar izliyorum Ziraat Bankası 23 milyar Vakıf Bankta 13 milyar bagiş yaptı
10 Yorumla Bide isimlerini belirtmeseler mesleklerini abarta abarta söylemeseler süper olcak
21 Yorumla- +1 yıl
😊👍
+1 yılizliyorum bizde bağışta bulunduk umarım yapılan bağışlar halkımızın tekrar kalkınmasını sağlar şundan korkuyorum aylar sonra orada yaşayan insanlarımızın perişanlığını görmeyiz korkum bu
20 Yorumla
+1 yılHalk bank ziraat bank Vakıfbank zaten devlet bankası şahsi kimse vermiyorki
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirisi 50 milyon verdi de acaba gerçekten o parayı verecek mi merak ettim yüklü bir miktar cunku
23 Yorumla- +1 yıl
2 milyar verenler pldu.
Cevap sahibi+1 yılHe yaa sonradan gördüm 7 milyar veren var daha fazla merkez Bankası felan 😅
- +1 yıl
Evet. Keske daha fazla verseler. insan mutlu oluyor
- Gündem konusunda 478 cevap paylaştı.
+1 yılUmarım yerini bulur kısmında şüphem olduğu için izlemiyorum
30 Yorumla
+1 yılhayır. çünkü o yardimlarin yerine gidecegine hic inanmiyorum.
10 Yorumlaİzlediğimiz tek şey kara para nasıl aklanır oldu.
10 Yorumla
+1 yılHayır izlemiyorum çizgi film izliyorum yeğenlerle
10 Yorumla- Gündem konusunda 418 cevap paylaştı.
+1 yılYayını izlememe gerek yok zaten bağışımı yaptım 10 gündür de afet bölgesindeydim yeni döndüm
10 Yorumla
+1 yılEvet abla TRT 1 izliyorum ne desek boş ağlayalım bol bol iyi geliyor insana 😭😭😭
11 Yorumla
+1 yılEvet. ve bnde elimden geldiği kadar bağışta bulunmaya çalışıyorum.
10 Yorumla50 milyarlık bağışa hayran kaldım. 😁 Dünyadaki 3 aileden biri: Yeni Çamoluk Otomotiv. 😀
00 YorumlaGündem konusunda 316 cevap paylaştı. Maşallah. Çok iyi gidiyor. Ben de bağışta bulundum.
00 Yorumla
+1 yılRakamlar baya yüksek, ne toplanırsa depremzedelere gidecek sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılHayır izlemiyorum halktan dünyanın vergisi alınıyor en ufak birşeyde gene halk yardım ediyor ozaman vergi almasınlar nasıl olsa bir şey olduğunda biz yardımda bulunuyoruz
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah vatanımdan devletimden hükümetimden binlerce kez razı olsun 🤲🤲🤲🤲
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl50 milyar tlde bi yanlışlık var ama sanırım
10 Yorumla
+1 yılEvet tabi kesin bulur yerini. Deprem vergileri nereye gittiyse bu bağışlar da oraya gidecek
30 Yorumla
+1 yılİzliyorum güzel bağışlar geliyor tabiki de Ama 1000 konut yardımında bulunan 2 milyar TL bağış yapan BAYKAR ı ayrı tebrik etmek lazım
00 Yorumla
+1 yılKafam beynim döndü paraları duyunca.
02 Yorumla- +1 yıl
Bende hesap yapamıyorum Şu an
- +1 yıl
Pes ettim ben izlemiyorum. Hsdhdhdh
+1 yılevet ben izliyorum yayını
11 Yorumla- +1 yıl
😊👍
Şüphe duyduğum şeyleri izlemiyorum.
10 Yorumlaİzliyorum ama yerini bulur mu? Muamma..
10 Yorumla
+1 yılİzlemedim sonra tekrar izleyeceğim
00 Yorumla
+1 yılYerini bulmasını temenni ederim inşallah olur
00 Yorumla
+1 yılİnşallah yapılan bu yardımlar yerini bulur
00 Yorumla
+1 yılİzledim çamoluk otomotiv bizi mahvetti 😂😂
00 Yorumla
+1 yılizledim
umarım toplanan para güzel kullanılır00 Yorumla
+1 yılİzledim umarım gerekli yerlere gider.
00 Yorumla- Gündem konusunda 684 cevap paylaştı.
+1 yılBirkaç dakika seyrettim
00 Yorumla
+1 yılşu an herkes orada ☺️
00 YorumlaMerak edip açtım şu an izliyorum..
00 Yorumla
+1 yılEvet izliyorum, umarım yerine ulaşır 🤲
00 YorumlaTek endişem o zaten umarım yerini bulur...
00 Yorumla
+1 yılBaşına dikilmiş durumdayım
00 Yorumlaİnşallah yerini bulur
00 Yorumla
+1 yılHayır tv izlemiyorum, umrumda da değil
00 YorumlaGündem konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evet izliyorum
00 Yorumla
+1 yılEvet izliyoruz masallah devlet millet el ele
00 Yorumla
+1 yılHayır izlemiyorum ve izlemeyi düşünmüyorum
00 YorumlaKapatınca geri izlemeye devam edeceğim.
00 Yorumla- Devamını Gör (44)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat