Babam annemi aldattı ve ben aldatılmaktan çok korkuyorum?

Arkadaşlar yıllardır süregelen ailevi sorunlarmz var. babam annemi defalarca aldatmış ve bunu anca öğrendik. Gözümüzün içine baka baka yalanlar...O en çok güvendiğim babam, benim ilk aşkım babam meğer başka bir kadınla berabermiş ve onun kızına bakıyormuş. Boşaniyorlar şimdi. Ancak bu beni çok etkiledi. 6 yıllık ilişkim var ve sevgilimi çok bunaltıyorum. Kızlara selam dahi vermeyeceksin demisliğim bile vardır. Elimde değil, bir de uzak ilişki. Uni okuyoruz farkli sehirlerde. Ya aldatırsa, ya bende annemin durumuna düşersem vs aklıma gelip duruyor ben asla öyle bir şey yapmam babam gibi biri asla olamam ben diyor ama işte geçmiyor. Hep bir aldatılma korkusu. Bu yüzden onu o kadar bunalttımki bana yalanlar söyledi. iş arkadaşlarından dahi kıskandım. Çünkü korkuyorum. Zaten uzakta ya aklı kayarsa, aldatırsa ruhum duymaz burada. Haksızlık ediyorum belki bilmiyorum. Öneriniz var mı nasıl kurtulabilirim bu durumdan. Depresyon tedavisi de gördüm ama evlilik, ilişki ve aldatılma fobisi var resmen :(
Babam annemi aldattı ve ben aldatılmaktan çok korkuyorum?