Yıllardır çabalıyoruz. Her yolu denedik olmuyor ailem istemiyor. O mükemmel biri. Ona kendimden daha fazla güveniyorum. Tek sıkıntısı yabancı. Bu yüzden ailem çok karşı. Ben asla birini seveceğimi düşünmezken çıktı karşıma. Birbirimizi çok seviyoruz. Benim için her şeyi yapmayı göze alabilecek biri. Ailem vazgeçmem için çok baskı kuruyor ama kalbime söz geçiremiyorum. Onu son nefesime kadar unutacağımı sanmıyorum. İleride pişman olmamak için şu an elimden ne geliyorsa yapıyorum ama kimseyi ikna edemiyorum. Başkasıyla evlenince unutursun alışırsın diyorlar bana çok kötü davranıyorlar. Bu baskılar yüzünden sağlıklı düşünemiyorum.
11 sa
Aşk İlişkileri
Zamansız Denim Stili
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Burada gerçekten aynı kaderi yaşayan birilerini görmek… Aynı durum yazdıklarının santimine kadar aynı sadece benimki yabancı değil akraba. Babam istemiyor hatta bana bıçak bile çekti dövdü alkol aldı dövdü. şu an konuştuğumuzu bilmiyorlar gizli konuşuyorum ikna etmeye çalışıyorum ama karşılar bu duruma. Ben kaçmayı gizlice evlenmeyi de düşündüm sonra dedim ki bu bir imtihansa sabretmek lazım. Her gece saatlerce dua ediyorum babamın kalbi az da olsa yumuşadı. Kaçmak çözüm değil. Sende dua et eminim Allah görecektir aynı şeyleri yaşıyoruz emin ol
🥺😭
Gel sarılalım
Biz de bir müddet gizli konuştuk yoksa beni okuldan alacaklardı tehdit ediyorlardı
Mezun olduktan sonra konuyu tekrar açtım
🥹🥹
Bende bu yıl üniversiteden mezun oldum
Yine aile evindeyim iş de yok kaldık
Çok zor bir süreç. Ne hissettiğini çok iyi anlıyorum. Ben doğulu olduğum için geleneklerimizde akraba dışında kız verilmez genelde. Senin baban niye istemiyor
Kesin saçma sapan bir sebebi var. İstemedikleri için bahane arıyorlar maalesef
Keşke bende doğulu olsaydım bu durumda babam hemen verirdi değil mi?
Ayy bizimki de akraba diye vermiyor
Bide sevgilimi sevmiyor diyor gözüm tutmuyor onu
Akraba olduğu için verirdi büyük ihtimalle. Benim ablam ve kardeşim akrabalarla evli. Çocuk iyi değil ama akrabadır bir şey olmaz deyip verdiler. şu an ikisi de mutsuz.
Sevgilini zaten o değil, sen seveceksin. Senin sevmen yeterli. Yetişkin bir insansın, kendi kararlarını verebilecek yaştasın.
Aileler çocuklarının birey olduğunu kabullense hiç sorun çıkmayacak ama yok giydiği kıyafete kadar müdahale etme hakları olduğunu sanıyorlar çünkü onlar doğurdu
Evet haklısın bu arada. Ama ne yaparlarsa yapsınlar vaz geçmem
Gerekirse araya birileri girip babanı ikna etmeye çalışsın. Babana sözünü geçirecek bir aile büyüğünüz var mı
Zor babam kendinden başka kimseyi dinlemez
Desene aynı benim annem. Bizde ise babam daha merhametli, anlayışlıdır. Onlar istemeyince sevgilim ailemle tanışmak için tek başına ülkesinden buraya geldi. Babam onu çok sevdi. Konuşmaya çalışıyorlardı çok tatlılardı. Annem ise düşmanına bakıyor gibi nefretle bakıyordu. Onu küçük düşürmek için her fırsatı değerlendirdi. Arkasından ona hakaret edip duruyordu.
Nereli ki sevgilin
Egypt
Kaçmak, baskıdan kurtulmanın bir yolu gibi görünebilir ama hayatını etkileyecek böyle bir kararı kaçış anında vermeni önermem. Önce ailenin neden karşı çıktığını, gerçekten somut kaygıları mı olduğunu yoksa sadece yabancı olmasını mı sorun ettiklerini ayır. Sevginiz kadar birlikte kuracağınız hayatın gerçeklerini de konuşun. Kendi hayatını yaşayacaksın ama bunu öfkeyle değil, sağlam bir kararla yap. Ailenin baskısı da senin yerine karar vermelerine hak vermez.
Bizim sülale sadece akraba evliliği yapıyor. Aynı yerde yaşayan başka bir aileye bile kız verilmez kolay kolay. Elaleme rezil oluruz diye düşündükleri için istemiyorlar. Ben ise elaleme göre geleceğimi şekillendiremem. Ben kimseye güvenmezken ona güveniyorum. İlk defa böyle duygular hissediyorum. Kendimi onun yanında çok huzurlu hissediyorum. Onu sanki yıllardır tanıdığımı hissediyorum. Bütün geleceğimi onunla hayal ediyorum. Kendimi ondan başkasıyla hayal bile edemiyorum.
Ben onunla mutlu ve huzurlu bir hayat yaşayacağımıza emin olmasaydım en başından bu ilişkiyi reddederdim. İkimize de boşa umut vermezdim. Ama ben çok düşündüm her yönüyle. Ailemin endişelerini giderebilmek için tek başına ülkesinden bizim eve geldi. Sırf babamlar onu tanısın da içleri rahat etsin diye. Çok efendi biri dediler ama hiçbir şey değişmedi. "Elalemin diline düşeriz başka adam mı kalmadı buralardan birini bul kendine" dediler. Yapamam Seviyorum diyorum. "Evlenmek için sevgi şart değil. Sırf sen istediğin kişiyle evlenesin diye millete rezil mi olalım" diyorlar