Sadece son söylediklerini bir dinleyin, ve bu konuda ne düşünüyorsunuz?
hayatın nekadar da değiştiğini ve gerçek insan değerlerinin nasıl kaybolduğunu göreceksiniz :/
kader, herkesin kendi iradesiyle, ne yapacağını, kiminle evleneceğini, Cenab-ı Hakk'ın ezelî ilmiyle bilmesi demektir. Biz, kiminle evlenmeye karar vermişsek, o bizim kaderimiz oluyor. Allahü teâlâ, olacak her şeyi bildiği için, bizim ne yapacağımızı da bilir. Yani kader, Allahü teâlânın ezelî ilmiyle, kendi irademizle yapacağımız işleri bilmesidir, zorla yaptırması değildir. Allah herkese hayırlı bir eş nasip etsin kardeşim..
Evlilik kader elbette. Elhamdülillah Müslümanım kadere inanırım. Abim 5 sene bir kızı sevdi nişan olacaktı şehit oldu oysa izin alıp izmire gelecekti gece dörtte sokağa çıkıp soğuk kaldırımda uyudum her araba durunca o mu diye yola baktım, gelmedi. Gelemedi. Gerçekten dünya fani. Bizim hayır bildiğimizde şer olabiliyor. Hayırlısı olsun diyelim ne mutlu kendini eşine saklayana
Allah rahmet eylesin
İçim bir başka oldu şimdi :/
“Allah’a şükreden kalbiniz, zikreden diliniz ve size ahret işlerinde yardımcı olacak imanlı saliha bir zevceniz (eşiniz) olsun…”
(İbni Mace- Nikah 5)
İşin özü bu. Nasip...
3. Sıradaki eksik ise,
1. ve 2. Sıradaki de eksik kalıyor maalesef
“Kişi evlendiği zaman dininin yarısını korumuş olur. Geriye kalan yarısı içinde Allah’a Karşı gelmekten sakınsın.’’ (Heysemi, Mecme’u’z Zevaid, No: 7310; Aclûnî, Keşfu’l-Hafa, 2/239)
Haklısın kardeş:))
@MösyöArafta
Ben de tam olarak bunu demek istemiştim.
Sağolasın...
Sende sağol. Hayırlı akşamlar.
@MösyöArafta
Cevap
1Cevap
evlilik gerçekten kadermi değilmi ben anlayamadım? bu konu hakkında gerçekten bilgisi olan kişiye soruyorum
Tabiki kader
rabbim en hayırlı eşler nasip eylesin amin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar