Düşünsene ölüm. Ve sonrasi yok nekadarda saçma... Ve berbat birsey bebde senin durumndayim fajat din agir basiyor bence olmali. Hrrseyn bir sebebi... Seytan olmasaydi kotu ve iyi insanlar nasil irtata cikacakti? Allah buyurmus ki butun insanlar dindar dinine sagdik olsaydi onlari helak ederdim herseyin sebebi var dusunuyorum da. Muslumanlar daha zir sartlarda yasiyor zaten inanci olan oyle doganlar daha zor bi sinava tabi tutuluyor.. Osmanli devleti cokmeseydi butun dunya muslumandi okadar guclu bir devlet nasil coktu niye. Dedigim gibi btn insanlar dindar olsaydi onlari helak ederdim buyurmus allah. C. C.. Bnde cok gidip gelmeye basladim bu donem fakat bir baksana dur bir bak. Bi cekil uzzaklas dunyadan.. Cevrene bir. Kendine nereden nasil geldin ve sonra hiçi dusun. Hicbirrseyi dunya yok hcbirsey yok bir dusun nasil olustu hc birseyden bence aldgmiz nefesn bnle hakkni veremeyiz... Cunku yoktan var oldu. Olumden sonra bir yasam olmali olumden sonraki boslugu ben dusunemiyorum nasilyor inancszlar. Garip ben inancsz olsaydm bu dunyanin anasini satardm fakat elhamdulillah inaniyorum.. Sen kendinyoluna bak. Ve dusun umarim dinsizlik rahat geliyor dievdudunmuosundur. Etegini indirmek istedigin icin hayat fahise sana gore... Sagopa kajmer
22 Yorumla- +1 yıl
yorumunun sadece ilk 3 cümlesini okudum. Diyorsun ki "ölümden sonrası yok ne kadar saçma.." Peki doğumundan öncesi var mıydı?
- +1 yıl
Senin doğumundan once ruh aleminde vardık. Zaman ve mekanı yaratan da Allah insan aklı anlayamaz ki bunu anlasa sınamazdık zaten
En İyi Cevaplar
Dostum bu konuyu burada sorarak amacının gelen tepkileri ölçmek olduğunu düşünüyorum. Yani aslında ateistsin yada değilsin bunun dışında böyle bir durumda kalacak bir insana verilecek tepkiler nedir onu tartmaya çalışıyorsun sanırım çünkü burası o soruyu gerçekten sorduğun şekildeki kişinin soracağı bir ortam değil. Ama gerçekten durumun buysa özel mesaj atarsan seni dinlemek isterim, sorduğun soru şekline bakılırsa burada konuşacak kadar bu konularda bilgili değilsin.
22 Yorumla- +1 yıl
İşin magazin yönünü iyi görmüş arkadaşımız tebrikler.
+1 yılMerhaba güzel kardeşim, sorgulamaktan korkmamalısın ancak sorgularken nasıl bir yol izleyeceğin senin elinde her görüşe açık ol ama kalbinin sesini dinlemeyi de ihmal etme. İslam'da sorgularsan dinden çıkarsın diye bir şey asla yoktur. Araştır, sorgula, göreceksin ki yeryüzündeki her şey bir yaratıcının olduğunu fısıldayacak sana. Benim de kafmada sorular oldu zaten çoğu insanın aklına gelir dinle ilgili düşünceler bu çok doğal. Sana bir kaç site ve video öneriyorum onları incelersin olur mu? Bana özleden mesaj da atabilirsin istersen. sorularla islamiyet com ve kurandaceliskiyoktur com
Link atamadığım için videoların isimlerini yazacağım youtube'tan izlersin istersen.
1 Ateist Bir Gençle Sokak Sohbeti (1)-2
2. Kur'anı Objektif Bir Gözle Okuyan Agnostik ( Kur'anı objektif bir bakış açısıyla inceleyen agnostik... Gerçekten izlemelisin )
4. harunserkanaktas ( Sorularını bu kişiye de iletebilirsin) facebook hesabı
5. Çantacı Necmi ilgen Abi - Şinasi :)02 Yorumla- +1 yıl
Ek olarak söylemek istediklerim... Araştır, oku, sorgula güzel kardeşim düşünmek sana birşey kaybettirmez aslına bakarsan inkar etmek inanmaktan çok daha kolay gelir insana. Sor kendine ben kimim? Niçin yaratıldım ve nereye gidiyorum? İçinde bulunduğumuz dünya bir bekleme salonu gibi ve biz zamanı geldiğinde asıl alemimiz olan ahiret yurduna göç edeceğiz. Bazen düşünüyorum ahiret olmasaydı ben ne yapardım diye. Düşünsene dünyada çok fazla zalim var kötülük yapıyorlar ve yaptıkları yanlarına kâr kalıyor gibi görünüyor değil mi? Eğer ahiret olmasaydı o kötü insanlar bu dünyada istedikleri gibi yaşayıp hiç bedel ödemeden ölüp gidecekti değil mi? Ne büyük haksızlık olurdu. Ama ahiret var ve bu dünyada ödenmeyen bedeller orada sonsuz bir azapla karşılık bulacak. İyi insanlar da hak ettikleri gibi cennete kavuşacak. Ama inan bana cenneti kazanmak umrumda değil Rabbim beni sevsin yeter. Şahsen ben bana kötülük yapan insanın bu dünyada 60-70 yıl sıkıntı çekip kurtulmasını istemem ahirette Allah'ın mahkemesinde yargılanmasını tercih ederim. Allah neden cehennemi yarattı diye düşünüyor olabilirsin, Rabbimiz zalim değil, sonsuz merhamet sahibi bir yaratıcı bunu unutma kardeşim. Bu sorunun cevabını burada bulabilirsin :kuran-ikerim. org/index. php? s=article&aid=852
Ayrıca ben Doğumdan Korkan Bebek adlı bir video izledim, çok beğendim umarım sen de izler ve beğenirsin. - +1 yıl
Xper yeterli olmadığından link atamıyorum kusura bakma lütfen. Ama kuran-ı kerim org olarak geçen linkteki yazının başlığı "Sonsuz Şefkat Sahibi Allah Cehennem Gibi Bir Azap Verir mi?" şeklinde bu şekilde arama motorundan çıkan ilk linke tıklarsan yazıyı okuyabilirsin. Düşüncelerini bastırmaya çalışma İslamda her soruya yanıt var. Sadece zihnini sustur ve doğayla baş başa kal. Sence yeryüzünde gerçekleşen onlarca hadise tesadüf olabilir mi? Sanatlı olan her eser bir sanatkârı icab ettirmez mi? Sence sebepler her şeyi açıklamaya yeter mi? Ayrıca Müslüman olan Avustralyalı Genç isimli bir video var, bu gencin kendine sorduğu sorular belki senin için de yol gösterici olabilir. Onlarca insanın islamı tercih etmesinde bir sebep olmalı? Çeşitli video sitelerinde islamı tercih edenlerle ilgili onlarca video var izlemek sana birşey kaybettirmez. Oku, izle, araştır ama kafandaki tüm soruları cevaplandırmadan vazgeçme. Diyaneti, fetva hattını nereyi buluyorsan ara ama asla vazgeçme..
araştırdığın için böyle düşünmen normal ama vicdanın izin vermiyor vermesinde zaten cünkü sıkı bi imanın var kimseye göre bi dinin olmasın sen kendi müslümanlık felsefeni geliştir ben mesela sonsuz inanç insanın değerleri hak yememek düzgün bir insan olarak yaşamak kimseye zarar vermemek kendini ezdirmemek kimseyide ezmemek fakiri hor görmemek onu korumak kollamak paylaşımcı olmak benim için din budur saptırılmış düşünceler o kdr yoğunki ülkemizde insanlar dinden soğuyor sende kendine göre bi felsefe geliştir ve dinini ona göre yaşa dinimiz akıl ve mantık dini
34 Yorumla- +1 yıl
yardımcı olabildiysem ne mutlu bana insanların anlattığı dini değil sen kendi anladığın dini yaşa al eline kuranı oku ama taraflı bi çeviriden alma elmalılı hamdi den falan oku orda zaten genel olarak herşeyin neye bağlı olduğunu anlıcaksın dini çaptırmaya çalışan insanlarıda daha iyi ayırt ediceksin kendinide dininide sömürtme tatlım
- +1 yıl
vay be, ne kadar sacma bir yorum yapmissin
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Aşk kitapta olsa ne olurdu. Aşkı kitaplardan öğrenemezsin, satırlara sığmayacak kadar bal kahrıdır o, gel anlatayım sana aşkı. Önce yak kitapları. Aşkı aşıklarda arama. Aşk, aşığın aynası değildir, bu nedenle körler çarşısında ayna satılamaz. Aşk kelime değil ki deftere kaydedesin, aşk paragrafları talan eder. Aşkın kitaba sığmayışı bundandır. Kitap yorum işidir, aşk yorumlarda yormaz yolunu. Aşkın kendisi başlı başına ucu bucağı gözükmeyen yoldur. Yola girenin dönüş hakkı yoktur. Yolun çukurundan, çamurundan şikayet etme.
Aşk çamuru nurlaştırandır.
Unutma!
Sen ruh denen nurun ile çamur denen bedenle buluşmasından doğdun…
Şems-i Tebrizi
Önce Aşık olman gerekir , sonrasında zaten" bana seni gerek seni" diyeceksin20 Yorumla
+1 yılSana sadece 3 soru veriyorum. Bu 3 sorunun cevabını bulabilmeni istiyorum. "Allah öyle istemiş işte" diyerekten mantığını safdışı bırakarak değil. Mantığını kullanarak.
1- Kuran'da ismi geçen 27 peygamber neden sadece ortadoğu ve çevresine gönderilmiştir? Avustralya'ya, Japonya'ya veya Amerika'ya gönderilmemiştir?
2- Kuran'a göre Kuran-ı Kerim'den önce indirilen 3 kitap değişikliğe uğramıştır. Peki Allah değiştirileceğini bildiği bir kitabı neden göndermiştir?
3- Kuran-ı Kerim'de yazdığına göre meleklerin özgür iradeleri yoktur. Peki özgür iradesi olmayan bir melek nasıl Allah'a başkaldırır? Şeytan gibi?
Bunlar benim şuana kadar bulduğum dönüm noktaları. Sadece düşün. Bizi diğerlerinden ayıran en önemli nokta bu. Düşün ve sorgula. Sadece din için değil. Her konuda.410 Yorumla- +1 yıl
1- Kuran'da her kavme her topluma her millete her zamanda peygamber geldiği bildirilmiştir. Öyle sizin uydurduğunuz gibi hepsi ortadoğudan filan değildir. Upuzun insanlık tarihinde bunun böyle olması zaten sacma olurdu. bknz:
Kuran 16/36: ''Her bir toplum içinde, 'ALLAH'a kulluk edin ve putperestlikten sakının,' diyen bir elçi gönderdik. Onlardan kimine ALLAH yol gösterdi, kimi de sapıklıkta kalmağa mahkum oldu. Yeryüzünü dolaşın ve yalanlayanların sonunun nasıl olduğuna dikkat edin.''
Kuran 14/4: ''Biz her peygamberi yalnızca kendi kavminin diliyle gönderdik ki, mesajı onlara açık ve net olarak iletsin. Bundan sonradır ki Allah isteyenin sapmasını dileyecek, isteyeni ise doğru yola yöneltecektir: Zira her işinde mükemmel olan, hükmünde tam isabet kaydeden O'dur.'' - +1 yıl
2- ALLAH insanlara özgür irade vermiştir. iyiyle kötüyü yanlışla doğruyu ayırdedebilmek icin bir hediyedir bu. ama aynı zamanda bir sınavdır da.
Kuran 51/56: Cinleri ve insanları ancak bana kulluk etmeleri için yarattım.
Kuran 18/7: ''Biz, kimlerin erdemli davranacağını sınamak için, üzerindeki maddelerle yeryüzünü süsledik.'' - +1 yıl
siz bu sınavda ozgur iradenizi ister iyiyi yuceltmek ve yaymak icin kullanırsınız, isterseniz de kotuyu. bu tamamen sizin seciminizdir ve hangi yolu tercih ederseniz edin secimlerinizin hesabını ALLAH'a mutlaka vereceksiniz. dolayısıyla tarihte secimlerini ALLAH'ın sozlerini manipüle etmek icin kullanan insanlar da bunun hesabını vereceklerdir. boyle olmasaydı sınavın ne manası kalırdı? ayrıca Kuran'da daha cok gizlemekten bahsedilir. yani gizliyorlar diyor. yani aslı ellerinde ama insanlardan gizleme, degistirme, manipüle etme, anlam carpıtma yoluyla saklıyorlar... bilmem anlatabildim mi.
Kuran 5/15: ''Kitap halkı, kitabın gizlediğiniz bir çok bölümünü açığa çıkaran ve bir çoğunu da yüzünüze vurmayan elçimiz geldi size. ALLAH'tan bir ışık ve apaçık bir kitap da geldi size.'' - +1 yıl
Kuran 2/159: ''İndirdiğimiz açık delilleri ve hidayeti, -biz kitapta halka açıkladıktan sonra- gizleyenleri hem ALLAH ve hem de tüm lanetleyenler lanetler.''
Kuran 2/174: ''ALLAH'ın indirdiği kitaptan bir şey gizleyip onu az bir değere değişenler, karınlarına ateş tıkınıyorlar. Diriliş Gününde ALLAH onlarla konuşmaz ve onları arındırmaz. Onlara acı verici bir azap var. - +1 yıl
doğru tanım 'ibadet etmek'tir. bunun anlamını siz sadece önünde eğilmek sanmayın. Tanrı'ya ibadet etmek kavramı 'O'nun kitabındaki bütün değerleri hayatında açığa çıkarmak' demektir. bunların içinde de Kuran'dan cıkan tüm öneri ve emirler yer alır. mesela; ''''Barışçılık', 'Erdemli olmak', 'Eşitlik', 'Affetmek', 'Okumak', 'Akletmek', 'Adalet', 'Kadın hakları', 'Yoklukta da varlıkta da sürekli yoksullara yardım etmek', 'İyilik yapmak için yarışmak', 'Sadece savunma savaşı prensibi', 'Çalmamak', 'Bir insanı öldürmenin tüm insanlığı öldürmek demek olduğu', inancını sadece ALLAH'a özgülemek, 'Hoşgörülü olmak'' ama uydurulmuş dini üretenler Kuran'ın bu değerlerini görmezler. kendilerine göre İslam'ın 5 şartı diye bişey uydurmuşlar. içine de sadece ALLAH'ın bazı emirlerini cımbızlayarak almışlar. gerisini önemsememişler. e halk da zaten tembel. ben okumayayım birileri gelsin bana ogretsin kolaycılığı kafasında. ALLAH akıl vermiş. Ve boş yere vermemiş, kullanın onu..
- +1 yıl
Kuran 8/22: ''ALLAH yanında, yaratıkların en kötüsü, akıllarını kullanmayan sağır ve dilsizlerdir.''
Kuran 39/9'dan: ''De ki: "Hiç bilenlerle bilmeyenler eşit olur mu? Ancak gönül ve akıl sahipleri düşünüp ibret alır."
Kuran 10/100'den: ''O, akıllarını kullanmayanları rezilliğe mahkum eder.'' - +1 yıl
bu bağlama tüm iyilikler ve erdemli davranışlar girer; mesela bir kediye barınak yapmak da ALLAH'a ibadettir, fakir birine iş bulmak veya herhangi bir şekilde yardım etmek de, kitap okuyup kendini eğitmek de, ebeveynlerine saygılı olmak da, evlenip aile kurmak da, okul yaptırmak da, her ne iş yapıyorsan onu en iyi şekilde içinden gelerek yapmak da... dünyada aklına gelebilecek erdemli ve yararlı tüm işler aslında ALLAH'a ibadettir. çünkü insan doğasını buna uygun olarak yaratmıştır ve oytunun bahsettiği ve hala düşünüp kavrayamadığı uyusturucu seks gibi geçici sacma sapan mutlulukları değil kalıcı mutluluğu elde etmenin tek yolu bunları O'nun dediği şekilde yapmaktan geçer.. cunku bunu yapmayanlar aslında kendi doğalarına, özlerine ihanet ediyorlardır, o yüzden mutlu gozukur ama aslında mutsuzdurlar.
- +1 yıl
3- Bu madde cok tartısmalıdır. Kuran'da meleklerin özgür iradeleri yoktur diye net bir kavram geçmez. ayrıca Şeytan'ın da Cin olduğu açıkça ifade edilir. aşağıda yaptığım alıntıları incelemenizi öneririm. Bunun doğruluğuna garanti veremem ama fikirlerdir nihayetinde. link veremedim cunku site izin vermedi. o yuzden burdan sonrasını kopyala yapıstır yapıyorum:
- +1 yıl
”Hani biz meleklere: Âdem’e secde edin, demiştik. İblis hariç hepsi secde ettiler. O yüz çevirdi ve büyüklük tasladı, böylece kâfirlerden oldu.” (Bakara 34)
Bu ayetin Arapçasında kesinlikle İblisin bir melek olduğu anlaşılmıyor ! Bakara suresinin 34. ayetin mealine bakıldığında, yanlış anlaşıldığı için ayetlerde çelişki olduğu sanılıyor. Bu ayette Arapçada ”tağlib sanatı” diye bilinen bir gramer kuralı mevcuttur. Tağlib sanatına göre çoğunluğa hitap edilir. “Mesela bir sınıfta yüz öğrenci var ise ve bu yüz öğrencinin arasında yalnızca bir tane kız var ise… ve öğretmen bütün erkekler ayağa kalsın derse Arapçadaki bu kurala göre o tek kızı ayrı belirtmeye gerek kalmıyor. Yani bütün erkekler dediğin zaman otomatikmen o bir kızı da kapsıyor. (Tabi bu tersi için de geçerlidir. Bir tane erkek olsaydı da durum aynı olurdu)”
Aynı şekil ayette İblisi ayrıca belirtmeye gerek kalmıyor. Dolayısıyla bu ayette iblisin melek olduğu anlaşılmıyor. Kehf suresinin 50. ayetinde iblisin açıkça cin olduğu yazıyor.
Son olarak çıkan sonuç İblis bir cindir ve ayetlerde kesinlikle çelişki yoktur. - +1 yıl
2- youtube'a ''Melekler, Allah'ın iradesine bağlı iradeli varlıklardır! Prof Dr Mehmet Okuyan'' yazıp bu başlıkla aratın. Mehmet Hoca'nın kısa cevabını dinleyin.
3- ama uzun bir cevapsa aradığınız Abdülaziz Bayındır'ın cevabına goz atmanızı oneririm:
yine youtube'a;
''Kur'an da Melek ve Cin Kavramları (Sorular)''
yazın.. ardından
''Kur'an'da Cin ve Melek Kavramı (02.11.2013) MUKAYESELi FIKIH MÜZAKERELERi''
yazın. son olarak da;
''Kur'an da Melek ve Cin Kavramları - 2''
yazın. ve sonuna kadar izleyin.
kızımsne kafanı karıştırmak istemissin karıştırmısısn şimdi bir tarafın eksik kalmış dengeleri eşitleme derdindesin.
önceliklle Müslüman olmanın san ne gibi eksikliğiin yaşadın.. seni araştırmay iten sebep neydi,
bulmak istediğin çözüm ney? ne gibi şeylere vakıf oldun araştırma yapınca, bunu bir özenti için mi yapıyorsun yoksa ihtiyac duyduğun için mi ?
sen bilerek sitavizeye çıkmak istemissin duble yoldan .. çıkmaza girdikçee patikalaştıkça yolun çare aramaktasın gibi..
Allah ıslah etsin ne diyim.20 Yorumlabu süreçten bende geçtim seni iyi anlıyorum:)insanın doğası gereği sorgulamak ister düşünmek ister herşeyi bir akla mantığa uydurmak ister o yüzden iş böyle konulara gelince kafa yorunca birsüre insan şaşırabiliyor bir cevap istiyor ama o yüzden derler ya çok kurculama inanç bu yoksa tabiki düşünüce insan cevaplayamadığı bazı şeyler var...ben kendimce söyle düşünüyorum hiçbir din insana yalan söyle.hırsızlık yap,bencil ol,tembel ol demez sonuçta dinin amacı iyi bir insan olmak ahlaklı bir insan olmaktır demekki asıl önemli olan insan gibi vasıflarına uygun olarak yaşamaktır öyle yaşıyorsan sorun yok zaten...
11 Yorumla- +1 yıl
öyle bir şey yok kardeşim. mesela tevrat sadece yahudilerden faiz alma diğer insanlardan al diyor. Kuransa bunu ifşa ediyor. araştır.
+1 yılGüncellemeden gireyim: Burada kimse yaratıcı değil.Yani dine seni sokamaz da,dinden çıkaramaz da.Ama sen alenen böyle soruları diyanete sormak yerine burada sorarsan bin türlü farklı rencide de alırsın,eleştiri de alırsın,etiketleme de alırsın.Türkiye'de yaşıyorsun sanırım.3-5 sene sonra Humeyni devriminin benzerinin yaşanacağı bir coğrafya burası.O yüzden inançsal şeyleri alenen konuşma kafanı keserler.Hem fiziki hem mecazi.
Bunun dışında ben hayatı genelde sorgularım.Verilen her organımı kullanırım.Beyin de bunların en yücesi.Kullanmayayım koyun olayım diye yaratıcı israf etmezdi et parçasını.Dediğim gibi sahte mesih çok bizim ülkede.Ya kulaklarını tıka ya da sorma böyle şeyler ve şeriatın kafanı kesmesini bekle.
Not: Malesef ironik değildir bu yazım.00 YorumlaNüfus istatistiklerine bak; iki cinsiyetin sayılarının neden birbirine yakın -aşağı yukarı - olduğunu gör.
Atom altı parçacıklarının içindeki elektrik yükünün - temel yük - nasıl orda var olduğunu kestirmeye çalış.
Atmosferdeki -bize en yakın tabakadaki - hava sıcaklığının neden, bizim yaşayabileceğimiz değer aralığından sapmadığını düşün.
Allah' ın - olan iş bize mantıksız gelse de - her türlü olayı gerçekleştirdiğini düşün.
Bebeğin, neden anne karnında solumadan hayatta kaldığını öğren.
Ölmeden önceki son 1 dakika içinde yaşayabileceğin durumu hayal et.
Benim ve senin, bir damla -belki daha az - tohumdan nasıl meydana gelmiş olacağımızı .
ilk etapta bunlar .12 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı. Araştırdığın site veya kitapların kaynağı ve güvenilirliği ne durumda önce onu sorgulamalısın.
Kalkıp bi ateist yazardan islamiyetin tanımını istersen tabiki seni islamiyetten soğutur.
Din kavramını burda tartışacak halim yok ama hak din ve son dinin islamiyet olduğunu unutmamalısın.32 Yorumla
+1 yılrahatla. ne bu telaş. kimse sana hemen bir seçim yap diye zorlamıyor. okumaya devam et, düşün anladığın kadarıyla anla. içinden ne geliyorsa ona göre yolunu belirle. isterse senelerce sürsün bu.
aslında seçim falan saçma gelmiştir bana. ne diye kendini sınırlandıracaksın ki. merak ettiğin ne varsa diğer dinler falan bakarsın onlardan doğru bulduklarını alırsı yanlışlarını bırakırsın. kendi gerçeğini yaratırsın.
hem neden yanlış bir şey yapmaktan bu kadar korkuyorsun. sırf ahiret hayatının tehlikeye girme ihtimali yüzünden kendini mi susturacaksın?03 Yorumla- +1 yıl
bir de şüpheye düşmene neden olan kuvvetli bir his mi yaşadın?
- +1 yıl
ki ahiret inancının da sallantıda olması lazım. tam inanamadığın bir şey için neden korkulur ki.
- +1 yıl
bir de sen seçimi neye göre yapacaksın bunu düşün. gönlünü hoş edeni mi seçeceksin yoksa gerçek olduğuna inandığını mı?
- Aşk İlişkileri konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılSenin önüne şekerli bir çay getirsem içsen o şekerin tadını alırsın ama içindeki şekeri göremezsin. Göremezsin ama tadını alırsın. Görememen olmadığı anlamına gelmez ancak tadarsan o çayın şekerli olduğunu anlarsın. İnanmakta bunun gibi bir şey. Seçim senin ama eğer korkuyorsan demekki sen inançlısın böyle olmaya daha yatkınsın. Umarım doğru yolu bulursun kardeş.
30 Yorumla
+1 yılBir ateist olarak söylüyorum. Kimsenin ne dediğine kafa takma burada. İnançlı kesiminde inançsız kesimin de.. Sadece oku,araştır ve senin için en mantıklı olanı seç. Ki okudukça zaten aklında neye daha yakın olacağın şekillenecektir. Bu iletimi de ciddiye alma :)
40 YorumlaAllah kuranda neden biz ifadesini kullanmış demiştin.Allah kuranda bazı yerlerde ben, bazı yerlerde biz ifadesi kullanmıştır.dikkatlice okunduğunda umuma bakan yerlerde ben olarak (mesela hz. musa ile konuşurken ve allah ile kul arasında hitapmakamında iken " gerçekten ben Allahım benden başka ilah yoktur" taha:14) kullanmıştır. ama yaratma, kuranı indirme gibi bütün ilahi sıfatların iştirak ettiği konularda ("muhakkak ki kuranı biz indirdik ve onu biz koruyacağız."hicri:9) burda allah melekler de korumaya yardımcı olduğu için ben kelimesini kullanmıyor. Aklına takılan soru olursa benim aklıma yatan cevaplar ceverebilirim.
20 Yorumlahoşgeldin
malisef bu dünyaya gelirken bize sorulmadı
dinimizi seçmedik
dilimizi ırkımızı seçmedik
tipmizi seçmedik
kaderimizi seçmedik
ama bunları yaşıyoruz İlahi adalet pek adaletli gelmiyor banada fakat inanmak herşeyin başında gelir ama tabi memnun olmayabilirsin buda sana zararlı olur oluruna bırak demeyecem ama sorunlarınla savşmazsan mahküm kalırsın onlara ona göre ateist inanmaz sen inanıyorsun sen ateist değilsin sorunda zaten bu belli oluyor20 Yorumla
+1 yılsorgulamak iyidir, sorgula. baskalarina sormani tavsiye etmem, bu daha cok kafani karistirmaktan baska bir ise yaramaz.
inandigin dinin kitabini oku arastir, ona göre bir secim yaparsin ki zaten büyük ihtimalle kitabi okuduktan sonra kafanda bir fikir olusur ve secimini yaparsin.31 Yorumla- +1 yıl
cekil.
+1 yıl-herkese vesvese gelir simdi ateistler dicek bana gelmio bnde pesn pesn dyrm hz. Ali nin sözyle "çünkü bos eve hırsız girmez" vesvese imanlı olana gelr veliULLAH lara bile gelir vesvese ademoğlunun düşmanıdır ALLAHA sıgın ateistler bu kahinat patlamayla oludu dyrsunuz her patlamadan sonra kaos olur ken neden bu patlamayla düzen oluyor siz söylemeyin cünkü ALLAH (cc) nün istemesiyle olmustur...
ya da DURUN SİZ BEKLEYN BU YOL ÖLMEKLE BİTMİYOR GİTTİGİNDE GÖRRSÜN...10 Yorumladaha fazla araştır bence. az bilgi kafa karıştırır, daha çok bilgi lazım karar verebilmek için. belli ki araştırmacı birisin. ama tek yönlü araştırma, iki yönlü araştır. bir insanın nasıl oluştuğunu ya da yaratıldığını düşün. ( oluşmak ya da yaratılmak dedim zira her iki görüşe göre ifade etmek istedim)
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yıloku araştır sorgula kendi doğrunu kendin bul araya aracı koymak çokta mantıklı değil bir çok kaynaktan yararlanabilirsin gerçi çoğu taraflı kendine uygun olanı bul araştırmayı sorgulamayıda bırakma sana sorgulama derler ama müslümanlar için ilk ayet okudur çoğu kişi sorgulamaz çünkü sorgulayacak kapasiteye sahip değillerdir
10 Yorumla bir yaratıcının olmadığına inanmak nasıl bir mantık anlamıyorum. herşey bir yaratıcının olduğunu bas bas bağırıyor. o yüzden ateistliği bir türlü anlamıyorum.
70 Yorumla
+1 yılçok basit sorunun cevabı insanın istekleri olur gezmek tozmak eğlenmek sevmek sevilmek sevişmek
içki içmek tatmak dokunmak hissetmek vs vs bunlar dinen yasaktır yapılması hoş görülmez şeytanda devreye girer ve dini dışlarsan bunları daha rahat yaşayacagına inandırır ve ilerki zamanda buna sen karar verirsin10 YorumlaHer şeyin tesadüfen yaratılması mantıklı olabilir mi sence ? Kur'an'ın mealini okuyup hepsini anlamaya çalışmalısın. Kimse böyle bir kitabı yazamaz, bunu kendin de fark edebilirsin...
67 Yorumla- +1 yıl
Dogadaki canlilarin var olma nedeni "dogal seçilim" dir. Ortama uyum saglayamayan türler zaten yokolmaktadir. kuran'a gelınce Eğer süperman yoksa çizgiromanlar nerden geldi ? dıye bı soru soruyorlar ve mürselat suresi 23. ayette Demek ki, biz bunu planlayıp güç yetirmişiz. Ne mükemmel plancı, ne güçlü kudretli biriyiz biz! yazıyıor. bız derken kımı kast edıyor ? Allah bır tane değil mi ? bilmiyorum dedğim gıbı kafam baya bı karısık
- +1 yıl
'Önce genel durumu değerlendirmek için Türk Dil Kurumunun hazırladığı “Türkçe Sözlük” kitabına bakalım: “Biz: 1- Çoğul birinci kişi zamiri 2-(Resmi konuşmada) bazen tekil birinci kişi zamiri (Ben) yerine “Biz” kullanılır...3- (Bazı yazarlar için) “Ben” zamirinin yerine “Biz” kullanılır. (Türkçe Sözlük, Türk Dil Kurumu, 1988)
Her lisanda olduğu gibi, Arapça’da da Türkçe’de de, bilhassa resmi konuşmalarda saygı ifadesi olarak konuşan kimse karşısındakine “Sen” yerine “Siz” kelimesini kullanır.' - +1 yıl
eminim hayatında toplasan o meali iki kere okumadın.nerden anladın derrsen.meailini okuyan birşey anlamaz.çünkü kitapta genelleme yapılıyo ayrıntılar çok fazla yok.mesela insanı bir damla sudan yarattık diyo nasıl olduğunu anlatmıyo.veya şöyle bi örnek verim.bi ayette inanmayanların azap göreceği yazarken bi ayyette ALLAH istediğine iman(hidayet) verir istediğine sapkınlık verir diyo(yanılmıyosam enfal suresi 32.ayet ama emin değilim) şimdi meali okuyan insan bunlar karşısında daha fazla bocalar
+1 yılbu çok zor bi durum bende yakın zamandan beri bu konuyu düşünüyorum ve araştırıyorum ama gitgide işler daha çok karşıyo.ama şuan iki taraftada olamıyorum ben nerden okudum bunu şimdi ne güzel müzikdinliordum :D:D:D:D
12 Yorumla- +1 yıl
arkadaşlar maddenin kendi kendini yoktan varedebilme yetisi olmadığına göre hangi ateistlikten bahsediyorsunuz ben anlamıyorum sizi.
sorgulamak iyi bir şeydir ve insanı hakikate ulaştırır, taklidi imandan hakiki imana ulaştırır insanı, sorgulama dürtüsünü veren de Allahtır ve sizin için sıkıntılı da olsa rahmettir diye düşünüyorum, inş. sağlam bir imana ermiş olursunuz bu sürecin sonunda..
31 YorumlaBazı değerleri inanıçları nasıl bu kadar saçma konuşmalarla izah edebiliyosunuz anlamıyorum!araştırırsan dinden çıkarsın diye bi saçmalık yok gayette güzel yapıyorsun araştırki gerçek müslümanlık nedir onu öğren en doğrusu bu ama araştırdığın yerler dikkat et böyle önemli bi konuda özellikle.
30 Yorumla
+1 yıldiyanetin alo fetva hattını aramanı tavsiye ederim "190" burda bu konuda hiç birşey öğrenemezsin.. sana zarraı dahi olur.. bunlar ince konular... senin kafanı daha çok karıştıra bilir..
20 Yorumlakelıme-i şehadeti dilinden düşürme,şeytan vesvese veriyor ,sieee lan de
41 YorumlaDini neye göre , nerede araştırıyorsun onu sormak lazım.
Madem araştırmak istiyorsun öncelikle Kuran-ı Kerim i okumalısın.30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. ataist olmamak için cevrene doğaya bakman yeterli. birde kitap desteği istiyosan Peygamber efendimizin mucizesi Kuranı Kerimin Elmalılı Hamdi cevirilerini okuyabilirsin.
32 Yorumla- +1 yıl
kader diye birşey var inancımızda sucu olmayan insanların eziyet cekmesine göz yumacak kadar niye mucizesi yok diyenlere diyeceğin şu hişkmetinden sual aolunmaz unutma ne gelirse haktandır ve bu düna bir sınav onların sınavı o belkide tabiki ben okadar iyi cevaplayamam o kurnaz ataist soruları ama kuran herşeyin cevabıdır emin ol.
+1 yılben Allaha inanıyoum.
şimdi sorarım sana,
Allah yoksa benim halim ne olur?
PEKİ,
YA ALLAH VARSA SENİN HALİN NE OLUR?30 Yorumla
+1 yılBazı değerlerin gerçekliğini kabullenmek zorundasın. Bu dünya sadece geçici bir ortam. Ya Tanrı'nın gazabını seçer yok olursun ya da kabullenip ona itaat ederek kurtulursun.
10 Yorumla
+1 yılbence ateist olma
herşeyde ateistler bunu da açıklayın falan diyorlar
ömrün açıklamakla geçer
oysa şimdi amin dersin geçersin :)10 YorumlaŞeytan seni zorluyor ona kanma yen onu sen güçlü bir kızsın.
40 YorumlaTanrı'ya gerek yok, her şey senin elinde bu hayatta
38 Yorumla- +1 yıl
O zaman uyuma. acıkma. vaya tuvalete gıtme. yaşlanma. olme.
+1 yıl20 yaşındasın,20 yaşından sonra bu karara bağlanmak din değişikliği filan değil özür dileyerek söylüyorum karekter değiştirmektir.Din ile ilgili bir şey okumak istiyorsan al eline kur-an oku
11 Yorumla
+1 yılarastiran, sorgulayan, ittiraz eden herkes Ateist olur, cunku din diye bir sey yoktur onlarin hepsi sacmaliktan baska birsey degil
211 Yorumla- +1 yıl
tabı 70 mılyon ınsanı yonetmek ıcın anayasa hukuk var ama mılyarlar ca ınsanı yonetmek ıcın kural yok dıyosun aklın alıyomu buna ınsanlar bası bos degıldır
- +1 yıl
sen ilk once kurani oku, sonra biraz arastir ve dogru yolu bulacaksin..
- +1 yıl
eee dinimizde Kafiri gordugunuz yerde vurun emri var :D
- +1 yıl
dindar mi olmak istiyorsun? o zaman basina Turban tak, yabanci erkeklerin elini sikma, gorucu usulu ile evlen (evlenecegin kisi belki 50-60 yasinda olabilir) belkide evlenecegin kisinin 9. karisi olabilirsin :) sonucta bunlar dinimizde normal olan seyler... dahasini saymayayim birazda sen arastir...
- +1 yıl
bir kere kafiri gördüğün yerde öldür diye bir emir hiçbir yerde yoktur. islam dini sadece savaşta kafirleri öldürmeye izin vermiştir. oda karına kardeşine tecavüz edileceği içindir. eğer öyle bir olsaydı benim gibi müslümanlar şu anda hayatta olmana izin vermezdi. ayrıca islamda kadının evlenmesi ancak kızın rızasıyla olur kızın rızası olmadan evlendirilemez ayet var kızın susmasıda kabul ettğini gösterir diye yani susmaması istememesi kabul etmiyorum anlamındadır.
- +1 yıl
Tevbe suresindeki 5. Ayet " Kafirleri buldugunuz yerde oldurun" din bilgin cok zayif
- +1 yıl
@isimyokk sen kiz degilsin erkeksin... buyuk bir ihtimale sen @suvarim sin hahahaha :D
- +1 yıl
kimse benim gibi olmasin, herkes kendi yolnu kendi bulsun...
+1 yılyüzeysel felsefe ateizme derinlemesine felsefe ALLAH a götürür
50 YorumlaZaten sorguluyorsan dinden çıkmışsın demektir müslümanlığa göre. Belliki toplum baskısı altında kalmışsın. Boşver neye inanmak istiyorsan ona inan, kimseyide ilgilendirmez.
03 Yorumla- +1 yıl
Maraz-ı Vesveseye
Müptel� Olanlara Derstir
Ey maraz-ı vesvese ile müptel�! Bilir misin vesvesen neye benzer? Musibete benzer. Sen ona ehemmiyet verdikçe şişer, ehemmiyet vermezsen söner. Demek büyük nazarla baksan büyür, küçük görsen küçülür. Korksan, ağırlaşır, hasta eder. Korkmasan, hafif olur, haf� kalır. Mahiyetini bilmesen devam eder, bilsen gider. Öyleyse, bu marazın devasından “Beş Vechini” beyan edeceğim. Belki, sana da şifa olur. Zira cehil onu d�vet eder. İlim onu tardeder.
Birinci
- 00 Yorumla
madem bir yaratıcı yok..
o zaman en sağlam ateist e söyle bir tek sivri sineğin kanat ını yaratsın ona tapalım.40 Yorumlabu kadar evreni aynı düzen içinde tutan ve hiç milimetre bile sapmasına izin vermeyen yöneten bir güç varmı başka aklına gelen
33 Yorumla- +1 yıl
Kusursuz dediğiniz evrende gezegenler birbiriyle çarpışıyor,Gezegenlere meteorlar düşüyor.Plüton ve Neptünün yörüngelerinin kesiştiğini biliyor muydunuz?Yani evren o kadar da kusursuz değildir.Ayrıca güneşe 1 cm yaklaşırsak kül oluruz olayı var.Dünya güneşin etrafındaki turunda yaklaşık olarak 4.8 milyon kilometre güneşe yaklaşıp uzaklaşırken ne kül olmasından bahsedebilirsiniz ki?Yanardağlar tsunamiler, depremler...Bu yaşananlar yüzünden milyonlarca kişi hayatını kaybetmiş, nesiller tükenmiş...
Gizli Üye(36-45)+1 yıltabiki araştirip sorgulaman lazim.bundan dolayi ateist olmazsin.
insanlar doğurarak çoğaliyor sürekli geriye git ? Hz Ademe kadar geriye gidersen onun nasil yaratildiğini düşünmen lazim ilk insanin nasil olduğunu düşününce Allaha inaniyorsun34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkardeş kardeş ile yatti yani.ama ilk insan nasil oldu ?
- +1 yıl
insanlar tek bir insandan türemesine rağmen aralarında farklı dinlerden ırklardan dolayı kavga var. tek insandan gelmeseydik bu dünyadaki kargaşayı düşünebiliyormusun? Allah istseydi elbette farklı iki aileden yaratırdı. kardeşlerin yatmasının abes olmasını bile Allah istemiştir sen şimdi Allahı niye öyle yapmadın diye mi sorguluyosun?
Cevap sahibi+1 yılAllahi sorgulamak bize düşmez.
ben ilk insanlarin daha güçlü daha akılli şuanki halimizden çok daha üstün olduklarini düşünüyorum.
akraba evliliği yüzünden sakat yani bizler gibi insanlar oldu
sorgulamak kotu bırsey degıl emın ol herkesın aklından boyle seyler gecıyorlar ama soylıyemezler soylemezler herkes bunları sormaya korkar sagdece dogru yoldan sapmadan bunları yap :)
10 Yorumla
eger gercekten tarafsız bır sekılde islam ve allahın var oldugunun delılını gormek ıstıyorsan sadece izle ve dusunnn (Dr. Zakir Naik - Allah var mıdır ? Müthiş Cevap !) youtube kopyalarsan vıdeo yu rahat bulabılırsın20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 753 cevap paylaştı. Sen olmak istedigini araştırmışsın islamı araştırmanı öneririm
50 YorumlaMarx derki ''Din toplumların afyonudur'' bence bunun üzerinde yoğunlaş gerçeği bulacaksın
24 Yorumlasenin imanın zayıf değil mantığın kuvvetli. umarım iraden de kuvvetli olur ateist olursun. :)
30 Yorumla
+1 yıldaha fazla araştır daha fazla eminim doğru bi karar vereceksin sonunda
00 Yorumla
+1 yılbuna neden olan nedenlerıde yazarsan yardım cı olmaya calsırım nıye ateıst olmak içinden gelıo
12 Yorumla- +1 yıl
Ateizm yüzünden;Kimse savaş çıkarmadı, ateizme zorlamadı, baskı altında tutmadı, gelenekleri yüzünden insanlar dışlanmadı, "yüce fizik kuralları" denilip recmedilen olmadı, dinsiz olmayan idam edilmedi, mutlak ahlak anlayışı olmadı döneme göre seküler ahlak anlayışı düzenlendi, bir kadının miras hakkı erkeğin yarısı denilmedi,
İnsanlar iyiyi ve kötüyü korkarak değil düşünerek öğrendi, tek bir kitaba bağlı kalınmadı yanı neden ateist olunmasın kı ? - +1 yıl
muslumanlık yuzundende kımseye savas acılmadı muslumanlgı kırumak ıcın yapıldı msulumanlıktada zorlama yoktur istanbulun fethınde fatıh sultan mehmet herkes ıstedıgı dını ozgurce yasaya bılecek demıstır kımse musluman degılsın dıye dıslanmadı onları kazanılmya calstı peygamberımız kzı cocukların dırı dırı gomuldugu zamanda kz cocugunu alıp dızınde sevmıstır deger vermıstır. ahlak anlayısı doneme gore olsun dıyosunda evınızın onunde anne babanzın onunde mılet yıyıssın ozmn rahtsız olmayın
+1 yılateistlik ne bize açıklar mısın mantığın kabul ettiğine göre bize mantıklı açıklama yapabilirsin sanırım
00 YorumlaCevapları bulamamak onların olmadığı manasına gelmez. Risale-i Nur'da gerekli cevapların hepsinin olduğuna inanınıyorum. Cevapsız sorum kalmadı. bekirokumus91@hotmail.com, buradan yardım edebilirim. Olmazsa mesaj atabilirsiniz. 05465721129
00 Yorumla
+1 yılkorkuyosan ateist falan olma,eger yumuşak geçiş istiyosan deist\agnostik ol sonra kendiğilinden ateist olursun
10 Yorumlaateist olmak herkese nasip olmaz...öyle kolay kolay
13 Yorumlasorgulamakdan korkma aklın doğruyu bulur bu saatten sonra sen innanamassın zaten birkere yola çıktın zihnin açık görebiliyosun ..at gözlüğün yok..hoşgeldin gerçeklereee
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgece can sıkıntısına ibadettir. tamam saçma ama, benimde aklım bulanıyor kadın! :/
hıhı yine ben :/01 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. kesinlikle ateist olma kendini ateşe atma bence dini kitaplar falan oku
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılsende allah varsa neden müslümanlar zor durumda?
neden dünyada kötülük var diyorsun heralde25 Yorumla- +1 yıl
neden gizliden yazıyosun
Cevap sahibi+1 yılgevur dersiniz banada.islam hoşgörü dini ya
dini sorgulayan cami gitmeyen başi açiklara gevur deme alişkanliğiniz var- +1 yıl
hahahaha
Cevap sahibi+1 yılbelki yoktur yada karişmiyor dünyaya bunuda düşünmen lazim
+1 yılkesinlikle böyle bir hata yapma ve araştırma yapmayı da bırakmalısın
21 Yorumla- +1 yıl
Allah sana o beyni niye verdi? her seye evet demen icin mi?
Gizli Üye(30-35)+1 yılbi dene bakalım sen memnun kalırsan ben de değiştiricem
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBurda sana yardımcı olabilecek kimse yok.islamı doğru düzgün bilen biriyle konuş
10 Yorumla
+1 yılaklındaki soruları sorar mısın?
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. allah şaşırtmasın ne diyim
30 YorumlaNiye korkuyorsun ki,?
00 Yorumla- Devamını Gör (9)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne