Hem istiyorum hem istemiyorum ama korkuyorum da böyle ölüp gitmekten.. Namaz yok bisi yok başlamak istiyorum ama useniyo muyum nedir hani nefsede suc atmiyim sonucta..
Kafam cook doluuu imdaat🤦🏻♀️
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hem istiyorum hem istemiyorum ama korkuyorum da böyle ölüp gitmekten.. Namaz yok bisi yok başlamak istiyorum ama useniyo muyum nedir hani nefsede suc atmiyim sonucta..
Kafam cook doluuu imdaat🤦🏻♀️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
13Cevap
Dini sadece İslam olarak gormemen lazim. islam kafana yatmiyorsa diger dinleride arastir bak. hangisi kafana yatiyorsa ona inan
Ya inanmak değil aslinda hani Allaha inanıyorum tamam var yapmamız gerekenler var ama uygulamaya gelince eksideyim
İraden guclu degil o zaman veya inancin zayif olabilir. inancini guclendirmen lazim
Ikiside olabilir bilmiyorum
Kafan dolu falan değil bence. Tam tersi bomboş. Neye inanacağını bile bilmiyorsun. İnanmak zorunda mısın onu bile sorgulamamış olabilirsin
Sagol ya canım deseydin
O zaman öğren. İnsan kendi kafasında bunları oturtmadan nasıl yaşar ki zaten...
Sorgulanmamış bir hayat yaşamaya değmez.
Yasiyorum sayilmaz da zaten de neyse
Ne olsaydı "yaşıyorum" derdin?
Simdiye kadar yasamadimki o yuzden bunun cevabini bilmiyorum 🤷♀️
Yaşamadığını nereden biliyorsun o zaman? Belki bizim de senden farkımız yok. Belki de hayat dediğimiz şey tam olarak bu.
Belki de yaşam cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır.
Tabiiki herkes bisiler yasiyo sadece benimki boyle demiyorum sadece ailen dahil herkesden öldürücü darbe yiyince yasamak neydi bilemiyorum yani hislerim elimden aldılar bombos bisi oldum maalesef şimdi de toplamaya çalışıyorum
Herşeye birden dalmadan düzenli ve istikrarlı bı şekilde yavaş yavaş kendini isindir sureklilik seni tasiyacaktir
Yani en azından bi iki vakitle bari basla diyolar ama bilmiyorum ya ben bazen bi heves başlıyorum herseyi uygulamaya çalışıyorum zamanla zor geliyo bi kac gune yani
Herşeye bianda dalarsan hevesle başlayıp çabuk sijikirsin önce alış sonra hayatında yer eeindikce zaten zor gelmez
Nasil olcak
Nasıl olacagini tarif ediyorum zaten
Ya tamam da denedim yapamıyorum oyle
Bu şekilde denememissin hevesle kalkıp iki güne kendi e yük edip biimissin bu dediğim sejilde denemeye çalış farkı hissedersin
Din yalan, Allah yok
İnanma böyle şeylere. Hayatını yaşa.
Cahillik aktı şurdan. Hadi iddianı kanıtla desek yapacak hiçbir şeyin yok. Dinsiz hayat rahat hayat felsefesi. Ölene kadar tabiki
Olmayan bir şey kanıtlanamaz. Bir şey vardır diyen kanıtlamakla yükümlüdür.
Yok o kadarda degil
Hadi hadi
O kadar da değil deme yalandan. Emin olsan dindar olurdun. Seni sonsuza kadar yakacak bir Allah'tan korkardın eğer imanın olsaydı
😊 bakış açısı farkı. Kalbinin mühürlü, gözlerinin kör, kulaklarının sağır olmadığına emin olsaydım cidden bu konuyu konuşmak isterdim
Allahin varligina inanıyorum yapilmasi gerekenleri az cok biliyorum sadece uygulamaya koyamıyorum ama yinede kotunun iyisiyim sayende gormus oldum
@evdeki_misafir bende bu yüzden mi başlayamıyorum hani Allah istemedigi icin huzuruna almazmis ya oyle bisi mi
Allah istemediği için denilmez ona. Sen veya ben veya bir başkası farketmez hepimizde bir irade var. Biz sadece daha rahat olanı istiyoruz bu nedenle böyle davranıyoruz.
@evdeki_misafir yok oyle degil yani Allah bizi huzuruna istemezse yapmazmisiz mesela bi adim atti iki adim atti biz iyi kul olalim diye ama sonra bıraktı gibi mi toparlayamadim unuttum su an uykum var da tam toplayamadim hani biz istemedigimiz icin degil Allah bizi istemedigi icin olmaz gibi bisi mi öyle bisi sanirim
Hayır tabiki. Öncelikle bir şeylerin olması için istemeyiz gerekir değil mi
@evdeki_misafir evet
Bu konuyu konuşabiliriz. Biraz geç oldu belki bu akşam olmaz ama müsait bi zamanda olabilir
@evdeki_misafir su an beynim algilicak durumda değil zaten uykusuzluktan da ama konusmak isterim bi ara
Allaha yaklaştoeacak namaza yaklaştowcak dostlar edin kendine
Yalnizimki
O zaman namaz kılan dostlar edin
Nefse ağır geliyor ibadetler, bir defa bunu yensen kolaylaşır
Bi hafta bile surmuyo hep yarim kaliyo
Biraz sebat etsen.. bana da zor geliyor açıkçası..
Sende her gece ölecekmişsin gibi uyumadan önce tövbe ediyorsun kesin ben öyle yapıyorum hdhshshsh
Bazen
Cenabı Allah'tan kalpten isterseniz namaz kılmayı nasip olur inşaallah
İçinden gelmiyosa inanmiyosan anlmi yok
Iste bunun icin ne yapabilirim mesela
Keyfine göre takil
Başla gerisi gelir inan
Cok kez denedim bi hafta bile surmuyo
Biraz rahatla ve devam et
Uzun zamandır yapmıyorum tamam baslicam diyorum yook
Belki hayatını değiştirmelisin hazırlık yapmalısın
Ne gibi
Hayatını bilmiyorum sonuçta yaşam tarzından dolayıda yönelemiyor olabilirsin
Evdeyim çocuğumla.. Çalışıyorum da ara ara ise gore.. Ben birazda bi nedenden dolayi yapmak istemiyorum da ona cozum olsa belki farklı olurdu
Söylersen belki fikir verebilirim Şu an bende yatsıyı kılıcam geç kaldım zorlanıyorum ama adet edindim onu yapmadan yatamam mesela
Yatsi benim icin en zoru zaten
İllaki bir yolu olmalı bence ilk önce kendine inanmalısınız
Sizinle tanışmak isterim
Niyee
Dediğin konuları konuşmak için
icine dogduysa istediysen olur
Ya icimden gelmiyo ama yapmam gerekiyo
biliyorum bu duyguyu.
Bak konuşmak danışmak istersen yardımcı olabilirim
Nasıl
Bu konuda yol gösterebilir tavsiye verebilirim
Din diye bir şey
O kadar da degil
Vesveselerin bolll... Bahane başka bisy değil.
Biliyorum sadece engel olamıyorum devam ettiremiyorum
Banada imdatrrr