Ben bir kız arkadaşımla bir elemanın kız kardeşinde kaldık bir süre. Birkaç ay misafir olduk kızın evine. Abisi gidip geliyordu eve, orada biraz daha tanıştık ama mesafeliydik birbirimize. Ben de hani bu kadın erkek ilişkilerinin helal dairede olmasından yanayım.
Öylelikle nişanlı olduğunu öğrendim. Helal dairede olsun diye de hemen nişan yapmışlar. Nişanda birbirimizi tanırız zaten falan diye. Kendileri tanışmış ama oturup konuşmuş adını koymuşlar. Her şey yolunda giderse de yaza nikâh vs varmış. Kız kardeşi böyle anlatmıştı
İşte biz kızda kalırken bir süre sonra ayrıldığını öğrendik. Kardeşinin evine geldi. Siz yabancı değilsiniz, size de söyleyeyim, biz ayrıldık, nişanı bozduk, böyle bir karar aldık dedi. Herkes şok.
Sonra kız kardeşiyle baş başa konuşmuşlar. Abisi atmış nişanı. Zaten nişan tanımak için var ve bana göre olmadığını, içime sinmediğini fark ettim demiş. Hani düğün yeri vs bakarken de heyecan duymadığını, daraldığını vs söylemiş. Bunlar ayrıldı sonuç olarak.
Sonra 1-2 ay geçince adam geldi benimle konuştu. Bana duyguları olduğunu söyledi. Birbirimizi daha yakından tanıma imkânı versek çok iyi olur, bundan sonra beni evlilik anlamında gözlemler, değerlendirirsen sevinirim. Eğer birbirimizle ilgili olumlu olursak adını koyarız. Ben öyle sevgili vs pek sevmem. Bu konularda ciddi biriyim, sen de öyleysen ve olumlu olursan düzgün de edebimizle ilerleriz bu süreçte dedi.
Bu yaptığın doğru mu dedim. Ben yanlış bir şey görmüyorum dedi. Nişanlıydın dedim. Nişanlıydım, ayrıldım, orası kapandı dedi. Benim yüzümden, beni görünce tanıyınca mı nişan attın dedim.
Birbirimizi tanıma süreciydi. Zaten nişan bunun için yok mu? Ben de uzun uzun düşündüm, artıları eksileri önüme koydum, eş seçimi kolay değil, hayatına birini alıyorsun. Bir şeylere bakıp değerlendirdiğimde eşim olmasında çok da heyecanlı olmadığım gibi uygun da olmadığını düşündüm. Bu işler nasip. Allah oldurmayacaksa bazen birinden buz gibi soğutabiliyor dedi.
Tekrarladım, benden kaynaklı mı dedim. Tamamen senden kaynaklı diyemem ama etkin de yok diyemem. Kalbim sana daha çok ısındı.
Bu durum kafanı kurcalamasın. Yanlış bir şey yaptığımı düşünmüyorum. Sen de yanlış bir şey yapmadın. Düzgünce biriyle görüştüm, tanıştım, bir süreç yürüttük, olmayacağına kanaat getirdim ve düzgünce ayrıldım.
Onu bitirdikten sonra şu an buradayım. Allah iki insanı boşuna karşı karşıya getirmez. Kardeşimin arkadaşıymışsın ama yeni yüz yüze geldik.
Belki daha önce tanışsak daha farklı olurdu diyeceğim ama bu şekilde olacakmış. Seninle bu sıralarda tanışacakmışım, zamanı bu sıralarmış. Bu işin de olacağı varsa olur. Bu nişan zaten bitecekmiş, olsa olurdu. Benim de senin de bir suçun yok dedi.
Sizce haklı mı ya? Evet gerçekten de süreci dediği şekilde yürüttü, ayrıldı etti. Ama bir yanım da beni gördü, o yüzden oldu, beni görmese belki böyle olmazdı vs diyor ama ben de bilemezdim, karşı karşıya geldik bir anda.
Şimdi görüşsem, olumlu yanıt vs versem insanlar da yanlış anlayacak belki. Eski nişanlısı duysa beni bırakmış, onunla görüşüyor diye de düşünebilir haklı olarak. Kardeşi falan da yanlış anlar mı bilmiyorum.
Bu yaptığında sizce sıkıntı var mı, normal mi?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer