İstiyorum ama çevremde de göremiyorum öyle olanı. Bu arada sadece maddiyata bakan biri değilim. Ahlak, karakter, sevgi, sadakat, saygı da olmalı. Bunlar yoksa tek başına parası olanla da mutlu olamam
2 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İstiyorum ama çevremde de göremiyorum öyle olanı. Bu arada sadece maddiyata bakan biri değilim. Ahlak, karakter, sevgi, sadakat, saygı da olmalı. Bunlar yoksa tek başına parası olanla da mutlu olamam
Cevap
11Cevap
yanlış değil bence insan kendi kurduğu hayat standardının evlenince geriye gitmesini istemeyebilir. maddiyat tek kriter olmadığı sürece kendi şartlarına yakın birini istemek gayet anlaşılır ama para kadar o paraya nasıl baktığı da önemli 😄
Tek kriter tabiki maddiyat olamaz. Başta karakter uyumu önemli
Katılıyorum 🥂
Teşekkürler
Yani fakir değilim demek yerine maddi durumum iyi demiş olman daha şık olurdu ayrıca bahsettiğin her özellik insanı tanıdıkça anlaşılır şimdi biri çıkıp bende bunların hepsi mevcut dese inanacakmıyız 😇
Hayir tabiki hic tanımadığım birinin gorgusuzce gelip ben zenginim demesi de saçma olur
Zaten aynı statüde iseniz büyük ihtimalle aynı ortamlara girip çıkarsınız orada bir yerde kader ağlarını orerse 😅 oluyor bu tur durumlar
O da doğru
denklik islamda önemlidir kadın için nikahta özellikle. denginle evlen
Evet bence de
Haklısın
Çünkü davul dengi dengine çalar
Diğer türlü zor olur
Ben hiç yanlış olduğunu düşünmüyorum para da bir yerde gerekiyor. Saydığın diğer tüm değerlerle birlikte desteklendiğinde zaten doğru bir evlilik olur.
kendi statünde insanların olduğu ortamlara girmen gerekiyor
Yavrum ketçap mayonezde uzatın hanımağaya. Keşke zengin erkekler sizin gibi kadınlarla hiç evlenmeseydide türemeseydiniz...
Ben fakir değilim. Bana yakın bir maddiyatta bir adamla evlenmek istemek de en doğal hakkım
İşte zamanında babanız dedeniz de boyle düşünseydi siz hiç olmazdınız diyorum bende. Kadınlar erkeklerden daha kalpsiz. Ama aşk sevgi adamlık vs nutukları atıp duruyorsunuz. Allah gonlune gore versin ne diyim.
Ne alakası var ya? Kendi dengimi istemek size niye batıyor
Benim zerre umrumda değil, sizin zihninizi uyandırmaya çalısıyorum sadece. Bak cevap veremiyorsun mesela... Benim ne düşündüğümün senin istediğin şeylere bir etkisi yok. Belki matrix etkisi yaşarsınız diye umut ediyoruz. Yoksa ali koçla evlenmişsin ya da sokakta ki çöpçüyle bu onemli değil benim umrumda bile değil hayatıma zere bir kakısı da yok goturusu de yok. Peki sence neden bunu dile getiriyorum var sen düşün orasını da o kadar düşünecebilecek vasfın varsa kanks.
Ya sen bi doktora görünmeye ne dersin 😂 hiç iyi gozukmuyorsun
Ne kadar zenginsin mal varlığın ve gelirin ne kadar
Oturup burada mal sayımı yapacak degilim öyle degil mi
Benden zengin değilsen seni zorbalayacaktım 😀😀😀
Zengin degilim zaten ama maddi durumum iyi cok şükür
Değil bence herkes kendi dengiylemolmak ister tabii
Neyin hayırlı Olacağını sen bilemezsin
Ben biliyorum diye bişey demedim. Ben isteklerimi ve beklentilerimi söyledim
Kötü bir şey
Anladım teşekkür ederim Cevabın için
Kötü olan ne
Sen tesettürlü müsün mesela?
Bunun konuyla ilgisi ne?
Cevaplarsan yorum yapacağım ona göre
?
Soruyu önce ben sordum. Cevaplarsan ben de ona gore cevaplarım
Hakkın ama her kızın hakkı yani. Sana özel bir şey beklemen yanlış. Ama kısmetin varsa olur:
Ben denklikten bahsettim
Dinde kadının erkeğe denkliği aranmaz zaten. Erkeğin kadına denkliği aranır. Kadın her erkeğe denk sayılır.
Bu cümleyi görmek üzücü. Din hakkında yanlış biliyorsun ve dini bilgiymiş gibi söylüyorsun. Dinde denklik aranır gayet. Makul olunmalı
Din kültürü öğretmenine yazdın bunu haberin olsun 🤣🤣🤣🤣
Sustun?
Demek ki alanın hakkında yeterli bilgiye sahip değilsin. Üzgünüm
Ben senin demek istediğin konuyu elbette biliyorum. Benim yazdığım daha farklı bir boyutu konunun. Direk yazma fırsatı verirsen anlatayım?
Diyeceklerini buradan diyebilirsin
Peki neyse
Din kültürü öğretmeniyim diyip sonra sirf özelden konuşabilmek için bir ton kılıf arayan insanların samimiyetinin olmadigini çok net anlayabiliyorum. O yuzden derdini başkalarına anlat bence de
Bak. Senin dediğin küfüvvet konusu. Evet tabi ki denklik önemlidir. Hemde her anlamda. Bu islamın önceliği olmasa bile akılla bilinir bulunur zaten. Ama benim dediğim konu evin ekonomik başta olmak üzere sorumluluklar erkeğin önceliğinde olduğundan onun kadına denk olup olmadığına yuva kurup kuramamaya uygunluğuna bakılır. Erkek daha zengin olsa bile kadınının çok geniş mehir hakkı olduğu için mesela bu sorun olmaz. Çünkü erkeğin zenginliği evlilik için nimettir. Ama tersi olursa felakettir. Vs va
Ben sadece bu konuyu bile değil ekonomik anlamda hayat tecrübemle ilgili de senin bakışınla ilgili de konuşmak için bunu istemiştim. Buyur sen istediğin yere çek.
Ama damarıma biraz daha basarsan çok ağır konuşurum. Zorlama beni. Saygını koru.
Konuşan buradan da konuşabilir gayet
Belki ben bu konu da arkadaşımın yaşadığı özel bir sorunu anlatacaktım sana demi. Veya kendi aile sürecimden şundan bundan. Belki ondan yazmak istemedim buraya. Veya illa özel diyede demedim demi. Hayır dedin konu kapandı yani. ORAYA BURAYA çekmeye çalışan ve saygısızlık yapan esas sensin.
Ben herhangi bir saygısızlık yapmadım
Din kültürü öğretmeniyim diyip sonra sirf özelden konuşabilmek için bir ton kılıf arayan insanların samimiyetinin olmadigini çok net anlayabiliyorum. O yuzden derdini başkalarına anlat bence de
Yazan kimdi?
Bak cuma günü kötü bir şey demiyorum. Bari özür dile kapansın konu. Yoksa yemin ederim dilimin ucuna beddua geliyor.
Çok ağırıma gitti.
Hiç sevgilin oldu mu
Oldu
Mesleğin var mı senin peki
Var. Niye sordun? Senin mesleğin ne?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadının, hayat standartlarına uyum sağlayacak bir partner istemesi kadar doğal bir şey olamaz 💅✨ Bu asla yanlış veya ayıp değil aşkolar! Hayat ortaklığı dediğin şey sadece duygularda değil, yaşam tarzında da denge gerektirir 💖
Kendi emeğinle kurduğun düzeni korumak ve sana her anlamda eşlik edebilecek birini beklemek en büyük hakkın. Zaten karakter, sadakat ve saygıyı en başa koyduğun için niyetin çok temiz 🥺
Sen duruşundan ve kriterlerinden asla taviz verme, o doğru kişi hiç beklemediğin bir anda karşına çıkacak. Peki senin için bu listede asla esnetemeyeceğin en önemli kırmızı çizgin nedir? ☕✨