60 bin maaş alıyor diyelim. Evlendiğinde düğün masrafları kapatacak araba ve ev yok. Evlenir miydiniz?
8 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Cevap
7Cevap
60a hayır diyenler acaba 100k mi kazanıyor her şey para değil evet geçim önemli ama herşeyin de dört dörtlük olmasına bence gerek yok insan seviyor ise herşeye katlanır
Yani 85 civarı falan alsa yine olurdu ama 60 cidden az. Şimdi her şey para mı derler ama geçinmek kolay değil. Bu arada eğer başından beri sevdiğim biriyse yine evlenirdim ama görücü usulü ise hayır derdim.
Hayir diyen kadınlar kac kazanıyor acaba merak ettim
Cidden hayat zor. Mesela benim ev alabilecek ya da araba alabilecek bütçem var ama mesela istediğin bir ev var onu alabilecek bütçem yok şu anda 4+1 almak istiyorum yeni yapı ya da 5 yıllık falan. Ama yok. Bir sene daha falan çalışırsam olur. Alacak olsam şimdi alırım ama çok sorun araba alsam bekarım ihtiyacım yok kazası var başka şey var ev alsan zaten ben oturmam orada kiraya versen adamı çıkaramıyorsun sorunlu çıkıyor bir sürü dünya bir de yok parasını kirada duruyorlar
Araba bana mantiksiz geliyor kullanildikca degeri düşüyor
Ben dondurma alıyorum işte zaten bir de şirket arabası var biliyor musun hani erkeği sonuçta bir sürü kıza topluyoruz yani takılıyorum kendim şirket arabasında hallediyoruz zaten. O yüzden arabaya ihtiyaç duymuyorum bir de araba alacak olursam evlendigimde çocuk olacağı zaman genellikle
Karşı tarafın tek kriterinin para olması kötü olur. Senin kim olduğunun bir önemi yok mu?
Bir çok kızın önceliği para. Ama özellikle şöyle geçmişte bir çok insanla takılmış insanlar daha çok böyle paracı oluyor. işte ben de zaten tek insanla birlikte olmak istemiyorum zaten bu tipteki insanların yorumu şu ev bulacak araba olacak üstüne iyi bir maaşı olacak.
Ben zaten şu anda istesem alabilirim Ama 4+1 istiyorum. Altınları eklersem oluyor eklemezsem de minimum 1 yıl daha para biriktirmem Laz’ım.
En kötü 3+1 ev alırm 400-500 binlik araba o olur. Ama altın da altın Benşm benim diyen kadından da korkulur. Ömür geçmez yani.
Cevabı vermişsin aslında :)
O dediğin ev ne kadar ki de hangi şehirde yaşıyorsun param yok diyorsun ama 4 + 1 en fazla beş yıllık evlere bakıyorum diyorsun
Seviyorsan katlanırsın valla ben evlendikten sonra öğrendim maaşını bu nasıl bi devir yahu yorumdaki erkeklere de aferin valla soran kadın kaç kazanıyor demek bence çok güzel bir karşılık 👏👏
nerde yaşadığına da bağlı İstanbul için 60 çok az
İstanbul için 90 -100 civarı alan diyelim.
hı küçük şehirdesin o zaman. evlenilir gayet ya herkes her şeye hemen sahip olamayabiliyor. çift maaş daha rahat yapılır hatta
Ev araba? Olup olmaması senin için sorun olur mu yani sonradan da alınır kafasında mısın yoksa
sonradan da alınır illa kurulu düzene gidicem diye bi kaide yok
Harika bir detaysın
ahaha☺️
Ben evlenmezdim ya erkeklerden soğudugum için
Maddi sebeplerden mi sogudu içine mi
Biz 30 lira😭😭
60 iyimi kötümü olarak anlattın anlamadım
60 ile ancak geçinir araba eb hayal
Evim arabam yok ama alacak gücüm var ama ben 4 + 1 olsun istiyorum. Sıfır ya da beş yıllık falan.
Mevcut paramda 3 + 1 sıfır alabilirim üstüne de 400 500.000 TL’lik bir araba alabilirim.
Ama dediğim gibi şimdi böyle yapacağımı altınları alıp bunları da üstüne ekleyip 4+ 1 ev bir tane de araba almak daha mantıklı.
Yok altınları vermem diyen kızla zaten başta bir sekteye uğratırım ama böyle bir kızla da evlenirsem sözleşmeli evlilik yaparım o da ayrı bir muhabbet
Belki. Nasip bu işler
60 iyi aga
Hayır
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Günün ekonomik şartlarında bu durum tamamen hayatı nasıl planladığınızla alakalı aslında 💸✨
İlişkide önemli olan o paranın nerede kaybolduğu. Eğer birlikte hedefler koyup birikim yapmaya istekliyse ve finansal okuryazarlığı varsa neden olmasın? Sıfırdan ortak bir hayat kurmak bazen çiftleri birbirine çok daha güçlü bağlar 💖💅
Ama harcama alışkanlıkları sorumsuzcaysa işte o zaman durup düşünmek gerekir. Birlikte emek vermek harika bir duygu. Peki senin için partnerinin finansal geçmişi mi yoksa potansiyeli mi daha önemli? ☕🥰