Evlenir niye evlenmesin.
Tabi herkes evlenmez. Bazı kişiler maaş denkliği de arıyor. Mesela kadın da çalışsin hatta memur olursa güzel olur diye düşünen de var, erkek dediğinin maaşı benden fazla olmalı diye düşünen de.
Eğer o maaş ona ve ileride çocuk vs. için yetiyorsa kenarda birikimi veya yatırımı varsa ve ayrıca kazanç elde ediyorsa niye evlenmesin evlenir. Önemli olan burada çalışmayan kadına bakışı olur.
29 Yorumla- 1 yıl
O da erkek mi
- 1 yıl
Bence değil. Gerçek erkekler bunu sorun etmiyor.
- 1 yıl
Yeterli maddi gücü olmayan erkek zaten kadına yaklaşmaz ki mutlu edemem deyip uzak durur.
- 1 yıl
Nasıl yani
- 1 yıl
Neyse beni ilgilendirmez
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(18-24)1 yılBen evlenmem Benim eşimin çalışmasını isterim çünkü hastalıklar sağlık var Allah korusun birimizden birisine bir şey olsa sağlık sorunu vesaire olsa o zaman Nasıl geçineceğiz ne yapacağız O yüzden iki kişinin de kendini geçindirmesi gerekiyor ki devirde öyle kötü bir devir ki tek maaşta hiçbir şey yapılmıyor eşim eğitimine devam etmek istiyor olabilir farklı alanlara yönelmek istiyor olabilir bu süreçte biraz bocalıyor olabilir o zaman tabii ki çalışmasını istemem ama er ya da geç bir süreçte çalışmaya başlamasını isterim
00 Yorumla
1 yılEvlilikte her şey omuz omuza tamam ama öyle bir devirde yaşıyoruz ki ne kadar çok kazanırsanız kazanın o kadar harcamanız oluyor ben ekonomik özgürlüğüm olsun isterim bunu da yaparken kimseye bel bağlamak istemem çalışmak kötü bir şey değil hem çalışıp hem sosyal olup aynı zamanda evin sorumluluğunu üstlenemeyecek birisi zaten evlenmesin. Sonuçta yuvayı dişi kuş yapıyor. Evin mihenk taşı odur her anlamda güçlü olmalı kadın.
02 Yorumla- 1 yıl
Olması gereken
Gizli Üye(25-29)1 yılYani bu mantıkla bakmak doğru olmaz fakat mesleği varsa henüz çocuk yoksa belki çalışması iyi olur bunu niye diyorum ileride daha rahat hayat sürebilirler, sonuçta bu kadının ve çocuklarının da refah seviyesini arttırır yani, ha yoksa çalışmasın adam geçindirir evi ama gençken müsaitken neden çalışmasın ki bi insan yani neden üretmesin. Bunun yaşlılığı var zorluğu var kadın çalışıp birikim yapabilir eşi yine eve baksın zaten sorun yok
02 Yorumla
Soran1 yılOrası öyle de iş imkanı olmuyor ya da şartlar değişebiliyor bazen
Cevap sahibi1 yılO zaman diyecek bir şey yok. Günümüzde açıkçası erkek içinde aynı durum var yani özelde ise işsiz kalabilme potansiyeli var onunda. Böyle durumlarda iki kişinin çalışması stresi azaltır en azından birisi çalışıyor olurken diğer bir süre iş arama sürecinde olabilir ama tek kişi çalışırken işsiz kalırsa daha zor bi durum
Yapay Zeka Cevapladı
Ah canım, her ilişki kendine özel. 🥰 İnsanlar bir ömür boyu sevgi ve destek arar aslında, maaş ya da kariyer de her zaman öncelik olmaz. 60 bin maaş alan biri için eşinin çalışması ya da çalışmaması daha çok ortak değerler, yaşam planları ve iletişimle şekillenir. İki tarafın da beklentilerini açıkça konuşması çok önemli. 🎁 Eğer roller net olursa ve her iki taraf mutluysa, bu bir sorun yaratmaz. 🙌
Yeni yılın yaklaştığı bugünlerde, ilişkilere sevgi ve sakinlikle yaklaşmak gerek. 2025’e huzurlu ve mutlu bir şekilde girmen dileğiyle. 💫🎄01 Yorumla- 1 yıl
Hangi yıldayız🤣
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılevlenir isterse
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılIyi de calisan kadinin masrafi da cok olur. Gorunur de kadinda 60 alsa 120 bin giriyor gibi dursa da ben cevremdeki calisan kadinlarin tek maasli ciftlere gore daha fazla harcama yaptiklarini goruyorum. Ne kadar cok para o kadar fazla gider. Mesela acun ilicali. Milyonlar kazanip milyonluk isler yapiyor. Milyonlar kazanip 60 bin lira harcamiyor. Bu işte oyle. Cebinde 69 bin varsa o kadar garcarsin. 120 bin varsa o kadar harcarsin.
Bakiciya para, temizlikciye para, cam silmeye cagiriyorlar para, krese gonderiyorlar cocugu para, eve yemek yapamıyorlar disardan yiyorlar bazen para. Eve cift maas girse de giderleri cok oluyor. Eve mecbur iki araba aliniyor. Iki arabanin bakimi, muayenesi, benzini vs vs.
Tek maasla gecinen ciftlerin parasi sanki daha bereketli, daha konforlu, rahat yasiyor gibiler. Hani dinden de mi kaynakli bilmiyorum. Islamda erkel calisir, disari isini yapar, kadin icin cogu yer calismak icin caiz degildir ya. Erkegin kazandigi para, tek maas belki de bu yuzden daha da bereketli oluyor.
Cift maas diyoruz ama puf oluyor bazi ciftlerde o para. Bir de ustune eve gelmeyen, anne yuzu gormeyen cocuklar yetisiyor. Ben annem beni birakti gitti iyi ki calisti diye gurur duyan cocuk gormedim.
Bilmiyorum. Evet kadinin bir güvencesi olmali vs vs bu da baska sekillerde saglanabilir belki ama 60 bin alan erkek korkuyorsa buna da anlam veremedim. Sanki kendine maasli hizmetci ariyor gibi geldi. Ulkenin yarisi asgari ucretle geciniyor kira falanda oduyor. Diger bir kismi en dusuk memur maasi aliyor.
60 bin orta/iyi diyebilecegimiz bir miktar. Rizkin endisesine de bu kadar dusulmemeli bence. Evet para olmali da Allah az verip aratmasin, cok veripte azitmasin derler.
333 Yorumla
Soran1 yılKorkusunun sebebi pintiliğidir belki de bilmiyorum. İyi bir maaş aldığının kendisi de farkında, kendine bol bol harcıyor zaten hiç endişesi yok ama evliliğe gelince korkuyor eşinin ihtiyaçlarını almaktan falan. Bedava hizmetçi arıyor daha çok. Kendi cebinden eşine ait hiç para çıkmasın ama hizmeti tam takır görülsün
- 1 yıl
Aynı durumu yaşıyorum uçak mühendisliği okuyorum ve bu haziranda mezunum.. Erkek arkadaşımi çok seviyorum evlenmekte istiyorum ama her defasında bana isim gücüm olmadan evlenemeyecegimizi baskiliyor. İş bulmak Türkiye şartlarında bizim sektör de sahiden çok zor şimdiden başvurduğum çoğu yerden ya red aliyorum ya da hiç dönüş alamıyorum okulu bitirmeme sevinmem gerekirken saçlarıma aklar düştü her gece bunları düşünmekten ve sevdiğime kavusamama bilincinde olmak yipratti beni biraz. Keşke her şey daha yasanilabilit ve kolay olabilseydi..
Cevap sahibi1 yıl@WendyThomas ya beni bu dedigimden dolayi kimse yargilamasin ama Allah ben rizkiniza kefilim siz imaniniza bakin der. Rizkimiz belli zaten aslinda. Erkeklerin bu noktayi kacirip daha fazla para istemesi ve kadini calismaya itmesi, bu yuzden evlilik gibi dinimizde de onemli olan bir seyi geciktirmeleri bana anlamsiz geliyor. Erkekler bir kadini gecindirmekten, evi gecindirmekten, coluk cocugun rizkini kazanmak ve imkan saglamaktan korkar hale gelmisler. Bu bence ekonomik kaygi, ulkemizin durumu vs degil. Sorumsuzluk, tembellik ve kurdugu aileye imkan saglamayi reddetmek bence. Bu ulke hicbir zaman ekonomik anlamda iyi olmadi zaten. Benim babamin, senin babanin zamaninda da ekonomik kriz vardi. Bu ulkede buyuk cogunluk sahip oldugu ev arabayi genelde krediyle aldi. Şak diye cikarip verebilen kişi azdir. Ama erkekler bir hos oldu. Erkekler eskiden yine ulkemizdeki ekonomik krizde yuva kurmaktan, ailesini gecindirmekten gocunmazdi, gerekirse ek iş yapan bile olurdu. Para dedigimiz sey gercekten nasip. Rizik işine endise etmemek gerek. Kadin erkek elimizden geleni yapiyoruz. Okuyoruz, is ariyoruz, atama bekliyoruz, sinavlara hunharca calisiyoruz vs vs. Bunlarin karsiligini Allah bir gun elbet verecektir.
Cevap sahibi1 yıl@WendyThomas Allah kiminin rizkini kendi kazandigiyla veriyor, kiminin rizkini yasi bilmem kac olsa da babasiyla gönderiyor, kiminin rizkini da koca yoluyla gönderiyor. Erkeklerin hele ki işi gucu bir maasi varsa kadinin kazancini sorun etmeleri bana adice geliyor. Sen erkek olarak evi gecindirme sorumlulugunu da almayacaksan erkek olarak baska ne yapacaksin? Turk erkekleri cocuk bakmaz, ev isi yapmaz, yemek yapmaz. Butun bunlarin hepsi kadin calissa da uzerine kalir. E para meselesini de sıkıntı edip kadin calissin eve para getirsin istiyorlar. Kendileri ne yapacak, ne işe yarayacaklar? Sen iş bulsan erkek arkadasina ne kadar ihtiyacin olacak ki mesela? Mis gibi bir bolum okuyorsun, işte bulsan, kazancinda iyi olsa yanindaki erkege ne gerek var mesela? Erkekler gunumuzde para disinda bir sey sunmazlarken kadindan para, bakim, guzellik, yemek, temizlik, cocuklara anne vs vs gibi tonla sey bekliyorlar. Bu calisan kadin isteyen erkekler ev islerinde, cocuk bakiminda gercekten ne kadar dahil olacaklar mesela? Bunlarin ki tembellikten, sorumluluk almak istememekten baska bir sey degil. Askerlik yok bedelli yapiyorlar. Calisan kadin alip ustlerinden maddi kaygiyi da atiyorlar. Ee ne kaldi geriye yapacaklari. Erkekliklerini nerede gösterecekler?
Cevap sahibi1 yıl@WendyThomas Benim varligim yeter moduna girmjsler resmen. Cogu calisan kadin sadece yaninda varligi olan, evde bir tek nefes alip veren kocalarini bugun catir catir bosuyor. Boyle erkekler sizi de zora sokar. Hamile kalsaniz, isi birakmak isteseniz, cocuga bakmak isteseniz sorun cikarir gibi duruyor bu tipler. Size ozgur bir alan birakmiyor gibiler. Hani calis calisma, saygi duyarim sorun degil kafasinda degiller. Kendilerine calisan kadin isteyerek maddi yuklerini ustulerinden atarken, erkeklerin kendileri kadinin hicbir yukunu de ustlenmiyor.
Kendilerine maasli hizmetci ariyorlar. Bu isler seviyorumla falan yurumez bence. Adam senin parani yiyecek, ona sundugun hizmetleri kullanacak. Senin ondan sagladigin fayda ne olacak? Ben söyleyeyim koca bir hic. Muhtemelen evde kosede bostan korkulugu fibi isten sonra oturacak.
Cevap sahibi1 yıl@WendyThomas Kizlar kendi parasini kendi kazanmayi dahi ogrendi de erkekler cok geride kaldi. Kadina eskiden yemek, temizlik icin muhtackik gosterirlerdi simdi buna para da eklendi. Ama kendileri bu surecte kadina muhtac olmayayim diye bir caba gostermedi. Hallerinden de cok memnunlar. Nasil olmasin? Kendileri yorulmadan eve bir maas daha giriyor. Kendileri yorulmadan onune hazir yemek geliyor. Kendileri yorulmadan camasirlari yikanmis dolapta hazir bekliyor. Kim istemez boyle hayati. Bhu hayati da erkeklere sunan bizzat sizsiniz. Sonra da istekleri boyle daha da artiyor. Paraniz yoksa yuzunuze dahi bakmaz hale geliyorlar
Cevap sahibi1 yıl@WendyThomas bende ögretmenim atamam olmadi daha. Calismiyorum diye sorun eden erkekler oldu. Dedim yolunuz acik olsun o zaman. Ben bir gun nasipse atanirim zaten ama kendileri boyle rizki endise ederek belki de kim bilir neleri kaçırıyorlar. Su hayatta buyuk konusmayacaksin. Ben calismiyorum diye beni begenmeyen erkeklerden birinin evlendigini ve kizin lise mezunu oldugunu ogrendim. Ya işte sen neler hesaplarsin kafanda ama Allah ne nasip eder. O kiz simdi atanmak istese liseden atanacak. Okumak istese masrafinj kocasi karsilayacak mesela. Calisan kadin isterken neye dustu. Allah bir sekilde sevdirmis, gozune hos buldurmus, lise mezunu bir kizla evlilik nasip etmis. Bu isler boyledir. Erkeklerin, ya da bizlerin hesabindan cok Allah'ın hesabi var iste. Bu erkekler bu kafayla giderse, sukur nedir bilmezse, kendine erkek olarak guvenmez, erkek olarak gecim sorumlulugunu ustlenmezse ilerde de neler olacak hep beraber bakip gorelim. Calisan cogu kadinda evlenmek dahi istemiyor. Bu durum gittikce artiyor. Ilerde calisan kadin secenekleri yerine ev kizi secenekleri belki de daha fazla olacak. Bakip görelim. Cunku su diger yorumlarda saydiklarimdan dolayi erkek calisan kadin karsisinda o kadar islevsiz kaliyor, ve o kadar sorumluluk almiyor ki. Isin sonunda kadin ben niye buna madi manevi hizmet ediyorum ama kendinin bana ne yarari var diye bir aydinlanma yasiyor. Bunu bekar kadinlar bile goruyor ve evlenmek istemez noktaya geldiler. Bu işin sonu daha da kotuye gidecek gibi duruyor. Bir erkek kadini calismamaya zorlamamali ve evlilikte bunu sart kosmamali. Belki sen evlilikte is bulacaksan, evlilik bereketli gelecek kim bilir ama yanindaki okuz ve diger okuzler bunlari goremeyecek kadar gozlerine perde inmis. Allah akil fikir versin diyecek bir sey yok
Soran1 yılNe kadar doğru söyledin ya. Yapacakları tek şey eve para getirmek artık ondan da gocunuyorlar 👏👏👏
- 1 yıl
Söylediklerinizde haklısınız ama ben de söyleyeceklerimde haklıyım. Çalışan biriyim ve çevremde çalışmayan ev hanımı kim varsa her istediğini kocasına yaptırma derdinde. Üstüne benden çok daha lüks hayat yaşıyor. Bir evin gideri nedir elde ne kadar para kalır dünyadan haberi yok. Tek derdi düğünden önce sayfalarca çeyiz listesi yapıp yıldız şeklinde tuzlusunu almak. Ben şu an ev geçindiriyorum ve fazlasıyla sorumluluk sahibiyim. Karşımdaki insandan beklentim sıfır çünkü hayatta sahip olmak istediğim maddi anlamdaki neredeyse her şeye sahibim. Ayrıca bir evde neye ihtiyaç olur neye olmaz iyi ayırt edebiliyorum. O yüzden eve veya çeyize gereksiz hiçbir şey almak istemiyorum. Hatta nişan falan da istemiyorum. Memleketler yakın olursa kına düğün de bir olsun hatta zorlayacaksa nikah da yeter.
Temizlik konusunda kendi evime fazlasıyla yetiyorum. Ama ev hanımı arkadaşım evine temizlikçi tutuyor. Bekarken bile yemek yapmaya üşenmem her gün yemeğim olur. Çocuğum olursa ya annem baksın isterim ya da ücretsiz izne ayrılırım. Ama ben hep keşke annem çalışsaydı diyen biri oldum. Ailem hala kirada oturuyor ve onlara destek oluyorum. Atandığım şehre bile gelirken kredi çekip hallettim her şeyimi. Ama zamanında annem çalışsaydı daha farklı olabilirdi. Ona asıl çalışmadığı için kızgınım.
Bu da sizin bakamadığınız farklı bir bakış açısı.
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm ben iki taraftanda bakabiliyorum rahat olun. Calisan annenin cocugu olarakta annemin calismasini istemezdim. Annem hemsire ve baskalarini iyilestirirken gece yarisi ben atesler icinde yanarken yanimda degildi. Herkes yasadigini soyluyor yani sizde oyle. Şu an atamam olmadi. Ogretmenim.
Vakti bol diye de ogretmenlik okudum. Cocugumla daha cok vakit gecirebilirim hemde elim para gorur diye. Şu an calismiyorum , ev kiziyim belki evlendigimde atamam olmadiysa ev hanimi olacagim ama bende sadece nikah istiyorum. Tercihler kisiden kisiye degisebiliyor yani.
Baskalarinin rahat yasamasi sizi bu kadar uzmesin. Calisan kadinda yardimci tutsun, ev hanimi da tutsun. İstiyorsa calisan kadinda kendisi yemek temizlik yapsin ya da yoruluyor ve her seye yetisemiyorsa destek olsun diye birilerini tutsun. Diger insanlar hayati kolaylastirmak icin var. Gerek parasini vererek gerek vermeyerek. Bundan neden faydalanmayalim ki?
Şu koca dunyada tek insan siz misiniz mesela? Su koca gezegende tek mi yasiyorsunuz ki her seyi tek yapasaniz, destekciniz olmasin? Gonullu destekci cevrenizde yoksa bile dedigim gibi parayla da bunu elde edebilirsiniz.
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm Parayla bunu elde etmeyi tercih etmemek buyuk bir lutuf ya da guclu kadin ornegi degil. Ben sunu sunu yapiyorum, yaptim, temizlikte yemekte, kariyerde yaparim deyince ben sizi takdir etmek yerine üzüldüm acikcasi.
Her seyi hayatta tek basimiza hallettigimizde gelip madalya takmiyorlar. Kendi yorulduğumuzla kaliyoruz ve diger insanlar o halleder zaten diye destege bile gelmiyor. Erkeklerin yaninda kendine maddi destek veren, yemek temizlik sunan bir destekci varken kadinin yaninda neden olmasin? Isterse parayla tutsun, isterse ev hanimi olsun. Erkekler bu destekleri hakediyor da kadinlar haketmiyor mu? Kadinlar her seyi tek basina yapmak zorunda diye bir kanun mu var?
Insanin insana ihtiyaci var ve insan baskasinin destegine muhtac olarak yaratilmis bir varlik.
Ev hanimlari daha luks yasiyor diye gozunuzde kalmasin sizde luks yasayin. Onlar temizlikci cagiriyor diye gozunuzde kalmasin sizde çağırın. Her seyi siz yapinca ne cevrenizdekiler ne de hayat size kulceyle altin vermiyor onunuze. Su hayata bir kere geliyorsunuz. Her seye yetiseyim, ben halledeyim diyerek bir daha gelmeyeceginiz şu dunyayi iskalamayin.
Ayrica islama inanan biriyseniz kadin eve hizmetci, destekci istiyorsa erkegin imkani varsa bunu saglamasi gerekir islama gore.
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm Ben yorumumda calisan kadinlari asagilayan ya da yerden yere vuran bir yorum yapmadim. Cevremdekilerden, annemden yola cikarak paralarinin cogunlukla bu gibi seylere harcandigini, erkeklerinde calisan kadin tercih edecekse bu gercegi farkinda olmalari gerektigini yazdim. Ama siz calismayan, ev hanimi kadinlara kurulmus gibi geldiniz bana. Yok benden luks hayat yasiyorlar, yok ev hanimi halleriyle eve temizlikci geliyor vs vs. Destek isteyebilir herkes hanimefendi. Lukste yasayabilir bu karsilastirmaya ne gerek var?
Dedigim gibi su hayattan bir kere gelip gececeksiniz. Hem disarda calisip eve kocaniza para getirip, hemde kocanizin ayaklarina yemek yapip getirip, ustune cocuklara bakmak gibi gorevlerle mekik dokurken bir bakmissiniz emekliliginiz gelmis. Hayatinizin sonu gelmis. Geriye donup bir bakmissiniz yasanmamis, kosturmali, mecburi gorevlerle dolu bir hayatiniz var. Geriye de donemiyorsunuz. Cok mu guzel bir hayat şu tablo?
Erkekler gununu gun etsin, kadin sayesinde para kaygisi olmasin, onune hazir yemekler gelsin, cocuklar bir bakmislar her seyleri karsilanmis buyumus... su erkeklerin yasadigi hayati, şu konforu, şu luks hayati kac kadin yasiyor? Bence siz ev hanimlarinin luks yasantisina kafa yormayi birakip, erkeklerin yasadigi konforlu ve luks hayata bir bakin bakalim. Ev hanimlarimi gercekten luks hayat yasiyor yoksa cocuk dahil her sey onlerine hazir gelen erkek milleti mi?
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm belki destek almiyor, isteyemiyorsunuz mizaciniz geregi ama bir yerlerde hemcinsleriniz kendi islerini kolaylastiriyor, destek istiyor, rahat yasiyor, luks yasiyor, kendini yormuyor, hirpalamiyor, caninin kiymetini biliyor, kendine deger veriyor, şu bir kere gelip gececegi dunyada hayatin tadina varmaya calisiyor diye sevinin.
Ben calisan kadinlarimizla da gurur duyuyorum ama annemin calismasini sahsen evlat olarak istemezdim o ayri. Cok yalniz kaldim cunku, o nobetlerde olurdu ben evde birilerinin gozetiminde. Ucretsiz izne ciksaniz dahi yetmeyebilir bu izin cocuga. Yani en azindan ben ilkokul cagina gelene kadar annem yanimda olsaydi isterdim.
Ev hanımı olup evde bir seyler ureten, evde cocuklarini buyuten, evin sorumluluklarini yuklenen ya da ev hanimi olmasina ragmen destek isteyen, luks icinde yasayan kadinlarimizla da gurur duyuyor ve kendileri adina mutlu oluyorum.
Bu gelip gececegimiz dunya da herkesin luks hayatlar yasamak hakki diye dusunuyorum. Bu sizin icinde gecerli digerleri icinde. Hepimiz calissakta ev hanimi olsakta bir seylerin emegini veriyoruz cunku. Bu dunyada emeksiz kimseye bir sey yok.
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm
Diger kadinlarin luks yasamasi vs sizi uzmesin. Hayat sizin icin farkli islemis olabilir, zor gecmis ve daha cok sorumluluk almaniz gerekmiş olabilir ama bunun sucu diger hemcinsleriniz mi gercekten? Hayatta yasadiginiz zorluklarin, bir seyleri kolay elde edemeyişinizin sebebi ev hanimları mi ki bu kadar sey yazdiniz yorumunuzda? Bunlar sizin imtihaniniz olmasin? Allah size boyle bir cizgi cizmis olmasin. Diger kadinlara da o luks icinde yasiyor, ev hanimi vs diye bahsettiginiz kadinlarin da baska imtihanlari vardir belki degil mi? Disardan size gozuken keyifli, luks bir hayat onlara farkli imtihanlar da getiriyor olabilir. Peki siz hic bu bakis acisindan dusundunuz mu? Disardan her sey herkese ne kadar gunluk gulistanlik geliyor degil mi? Demek ki yargilamamakta gerek bir yerde.
Birileri luks hayat yasiyorsa, destekci talep ediyorsa ben bunu kinamak, yargilamak yerine helali hos olsun, gönlünce yasasin, keyfine baksin diye dusunuyorum. Bu hayatta herkes kalbinin ekmegini yer.
Hayat zaten cok zor. Biz kadinlara daha zor. Bir de bari birbirimize zorlastirmayalim.
Kadin olmak hem biyolojik hem toplumsal olarak zaten zorken, bir yerlerde hemcinsleriniz mutlu, huzurlu, rahat, luks, destek isteyerek yasiyor, hayatin tadini biraz olsun cikariyor diye sevinin bence. Bu emin olun sizin icinde cok buyuk bir erdem olurdu...- 1 yıl
Her şeyi ne kadar yanlış anlamaya müsaitsiniz. Ben yorumumda başkasının destek almasından rahatsız oluyorum demedim ki. Sadece bunları çalışan kadın yapıyor gibi yansıtılmış ve bunun tam tersinin de olduğunu göstermek istedim. Yani eve çift maaş giriyor diye çalışan kadının çalışmasının bir faydası olmadığını söylemeye çalışmışsınız tam tersi demek istedim. Ayrıca ben hemşireyim ablam da öğretmen. İnanın ben de benim yaşadığım hayatla annemin bir zamanlar ev hanımı olarak yaşadığı hayatı kıyaslıyorum ve iyi ki çalışıyorum diyorum. Hem ifade özgürlüğü, hem maddi özgürlük, hem çocuğunun gözündeki güçlü anne figürü. Benim gözümde hepsi çok kıymetli şeyler. Ve çevremde bakıyorum annesi de çalışan çocukların çoğu maddi olarak daha rahat yaşadıkları için hayallerindeki bölümü okuma şansı da buluyor. Biz mesela bir an önce atanabileceğimiz meslekler tercih ettik. Sizinle bu konularda çok anlaşabileceğimizi düşünmüyorum. Birbirini tanımayan iki insanız sonuçta bu yüzden inanın bazı cümlelerle kalp kırmaya değmez. Umarım sizin de atamanız olur çok isterim. Kendinize iyi bakın.
Soran1 yılAnnenin çalışmasından çocuğun mutlu ya da mutsuz olmasına değindiğiniz için arkadaşımı örnek vermek istiyorum. Annesi çalışırdı arkadaşım bir kere bana demişti "öyle isterdim ki okuldan eve geldiğimde annem evde olsun önüme bir sıcak çorba koysun" diye. Yani hiç iyi ki annem çalışıyor dememişti evdeki anne eksikliğinden yakınmıştı bazen okul çıkışları bize gelirdik bizde yerdi yemeği. Anneler çalışmasın demiyorum tabi ki çalışmak güzel bir şey de bu konuya değinildiği için arkadaşımın o sözünü paylaşmak istedim
- 1 yıl
Soruyu soran kız atanamadin diye bence ev hanımı güzellemesi yapmışsın ev hanımı olmanın guzellenecek hiçbir tarafı yok çocuğu anne büyütse ne babanne anneanne büyütse ne sanki çocuk o yaşlarını hatırlıyor gerçekten sacmalamissin. Evet çoğu erkek çalışan kadın istiyor ama begenince çalışmayan kadınla da evleniyorlar henüz ben de çalışmıyorum ama atanmak için elimden geleni yapıyorum bence sen de koca için kafa yormak yerine atanmaya çalış bu devirde erkeklere güven olmaz
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 arkadasim ben kocami istiyorum dedim. Ayrica ben atandim zaten. Ama gitmedim cok doguya verdikleri icin. Babamda pek razi olmadi. Tercihlerde tercihlerim disinda atanmak istiyorumu isaretlemistim. Istedikleri yere vermislerdi. Bende gidemedim. Hani guneydogu vs olsa giderdim ama biraz daha dogu tarafi olunca ailemde basima bir sey gelir vs diye korktular. Malum sehit olan ogretmenlerimiz de var. Bende daha yuksek yapip biraz daha iyi yerlere atanmaya calisiyorum. Zaten bize iyi ya merkezi yerlere kontenjan acmiyorlar. Kötünün iyisi olsa yine iyi. Ben ev hanimi güzellemesi yapmadim. Calisan kadininda, ev hanimininda degerini bilelim demek istedim ama anlasilmamis...
Şu kafayla da anne olmayin lutfen. Cocuk anne kokusunu bilmiyor mu saniyorsunuz. Hatirlamayacakmis bak bak. Bir yerden sonra hatirliyor ama bunu bilin. Diger arkadasin yazdigi gibi bende eve girdigimde kimse kapiyi acmadi bana. Buz gibi eve kendim anahtarla girerdim. Bir yastan sonra yaniniza bakici, babanne falan da gerek duymuyorlar. Buz gibi eve kendiniz giriyorsunuz. Diger arkadaslarima o kadar heveslenirdim ki annesi yaninda diye. Evde mis gibi kek kokulari duyamadim ben. Annem hastalandigimda yanimda degildi. Hem calisip hemde annelik yaptigini dusunenler bir ipte iki cambaz oynamiyor. Bir öğretmen olarakta ucretli olarakta görevde yaptim. Sunu net soyleyebilirim ki annesi calisan cocuklar daha hircin, daha agresif, daha
vurdumduymaz, daha soz dinlemez, aile terbiyesi almamis cocuklar oluyor. Ben yine anneanne ile buyudum bir seyler aldim belki ama anne boslugunu hala hissediyorum. Ama mecbur bakiciyla, kresle buyuyen cocuklar boyle oluyor. Sizde calisan anne guzellemesi yapmayin. Su dunyada annem calisti diye gurur duyan cok az bir kesim bulursunuz. Cocuklar sizin getirdiginiz paraya bakmaz, kariyere bakmaz. Yaninizda misiniz, ilgileniyor musunuz, anneye doyabilmis mi ona bakar.- 1 yıl
Ben annemle bile yasamadim çalıştığı için babannem büyüttü beni evet küçükken bir burukluk oldu babamı da görmedim küçükken annemi de ama şu an ev aldılar bana araba aldılar arsa vs durumumuz çok iyi o günlerde geçti gitti eğer çalışmasalardi bunların hiçbiri olmayacaktı devir para maddiyat devri yarın bir gün çocukların büyür anne neden çalışmadim ben eksik büyüdüm istediğimi alamadım giyemedim der en azından akşam da olsa annen eve geliyordu ben haftada bir görüyordum annemi senin kadar ağlamadım tamamen zirvalamissin 6 yaşımda ayrıldım annemden düşün 😃
- 1 yıl
@Tükendimçok2 çalışan bir annenin çocuğu olarak benim yorumumda ne demek istediğimi çok iyi özetlemişsiniz çok teşekkür ederim 🌸
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 iste annen yaninda olmadigi icin duygusuz biri olmus cikmissin. Ve muhtemelen bunu kendi çocuklarına da istemesen de yasatacaksin. Her sey para mi? Sagligi zamani parayla alabilir misin? Annem bkr ara yogun bakimda calisiyordu. orada pisman olduklari sey ev araba, cok calismak ya da para degilmis. Hayallerimi yasayamadim, icimde ukte kalanlar vardi, hayati yasamak bu dunyanin guzelliklerini daha cok gormek, ailemin evlatlarimin yaninda daha cok olmaliydim, daha cok ibadet etmeliydim vs diye pişmanlik yasiyorlarmis. Annem o donem neredeyse işi birakacaktı bende bir seyleri kacirdim diye sizlanmaya basladi. Bizde dedik sunun surasinda emekli olmana ne kaldi geldin geldin devam et bari, bizde buyuduk vs dedik. Az once ne dedim. Anneyle pek buyumeyen, bag kuramayanlar duygusuz, hircin oluyor dedim. Su yorumunla beni hakli da cikardin. Ben ev araba gibi seylere önem veren biri degilim. Bu kadar materyalist degilim.
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm
"Ama ben hep keşke annem çalışsaydı diyen biri oldum. Ama annem çalışsaydı daha farklı olabilirdi. Ona asıl çalışmadığı için kızgınım" sizin dedikleriniz niye celisiyor? Baska yorumunuza bunlari yazmissiniz simdi de calisan annenin cocugu olarak yazmissiniz. Sallarken biraz tutarli mi olsaniz?- 1 yıl
Ya inanır mısınız burada tek bir hırçın insan var o da sizsiniz? Bana da milyon tane laf söylediniz anlayamadım bu düşmanlık ne? İsteyen çalışır isteyen çalışmaz kime neyi kabul ettirme derdindesiniz? Madem anneniz çalışıyor diye mutsuzdunuz o zaman siz de deseydiniz küçükken anne çalışmanı istemiyorum diye. Kadın ne güzel istifa edecekmiş keşke et deseydiniz neden birkaç yıl daha aynı zorluğu çekmesini istediniz? Babanız tek maaşıyla 2 tane çocuğu üniversite okutsaydı mesela?
Soran1 yılTukendimcok2 konuya girmişsin ama yorum yapanları karıştırmışsın 😄 ben atanamadım diyerek ev kadını güzellemesi yapmadım. Atanma mevzusunu yazan cevap sahibiydi
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm siz lafi dolandirmayin. Son yorumuma cevap verin
- 1 yıl
Bu arada yorumum çelişmiyor ben onu tükendimçok kullanıcı isimli üyeye cevap olarak yazdım. Okuduğunuzu iyi anlamanızı tavsiye ederim ☺️
- 1 yıl
Bence sen de bu kadar duygusal olma günümüz dünyası bu kadar duygusallığı kaldırmaz zaten aynı pencereden de bakamiyoruz herkesin doğrusu kendine umarım çalışmamana takılmayan birini bulur evlenirsin çocuğunu kendin büyütursun
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm bende bana yazdığınız yorumu tekrar okumanizi tavsiye ederim. Tirnak icinde belirttigim yerleri ben yazmadim siz yazdiniz. Ikimize farkli cevaplar veriyorsunuz.
- 1 yıl
Benim kafam karıştı ya her şey birbirine girdi jdkdkd neyse umarım herkes istediği gibi insanlar bulur kızlar ben çekiliyorum 😁🥳
- 1 yıl
Hay Allahım benim vaktim değerli size harcayamayacağım ama son bir açıklama yapayım. Benim annem ÇALIŞMIYOR. Tükendim çok isimli kullanıcının annesi ÇALIŞIYOR. Çalışan bir annenin çocuğu olarak (tükendimçok) yaşadıklarını anlatmış ve şu an annesi çalıştığı için daha rahat bir hayatı yaşadığını söylemiş. Ben de dedim ki “ çalışan bir annenin çocuğu olarak (tükendimçok) benim anlatmak istediğimi özetlemişsin” diyorum. Daha fazla kitap okumanı tavsiye ederim. Umarım herkes çalışsa da çalışmasa da mutlu evlilikler yapar mutlu aileler kurar ve mutlu çocuklar yetiştirir. İyi akşamlar.
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 bu duygusuz dunyada duygusal olmak artik gunumuz dunyasinda aranan bir sey. Cogu kisi sizin gibi zaten. Benim gibiler en azindan bazi duygulari koruyabiliyor ve bunlari da cok sukur gelecek nesillere hem ogretmen olarak hemde anne olarak aktaracagim. Ulkenin civisi cikmis, cocuklar, kadinlar öldürülüyor. Sokakta birileri sebepsiz yere bicaklaniyor. Omrumuz sunun şurasında kac yil zaten. Sevdiklerime vakit ayirmak istedigim icin ben tuhaf karsilaniyorum. Peki. Keske sizde biraz duygusal bakabilseniz. Iste anne baba olmak, bu sorumlulugu almak bu yuzden onemli. Oyle cocuk dogurdum saldim cayira yapinca boyle duygusuz cocuklar yetiskin olacaksa vay halimize. Bunun devami duygusuz ogretmenler, duygusuz doktorlar. Fayda saglamak yerine sadece maasini alan tiplere dönüyor maalesef. Budunyada duygu da lazim. Evet her seyin fazlasi zarar doz onemli ama siz de bana duygusuz geldiniz.
Cevap sahibi1 yıl@Kafamkarisikbnmm bende en bastan beri size kadin ev hanimi olsun ya da calissin size ne diyorum. Siz calismayi savunuyorsunuz. Ben kariyerde yaptim, yemekte yaptim, aileme kira oduyorum diye saymaya basladiniz. Ev hanimlari luks yasiyor, evinin temizligini yapmiyor diye bir ton sey soylediniz. Bende buna karsilik ev hanimi da istedigini yapsin, calisan kadinda yapsin, sizde temizlikci tutun vs yazdim. En bastan beri ev hanimiyla calisan kadini niye karsilastiriyoruz ki herkes mutlu oldugu seyi yapiyor diyorum. Siz calisan kadin diye tutturdunuz.
Soran1 yılTükendimçokk senin karıştırdığın şey cevap sahipleri iki gizli olunca cevap sahibi ve soru soranı karıştırıyorsun 😄 ben soran 😂
Çalış paranı kazan, eşinin ya da başkasının eline bakma. Yarın öbür gün ayrılırsın, ya da ölüm olur o zaman ne yapacaksın. Kendi ihtiyaçların çok olacak, kıyafet-gezme-ev eşyası-kişisel bakım…vs. Kapitalizm vahşi yaşandığı ülkedeyiz, senin kazancın yoksa sende yoksun. Tatil yapacaksın nasıl olacak? Araba değiştireceksin nasıl olacak? 100 bin TL altında ücretli çalışan insanların %90 sefalet hayatı yaşar. Bir de çocuklarını düşün eğer varsa veya yapabilirseniz. İmkan ve sağlığın varsa sonuna kadar çalış ve paranı kazan, bir insanın ağzına bakma. Bu çok sevdiğin bir adam bile olabilir.
22 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılBen erkek olsam çalışmayanla evlenmem. Çok daha refah yaşamak dururken, niye bana muhtaç biriyle evleneyim ki? Bide boşanirsan nafaka falan.
Halbuki 60 bin kazanan bir kadınla evlensem, eve 120 bin girer. Aylik 2 bin liraya temizlikçi eve gelse ev temizlenir. Yemeği de akşam beraber yapar yeriz, ya da dışarda yeriz. Sonra 120 bin lirayla gezer tozar rahat yaşariz.
Niye çalışmayan bir kadın alıp yarı yarıya daha yoksul hayat yaşayayim ki? mantikli değil
Haa erkekler muhtaç kadın seviyormuş onu bilemem
414 Yorumla- 1 yıl
Temizlik için günlük 2 k ödüyoruz artık :)
Cevap sahibi1 yıl@Esmerseray tamam işte onu dedim 😂 çalışan arkadaşlar aylik 1 ya da 2 kez alıyormuş eve temizlikçi
- 1 yıl
Çalışırken haftada 2 kez alınıyor evi temiz tutabilmek için ortalama 15 ~ 20 k temizlik için gidiyor çünkü evin düzenli temizliğe ihtiyacı oluyor ve sizin hiç zamanınız olmuyor.
Cevap sahibi1 yıl@Esmerseray abartma istersen 😂 ben de çalışıyorum aile evindeyim temizliği ben yapıyorum. Haa evli çocuklu arkadaşlarim da sadece büyük temizliklere ayda bir kez falan çağiriyorlarmiş. O da titiz olanlar çağiriyor. Titiz olmayanlar kocasiyla girişip buyuk temizliği bitiriyorlarmiş. Ben hayatimda hiç haftada 2 kez temizlikçi çağıran kadın görmedim
- 1 yıl
Kadin çalışıyorsa haftalık geliyor.
- 1 yıl
Düzenli alıyor arkadaşlarım kadına bildiğiniz maaş bağlıyorlar gelip evin düzenini sağlıyor arada yemek yapıyor. 60 k maaş alabilmek için sürekli mesai vs yapmak zorunda kalıyorsunuz eğer devlet dairesinde memur değilseniz. Özel sektörde insan eve uyumaya geliyor ailesine saman bile ayıramıyor
- 1 yıl
@Esmerseray zaten düzenli değilse kadın gelmiyor.
- 1 yıl
@Maviigunlerr işini düzgün yapanı bulunca bırakmak istemiyor zaten kimse. Hem çalışıp hem evi düzenli temiz tutmak zor
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr arkadaş ufak atın yaa? 😂 çalışmasam dediğinize inanacağım. Evine temizlikçi çağıran çok az kadın var. Dediğim gibi memur olanlar zaten çağirmiyor. En titiz memurlar büyük temizliklere ayda yilda bir çağirirlar. Özel sektörde olanlar da çok maaşı varsa çağırıyor. Yani 100 bine yakin maaşı varsa evine sadece uyumaya gidiyorsa temizlikçisini çağirir o bile haftada 2 kez çagirmaz. Kimse maaşini teimizlikçiye vermiyor aklini peynir ekmekle yemiyor kimse
- 1 yıl
Kocalarıyla sürekli ev isi kavgaları var.
- 1 yıl
Ailem kardeşlerim kuzenlerim hep beyaz yakalı. Benim çevrem bu şekilde sürekli eve gelen yardımcı ablaları var. Bahsettiğimiz maaş aralığında kazançları var. Olması gereken bu sizin çevrenizde yok demek ki
Cevap sahibi1 yıl@Maviigunlerr Hiçbiri öyle anlatmıyor. Okumuş erkeklerin çoğu yemek yapmayı, bulaşık yikamayı ve evi süpürmeyi biliyor ve yapıyormuş. Bunun kavga edilecek bişeyi yok. Benim abim de öğretmen bunları yapıyor hergün. Hatta ütüleri de yapıyor. Çok titiz kadınlar kocasina iş yaptirmiyor kendi yapmayı tercih ediyor. Evde kavga temizlikten çıkmaz. Paradan kavga ederler. Parasizlik kavga sebebidir. Erkek para yetiştiremezse kadın adamı çekmez, erkek de eziklik hisseder kavga başlar.
Adam 3 kuruş için fazla mesai yaparken kadının kocasinin kazandiği parayı kendi ailesine aktarması, gereksiz lüks şeyler alması nedeniyle kavga olur. Sen niye evi süpürmedin , bu bulasıklar niye yikanmadı diye kavga duydun mu hiç?
Erkeklerin çoğu yemek yapmayı gayet iyi biliyor. Cinsel olarak sen adamı doyurursan işveli cilveliysen adamlar kendi sana memnuniyetle hizmet ediyor. Ev hanimi karısına bile yemek yapiyor millet. Çevremde hep bunu duyuyorum.
Cevap sahibi1 yıl@Esmerseray Allah aşkına ne kadar maaş alıp aylik temizlikçiye ne kadar ödüyorlar? Çok merak ettim
- 1 yıl
Ben parayı ailesine atarsın lüks harcasin demedim ki. Ne alakası var? Bunu yapmayan çok erkek var.
Gizli Üye(30-35)1 yıl5 senelik evliyim. Dönem dönem çalıştım ve sadece çalıştığım süreçte hiç düşünmeden rahatça ihtiyaçlarımı alabildim, ruhum mutlu ve rahattı. Özenliydim. Tutumlu tanınan biriyim bu arada, cidden ihtiyaçtır eskirse ayakkabı mont alırım mesela.. Bir senedir işsizim yine. bir şey alasım gelmiyor onun parasıyla, eli bol al der. 55 civarı kazanıyor ev araba var. Ama ruhum sıkıldı. Bir ay ben bişey alırsam o ihtiyacını erteliyor hissediyorum görüyorum, çok canımı sıkıyor. Bir yandan ufak birikim yapalım istiyorsan, semtim değişsin aracım değişsin diyosan bu devirde 60 ile sadece aynı düzeyde yaşarsın. Varsa iyi kazanç sağlayacak mesleğin neden yatasın, çalış tabi. Gençken oluyor her şey.
112 Yorumla
Cevap sahibi1 yılÇift olarak çalışıp sadece 2. el arabası olan aslında öyle lüks de yaşamayan tanıdıklarım da çok var. Çünkü evde yemek pişmemesi bile başlıbaşına büyük bir gider. Kişiler önemli, kendimi yoramam çalışır yerim diyen kadınların ev hanımlarından tek farkları günü nasıl geçirdikleri oluyor. Biri özgür ev hanımı ama planlı ev sorumluluğu alışveriş sorumluluğu var tutumlu. Diğeri işe gidip gelen dışarda yiyen iş arkadaşlarıyla günü öldüren. Bu iki kıyaslamada ev hanımlığını tercih ederim. Benim gibi tutumlu çalışan çok az kadın var. Aslında ben erkek kafasıyla çalışıyorum. Erkekler her zaman daha yatırım odaklı, mantıklı.. kadınlar saçma sapan alışverişler yapıyor o kadar şahit oluyorum ki. Benim evimde gereksiz bardak yoktur mesela. Sırf görüntü için tabak bardak alıp duruyorlar. Küçük gibi görünebilir ama bunu yaparken sırf indirimde diye 30. Ayakkabısını alıyor 5. kabanını alıyor. Eşleri hep aynı şeyleri giyerken... günümğz çalışan kadınları müsriflikleriyle bereketsiz bir hayat geçiriyor çoğunluğu...
Cevap sahibi1 yılAile hayatını geri plana atıyor çoğunluğu. Ülkemizde hala işsizlik oranı yüksek, üniversite mezunları işsiz. Bu duruma rağmen çalışmanın kıymetini kaçırıyor kadınlar. Eşinin iyi kazancı var diyelim. 10 sene çalışıp hala kenarda bir birikimi olamamışsa o kadın boşuna çalışmıştır ailesini de boşuna ihmal etmiştir. Bazı şeyler parayla kıyaslanamayacak kadar kıymetli. Dengeyi sağlayamıyorsa çalışmamalı. İhtiyacı vardır geçinemiyordur orası ayrı. Ben burada kocası 60 kazananlar için konuştum.
- 1 yıl
Açıkçası kadınların çoğu evine ve kocasına maddi destek olsun diye çalışayım diye değilde, ekonomik özgürlük diyerek kendim kazanıp kendim yiyeyim istediğimi alıp istediğimi giyeyim, kocamda evin ihtiyaçlarını alsın diyerek çalışıyor. Eee ne anladık bundan? Sen hem evini hem kocanı ihmal et. Sonra eşitlik ilkelerine sığın.. bu şekilde eşitlik olmaz. Affedersiniz ama erkek seninle neden evlensin? Sadece cinsellik için mi yani. Bunu farklı yollar ilede yapabilir hiç evlenmeden. Hemde bu kadar masrafa zorluğa girmeden.
- 1 yıl
Bakalım henüz bekarım. Otuzuma kadar umarım aklı beyninde olan gerçekten eşitliği kendisi için değilde ikimiz için isteyen. Manevî duygulara önem biriyle evlenirim. Bunu her erkek ve kadın için diliyorum. Erkeklerde eşlerini hizmetli görevlisi olarak değilde hayat arkadaşı. Kıymetlisi olarak görüp sadece kadını ev objesinden hariç olarak görürler umarım. Eğlenmek, gezmek , dolaşmak herkesin hakkı.
Cevap sahibi1 yılÇok doğru söylüyorsun. Aklı başında evine ailesine kıymet veren erkeklerin ezildiği bir çağı yaşıyoruz. Bunu söylediğimde tuhaf buluyorlar ama maalesef böyle ya. Eskiden öyle miydi, babalarımız ya işçi ya esnaflık yapardı kimisi serseriydi bile ama eşinden kıymet görür herkes de görevini bilirdi. Sevgi saygı vardı destek vardı. Kadın hizmetçiyim demezdi, malzemeyi kocam kazanıyorsa ben de yemeğimi yapmalıyım derdi. Şimdi çoğu arkadaşımın aklı başında olan eşine üzülüyorum ciddi ciddi babası tarafından büyütülen çocuklar var, adam hem çalışıyor hem çocukların yükü çoğunlukla kendisinde. Umarım karşına çıkar senin gibi düşünen biri.
İşten gelip bulaşık yıkayan kıyafetini kendi ütüleyen adam tanıyorum. Eşi ise ev hanımı. Garip bir çağdayız cidden.
Şu da var ama, adamın kendine hayrı yok kadın eğitimli hem çalışıyor hem çocuklarıyla ilgileniyor hem de kocasının rezilliklerini çekiyor sırf çocukları için vicdanı olduğu için. Böylesi de var ne yazık ki. Adam kadına güvenip rahat yaşıyor. Allah iyileri iyilerle karşılaştırsın.- 1 yıl
Çok haklısınız. Tuhaf olan ilk kez birkaç kadının benimle aynı fikirde olması. Her zaman erkeklere yükleniyorlar. Sanarsın kadınları erkekler yarattı. Kadınları erkekler doğurdu. Kadınların dünyaya gelmesini erkekler sağlamış bütün yükü ve sorumluluğu erkeklere yıkıyorlar. Bence böyle düşünen kadınlar babalarının yanlışlarını bizlere yükleyerek her erkeği babaları gibi düşünmeleridir.
- 1 yıl
- 1 yıl
1 yıl60 bin maaşla idare edilir de muhtemelen evim arabam varken evlenirken ondan fazla maasim varken çocuklarım olana kadar calisan eş isterim. çalışmayan kadinlarin ruh sagligi pek iyi olmuyor. cocuklsri yoksa sosyallesmiyorlar. iş sosyallesme alani bir yonden de. cocuklar varken cocuklarla mi isiyle mi ilgilenecek evle mi? cocuk varken calismadan idare edilir
21 Yorumla- 1 yıl
Çok mantıklı düşünce👍🏻
Ben 60 alıyorum eşim calismiyor calistirmam, evinde otursun zaten ev hanimligi yaparak büyük bir işte çalışıyor yoruluyor birde onu dışarıda mi calistiracagim zaten dinimizce kadının çalışması uygun değil zaruri durumlar hariç, evin geciminerkege aittir.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 726 cevap paylaştı.
s 1 yılOnun 2 katından fazla alan arkadaşım çalışmayan kadınla asla evlenmem diyor. Buna rağmen 20 k alıp karımı çalıştırmam diyen de çok. Maaşla pek alakası yok
29 Yorumla- 1 yıl
Ayrıca pinti demişsin, bana para harcamaz demişsin neden hala çalışmamakta ısrarcısın
Soran1 yılÇok kazananın gözü daha aç oluyor zaten genelleme olmasın da.. çalışmamakta ısrarcı değilim ancak koşullardan bahsettim
- 1 yıl
Aç gözlülük değil o pek
Soran1 yılGizli pembeli saygısızın birisi küfür etmiş yorumuna bir el atarsanız sevinirim hatta mümkünse profili bile banlanmalı bence
Soran1 yılŞikayet ettim ama bazen şikayet etsem de kaldırılmadığını görüyorum. Bu arada çok teşekkür ederim @cyber haklı gördüğün herkesin yanında oluyorsun, insanlara yaklaşımın ne kadar güzel 🙏
- 1 yıl
Müdahale ettim teşekkür ederim uyandığınız için
Tutarlı harcama yapar ayağı yorgana uzatirsa ev kira değilse evet geçim olur, ana ev kirası ile beraber zor. Hele çocuk var sa okuyan daha zor bu ekonomide geçim kolay değil, maalesef.
20 YorumlaBu hayatta her şey para değil parası olan erkekler ama iyi adamlar durust ve namuslu eş İstiyorlar sende bu varsa neden olmasın her diyene bakma kadın çalışmak zorunda değil mesleğin varsa çalış onun haricinde zorunda değilsin bunu bil
05 YorumlaKişilerin ne kadar tamahkar olduğuna göre değişir. Sürekli şikayetçi olacak bir eşse çalışmasını isterim. Bir de tabii hangi şehirde yaşandığı da önemli. İstanbul’da 60bin ile bayburt’ta 60bin’in satın alma gücü farklı
00 Yorumla
1 yılEv kira değilse sorun olmaz, hatta gül gibi geçinirler. Ama tabi ki hanım kızın hayattan beklentileri neler?
Biz de her yerde gezelim yiyelim içelim ve instagrama koyalım derse olmaz.
03 Yorumla
Soran1 yılKız mütevazi bir hayat istese de yine de erkeklerin gözü çok korkuyor ve çalışan kadın istiyorlar. 60 bin yeterli değil mi geçim için kira yok hem
- 1 yıl
60 bin liraya kira derdi olmazsa çok rahat geçinilir.
Soran1 yılDimii yeter ki kişinin gözü tok olsun. Sanırım sorun paragöz olması
1 yılBu karşıdaki kişinin düşüncesine bağlı arkadaşım eşini çalışması için zorluyor mesela ama ben zorlamam canı ne isterse onu yapsın çalışmak isterse çalışma demem çalışmazsa çalış demem
00 YorumlaSorun şöyle oluyor, eğer çok fazla istekleri olan birisiyseniz, zorlanıyorsunuz... Kendi evliliğimden biliyorum 😅 yaşam kaliteniz bunu belirler... Mesela ben ve eski eşime yetmedi... Ama ölçülü makul biriyseniz idare edebilirsiniz sadece, ekonomi malum... Ama eş seçerken çalışıp çalışmadığına değil de uyuma bakmak gerekli... (Not
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,5b cevap paylaştı.
m 1 yılAblam çalışmıyor gayette mutlular. Burada para su bu değil aslında iki kişinin ortak sevgi ile verdiği kararlardır. Kararlar farklı ise isterse 150 bin alsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılErkekler artık çok yiyici benim eşim 32 bin alıyor çalışmıyorum. Evi arabası yok asıl böyle erkeklerin egolarını tavan etmek normal değil. Kendine değer ver asıl ben 60 bin maaşı olan biriyle evlenir miyim bi düşünmem lazım de
01 Yorumla
Soran1 yılPara konusunda aranızda sorun oluyor mu peki ihtiyaçların için para mı istiyorsun. Iyi güzel diyorsun da 60 bin alanla evlenir miyim desem karşı taraf sormayacak mı sen ne kadar alıyorsun diye 😄
1 yılEv kira değilse yeter bazı şeylerden ödün verirsin keyfine bakarsın unutma asgari ücretle çalışıp ev geçindirmeyi deneyenler var
012 Yorumla
Soran1 yılÖdün ben veririm de genelde erkekler vermiyor, çalışan kadın istiyor çoğu
- 1 yıl
Alakası yok bence fark etmez çalışıp çalışmaman
Soran1 yılBu bütçe bir aileye yeter diyorsun yani
- 1 yıl
Evet yeter hangi ilde yaşıyorsunuz
- 1 yıl
Kaç yaşınızdasınız sosyal şeyleriniz ne sigara içiyormusunuz bunlarda büyük etken marka takıntınız var mı bunlar gerçekten büyük etken normal şartlarla yeter 4k doğalgaz 5 k elektrik telefon faturası 5 k normal harici arada çıkabilecek şeylere 20 bin mutfak haftasonu gezmelerinde her hafta 3*4=12 yani yeter o para size
Soran1 yılSenin hesabına göre ayda 34 bin harcama oluyor ve 26 bin kenarda kalıyor. Yeter de artar bu duruma göre. Ancak bahsi geçen şahıs paragöz olunca demek ki gözü korkuyor, cebi dolsa da gözü doymuyor ondan evliliğe yanaşmıyor
Soran1 yılBide 3*4=12 neyin hesabı onu anlayamadım 4 hafta da 3 ne oradaki 🙄
- 1 yıl
Her haftasonu 3 bin ayda 12 bin arta para ona göre harcarsınız farklı giderler çıkar ama geçinebilirisiniz para göz bir insansa evlenme derim burnundan getirir hiç bir şey yapamazsın
Soran1 yılBen zaten savurgan bir insan da değilim benim açımdan o kadar bile gider olmaz da adam paragozun teki. Ödü kopuyor çalışmıyor ihtiyaçlarını ben karşılarım diye. Parasında da gözüm yoktu zaten sevdiğim çok emek harcadığım için evlilik yoluna girmeyi düşünüyodum artık
- 1 yıl
Bilmiyorum ama öyle insan sıkıntılı olur kaç yaşındasın sen adam kaç yaşında geçimini nasıl sağlıyor
Soran1 yılÇalışarak sağlıyor nasıl sağlasın kendine cimri değil çok bonkör evliliğe gelince parası gider diye korkuyor
- 1 yıl
Bilemiyorum karar senin ama dönüşü olmaz iyi düşünkarar ver sen kaç yaşındasın o kaç yaşında
1 yılEvlenir bence seviyorsa
Çalıştığım yerde erkeklerin karıları çalışmıyor wv hanimi
14 Yorumla
Soran1 yılParayı daha çok seviyor
- 1 yıl
Sende kendi ayaklarının üzerinde dur o zaman
Soran1 yılDuruyorum zaten ama evlendiğinde şartlar değişebiliyor
- 1 yıl
Peki
1 yılBen 60 bin almıyorum ama tercihi ona bıraksamda eşimin çalışmasını istemem
06 Yorumla
Soran1 yılNeden istemezsin peki? Maddi ihtiyaçlarını lafını etmeden karşılayacak mısın
- 1 yıl
Yav zaten evlenince ihtiyacta ortak oluyor mesela ihtiyac olarak değil ihtiyaclarımız olarak düşünürüm kadının yeri ev demiyorum tabiki isterse çalışır ama evde dursa bence daha iyi kadının görevi evini çevirmek erkeğn görevi evine bakmak ben bu düşüncedeyim
Soran1 yılDüşünceni kınamıyorum yanlış anlama sadece meraktan sordum. Kadının kişisel ayrı ihtiyaçları olur ortak ihtiyaçlar dışında
- 1 yıl
Onunn kişisel ayrı ihtiyacları zaten benim ihtiyacım sayılır ha o ha ben tabiki karşılamak zorundayım onun lafını edeceksem neden evlendim neden çalışma diyorum
Soran1 yılEn küçük tartışmada yüzüne vurur diyorlar ama harcadığı parayı
- 1 yıl
Yüzüne vuruyorsa yanlış evlilik yapmışsın demektir bu bir ikincisi de öyle bir şey olursa ozaman ben de çalışayım herşeyi ortak ödeyelim paramız da ayrı olsun gamına kodumun gvatı diyebilirsin
1 yılEv kira degilse iyide maas aliyorsa neden calisasin. Kolelik zihniyetinden cikilmali.
05 Yorumla
Soran1 yılErkeğe muhtaç olmamak için
- 1 yıl
Olsun. Ne gerek var ki
- 1 yıl
Ozaman hic evlenme daha iyuli
Soran1 yılÇalışınca evlenmek bana da mantıksız geliyor her işi kendim yapacaksam o kadar yükün altına neden gireyim
- 1 yıl
Ya oyle tabi. Simdi gecen is arkadasi ile konusuyoruz diyorki iki cocuk var bakici parasi 27 bin. Karisi calisiyor maasini soruyorum 28 bin diyor. 1 k icin mi o cocuklar elin karisi ile buyuyor dedim. Gecinemem ki diyor. Yahu bin tl kaliyor gerisini bakiciya veriyon zaten diyorum. Ben anlamiyorum. Valla benim karim illa calisacam dersem ben isten cikar evde otururum. Karimin yuzumu goremiyceksem niye evleniyorim ki.
1 yılEvlenir neden sorun olsun ki daha fazla kazanıp çalışmayan eş sahibi olan da çok etrafımda yavaş yavaş değişse bile ataerkil bir toplumdayız
01 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılHayır ben asla sorun etmem hatta öyle ki benim ne kadar olursa olsun benim param bizim paramız eşim çalışmak isterse çalışma demem, çalışmak istemezse de çalış demem hiçbir zaman ve onun parası da onundur
00 Yorumla
1 yılEvlenir neden evlenmesin ki? Bir de ev kira değil. Hiç sorun olacak bir durum yok bence...
02 Yorumla
Soran1 yılŞimdi erkekler de kadınların maaşına bakıyorlar diyenler var kendisi uğrasmamak için
- 1 yıl
Yani kendisi uğraşmamak gibi şey söylenmemesi lazım. Aslında o hoş değil bence.
1 yılKadın ise Evlenmez Ama erkek ise bizim için sıkıntı yok zaten kadının çalışması taraftarı değiliz En azından çoğunluğumuz öyle
00 YorumlaErkek 60k alıyorsa evlenir ama kiz aliyorsa erkek calismiyorsa genelde gurur yaparlar vs kızlarda öyle kabul eder mi ztn bilemem 🤷🏻♂️
00 Yorumla
1 yılÇalışan kişi ev işlerine karışmaz ve olay çözülür. Ev işleri beraber olacak ama bir taraf çalışmıyor olacak... eşitlik yoksa o evlilikten cacık olmaz.
00 YorumlaYahu eşi niye çalışacak çalışmasın çalışsın diyen adam net kumar oynuyor dur ya da para yediriyordur biryerlere.
00 YorumlaNiye olsun esim 40 bin alitor, ev kira degil. Evlendik iste ama keske benimde isim olsaydi
025 Yorumla
Soran1 yılPeki aranızda sorun oluyor mu para konusunda? Neden çalışmıyorsun keşke dediğin için soruyorum
Soran1 yılAilenin verdiği parayı söyleme gizlice kullan 😄 çalışmana karşı mı eşin, imkanın varsa çalış. Bir de en çok çekindiğim konu para isteme mevzusu siz nasıl yapıyorsunuz eşinden sen mi istiyorsun bunlar da zor geliyor bana
- 1 yıl
Ya çok saçma neden istiyorsun diye laf etsin ki? Sen evini geçindiriyorsan oda çalışmak zorunda. O para ikinizin parası. Ha yan gelip yatıyorsan, yemek temizlik ve yapmıyorsan adam haklı. Ama öbür türlü parada ortaksın. Zaten bir insan neden eşinin istediği birşeyi almaz ki, maddi gücü yetiyorsa.
Soran1 yılÇalışmamak sorun o zaman baksana rahatça bir şey al diyemiyorsun. Sen istemeden kendisi vermiyor mu peki ihtiyacın olur diye
Soran1 yılParayı tek başına yiyecekse niye evlendi o zaman bekar kalıp yeseydi alla alla 😄
- 1 yıl
İyide adam kendisi gereksiz pahalı birşeye para veriyor mu ki kendisi için? Önemli olan budur. Kendisi için istediğini senin için istemiyorsa evet bencillik bu. Ama ikiniz içinde lüzumsuz pahalı buluyorsa haklıdır. Bu adamın bencil olması ya da sana değer vermemesi ile alâkalı değil. Tutumlu olmasıyla alakalı
- 1 yıl
Bak simdi, mantikli konusuyorsun evet esim kendine mesela pahali seyler alir, ama ben harcligimi kendim biriktiyorum diye tutumluyum diye senin benim parasi yapiyor olurum eşimin gözünde ve kavga cikar. Kavga cikan sebep de ailemin bana verdigi 3 5 bin harcliktir. Tabi ki insanlar pahali birsey alip karsi taraf almiyorsa bunda da herkes kendi harclik parasini bakin evin parasini demiyorum, harcligini biriktirip almak isteyen alabilir harcliga kimse karismamali. Cunku harclik yapilsin diye verilmis. Evin parasindan da tutumlu olunmali.
Soran1 yılSenin ailenden aldığın harçlığa neden karışıyor orayı ben de anlamadım. Ne yani o parayı de ortak paraya mı dahil etmek istiyor. Kadının kenarında zaten birikmişi olmalı zor günler için. Hatta bence gram altın al o parayla
- 1 yıl
Ay boyle erkekler olmasi beni mutlu ediyor az once bu soruyu sordum nerede bagnaz erkek varsa beni sucladi. Benden dolayi evliligin devam etmeyecegini, benim senin paran diye ayristirip birlestirmedigim icin herkes boyle yazdi ben anormal miyim diye dusundum. Cunku ben kendime alirken bir aliyorsam esime de iki aliyorum.
Soran1 yılKesinlikle haklısın bu durumda. Eşine hak verenler kadının 3 kuruşuna göz dikecek kadar düşmüşler demek ki. Çalışsan evet haklı olurlardı çünkü ikinizin de geliri olur ve bu ortak olmalı onu ayrıştırmak senin paran benim param hesabına girerdi. Ama burada durum bambaşka, ailenin verdiği 3 - 5 kuruşu 40 bin geliri olan adama ortak etmeni beklemek nasıl bir düşünce. Aksine eşinin de vermesi gerekir bunları da al daha çok birikmişin olsun kenarda diye
- 1 yıl
Sen evini toplayıp düzenleyip eşine ve kendine yemek yapıyor musun? Çocuğunla ilgileniyor musun? Bunları yapıyorsan zaten eşine ve ailene karşı sorumluluğunu yerine getiriyorsun. Adamda çalışıp sorumluluğunu yerine getirmeli. Bunun haricinde ekstra bir para vermek zorunda değilsin eşine. Ha eşinin altından kalkamadığı, ya da çok ihtiyacı olduğu bir şey olur. Bunu senden yardım amaçlı rica eder. Ama öyle zorundaymışsın gibi değil. O zaman yardım edebilirsin. Yoksa öbür türlü ailenin sana verdiği parada hakkı yok.
- 1 yıl
Cok tesekkur ederim duygulandim beni anlayan insanlarin olmasi cok mutlu etti esime gostermek isterdim ama esim bu uygulamayi mi kullaniyon burada bunlarla mi konusuyon diye kavga eder annqnqnqnnq gormesini cok isterdim bu yazdiklarinizin. Tesekkurler beni anladiginiz ve desteklediginiz icin. Evet ev islerini ben yspiyorum eksizsiz
1 yılİstanbul gibi yerde sıkıntı olabilir ülkenin diğer şehirlerinde en azından geçinmek için yeterli olabilir
00 Yorumla
1 yılBen erkek olsam evlenmezdim çoğu çalışan kadın istiyor artık ona mi bakicam hiç uğraşamam
14 Yorumla
Soran1 yılBana da kadının maaşından medet uman erkekler itici geliyor. Ona mı bakıcam kafasında olan evlenmesin zaten bir erkek evine eşine bakabilecek güçte olmalı. Kadın tabi ki çalışmalı ekonomik özgürlüğü olmalı ama erkeğin bunu şart koyması itici geliyor bana
- 1 yıl
Erkeğin şart kosmasini geçtim evet o itici de sen kendini düşünerek çalışman lazım kanka çünkü günümüz erkeklerine güven olmaz aldatır da terkeder de bak sana bir örnek vereyim bizim buradan kız 22 de falan evlendi güzeldi de kız ev kira değil oğlanın evi maaşı 50 60 var oğlanın neyse bunlar 7 ay içinde boşandı kızi hamile baba evine bıraktı kız şimdi babasının evinde çocuk büyütüyor yani ben sana bakarım ederim diyene inanma mutlaka çalış günümüz erkekleri babamız gibi değil çalışıp kadının eline para falan vermez
Soran1 yılO konuda katılıyorum zaten kadın çalışmalı ama iş imkanı olmuyor her zaman
- 1 yıl
Fabrikalar her zaman insan alıyor
O kadar maaşım olmazsa daeşim ne isterse o karara saygı duyarım
03 Yorumla
Soran1 yılİnsanın gözü tok olmalı tabi, yoksa 100 bin de alsa sorun eder
- Para & Ekonomi konusunda 561 cevap paylaştı.
1 yılyoo olmazda kadın çalışmalı bence erkeğe muhtaç olmamalı
06 Yorumla
Soran1 yılBence de öyle de şartlar değişebiliyor bazen
- 1 yıl
kesinlikle para kazanması lazım ezilmemeli
Soran1 yılErkek de ev işlerine yardım etmeli o durumda
- 1 yıl
bencede etmeli kadın köle değil sonuçta etmeyenler utansın:)
Soran1 yılHay ağzına sağlık 😄 şimdikilerin çoğu kadın hem dışarıda hem evde çalışsın ben işten gelip yan gelip yatayım kafasında
- 1 yıl
ona erkek demiyorum ben:)
1 yılEv kira değilse bakabilir ama yine de rahat bir yaşam olmaz iki kişinin de çalışması gerekiyor bu devirde
00 Yorumla
1 yılYa niye olsun. Evlenmek için sevgi şart diye biliyoruz biz.
00 Yorumla
1 yılE zaten yeterince kazanıyo, asıl onun evlenmesi lazım
00 Yorumla
1 yılHizmetçi arayan biriyle asla evlenme. Erkek zaten kadın için çalışır. Uzak dur.
03 Yorumla- 1 yıl
Para & Ekonomi konusunda 889 cevap paylaştı. Ben çalışsın isterim ve iyi bir geliri olmasını beklerim
02 Yorumla- 1 yıl
O kadınlar da ev isi bekler. En küçük bir şeyde bosanir.
Para & Ekonomi konusunda 1b cevap paylaştı. Ev kimin?
Ev de çalışan kişinin ise bence evlenmesin allahın boş tenekesiyle.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 2,5b cevap paylaştı.
1 yılEvlenir 60.000 TL çok bir şey değil ki artık Türkiye şartlarında bir aylık geçinme parası
00 Yorumla
1 yılYoo bu kişiden kişiye göre değişir. Erkekler eşlerinin mesleğini önemsemeyebiliyor.
00 Yorumla
1 yıl60 bin maaş alan kişi kadinsa evlenmesin zaten. Eğer erkekse de tercih meselesi 🤷
02 Yorumla- 1 yıl
Ee o da bir etken tabi ama bence daha çok gurur meselesi.
1 yılYa bence kişinin aldığı maaştan bağımsız, çalışmayan birisyle evlenilmemeli
00 Yorumla
1 yılBir gün olur da boşanırsan erkekten nafaka istemeyeceksen sorun olacağını sanmam.
00 YorumlaPahalı yaşantınız yoksa çok rahat yeter kira yok sonuçta
00 Yorumla
1 yılSanki çok bir şey alıyormuş gibi bide çalışmayan kişi ile evlenmez mi deniyor
08 Yorumla- 1 yıl
daha ne alcak ki herkes neden sanki milyonermiş triplerinde bu sitede anlamadım
- 1 yıl
Ben fasfakirim beni dışta tut
- 1 yıl
ee 60 bini beğenmiyon be kankam kdks
- 1 yıl
Sinir oluyorum öyle alana banane
- 1 yıl
sen çok hırçın ama kafa dengide kızsın he onu farkettim kdkdkd
- 1 yıl
Ahshzhzhxhxh tam üstüne bastın
- 1 yıl
miss kankam olurmusun jdjkd
- 1 yıl
Olmam
1 yılValla tamamen kadında biter bu iş bildiğiniz gibi erkek 1 koltuk 1 televizyon 3 ogun makarla ile de yaşar daha iyi ev eşya elbise umrunda değildir kadının ihtiyaçları ama o 60 bin i yok edebilir...
04 Yorumla
Soran1 yılBizde durum tam tersi
- 1 yıl
Eşim mı daha iyi yaşam şartları istiyor?
Soran1 yılEvli değiliz evlenmez o pinti. Hayır ben daha tutumluyum ihtiyaçlarım onunki kadar fazla değil zaten korkudan ölür o parası benim ihtiyaçlarıma gider diye
- 1 yıl
Yani aslında sende kendi ihtiyaçlar ini (ortak olanlar hariç) belli bir seviye üstü ise mesela maşinin 4/1 üzeri her ay ise haklı adamm
Gizli Üye(30-35)1 yıl60 cok buyuk bir rakam mi.. siradan artik.. abartmayin
12 Yorumla
Soran1 yıl60 çok büyük bir rakam demedim farkındaysan. 60 bin alan çalışmayan biriyle evlenir mi sorun olur mu dedim
Cevap sahibi1 yılCahille irtabati kesiyoring..
Gizli Üye(30-35)1 yıl60 az hele bi de kira ve İstanbul’sa ben 150 alıyorum yine bile yaşam kalitemi iyi yerlerde görmüyorum
12 Yorumla
Soran1 yılEv kira değil. Sen 150 bin alıyorsun mesela çalışmayan kadın ile evlenir misin
Cevap sahibi1 yılO okeyse evlenirim benle ilgilenir daha iyi. Harcamalarımızı ona göre yaparız
1 yılHiç çalışmayan birini istemezdim
Yani evden bile olsa çalışsın isterim
04 Yorumla- 1 yıl
Dayılar bile çalışan istiyor eyvah 😆😆
- 1 yıl
@Tükendimçok2 Dayının evde dayanıp yaslandığı hizmetçisi olmak istermisin?
- 1 yıl
Dayi jslskdksjsekhd
- 1 yıl
@Tükendimçok2 hoşuna gitti dimi 🤣🤣
Gizli Üye(25-29)1 yılEvlenir ya. 60 bin yeter ikisine artar bile çok lüks yaşamazlarsa.
03 Yorumla
Soran1 yılBir taraf çok paragöz olunca sorun oluyor işte
Cevap sahibi1 yılErkek olan paragöz galiba
Soran1 yılEvet 😒
1 yılHer kes çalıṣsın.. kendi paranızı kazanın. Gururunuz olsun biraz
42 Yorumla- 1 yıl
Ay aynen yaaa nefret ediyorum böyle kadinlardan
- 1 yıl
Ben erkek olsam tüm gün ev iṣleri yapan eṣim olsun istemezdim
Gizli Üye(25-29)1 yılEğer karşılıklı sevgi ve saygı varsa sabır varsa sorun olmaz. Ama bunlar yoksa çok sorun olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yıl60 e büyüksehir de yaşıyorum yaşarım diyen hayatı yaşamıyor sadece yaşamak için yaşıyordur
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 327 cevap paylaştı. Sorun olmaz ama maddiyattan once saygi sevgi var mı o onemli
00 Yorumla
1 yılÇalışmamak ta evde oturmak insan sıkılır yaa sürekli yapacak bir şeyler ararsın
02 Yorumla
Soran1 yılAynen sıkıcı ama iş imkanı yok
- 1 yıl
Yaşadığın şehirde mi iş imkanı yok?
Gizli Üye(18-24)1 yılAslında bu soru sizin bakış açınızı ortaya koyuyor bir kişi her daim paranın peşinde koşmalıdır kendini geliştirmeli ve iş sahibi kesin olmalıdır evlenme konusuna gelince önemli olan kalp bağı, hisler, karşılıklı güven ve sâdakat
00 Yorumla
1 yılO maaşı alan biri ben olsaydım , Benden azan biriyle evlenmezdim işi yoksa hiç evlenmezdim
114 Yorumla- 1 yıl
Sana birsey diyim iste o yuzden hep kullanilacaksin
Soran1 yılSebep peki? Maaşın miktarına bakarak mı evleniyorsunuz benden az alan ya da çok diye
Soran1 yıl@Cyber sadece bir kadının lafına bakarak neden hepimizi genelliyorsun bizim suçumuz ne 😄
- 1 yıl
Erkeğinde kadınında sorumlulukları var. Benim için evinde çalışıp, evini toparlayan eşi ve çocukları için sıcak yemek pişiren, çocuklarıyla ilgilenen bir kadınla dışarıda eşi ve çocukları için çalışan, evine erzak getirmek için çabalayan adam eşittir. Aynı sorumlulardadır. Hiçbir fark yoktur.
- 1 yıl
Bosversene kardes hic gerek yok laf dalaşına girmeye
- 1 yıl
Kadınla erkeğin maddi durumu sosyo kültürel durumu denk olmalıdır. Hatta erkek daha az maaş almamalıdır. Sadece paraya bakarak evlenmek karaktersizliktir ama paraya bakmadan evlenmek de aptallıktır. Aşk karın doyurmaz. 15 yaşında gibi düşünmeyin
- 1 yıl
Vallahi ben sana katılmıyorum iki insan sadece emek verirse mutlu olur parayla güçle mutluluk bana boş bir heves olarak görünüyor zaten herseyi yapan bir nesil bir tek bundan başarısız olan bir nesil bence emekle mutlu olur
- 1 yıl
Emek verilmesin demedim. Aşk bir yerde tıkanır. 2-3 sene aşkın ömrü.
- 1 yıl
2 3 senede hersey olabilir ama ben bu kadın 10 9 u 2 3 seneyi görmeden bosaniyorlar
- 1 yıl
Ben zengin erkeklerde de gördüm bunu
- 1 yıl
Olabilir genelleme yapmaya gerek yok
- 1 yıl
maalesef genelleme yapicam cunku 10da o olunca genel oluyor
1 yılEvlenmesin bir zahmet kadın dediğin erkeğin eline bakmaz kendi ayakları üzerinde durmak için çabalar
10 Yorumla
1 yılHerşeyi maddiyata dayatan kişileri içim hiç almıyor ya
00 Yorumla
1 yılBence bu zamanda ailede herkes çalışmalı ekmek bile 20 tl olmuş yaaahu
00 Yorumla- Devamını Gör (65)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası