Eşim yıllardır ilgisiz ve kırıcı davranıp sürekli “şükret” diyor; ayrılmak günah mı?

Merhametsiz cimri bir adam. Çünkü günlerce küser sert bakar bana sürekli. İlk 9 yıl beni bitirdi hasta olurdum çocuklar küçük işten gelirdi hastayım dedim mi kalk diye bağırırdı. Ne olur bir bardak ayran yap dedim kalk kendin yap dedi. Ve bu hastalık konusu birçok kez oldu. Göbek fıtığım var hamilelikte oldu bir gün ağrım başladı bu da işe gidecek ya çocuklara bakacak durumum yok dedim izin al dedim. Ne diyeceğim kolumu koptu diyeceğim dedi. Kıyafet isterdim yırtılana kadar giy para yok diye bağırıyordu. Ev kira ama inanın alacak durumda. Adamda acayip bir malına bir şey olmasın takıntısı var arabaya bineriz yazın klima aç diyorum hayır araba bozulur diye bağırıyor. İş arkadaşı bana Allah sana sabır versin çok cimri bu dedi... Sohbet yok. Şimdi diyeceksiniz ee ayrıl.. Çocuklarına çok ilgili bana kötü. Biri 9 diğeri 6 yaş. Onların düzeni bozulmasın sabrettim. Beyefendi çocuklar büyüdü ya hani tabii ben işe gireceğim hatta yarım gün çalıştım bir sene bana biraz iyi davranmaya başladı ama yine çok değil... İkide bir bana bağırıyor seni doğalgazlı evde oturttular sobalı evde duruyordun bekarken şükret diye bağırıyor. Ben de merhametsiz ilgisiz olduğunu söylüyorum bırak bu bahaneleri sana gezme olacak tabii gezemedin giyinemedin diyor. Yazdıklarımı hastalığı bunları bahane gibi görüyor. İlgisiz olduğunu hayat mücadelesi yapıyormuş çalışıyomuş daha napcakmış... Şükredeceksin diyor. Ben namaz kılan biriyim bana ayrılırsan çocuklarım günahı sana diyor

Eşim yıllardır ilgisiz ve kırıcı davranıp sürekli “şükret” diyor; ayrılmak günah mı?