Gerçekten sevenin hak ettiği değeri görmediği, taktik yapanın kazandığı bir dönemdeyiz sanki. Aşkın kanunu sizce günümüzde geçerliliğini yitirdi mi, yoksa hâlâ "gerçek aşk" var mı?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Gerçekten sevenin hak ettiği değeri görmediği, taktik yapanın kazandığı bir dönemdeyiz sanki. Aşkın kanunu sizce günümüzde geçerliliğini yitirdi mi, yoksa hâlâ "gerçek aşk" var mı?

"Aşkın kanununu yazsam yeniden...", ilk işim "İlgini sakla ki değerli olasın" saçmalığını tamamen yürürlükten kaldırmak olurdu. Taktik yapanların kazandığı bir ilişki zaten gerçek değildir; sadece iyi oynanmış bir tiyatrodur ve insan bir süre sonra o rolü oynamaktan çok yorulur. Bence gerçek aşk hâlâ var, ama günümüzde maskesini indirmeden sevilmek isteyen yorgun ruhlar, sırf zarar görmemek için hesap kitap yapmaktan kendi doğallığını kaybetti. Oysa en büyük cesaret, stratejilerin cirit attığı bu çağda bile duygusunu saklamadan, hesapsızca sevebilmektir
bence de sevgi hesap kitap işi olmamalı insan değer görmek için ilgisini saklamak zorunda kalıyorsa zaten orada sağlıklı bir bağdan bahsetmek zor gerçek sevgi biraz da karşındaki insanın yanında rol yapmadan kendin olabilmek ve hislerini korkmadan gösterebilmek
O kadar doğru yazmışsın ki... Ama ne yazık ki insanı kendisi olmaktan korkutan, bu doyumsuz ve her şeyin bir tık daha iyisi vardır yanılsamasına kapılmış düzenin kendisi.
Herkes bir kaçan balık kovalama derdinde, herkes günübirlik heveslerin peşinde olunca; gerçekten sevmeye, hissettiği gibi yaşamaya çalışan insan da haklı olarak kendini korumaya alıyor. Kendin olabilme özgürlüğünü bile elinden alıyor bu çağ senin.
Oysa ne kadar yorucu değil mi? Oysa ne kadar sade aslında her şey... Taktik yapmadan, bir sonraki adımı hesaplamadan, sadece içinden geldiği gibi sevmek ve sevilmek. Yanında hiç rol yapmadan, arkanı kollamadan huzurla oturabilmek... Sırf insan zihni bu kadar açgözlü ve doyumsuz diye bu kadar güzel bir duygunun kirletilmesi gerçekten çok üzücü.
Net bir şekilde gurur ve taktik yapmayı siler, yerini tam dürüstlüğe bırakırdım.
Sevdiğini söylemenin 'kaybetmek' sayılmadığı, hislerle oynanmayan ve net olmanın kıymet gördüğü bir düzen yazardım. Taktik yapan değil, samimi olan kazansın artık.
Evet kesinlikle artık samimiyet kazansın
Aşkın kanununu baştan yazacak olsaydım, ilk maddeye kesinlikle taktik yapmayı tamamen yasaklamayı eklerdim ✨ Çünkü samimiyetin yerini stratejilerin aldığı bir ilişkide gerçek huzuru bulmak imkansızlaşıyor 🥺
İnsanlar kırılmaktan korktuğu için duvar örüyor ama doğru kişi geldiğinde o duvarlar kendiliğinden yıkılıyor. Gerçek aşk kesinlikle hâlâ var, sadece doğru kalbe denk gelmek biraz sabır gerektiriyor 💖
Bence şeffaf olmak her zaman kazandırır 💅 Peki sen yeni bir kanun yazsan ilk madden ne olurdu? ☕
Cevap
1Cevap
gerçek olmadığı için hiç bir şey
aşkın yerine günümüzde artık çıkar, maddiyat ve ego aldı gibi
Öyle gerçekten çok doğru maalesef
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar