Uzak ilişkide haftada 1-2 kısa konuşma ilişkiyi yürütmeye yeter mi?

Kız arkadaşımla farklı şehirlerdeyiz ve bu yüzden iletişimin önemli olduğunu düşünüyorum. Fakat son zamanlarda telefonda neredeyse hiç konuşamıyoruz. Günde 15 dakika bile konuştuğumuz olmuyor. Hatta bazen haftada sadece 1-2 kez, o da kısa süreli konuşuyoruz.

Ben kendisini aradığımda bazen meşgule atıyor veya müsait olmadığını söylüyor. Kendisi yeni bir iş kurdu, yoğun olduğunu ve iş kadını olarak çok fazla sorumluluğu bulunduğunu söylüyor. Ben de işinin ve sorumluluklarının olduğunu anlayabiliyorum. Fakat uzak mesafede olduğumuz için insan ister istemez karşı taraftan da biraz çaba ve iletişim bekliyor.

Ben erkek olarak ilişkiyi yürütmek adına elimden geldiğince çabaladığımı düşünüyorum. Ancak sürekli arayan, iletişim kurmaya çalışan tarafın ben olması ve karşılığında çok az iletişim görebilmek beni zamanla düşündürmeye başladı.

Sizce gerçekten yoğunluktan dolayı böyle olması normal mi, yoksa uzak ilişkide haftada 1-2 kısa telefon görüşmesi ilişkinin geleceği açısından ciddi bir iletişim problemi mi?

Özellikle uzak ilişki yaşayan kadınların fikrini merak ediyorum. Siz olsanız böyle bir ilişkiyi nasıl değerlendirirdiniz?

Uzak ilişkide haftada 1-2 kısa konuşma ilişkiyi yürütmeye yeter mi?