Boşanma sürecinde manipülasyon döngüsüne karşı susmak sınır koymak mıdır?

Kurban kurtarıcı zorba döngüsünde, sırf o halkayı beslememek için bir yıldır susuyorum sosyopat malüpatf özellik taşıyan bir kişiyle boşanma aşamasındayım bir gerekçeli karar kaldı, 2 yıl sevgili kaldım bu insanla 2 yılın sonunda evlendim 5 aylık evlilikte ise halasının kızıyla ilişkisi artı bir de trans bireyle konuşmasını yakaladım bir de ihanetini ve sessizlikle evlilik boyunca cezalandırdı beni, kesinlikle sorumluluk almadı, yapmış olduğu tüm eylemleri tersine çevirip çarpıtmaya çalıştığı, her gelen kadın ya akli dengesinde problem var ya da ihanet ediyor olarak algıya vitrine oynadı, kişiler değişiyor isimler değişiyor ama hikaye hiçbir şekilde değişmiyor ve örüntü haline getirmiş bunu fark ettiğim için de üzerime çok oyun oynadılar ve ince itibarıma salladılar sonra akli dengemi sorguladılar en sonda baktılar kılıf bulamıyorlar dışarıdan huzuru bozan olarak ilan ettiler, bir yıl boşanma aşamasında sustum tahrik edildim devamlı, anlaşmalı boşanmaya hiçbir şey istemedim talep etmedim pisliklerini çıkartmadım halen daha aynılar, gürültü çıkartıyorlar önce vitrine hedef haline getiriyorlar beni arka planda da adam eylemlerini gerçekleştiriyor tam manipülatif ben değiştim bunlar değişmedi ne haya ne utanma hiçbir şey yok susmak sınırlarını korumak mıdır hayatımda en sabırlı dönemini yaşadım ve tepki versem bakın görüyor musunuz sorunlu benimle uğraşıyor, duygusal tepki versem bakın gördünüz mü peşimde yakamdan düşmüyor ya da ihanetini ortaya çıkarsam delillerim de var önce iftira atıyor olacak kendi pisliklerini ortaya döktüğümde iftira deyip, bunu, meşrulaştıracaklar daha rahat gidip gelecekler çünkü ben hareket etmeden vereceğim tepki çoktan hesaplıyorlar, o yüzden sustum o döngüyü beslemedim çok tahrik edilmeye çalışıldım benim göreceğim şekilde tahrik ettiler, gerekçeli kararı bekliyorum sırf evliliğe dışarı karşı kendi pisliğini kapatmak için kılıf etmiş şu an yaşamış olduğum tüm zorlukların sebebi o adamı ödüllendirmedim sadece pisliğe bulaşmak istemedim halasının kızıyla evli pisliklerin ortaya döksem ne olacak benden bilecekler birbirlerini yiyecekler ortaya çıktığı zaman zaten kalan hayatımı kurtarmaya çalışırken bir de bunların çamuruna elime bulaştırmak istemedim çamur işte sıçrar her şekilde ne bileyim ya umarım sınırlarımı koruyorumdur

Boşanma sürecinde manipülasyon döngüsüne karşı susmak sınır koymak mıdır?