Evleniyorsun sonuçta değil mi bir ev bir ortam paylaşıyorsun yemek yapmak veya yaşam alanını temizlemek neden kölelik sayılıyor kocana güler yüz göstermek neden ezikçe geliyor
3 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bunlar kölelik sayılmıyor bunları karşılıksız şekilde sürekli yapıp erkekten bir güler yüz tatlı dil, hediye güvence almadan kendini buna adamak kölelik sayılıyor. Gündelikçinin kaç bin liraya geldiğinden bir öğün yemeğin kaç lira olduğundan haberin var mı senin? Neden sadece kadın bunları bedavaya sürekli yapsın?
Çünkü bunlar "hizmet" değil. Hem kadının hem erkeğin yapması gerek en temel "sorumluluk". Erkekler genelde bunu sadece kadınların üzerine yıkmaya çalıştığı için kölelik oluyor zaten. Bir çok erkek kendi çocuğu ile bile ilgilenmek istemiyor, eşi kendi ailesine temizlik işi yapmaya gitsin istiyor. Çok eskiden tanıştığım bir erkek bile sırf yalnız yaşadığında temizlikten gocunduğu için sevgili yaptığını ve evini bedavaya temizlettiğini anlatıyordu. Buna ister kölelik de ister sömürü de.
Sevgiyle yapılan hiçbir şey kölelik ya da eziklik değildir aşkım 💖 Ancak buradaki hassas çizgi dengedir ✨ Hayatı, evi ve sorumlulukları ortakça paylaşmak varken her şeyi tek bir tarafın üstlenmesi zamanla ilişkideki o tatlı flört enerjisini tüketiyor ☕
Kocana güler yüz göstermek, leziz yemekler hazırlamak elbette çok güzel bir sevgi gösterisi 💅 Ama aynı özeni, hürmeti ve emeği karşı taraftan da görmek senin en doğal hakkın ✨
Peki senin ilişkinde bu emekler karşılıklı mı yoksa tek taraflı mı yoruluyorsun 🥺💬
Cevap
14Cevap
Yok asko valla bana hiç öyle gelmez eğer kocam bana değer sevgi saygı ilgi sadakat şefkat veriyorsa koca gibi kocaysa var ya ayaklarını bile yıkarım onun. Cidden tam geyşa ruhluyum ama erkek saydığım şeylerden birini bile vermiosa bana soğuyorum bi su getirmek bile koyuyor içimden gelmiyor ya cidden bi makarna haşlamak bile gelmiyo içimden böyle yük geliyor
Erkekte bunu haketmeli evet saygı sevgi ilgi gostermeli
Ama benim gibi kadınların değeri bilinmiyor knki genelde tam tersi kadınlar baş taci
Evet bilinmez nerde iş bilmez miymiy varsa orada biterler
Oyle diyenlerin esleri , ilgisiz sorumsuz ve sevgisiz.
Br kadin sevildigini hisedince , o dediklerini oyle seve seve yapar ki..
Bunu yazan o kdr dogru demis ki.. yasadıgım içim biliyorum kesınlıkle öylr oluyor
Ben sevildigimi cok fazla hissetmeden biraz bile umudum inancım varken yapıyordum bir de…
Biz kadınlar ilgiyle hareket ediyoruz duygusal olarak bakıyoruz her şeye
Ya işte yüksek ama böyle yapa yapa bitiriyolar o dişiligi kadının tüm dişiligini ısıgını sömürüyolar..
Oyle diyenlerin esleri , ilgisiz sorumsuz ve sevgisiz.
Br kadin sevildigini hisedince , o dediklerini oyle seve seve yapar ki..
Yok ben bana bebek gibi davranan erkek isterim bir zahmet yemeği bulaşığı yapsın halıları yıkasın perde assın öf uğraşamam ben kahvemi içip fiti fiti gezicem
söylediklerinin hepsi yapılır hiç sorun yok ama eş olmayı unutma. hizmetçi olma sakın. ev işlerine ortak et onu.
Abicim yemek yapmak oturduğun yeri temizlemenin neresi hizmetçilik yahu siz evinizde bunları yapmıyor musunuz adamı çıldırtmayin ya
:) sen bekar mısın evli mi?
Erkeğin eli kolu yok mu kendi işini kendi yapamıyor mu
Adamın görevi dışarıda çalışmak karısına evine bakmak eve gelip kadın işi neden yapıyor ufak tefek elbet yardımcı olur ama kalk kendin yap demek te saygısızcadir
sen boş ver o feministleri. hak edecek adamı bulduysan kölesi olabilirsin dişilik onu gerektirir
Kölelik değil bu kafayı mı yediniz aq
bende senin aq
Edepsiz olma lan seninde şahsına mi küfür ettim de sen bana ediyosn haddini bil karşında çocuk yok senin
kafiyeli oldu ama onu farkedememişsin
Aynen öyleeee.. ama şimdikiler vermeden alalım diyolar.. senin gibi kadınların çoğalması dileğiyle
her şey karşılıklı olmalı. Sen hizmet edip o da ben hizmetçi aldım gözü ile bakıyorsa vay halinize
Erkeğe saygı gösterirsen oda gösterir mantık belli
Yav adamın suratına ağlayacakmıymışız kim uyduruyor bunları shshshshsjdkdhsjf
Yanlış diyen zaten hangi enayile evlenecek. Her şey Aşk ve sevişme değil.
Hayır, öylesi kadınlar bulunmaz hazine, erkeğin baş tacı... Doğru kişiyle evlendiği sürece
Bencede haklısın ben karıma hizmet ederim katımda bana karıma yemekler yapar yardım ederim evli olsaydım
Olması gereken
Sen evli misin
Evet 😊
En doğrusunu yapıyorsun.. Helal sana.. gidip para karşılığı elin adamına çay getirmekten temizliğini yapmaktan iyidir...
Çünkü kapitalizm kocasına hizmet eden kadını değil sisteme hizmet eden kadını sever.
Bir kadin sprgusuz böyle davranirsa
Korkutucu gelir
Korku keliemsini cok az kullanan biri olsrak diyorum
Konuş ablam konuş. Ağzının payını ver şunların.
Çekilin hele surdan verin mikrofonu
Al senin olsun. Konuş sonuna kadar. Biz essek gibi sıcakta soğukta çalisinca bir şey yok ama onlar evde iki tabak yemek yapıp bir iki yer sildi mi atılıp bayılıyorlar
Mutlu olmak isteyen kadın önce erkeğini mutlu etmeli , ona itaat etmeli. Eğer o erkek essek değilse bunların karşılığını fazlasıyla verir. Ama sen bir güler yüzü çok götürsen e adam da yüzüne bakmaz gider başkasında arar o sıcaklığı.
Kesinikle öyle alma verme olmalı kadınlar takmış divalar onu yapmaz şunu yapmaz divaniza sokm elin adamlarına para karşılığı çalışıyorlar o kölelik değil kocana yemek yapınca kölelik oluyor ha sktr la derler adama
:) senin canini yerim.
boş ver onları. Onlar anlamaz.
Tamam erkek
Of sus kız
Çalışmıyorsan yapılabilir
Değil mi
Dalga mı geçiyorsun neresi yanlış
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?