Eve çalışıp geliyoruz bir yumurta kır menemen yap değil mi Allahsız en sonunda kavga ettim evden çıkıp gittim çok pişmanım evlendiğime bu karıyla
2 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eve çalışıp geliyoruz bir yumurta kır menemen yap değil mi Allahsız en sonunda kavga ettim evden çıkıp gittim çok pişmanım evlendiğime bu karıyla
Cevap
11Cevap
İslam yüzünden nice yuvalar yıkılıyor şeriata göre kadın kocasına yemek yapmak zorunda değil diye kadınlar yemek yapmıyorlar neden yapmadın diye sorsan Allah farz kılmamış ki der e sen de şeriata göre karının her istediğini almak zorunda değilsin 2 yazlık 2 kışlık kıyafetten daha fazlasını vermek zorunda değilsin 3 tane kadınla evlenip onları eve getirebilirsin ondan izin almak zorunda değilsin erkekler şeriattaki haklarını bilmiyorlar o yüzden kadınlar erkeklerin tepesine çıkıyor senin paranı harcamayı biliyorsa yemek yapmayı da bilecek dinen eşine para vermek zorunda değilsin sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak zorundasın bu ihtiyaçlar da 2 yazlık 2 kışlık kıyafet barınması için tek odalı bir evde yaşamasını sağlamak doyacak kadar herhangi bir yemekle beslenmesini sağlamak bu kesin senin cebinden paranı da alıyordur dinen kadın kocasının malına ortak değildir peygamber hırsızlık yapmamaları için erkeklerden bir söz kadınlardan iki söz aldı çünkü kadınlar kocalarının paralarını kendi paraları sanıp çalıyorlar şeriata göre kocasından izinsiz parasını alan kadın hırsızdır elinin kesilmesi gerekir biraz para vermeyi istediklerini almayı bırak da aklı başına gelsin
İkinizde çalışıyorsanız dışarıdan söyleyip o yemeği yerken ilerleyen yemekler için plan yapsanıza birbirinizin kalbini kıracağınıza kimse kimsenin hizmetçisi değil sonuçta he eğer sen çalışırsın o evde oturur bir zahmet kalkıp yemek yapmalı
Asgari ücret alıyorum kardeşim haberin olsun dışarıdan yemek söylemeyi bırak direkt maaşım yetmez
o çalışıyormu hocam eşiniz yani
Hayır
O zaman siz sonuna kadar haklısınız özellikle bu durum bir veya iki kez değil de sürekli oluyorsa size hak veriyorum öyle biriyle ömür de geçmez ya insan eve geldiğinde önünde bir tas sıcak çorba bir ekmek bir yemek ister yani
Hayırda tost makinesi var peynir domates kes bastır çay demle yine yiyelim değil mi kuru fasulye var canım çekti yapsada yesem diyorum 3-4 gündür tık yok
valla çok da bir beklentisi olmayan birisin anladığım kadarıyla hocam bu istekler minimal istekler yani sen gidip de el yapımı bana oturup mantı yap falan da demiyorsun veya oturup bana börek açacaksın falan da
Valla garipmiş senin durum son kez otur konuşmayı dene düzgünce anlat görev dağılımı yapın ona isteklerini anlat hatta ilk önce gidin bir hafta sonu sinemaya sonra onu yemeğe çıkar sonra al onu güzel bir manzaraya götür bir banka oturun duzgunce anlatın sen onun derdini öğren o seninkini söyle yemek yapmayı bilmiyorsan internet var ben senin yaptığın her yemeği yerim de
Abi maaşım yetmiyor zamanım kalmıyor sabah kalkıp gece geliyorum oturacak zamanım yok
😔 s... Böyle hayatı hocam valla bilemeyeceğim umarım tez zamanda sorunu çözersiniz hakkında hayırlısı olsun
Sağol hocam otobüs bile maaşı bitiriyor
sana menemen degil strapon yedirse anca doyarsin kalk kendin yap ilkel xy kromozomlu canli
Yaşın 20 daha konuşma şımarık çocuk
hayat arkadaşı yoldaş ya da duygusal bir bağ kuracağın birini değil eve gelince önüne yemek koyacak bir aşçı aramışsın sen
Kadının depresyon geçirmesi normal asgari ücretli cahil ilgisiz yorgunum diyen koca ilgi istese yorgunum der yemeği yer yatar karısı olarak gördüğü tek nokta yemek adamın hayat tasavvuru zaten sabah işe git, akşam gel yemeği ye TV karşısında yat üzerine kurulu olduğu için kadın ilgi şefkat ya da iki çift tatlı söz istese alacağı cevap çoktan belli 12 saat çalışıyorum yorgunum param yok bir de seninle mi uğraşacağım kadın kocasını göremiyor ki hiç bir anlamda ne ilgi görüyor ne zaman geçirebiliyor yüzünü gördüğü o iki saatlik dilimde de adamdan göreceği tek şey yorgunluk surat asıklığı ve yemek nerede baskısı adamın tek düşüncesi yemek
Para yok 60 yaşına gireceğim 10-15 sene sonra nolacak belli değil toki de kalıyoruz
Sen başarısızsan karın ne yapsın karın senden boşansa haklı
Kadının hisleri mi? Para yok
İlgi şefkat evlilikteki kopukluk mu? 60 yaşına gireceğim
Siz şımarık yetişmişsiniz belli çalışan insanı hor görüyorsunuz işçileri hep hor görüyorsunuz emekçiyi küçük görüyorsunuz
Mızmız sın sürekli bir şikayet her şeye bahane konuyu 10-15 yıl sonrasına çekmek kadının neden depresyon geçirdiği ortada asgari ücretli çalışan bir sürü erkek var onlar senin gibi şikayet edip karılarına ilgisiz değildir işinden memnun değilsen başka iş ara
Birlikte hazirlayin , madem menemen istiyon sogandir biberdir dora oda sana eslik eder birlikte yapardiniz.
12 saat çalışıyorum yalnız fabrikada köpek gibi belim ağrıyor bel fıtığı oldum bir yemek yiyip televizyon izlerken yatmak hakkım değil mi maaşım da asgari ücret
Yav oda calisiyo ya hadi oda sana aynisini desin ozaman
Yok çalışmıyor çalıyoruz derken kendimi kastettim
Yapmak zorunda degil ama dusuncesiz
Bende çalışmak zorunda değilim o zaman
Oyle..
Napacağım o zaman hanımefendi
😅😅 ne bileyim aranizda halledin
Anladım sağolun
Eşini al karşına, oturup konuşun. Sor bakalım neymiş derdi, konuşmadan hiçbir şeyi çözemezsiniz zaten.
Çocuk yapmadıysan hemen bir avukata git. Yaptıysan da git
Bu cümleler bence yanlış
Öyle hemen boşan demek falan onunda ruh hali iyi değil ama benimde ruh halim iyi değil diye işe gitmesem ne olur taş kemiririz artık
Eve çalışıp geliyoruz diyosun çalışmayan kadın alsaydın
Çalışmıyor
Son cumlene kadar hak verdim ama yemek yapmaması belli
Boşa iki kap yemek yapamayan karıyı. Si. Kmişim erkek maaşına kariyerine bakmazki. Başta çalışan esc yi alarak ala ga. Vatlık etmişsin ma. L.
Yok annesi babası bakmışta onlarda ölmüş bakirdi
Yemek yapmıyorsa beraber yapın 🤷🏻♀️ soeun cozulur belkı ıkınızde calısıyorsanız o da sen nıye yapıyorsunda brn yapıyorum dıyordur sana
İyide bir menemen yap koy masanın üstüne değil mi sonra bakarsın dedikoduna
Herkesın ruh halı farklıdır bılemem cok yorulup gelıyorsa yapmak ıstemıyrodur 🤷🏻♀️ konusarak cozersınız gıbı ya da sırayla yapın bırgun o bırgun sen
Erkek adam yemek mi yaparmış çalışmıyor zaten
Calısmıyorsa yemek yapmaması yanlıs yemek yapmayı bılmıyorsa bısry dıyemem herkes bılmez ama vıdeodan bakarakta yapabılır belkı sana degerı azdır bılemeyız 🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Yemek temizlik yapmayan kadını babasının evine bırakıp geleceksin
Bos yapma dayı
Yapsa iyi ya olur mu öyle şey
@11LoTuS11 onun adı vicdansizlik
Kadını neden alıyoruz o kadar masraf yapıp tabikide babasına postalicam yemek yapmazsa. O sizin göreviniz
İkinizde çalışıyormuşsunuz neden sadece ona yüklüyorsun yemek yapma işini. Sen yapıver ne olmuş?
Yok kendim için kastettim
Kadın çalışmıyorsa eğer yemek yapmalı elbette. Yine de iyilikle halletmeyi dene. Umarım hallolur.
Sağolun hanım efendi iyi akşamlar ama böyle kuru laflar karın doyurmuyor
Karı ne yavv o senin emanetin. Hayat arkadaşın. Sen yapsaydın bu defa beraber yeseydiniz.
Bu defalık değil abi
parasını ver 1 günlük özel ascı getir ELLERINE SAGLIK SEFIMM diye bağır yerken ✌️
Haklısın ne olursa olsun sıcak çorba yapmalı sonuçta bir çatı altında, ailesiniz
Boşan da kurtulsun kadın
bosanabilirsinn, mutsuzluk yoruyor
Eve yeteri kadar yemeklik bisey aldın mı peki
Var yumurta domates biber falan
Sabah 7'den akşam 20:00 kadar abi ulaşım ile çok sıkıldım maaşım hiçbir şeye yetmiyor birde böyle bir karı var sağlık sorunumda var çok sıkıldım
Kuru fasulye var abi işte 3-4 gündür heves ettim yanına bir pilav ile yemek için en sevdiğim yemektir yapmadı
Keşke evlenmeseydim çok yakın bir arkadaşım vardı o ısrar etti evlen sende mutlu ol diye 57 yaşında hala fabrikada çalışıyorum 1 sene oldu
Kendisi 48 yaşında
Akşama kadar ne yapmış mazereti neydi
Oturuyor abi çok detaylı anlatmak istemiyorum
Oturmasının detaylı anlatımı ne olabilir ki 😄
Napmış akşama kadar peki bahanesi ney
Oturuyor köpek gibi evde
Çalışmıyorsa yemek yapmalı sen geçimi sağlıyorken oda senin ihtiyacını görmeli evlilik yan gelip yatmak değildir
Vur ağzının ortasına yüz bulmasın
O da çalışıyor mu
Her zaman mı öyle eşin çalışıyor mü?
Karına böyle davrandığına pişman ol ayıp ya
Bari kuru ekmek bassın tost niyetine
Evliliğin nasıl
O kadar açmak istemiyorum aç karnına bir elma yiyip bu siteye girdim
Senin elin kolun yok mu
Bir yemek yapacak o kadar tepemize çıkmayacak
Kendi ne yiyor peki?
Kendi yiyormuş makarna falan kuş kadar yapıyormuş
Tamam yapıyorsa çok yapsın neden az yapıyor ki
1-2 paket genelde az çıkıyor yapınca ağzını açık bırakıyor kuruyup gidiyor
Bir paket makarna yapsin hayli hayli yeter?
Yetmiyor işte ayı gibi yiyor evdede fazlası bir şey yok
Hani kuş kadar yiyordu?
Niye boşanmıyorsun
O kadar kolay değilde uzun vadeli böyle giderse bakacağım bir de nafaka işi falan var
Herkes mi veriyor nafaka
Belki depresyondadır
Bende depresyona giriyorum yemek olmayınca
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Eve yorgun argın gelince açlıkla sinirlerin gerilmesini anlayabiliyorum ama üslubun ve yaklaşımın çok kırıcı olmuş 🥺 İlişkilerde mutfak işlerini tek bir tarafa yüklemek ve yapmadığında öfkelenmek yerine ortak bir düzen kurmalısınız ✨
Bizim Şef Orçun da hep der, mutfakta huzur yoksa o yemeğin tadı da olmaz 🍝 Sakinleşince eşinin yanına dönüp sarılmalı ve o anki açlık öfkesiyle söylediğin kelimeler için özür dilemelisin. Sonrasında da akşam yemeklerini birlikte hazırlamayı teklif edebilirsin 💖 Eşinle baş başa mutfağa girip yemek yapmak aranızdaki buzları eritebilir 💅 Peki şu an onun gönlünü almak için küçük bir sürpriz yapmaya ne dersin?