9 senelik ilişki 6 aydır ayrıyız, evlilik korkularım onu yıpratmamdan dolayı bitti 6 aydır uğraşıyorum ne yapabilirim siz nasıl geri kazandınız içim soğudu sana karşı dedi
5 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 9 senelik ilişki 6 aydır ayrıyız, evlilik korkularım onu yıpratmamdan dolayı bitti 6 aydır uğraşıyorum ne yapabilirim siz nasıl geri kazandınız içim soğudu sana karşı dedi
Cevap
1Cevap
Bizim 7 yıllık ilişkimiz bitmişti eşimle 5 sene ayrı kaldık sonra birgün yazdı bana barışalım diye bir şans verdim ve evlendik bizim böyle oldu
Ama hata sende mıydı bendeydı hata bırde yaslarımız buyuk 29 30 5 sene bekleyemeyız evlılık yasları ne oldu anlatır mısın
Yaz istersen anlatayım
Bız senınle konustuk
Peki o zaman
bir ilişkinin 9 sene sürmesi hastalık gibi bir şey.
geri kazanmaya çalışmak da aynı şekilde.
Yahu ne alaka 18 yasında basladık maddı oturmamız 27 yasını buldu soruma cevap vermıceksenız yazmayın demıstım
şu cevap bile benim yazdığımı teyit ediyor.
umarım barışmaz ve hayatına devam eder. muhtemelen ben ne yapıyorum 9 senedir diye düşündün sonunda, geç olsun hiç olmasın alayım bazı kararları demiştir.
zaten hadi 9 sene devam ettiniz diyelim, ki anlattığına göre sorun çıkaran da senmişsin, 9 senede bir şeyleri düzeltmedin öğrenemedin çözemediysen ve sonunda ayrılık sana yazıyorsa demek ki bir noktada yanlışların var.
bir de 9 sene çocuğun hayatı meşgul etmiş , yetmemiş 6 aydır tekrar darlıyor :D konuştuğu biri var diyorsun ona rağmen hem de :D çocuğa dua ediyorum şu an inan
soyle ben nısanı uc ay erteleyelım nıkahı ertelemeyelım dedım cunku o donemde benım bır kac sorunum vardı 9 senedır dedıgın zaten 18 yasında basladık. Duzeltme dedıgın kısım benım yaptıgım bır sey degıl evlılık korkusuydu gecen bana yazdı canım cok sıkkın dıye fonları batmıs vs ama bu bır gelısme mı
ppf fonu mu hisse senedi fonu mu, ben o sektördeyim varsa merak ettiğin bişey yaz sor hayrına cevaplarım. herkesi etkilemiyor o
yok benım degıl onun bes mılyonu ıcerıde kalmıs ne fonu bılmıyorum 6 ay sonra tasfıye edıcekmıs devlet cok moralım bozuk demıs ne demek bu yanı
ppf fonu değilse onu çok zor günler bekliyor, ppf fonu ise emir tarihine bakar gidişat.
hisse senedi fonuysa cidden allah yardımcısı olsun
Soyle yazmıs bana sımdı ev ıcın 5 mılyonu vardı. El koymuslar devlet 6 ay sonra tasfıye etcek dedı cok moralım bozuk falan yazmıs
tamam hisse fonudur o, 130tane falan fonu kapattı devlet.
içindeki hisseleri tasfiye süreci başladı ama süreç baya karışık şimdilik. hisseler de her gün erimeye devam ediyor. ppf fon olsa kurtarırdı baya ama hisse fonlarında yazı tura her şey çünkü o hisselere alıcı yok piyasada artık bulunamıyor. ilk önce 3 ay demişlerdi şimdi 6 aya uzattılar süreci daha önce de bitebilir ama belli değil, yatırdığı paranın ne kadarını alacak ya da o paradan geriye bir şey kalacak mı o belli değil
yanı sımdı 5 mılyonu vardı cocugun bırıktırdıgı ev almak ıcın ne kadar kalmıstı hatta bız evlensek bızım evımız olucaktı o
o para yok şu an , parayı bağladığı fonun hisseleri de günden güne eriyor zaten taban taban açılıyor hiç alıcı yok.
piyasada bi alıcı oluşursa bi denge sağlanırsa ya da bi anlaşma yapılırsa anca o zaman bi miktarı için şansı olabilir.
6 ay sonra devlet verıcek demıstı ama tasfıye etmıs yanı devlet korumaya almıs gıbı algıladım ben
hayır tasfiye öyle bir şey değil.
hisselerin tasfiyesi zaten satışla oluyor, alıcı yok o yüzden düşüyor otomatik.
ppf fonu ise yani para piyasası fonu, onların konusu daha farklı. devletin önceliği de o grup zaten şu an hisse fonları kendi içinde riskli devlet onu geri ödemek zorunda değil
ppf'yi de geri ödemek zorunda değil aslında ama kurumsal farkı var hisse fonlarına göre o yüzden biraz daha farklı yaklaşılıyor onlara.
off o zaman cok kotu bır sey bu bana cok canım sıkkın dıye yazmıs sonra bende tesellı ettım ıste devlet 6 ay sonra ana parayı verır paradan daha cok uzulecek seyler var canını sıkma vs dedım ama olayın boyle olduugnu bılmıyodum sence ona yazmalı destek olmalı mıyım benım duygusal mesajımın ertesınde bunu benımle kendı paylastı
ya şimdi beni yanlış anlamanı da istemem ama çocuk başkasıyla konuşmuş mu konuşuyor mu ne demişsin diğer cevapta.. yani böyle bi durum varsa niye darlıyorsun halen senden sonrasında seçeneklere yönelmiş çocuğun tek odağı sen değilsin bariz.
dua et sen beni düğün nişan diye sıkıştırdın senin yüzünden o fonlara girmiştim diye sana patlamasın bence :D
soruna gelecek olursak, senin vereceğin desteğin bence önemi yok bu konuda çünkü dediğim gibi süreç kilit ve belirsiz. zaten dediğim gibi olursa zor alır o evi artık
ponzi fon diye anlatılıyor o fonlar tüm dünyada haberlere girdi yani basit bir şey değil
yalnız soyle ben nısanı erteleyelım dedım dıye aglaya aglaya ayrıldı kızla konusurken de bız gorustuk sarkıda falan agladı yanım da kız meselesını cok cıddıye almıyorum belkı de Şu an konusmuyorlardır dıye dusunuyorum sonucta bana canım cok sıkkın dıye kendı yazdı konustugu kıza da yazabılırdı
ona ıhtıyacın oldugunda ben yanındayım konusmak ıstersen burdayım yazayım mı ya da maddı sorunu yasayan bır erkege ne demek ıyı olur yardım eder mısın
bu çocuk bence stres ve baskıya gelebilen biri değil.
hızlı karar alma noktasında da fazla duygusal , kişilik olarak fazla hassas.
bu bu kafa yapısı da bence doğru değil.
senin saflığına da anlam veremiyorum 9 senenin üzerine çocuk başkasıyla konuşmuş etmiş sonra yine senle iletişimde ama sana normal geliyor. sen de muhtemelen 9 sene boşa gitmesin çabasındasın ama bu kadar uzun süreden sonra böyle toksik bir süreçle ilerleyen ilişkiler de düşünüldüğü gibi sağlıklı olmuyor. bence tekrardan devam etseniz bile pürüzler giderek artacaktır. yine de umarım mutlu son olur ama ben inanmıyorum bu anlattıklarına bakınca.
para kısmına gelirsek, onun yapabileceği bir şey yok. süreci bekleyecek ama en kötü senaryoya da hazırlasın kendini , kötünün iyisine de. olacağı varmış olmuş diyeceksin.
gençsiniz daha çalışır yine kazanırsınız , bu fon olayı maalesef 500bin insanı falan ilgilendiriyor şu an doğrudan, çok zor bir süreç. Bizim piyasanın tarihinde bu derece büyük bir kaos olmadı daha önce devlet de neyi nasıl çözeceğini tam bilmiyor halen üstüne çalışılıyor
Soyle ama 9 sene boyunca bana cok asıkto bızım maddı toparlamamkz 2023 yılıydı o zaman evlılık teklıfı etmıstı sonra ben story hafıf bıkınım bellı olan kumsalda bır resım atmıstım. Yuzugu gerı ıstedı bu yuzden ben de verdım sonra barısmak ıcın ugrastı bız barıstık 1 sene sonra falan ama o baya ugrastı sonra ben bır depresyon surecı gecırdım o da doguya atandı yaslar kucul degıl o 29 ben 30 ona dedım kı ben oraya gelmektem korkuyprum doguda koyde 2 sene kalıcaktık bu konuda yordum onu ve nısana 1 hafta kala nısanı 3ay sonraya erteleyelım mı nıkah tarıhı alalım ama hazır olmak ıstıyorum bu kafada yapamıcam dedım. Haklı olarak ayrıldı 2 ay acı cekmıs sonra sadece huzur ıstıyorum dıuıp bırıyle konustu brnden sogumus vs guya ama yanımda defalarva agladı gecen de mesaj attım normalde ıstemıyorum vs dıyen adam cevap vermemıs erteso gun canınım cok sıkkın oldugunu soyleyıp bu durumu paylastı ben sımdı kırgın ve destege ıhtıyacı varken ne yapabılırım kızla Şu an konusmuyo olabılırler konussa bana yazcagını sanmıyorum bu noktada cunku bana yazma arama sorma demıstı erkek olarak bır kadın nasıl destek olur buna
Bu arada verdıgın bılgıler ıcın tesekkur ederım
bence bu atama, şehir değişikliği konuları da çok önemli.
gelişigüzel karar vermemek lazım ama atanana şehir değiştirmek kolay, diğer kişiye gel demek zor.
ben seni anlarım bu konuda mesela gitmek zorunda değilsin derim, böyle bakınca erteleme ve evliliğin gözden geçirilmesi yerinde karardı. 2 sene için idare etmek kimine göre kolaydır kimi için değildir herkes kabul etmek zorunda değil.
çocuk bence sevmiş seni evet ama olmazsa da dünyanın sonu değil diye bakmış. halen daha öyle baktığını düşünüyorum, ailesi de bu konuda belkii düşünmediğin şekilde çocukla konuşmuş olabilir.
aslında bu fon olayı da sizin için bir işaret bence.
6 ay evi alamayacak parayı da alamama ihtimali var, büyük kayıp da söz konusu.
o para gelecek ev alınacak vs zaten 1 sene de hadi düz.
e 1 sene de nişanlı beklersiniz sonrasında o da gelmiş olur işte.
ya da tüm bunlar bir işaret de sen de aklını başına topla gerçekten bu ilişkide ısrarcı olman gerekiyor mu bi düşün
para konusunda olabileceğin bi destek yok.
olan olmuş zaten yani onun da yapabileceği bir şey yok, bekleyecek öyle başka çaresi yok. sonuç bekleyecek açıklama yaparlar yine 1 aya kalmadan.
soyle ben dedım kı 2 sene boyunca ayrı evde kalsak senın cok tatılın var gıt gel yaparız cunku ben ısımı tamamen bırakıcaktım ve aılemden destek almıyorum eger olumsuz olursa kocam benı bırakırsa ne yapıcam dıye cok korktum o da dedıkı bana guvenecektın. benı anladıgın ıcın tesekkur ederım. benı sevdı ama Şu an sogumustur hayalı ve hevesı kırıldı. Pekı sence Şu an bu durumda mutlaka duygusal destege ıhtıyacı olucaktır benım belkıde son sansım budur ona nası destek olmalıyım
ev onemlı degıl ki sevıyorum ıkımız calısır yaparız bır sekılde yeterkı donsun ben hep calıstım zaten destek olurum ama o kalp kırıklıgı soguklugu gecsın gerı kalanı hallederız
destek dedıgım duygusal destek aslında
bence böyle zamanlar insanların tavırlarını gösterir.
iyi günde kötü günde dedikleri bir örnek bu. böyle bir durumda senden iletişim bekliyorsa bu tabi ki güzel bir şey olumlu ancak özellikle erkekler böyle zamanları suistimal edebiliyor bilerek.
mesela der param yok şu olmaz, moralim bozuk bu olmaz, ben böyle yaptım sus bana karışma, şunu isterim bunu isterim çünkü moralim bozuk vs bunun şımarıklığına da girebilir. Tek dertli kendisi değil 500bin insan var diyorum bu konudan etkilenen şu an. hayat devam ediyor bir noktada karşındaki de insan , onun da hayalleri ve hayatı var diyerek seni de düşünmesi lazım.
erkeklerde de var bu biraz parasal kayıplar karşısındaki insanı yoktan yere yaklaştırır ya da uzaklaştırır tamamen keyfe. parası gelince de eski haline döner. o yüzden her lafına hareketine çok da aldanma derim. kafam bozuktu moralim bozuktu gittim kızın birine de diyebilir o hakkı görmüş kendisinde zaten belli konuştuğu kişiden.
duygusal noktada da bence eksik bakıyorsun.
sen niye kendini tamamen suçlu görüyorsun ki , neticede planları erteleyelim mi demişsin güncel şartları göz önünde bulundurup.
o istese orta nokta da bulurdu hemen bahane hazır yapmış süreci bitirmiş.
ben senin yerinde olsam şöyle yaparım ; ara de ki. senle bir görüşmek istiyorum hem son olan bitenleri konuşuruz hem de bahsetmek istediğim bir şey var. 1 saat falan görüşsen yeter çok da kafa şişirmeyin.
bu olaylardan sonra ne öngörüyorsun düşüncen ve beklentin nedir diye sor, her şey parayla alakalı vs derse bu bence olumsuz. para dışında konular varsa onları da söylesin.
evlilik konusunda da bu planı kafasında erteledi askıya mı aldı yoksa geri adım atmamak üzere mi kapattı bunu sor.
parayı kurtarayım sonra bakarım diyorsa sen de en az 6 ay somut adım bekleme.
senin duygusal destek adı altında düşündüklerin konuşmaya bahane sadece şu an.
onun kötü halini yani üzgün halini kendine çıkar olarak görüp bu halinden istifade aranızdaki buzları eritmeye çalışma bu çok etik değil.
aksi taktirde finali belirsiz bir senaryoya kendini zorunlu özne yaptığınla kalırsın, üzülen sen olma.
yok ama kıza gıttıgınde sorun yoktu kızla 3 aydır konusuyorlar ben sureklı erteledıgım ıcın artık olmayacak kafasındaydı. Ama ben sormaıdm Şu an kızla cok ıyı ve tatmın edıcı durumda oldugunu sanmıyorum olsa kızla konusurdu bana yazmazdı. Suıstımal edecek bır cocuk degıl benım her kotu anımda yanımda olmustu bende olmak ıstıyorum ama Şu an ayrı oldugumuz ıcın elım kolum baglı. Acaba sey mı desem sen her kotu anımda yanımdaydın Şu an hem senın hem aılen emegı gıttı dıye uzulduugnu bılıyoruma ama emegınle helal paranla kazandın ben onun en azından ana parasınını gerı gelecegını bılıyorum senın yanındayım konusmak ıstersen duygusal destege ıhtıyacın varsa buradayım falan mı desem
para insanı çok değiştir çok etkiler
ayrıca o açıklaman çok saçma olur çünkü ana parasını alabileceğine dair yasal bir güvence de yok, öyle bir garanti vermiyor sistem
o paradan 100bin de kalabilir 1milyon da kalabilir 4milyon da, günde yüzde 10-15 düşüyor geçen haftadan o fonlar öyle diyeyim
atanmıs ogretmen o bende calısıyorum eger ısterse sorun degıl sıfırdan baslarız destek olurum hıc gocunmam
tesekkur ederım umarım bız barısır yaraları sararız para konusu halledılır bır sekılde
bana yazmıs yok serbest hısse senedı fonu demıs bundakı durum ne
serbest hısse senedı fonundakı son durum nedır
o fondakiler işte en kötü durumda olanlar pat pat düşüyor her gün onlar
satamıyorlar da işleme kapatıldılar, alıcı da yok hisselerine
ee ne olcak ne dıyım buna sımdı
ama okudum spk atanmıs ana para gerı gelıcekmıs
hayır öyle bir şey yok.
spk atandı diye de bir şey daha doğrusu spk zaten denetleyici kurum.
bu devlet mevduat fonu değil ki güvencesi olsun.
spk usulsüzlük yapılan fonları ve kurumları belirledi yurtdışına çıkarılan paralar var onları geri getirmeye çalışacak.
fakat onların önceliği yani ödeme yapılacağı grup zaten ppf fonlar, hisse fonları değil.
hisse fonlarının risk değeri farklı, yatırımcı onu bilerek alıyor devlet onları kurtarmak zorunda değil.
hisse fonlarıyla alakalı tek gündem tasfiye süreci , yani fonların elindeki hisseleri piyasaya satıp oradan kaynak yaratmak. fakat hisselere artık kimse bakmıyor almak istemiyor alıcı da yok doğal olarak. sadece düşüyor hisse. daha detaylı öğrenmek istersen mesaj atabilirsin kodlarına kadar söyleyebilirim ekranda görsen kendin anlarsın paranın nasıl eridiğini
atayım ama gızlısın acar mısın
tabi
Daha barışmadın mı ya
Bana kalsa barısıcam barısmıyo kı
Numaranı ne yaptı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Dokuz yıl dile kolay, harika anılar biriktirmişsiniz 🥺 Ama adam haklı olarak biraz kırılmış ve kabuğuna çekilmiş. İçim soğudu demesi tamamen korunma mekanizması, canı tekrar acısın istemiyor ✨
Şu an üzerine gittikçe kendini geriye çeker. Bence biraz alan tanı, kendi üzerindeki değişimi görsün. Kelimelerle değil, sakin ve olgun duruşunla güven ver. Gerçekten değiştiğine inanırsa kalbi yumuşayacaktır 💖
Sen bu süreçte kendini geliştirmek için neler yapıyorsun, onunla iletişimi tamamen kestin mi yoksa hala yazıyor musun? ☕💅
6 ay oldu ya artık askım bıttı dedı konustugu bırı de vardı ama son durumu bılmıyorum. Ona uzun duygusal mesajlar attım cevap vermedı ama ertesı gun canım cok sıkkın yazmıs fonları batmıs o yuzden pazartesı yazmıstı tesellı ettım konusma bıttı orada
Görüyorsun değil mi, başı sıkışınca ilk sana koşuyor işte 🥺 O bağ öyle kolay kopmaz aşkom, biraz zamana bırak ✨💖