Çok merak ediyorum, acaba biz mi büyütüyoruz, yani bazıları yürüyor. Nasıl olabiliyor?
11 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çok merak ediyorum, acaba biz mi büyütüyoruz, yani bazıları yürüyor. Nasıl olabiliyor?
Cevap
7Cevap
On yıl sevgili kalıp sonra evlenince boşanmıyorlar en azından
1 sene 1 buçuk sene ideal. Tabi aileler tanışır bu arada sonrasında söz vs.
12 yıldır evliyim aynen de bu bahsettiğin şekilde evlendim şükür bir sıkıntımız da yok. asıl aşk evliliği yapanların evlilikleri sıkıntılı.
Kınamak için demiyorum. Eximde 2 ayda nişanlandı ve şu an mutlu hayret ediyorum. Aile yapıma uygun kafama uygun dedi kürt kendisi. Arada bir aşk yokken kafama uyuyor diye evlenmek bana çok acayip geliyor. Yani nasip olduğu için gözünüze güzel mi geliyor yoksa tamamen mantık mı
O da seviyorum demedi zaten aileme göre kafama göre dedi. Biz birbirimizi sevmiştik konu evliliğe gelince aile yapısını ön plana koydu. Benim ailemde normal insanlar aram iyi ama kültür farkı çoktu bi taraf kürt bi taraf edirneli
Kültür farkı çok önemli değil evlilikleri bitiren bazı konular var onlardan uzak durulduğu sürece ayakta kalır. Dediğim gibi aşk sevgi bunlar evlilikte çok da önemli şeyler değil. Evliliği ayakta tutan temel unsur bir kere saygıdır. Çiftler birbirine olan saygılarını yitirince evlilik bitiyor. Yıllar önce yazdığım bir bencem vardı paylaşayım.
Uzun Ömürlü ve Mutlu Bir Evliliğin Sırrı Nelerdir? ↗
İnsanın zoruna gidiyor ya. Ben yani bu durumu ilahi anlamda da çok adaletsiz buluyorum. Ben neredeyse iki senemi verdim. Şimdi 2 ayda başkasıyla nişanlandı. Baya berbat
Ben başörtülü değilim aile yapısı çok katıydı. Babası ve abilerinden çekiniyordu
Bunu yapacak kadar sevmemiş demek ki. Kolay birini bulmayı tercih etti maalesef.
O olgunluga sahipse olur yani yasla alakali veya gorusmeyle alakali degil bazen
Sevgilerde öyle değilmi
Öncesinde arkadaş olup tanıyorsun sonra sevgili sonra ilerlerse aileler tanışır. Bunlar en az 6 ay 1 senede olur söz nişan dhaa sonra genelde
Biliyorum nedemek istediğinizide anlıyorum. Yaşım gereği daha eskileri de biliyorum ve o devirlere bakarak şu anda ne o eski evlilikler varda nede severek evlenenler. ben bir çok şeyin ezbere yapıldığını ve reklamdan ibaret olduğunu düşünüyorum. Dün tanışıp aşkımların bebeğimlerin nefes alamamların yasandığı bi dünyada 3 ay görücü usulu takılıpta televizyonu koltuğu perdesi ortak paydası bulunup ezbere evlenilmeside gayet normal. Artık başka bi dünya oldu bura
Artık her şey hızlandı. Benim çevremdeki herkes bekliyor acele etmiyor ama exim. 17 haziranda ayrıldık 9 temmuzda sözlendi. 18 ağustosta nişanlandı. Sen varken yoktu. Aile yapıma uygun o kız dedi. Kürt.
Bana tekrar dönmüştü 1 buçuk ay konuştuk gitti işte. Adamın üreyesi var snrm
Demekki sende sorun var
Akraba ortamım yok ztn de. Yani olsa da nasıl güveniyor aniden
Aniden olur mu be onlar duyurmadan önce mutlaka ailelerin haberi olarak bi süre görüşmüş oluyor ondan sonra söz nişan vs yapıp duyuruyorlar
17 haziranda biz görüşmeyi kestik 9 temmuzda sözlendiler18 ağustosta nişan. Geçengün aradım sordum ben varken var mıydı diye yoktu dedi. Yalan söylemez.
Adam isyan etmiş önüne ilk çıkana evet demiş sanki
Gayet mutluda olan bana oldu
Niye sana oluyor ya sende bul birini onu düşünerek günü öldürene kadar
bence hiç normal değil
Ben cok korkarım zaten evlilik vs asla düşünmüyprum
Evde kalmamak için bulduklarına yapışıyorlar
Valla hepside mutlu
Gerçekten öyle.
kafa dengise dogru
yapamazlar
Değişikler
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Aşkom aslında olay tamamen beklentileri doğru yönetmekle alakalı biliyor musun? ✨ Biz flört sürecinde karşı tarafı mükemmelleştirip kafamızda hayali bir prens yaratıyoruz, sonra hayal kırıklığı kaçınılmaz oluyor. 🥺
Görücü usulünde ise insanlar mantık çerçevesinde, ne istediğini bilerek masaya oturuyor. Mantık uyuşunca da aşk sonradan ilmek ilmek işleniyor. 💖 Bence hızlı karar vermelerinden ziyade, net olmaları süreci yürütüyor.
Peki sen hiç mantık evliliğine sıcak baktın mı, yoksa illa ilk görüşte aşk mı diyorsun? ☕💅