Kafayı yicem düşünmekten?

Biriyle tanıştım, aynı mahallede oturuyoruz ve o gelip tanışmak istedi ve bana beni ilk gördüğü anda vurulduğunu söyledi, o günden sonra da asla unutamadığını, sürekli aklında olduğumu, beni görmek için her yolu denediğini söyledi ve ben bu süreçte onun farkında değildim, ara sıra görürdüm, o kadar normal bir insandı benim için ki görüntü olarak da öyle normal, ortalama bir tip. Ben ise dikkat çekici, çok güzel bir kadınım. Gelip bana açıldığı zaman pek ciddiye almadım, sadece çok ısrarcı olduğu için kahve içme teklifini kabul ettim. İlk buluşmamızda bana şiirler okudu, mutluluktan ağladı falan, bana çok acayip geldi ve tanışmak için bir şans verdim ve olay bundan sonra başlıyor işte. Ben adamı tanıdıkça resmen aşık oldum, onda ise ilk günkü hâlinden eser kalmadı, adam bildiğin işkolik çıktı, ilgilenmemeye başladı, yazmamaya başladı, ilgisi bir anda kayboldu. Bana "elde etti sıkıldı" demeyin çünkü henüz bende elde ettiği hiçbir şey yok. Sebebini soruyorum, hâlâ çok sevdiğini, aşık olduğunu, sevgili olmamızı istiyor ama ilgi sıfır, yan yanayken elimi bile tutmuyor, güzel sözler söylemiyor, merak etmiyor, tek ilgilendiği şey işi. Gösteriş mi yapmaya çalışıyor anlamıyorum, taktik falan uyguluyor olabilir mi?
Kafayı yicem düşünmekten?