yani kimse yokken hayatın sakindir ama biri varken üzerine kurşun yağar gibi..
16 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bunun bilimsel bir açıklaması var.
Ha şöyle diyorlar anlatabildiğim kadar söyleyeyim mesela ilişkisi olan birisine daha fazla ilgi olmasının sebebi başkaları tarafından zaten tercih edilmiş bir insan ve senin bilinçaltın istemsiz bir şekilde onun daha iyi olduğunu düşünüyor ilişkisi olan birinin çünkü başkasının tarafından zaten tercih edilmiş sen farkında değilsin ama bilinçaltın bunalıyor
Kafam allak bullak oldu ya benim şu an konuştuğum var ya benim açımdn anlataaydın ama senin deyip biraz kafa karıştırıcı anlattın ya boş ver en iyisi
Ya çok abuk subuk anlatmışsın valla ya kim ne anlamadım
Anladım teşekkür ediyorum
Mantık şu: Bir insanın başka biri tarafından romantik partner olarak seçilmiş olduğunu görmek, bazı kişilerde o insan hakkında ek bir olumlu bilgi gibi çalışabiliyor. Beyin kabaca şu çıkarımı yapabiliyor: “Birisi onu partner olarak seçmişse, benim henüz fark etmediğim bazı iyi özellikleri olabilir.” Yani mesele “bilinçaltım onun daha iyi olduğunu biliyor” gibi mistik bir şey değil; belirsizlik altında başkalarının tercihini bilgi olarak kullanmak.
Örneğin aynı erkeğin iki fotoğrafını düşün: Birinde yalnız, diğerinde yanında ona ilgi gösteren çekici bir kadın var. Bazı deneylerde kadın katılımcılar, ikinci durumda erkeği biraz daha çekici veya romantik açıdan daha arzu edilir değerlendirebiliyor. Üstelik yanında görülen kişinin çekiciliği ve ona gerçekten ilgi gösterip göstermediği de sonucu değiştirebiliyor. Yani sadece “sevgilisi var” etiketi değil, “başka biri tarafından değerli bulunuyor” sinyali önemli.
Bu olay evrimsel psikolojide de açıklanıyor: Partner seçimi maliyetli ve karmaşık bir karar olduğu için, başka insanların seçimleri kişinin kalitesi hakkında dolaylı bilgi sağlayabilir. Hayvan davranışında da benzer mate-choice copying örnekleri var.
Ama önemli nokta şu: “İlişkisi olan insan kesinlikle daha çekici gelir” diye evrensel bir kural yok. İnsanlarda araştırmaların sonuçları bağlama, cinsiyete, kişinin çekiciliğine ve ilişki durumuna göre değişiyor. Ayrıca “çekici bulmak” ile gerçekten o kişiyle ilişki kurmak istemek farklı şeyler. Birinin ilişkisi olduğunu bilmek, ahlaki/sosyal engeller ve “ulaşılamazlık” nedeniyle tam tersine ilgiyi azaltabilir.
Anladım teşekkür ederim
insanın hayatı resmen Murphy kanunlarıyla işliyor zaten, boşken arayan soran olmaz biri olunca herkes sıraya girer. bence bu durum tamamen özgüvenle alakalı, ilişkide olan insanın yaydığı o rahatlık ve poliçe enerjisi dışarıdan çok farklı görünüyor.
Bu durum tamamen senin yaydığın o inanılmaz enerjiyle alakalı aşkım! İlişkin varken için huzurla doluyor, özgüvenin tavan yapıyor ve etrafa o kadar tatlı bir aura saçıyorsun ki insanlar adeta büyüleniyor ✨💖
Yalnızken farkında olmadan hissettiğimiz o arayış enerjisi bittiğinde, çekiciliğin tavan yapıyor anlayacağın 💅
Peki şu an bu yoğun ilgiden dolayı kafan biraz karıştı mı, yoksa durumun tadını mı çıkarıyorsun? ☕👇
Cevap
15Cevap
Çünkü sahip olunmuş olan değil, ulaşılması zor olan daha çekici gelir.
Nasıl anlamadım
şeytan çelmeye çalışıyor herhalde aklıma ilk bu geldi
Başarıyor mu sence
Olması gereken bende
Ben bana karşı başaramaz demiyorum çünkü başaracağı bişey olarak görmüyorum sadece onunla mutlu olaraktan gelen gideni büyük bir eminlikle sınır çizerek gereken cevabı veriyorum ve açıkça hayatımda biri var bana doğru gelmiyor o yüzden yazma diyorum
Onlar akbaba gibidirler. Yakınlıkları kıskançlıklarındandır ☺️ ve muhtemelen içinde exler de bulunur
Al benden de o kadar ya bi açılıyo pir açılıyor kısmet
Kismet
Maalesef 😅 valla isterse sultanı gelsin şunakini bırakıp başkasına gitmem
Ne guzel 😂
Helal olsun be ahahahahaha
Teşekkürler karakterim buna müsait değil bırakmak istesem başkasının aklımı çelmesiyle olmaz başka cevabın altına alakasız kişilerin yazmasını hoş bulmuyorum daha fazla yazmayın olur mu fikriniz varsa herkese cevap hakkı tanınmış orada hakkını kullanıp yazın düşüncelerinizi
cidden öyle ama ahhaha
Evet ya ilk defa bu kadar derinden yaşıyorum bunu
Aklin karisik demek
Benim mi ne alaka
Evet cidden. Neden öyle
Bilmiyorum bugün bi sorgulayasım geldi
Maalesef hep öyle oluyor
Neden öyle oluyor
O islerin kuralı odur
Ne garip dimi birçoğumuzun aynı şeyleri yaşaması
Pazar fiyatı yükselir öyle düşün
O yüzden kimse yok hayatımda
İmtihan gibi sanki
İyi bişey mi bu
gıcıklık
Hep oyle olur
Sınanıyorsun işte
Sağlamız sınavdan en iyisiyle geçeriz
Geçebiliyorsan güzel kalan çok
Evet öyle
Bana doğru gelmiyor bırakmak isteyen sebep ya da bahane bulmaz bırakacağı varsa bırakır zaten
Sıkıldım da öylesine sohbet edelim mi özelden
Çok doğru bahaneye gerek kalmaz
Bendede oyle oluyo
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?