Sizce aldatılıyor muyum, yoksa bu ilişki zaten baştan sağlıksız mıydı?

Uzun süredir devam eden bir ilişkim var ve geçmişte sadakat/güven konusunda ciddi problemler yaşadık. Bu yüzden bazı şeylere karşı hassas olduğumun farkındayım ama son dönemde yaşananlar artık sadece kıskançlık ya da kuruntu gibi gelmiyor.

Sevgilim zaman zaman dış görünüşümle ilgili de beni çok kırıyor. Bakımsız biri değilim, kendime dikkat ederim. Zayıfım ama aşırı derecede değilim. Buna rağmen saç şeklimden, kilomdan veya görüntümden utanıyormuş gibi davranıyor. Mesela arkadaşlarının olduğu bir yere gideceğimiz zaman “o tarihe kadar kilo al”, “yanımda böyle durma” gibi şeyler söylüyor. Bunlar şaka gibi söylense bile insanın kalbini kırıyor ve ister istemez “beni yanına yakıştırmıyor mu, benden utanıyor mu?” diye düşündürüyor.

Bir yandan da bu ilişki ve kurduğumuz düzen için ciddi fedakârlıklar yaptım. Arabamı sattım, maddi olarak birçok bedel ödedim ve evi neredeyse sıfırdan kurdum. Bunları başına kakmak için söylemiyorum ama bütün bunlardan sonra kendi yaşadığım yerde fazlalıkmışım gibi hissettirilmek daha da ağır geliyor.

Geçen gün sevgilim birkaç kız arkadaşıyla dışarı çıkacaktı. Öncesinde bir arkadaşı eve gelip birlikte hazırlanacaklardı. Ben evdeydim ve benden bir süre tamamen evden çıkmamı istedi. “Siz hazırlanırken başka odada veya balkonda dururum” dedim ama bunu da istemedi. Dışarıda, hatta apartmanda beklememi istedi.

Hazırlandıkları sırada arkadaşlarından birinin sevgilisi telefonla aradı ve sevgilim özellikle bana “sessiz ol” dedi. Ben zaten onlarla dışarı çıkmayacaktım. Benim evde olduğumun o kişiden neden saklanması gerektiğini anlayamadım ve bu detay çok kafama takıldı.

Daha sonra dışarı çıktı. Gece eve döndüğünde normalde yaptığı gibi benimle oturup konuşmadı, direkt banyoya girdi, mesafeli davrandı ve o gece benimle aynı yerde yatmadı. Aramızda tartışma yaşandı. Normalde kendisine bir şey söylendiğinde hemen tepki veren biri olmasına rağmen bu sefer neredeyse hiç karşılık vermeden uyudu.

Bunların her biri tek başına normal bir sebeple açıklanabilir, bunun farkındayım. Ama geçmişte güven kırıcı olaylar yaşanmış olması, dış görünüşüm üzerinden yapılan yorumlar, kendi evimde istenmiyormuşum gibi hissettirilmem ve o gece yaşananların hepsi birleşince ciddi şekilde şüphe duymaya başladım.

Sizce ben geçmişte yaşananlardan dolayı fazla mı anlam yüklüyorum? Yoksa siz de hem bu davranışlardan hem de sürekli “yanımda böyle durma, kilo al” gibi cümlelerden dolayı ilişkinin sağlıklı olmadığını düşünür müydünüz?

Tarafsız yorum yaparsanız sevinirim.

Sizce aldatılıyor muyum, yoksa bu ilişki zaten baştan sağlıksız mıydı?