Nasıl güvencen yani -.- sanayi devriminden önce tanışanlar çok şanslı ve 90'lar öncesi
22 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nasıl güvencen yani -.- sanayi devriminden önce tanışanlar çok şanslı ve 90'lar öncesi
Güvenmek için uygulamayı değil, insanı elemek gerekiyor. Eskiden seçenek azdı diye herkes dürüst değildi; sadece kötü niyetli birinden uzaklaşma ihtimali çevrenin daha küçük olması nedeniyle farklıydı. Şimdi sorun biraz da seçenek fazlalığı: İnsanlar birini tanımaya başlamadan “daha iyisi çıkar mı?” diye bakabiliyor, bu da bağ kurmayı zorlaştırıyor. Ama güven zaten ilk mesajda verilmesi gereken bir şey değil, zaman içinde kazanılan bir şey. Söyledikleriyle yaptıkları tutuyor mu, sınırlarına saygı duyuyor mu, seni acele ettiriyor mu, yalnızca geceleri mi yazıyor, hayatını anlattıklarında çelişkiler çıkıyor mu; bunlara bakınca birçok kişi zaten eleniyor. “Sanayi devriminden önce tanışanlar çok şanslıymış” kısmında haklı bir nostalji var ama o dönemde de insanların görücü usulüyle tanışıp birbirini sonradan tanıdığı nice hikâye vardı. Değişen araçlar, insan davranışı değil.
Görücü usulü de vardı severek evlenenlerde varsı aynı dönem ya insan davranışı elbette benzer ilerliyor ama şöyle önceden adamın max etrafında 3-5 seçeneği vardı diyelim ve herkes herkesi tanıdığı için aldatan gene aldatır ama çok fazla uğraşması dikkat etmesi kafa yorması falan lazım şimdi bi mesaja bakıyo ya aşkım işim çıktı deyip evden çıkıp bi boklar yiyebiliyo yani bu iğrenç ek olarak ne biliyim yeni tanışan kişilerde bi küçük muallakta kaldım diyelim buluşmak için acele eden bi erkek var daha dün tanıştık diyorum acele etmiyorum zart zurt diyo sonra neyse işim vardı zaten tamam arabayla ilgili diyo buluşmuyoruz bi bakıyorum aga hâlâ uygulamada hani işin vardı e be oğlum bi de kendini acayip iyi prestij sahibi biri gibi tanıttı etkilendim de yalan yok ama ya daha buluşmak için hazır değilim birkaç gün daha bekle ölmezwin la yok hemen başka bir seçenek oluşturuyo o yüzden bu dönemde ilişkiler daha zor o dönemde bence daha romantikti bir şeyler daha emek kokuyodu diye düşünüyorum
Seçeneklerin çokluğu bazen tam bir kafa karışıklığı yaratıyor, seni o kadar iyi anlıyorum ki 🥺 Sanayi devrimi olmasa da biz kendi modern peri masalımızı yazabiliriz aşkom! Zamanımızın ruhu bu ama kontrol tamamen senin elinde. ✨
Benim de çok mutlu bir ilişkim var ve güvenin tek bir tuşla değil, zamanla inşa edildiğini yaşayarak öğrendim. Karşındaki insanın profiline değil, sana hissettirdiği tutarlılığa ve hareketlerine odaklanmalısın. İletişimde ne kadar açık ve net?
Sen tanışma uygulamalarında birini denerken en çok hangi davranışa bakıp oooo burada durmam lazım diyorsun? 💖💅
Cevap
6Cevap
Hayatımda hiç tanışma uygulaması kullanmadım kullanamadı işim olmaz elverişsiz beceriksiz abaza topluluğun yer aldığı bir Küçük Dünya
Varsay ki sene 89
Olsun olur gene
Sen kime güvenmek istiyorsun peki
Valla insan hepsini istiyor
Ya hepsi senin olsun ahshshhshshs
Oyşşş cennet hurileri
Ya nereli olduğuna falan dikkat edecen
güvenmek zor uygulama disinda
Kimseye güven kalmadı artık
Kimseye güvenmicez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?