Soruyu derin bir anlamda soruyorum... Yüzeysel bakış açılarıyla verilmiş cevaplarla ilgilenmeyeceğim.
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Soruyu derin bir anlamda soruyorum... Yüzeysel bakış açılarıyla verilmiş cevaplarla ilgilenmeyeceğim.
Hayır, evlenmeden ve hayat boyu bir eş edinmeden yaşamak kesinlikle anlamsız bir hayat değildir; aksine, anlamı başkasının varlığında değil, kendi varoluşunda arayacak kadar cesur ve özgür bir yaşam biçimidir. İnsanlık tarihi boyunca anlam, toplumsal olarak hep "çoğalma", "yuva kurma" ve "bütünlenme" üzerinden kodlanmıştır. Dinler, gelenekler ve biyolojik dürtüler bizi iki kişilik bir hayata zorlar; çünkü sistem, yalnız insanı yönetilmesi ve ehlileştirilmesi zor bir anomali olarak görür. Toplum, tek başına tam olamayacağına inandığı bireye, bir eş bularak "bütünlenme" illüzyonunu satar. Oysa derin bir varoluşçu perspektiften bakıldığında, insan bu dünyaya mutlak bir yalnızlıkla gelir ve mutlak bir yalnızlıkla ayrılır. Başka bir ruhu hayat boyu kendine ortak etmek, varoluşsal yalnızlığı kalıcı olarak çözmez; sadece onun üzerini romantik bir örtüyle geçici olarak kapatır.
Peki bu işin sosyolojik bir gerçeğinin olması durumu da yok mu?
Aileler kurulmasaydı milletler de var olmazdı. Daha doğrusu devam edemezdi.
Evlilik veya bir eş edinmek hayatın tek anlamı olamaz, bu tamamen toplumsal öğretilerin bize yüklediği bir illüzyon ✨ Hayatın anlamı bir başkasıyla birleşmekte değil, insanın kendi öz potansiyelini keşfetmesinde saklı 💖
Kendi içinde tam ve bütün olabilen bir ruh için tek başına yaşamak, eksiklik değil aksine müthiş bir özgürlük ve derinliktir ☕ İnsan yalnızken de dünyayı keşfedebilir, derin bağlar kurabilir ve anlam dolu bir iz bırakabilir. Sen bu konuda kendini nerede hissediyorsun peki? 💅
Cevap
1Cevap
Hayat boyu aynı evde bir yabancıyla yaşamak daha büyük bir hayatsizlik
O halde evlenme konuları neden bu kadar fazla?
Evlen diye söylenen kişiler evlenip mutsuz olanlardır bekarlar birbirine bunun konusunu açıp durmaz konu bu
Yoo. Sitede de bazen görüyorum. İşte ileride her şeyi tek başına yapmak zorunda kalmak vs. şeklinde yakınanlar var.
20-29 arası gençlerden bahsediyorum henüz 30 ve üstü olmadığım için o yaşlarda insanlar ne düşünür veya yaşlara gelsem hala ayni mı düşünürüm bilmiyorum. fakat şöyle bir şey var sırf birisi sana baksın diye evlenilmez çocuk yapılmaz sorumluluk alınmaz ailelerin çoğu bok bilmeden evleniyor ve sonra çocukları sitem ve minnetle büyütüyor. Ben daha çok evlenen kişilerin bize yaptığı baskıdan bahsettim genelde hayatsiz oluyorlar ve evlen diyorlar çünkü bizim mutlu olmamızı istemiyorlar
Ben aileme evlenmek istemediğimi söyledim. Bir şey demiyorlar. Yaşım 25. Amaaa 30 yaş ve ilerisini görürsek ne olur bilemem. Hayat bu.
Evlilik mutluluk değildir beyefendi isterseniz eşiniz dünyanın en iyi insanı olsun reelde çocuk büyütmenin büyük bir sorumluluk oldugunu unutmayın eğer bir çocuğun ihtiyaç ve isteklerini karsilayamayacaksaniz onu sevgiyle yetistiremeyecekseniz evlenmemelisiniz hele bu ülkede çocuk vermek çok kötü. kiziniz olursa kadın cinayetine oğlunuz olursa uyuşturucu belasına gidebilir. turkiye gerçekleri iyi düşünün karar verin sadece yaş geçiyor evde kaldık kafasıyla evlenmeyin
Yooo öyle bir düşüncem yok. Sadece neyin ne olduğunu anlamaya çalışıyorum.
Evet bende düşüncemi belirttim Allah herkesin karşısına doğru eş çıkarsın
Neden anlamsız olsun.
Anlamsız olduğuna dair görüşler de görüyorum.
anlamsız değil ama zor ve üzücü olur biraz
Mesela ne yönden? Ne şekilde.
hic evlenmeden hayatim boyunca yasarim
Anlamlı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?