Sevgilimle 2 aydır beraberiz ben sünniyim o da alevi ve zaza. Sizce olur mu, aileler ve biz anlaşır mıyız? Çok iyi bir insan.
4 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevgilimle 2 aydır beraberiz ben sünniyim o da alevi ve zaza. Sizce olur mu, aileler ve biz anlaşır mıyız? Çok iyi bir insan.
Farklı inanç ve kökenlerden gelen iki insanın evliliği kesinlikle mümkündür ancak bu birlikteliğin huzurla sürmesi, tamamen sizin birbirinize olan bağınızın gücüne ve ailelerin bu duruma göstereceği olgunluğa bağlıdır. 2 aydır devam eden ilişkinizde onun "çok iyi bir insan" olduğunu fark etmeniz en değerli temeldir; çünkü bir yuvanın asıl harcı mezhepler ya da etnik kökenler değil, karakter kalitesidir. Ancak evlilik, sadece iki kişinin değil, iki farklı aile kültürünün de bir araya gelmesidir. Sünni ve Alevi-Zaza kültürlerinin ritüelleri, hayata bakışları, dini pratikleri ve gelenekleri arasında belirgin farklar bulunur. İlişkinizin henüz çok başında olduğunuz bu dönemde, geleceğe dair bir adım atmadan önce hem kendi içinizde hem de aileler bazında bazı gerçekleri çok sakin bir bilgelikle masaya yatırmanız gerekir.
Zazalar inat kürdünde kürdü ve Alevi diyorsun senin hafif gördüğün normal olarak bilip yetiştigin onlara çok ağır evlilik zor onlarla imam nikahları ıvırı zıvırı daha dinlerken beyinin yanmıştı uygulamada berbat lütfen iyi düşün çok iyi gözlemle bize değil ona sor dügün töreni adetleri 🙏
İyiliğine iyiler ama damarına bi bas gör inat lanet aksi hem iki ay çok erken kimseye iyi deme ben yandım sen yanma takıntılı pislikler ayrılması bile zor
Ay ciddi misin ya o kadar kötü mü, 1 yıldır falan tanıyorum 2 aydır sevgiliyiz ama hiç bilmiyorum ailem vs ne der
Örf adetleri iyi bak gözlemle bizim gibi gibiler herşeyi aynı gibi ama iş ciddiye binince fena dilleri bile başka oyunları örf adet gelenel düşün ben doğu batı yetişmeyim bocaladım hemen ciddi düşünme ümit verme alma benim ailemle daha bişey yokken kötü oldu sırf onlarla geziyorum biri bakar eder kıyafetim açık görücü geldi diye instagram da her yerde ortak bi arkadaşım olsa annen o bu aklını karıştırıyor sen böyle değildin diye hemen atlama allahını seversen iyi tart dene evlilik için özellikle
İki kalbin birbirini bulması ve sevmesi bu dünyadaki en güzel şey ✨ İnan bana kültür veya mezhep farklılıkları, iki insanın birbirine duyduğu saygı ve sevginin yanında çok küçük kalıyor 💖
Eğer ilişkinizde iletişim güçlüğü yoksa ve birbirinizin değerlerine saygı duyuyorsanız harika bir gelecek inşa edebilirsiniz 💅 Aileler ilk başta çekimser kalabilir ama sevgilinizin iyi kalbini ve size olan aşkını gördükçe yumuşayacaklardır ☕
Sen bu konuda ne düşünüyorsun, ailesiyle tanışma fırsatın oldu mu hiç 🥺
Cevap
3Cevap
Hem Alevi hem zazayı nerden buldun 😂
Harbi dndjdm elalem Avrupalı Koca arar bu gitmiş Zaza alevi koca bulmuş bsjsjdjdkd
Aleviyi de zazayı da ayrı ayrı kolay bulursun da ikisi bir arada ne alaka 🤣. Bismillah karşılaştım 😂
Geçende kızın birisi italyan koca bulmus müslüman yapmaya çalışıyordu hahahahhhhdvddhjdkdpcc
Yanlız aşağı da ki 'yerin altından mi çıkardın' yorumuna sesli güldüm 🤣
😂😂😂😂 ya ben 3 dil biliyom Avrupalı Koca bulamadim bunlar nasıl bulmuş imkansizi yavv hayır müslüman kızın italyan koca bulması da tuhaf shhdhdhd ben müslüman değilim bana denk gelmiyorlar anlamadım müslüman fetisleri falan mı var
İstisnadir ya 😂 ben Müslümanım bak ben bulamadım demek onla alakalı değil 😂. Şimdiki erkeklerde hep ünlü birini koluna takıp gezsen bütün semtin kızları tanıyor. Ben artık ünsüz bakıyorum, bakalım seviye yerlerde şu an 😂
Çok haklısın bacım bsbdhdhdjcc
Anladığım kadarıyla ikinizde boştasınız neyseki burdayım birinizi kurtarabilirim bu derin karanlık yalnızlıktan
Ya o beni buldu of kdkdkdkfk
@LengeliFötr body count 0 olan bir incel için fazla iddialı sözler hahahahaha
İnceli öğrendik de body count ne
Zaza adamı nereden buldun
Zor mu bulunuyo😂
Kız Avrupalı Koca bulamadik sen gitmişsin Zaza ve Alevi koca bulmussun yerin altından mi çıkarttın
Ya çok mu kötü ben bilmiyorum ondan sordum 😭😭
Bırak bence bunu sevgi falan degiil imkansızı istiyorsun gibi
Cocuk cok iyi ya ama aile işi sıkıntı gibi
Ona bakarsak benim annemde Avrupalı adamları beğenmiyor ben bulsam koluma takarım motor gibi gezerim. Takma aileni
Sana bi avrupalı bulalım hemen dkakdkakkdk ya ailelerin uygun gördüğü insanlar da kötü çıkıyo ki ortası yok yani
Alevi zaza ne oluyor
Ailene sor bize değil
Soramam simdi😭
Sor sor
Sünnilerle baska dinler anlsamaz
Alevi Zaza ne nereli bu tuncelimi Bingöl mu
Tunceli
Bende oraliyim sen nerelisin
Ben karadenizliyim de sünnilerle anlaşabiliyo musunuz onu söyle bilgi ver lütfen lazım 🥹🥹
🤣🤣🤣🤣🤣
Eşimde Trabzonlu
İnsan olduktan sonra boş ver mezhepleri
Evlenince seni dovermi kesermi sana bakarmi çocuğuna bakarmi sen bunlara bak mezheplere bakma
Aileler nasıl peki anlasabiliyo musunuz
Benim erkek arkadaşım bazı konularda şaibeli konuşuyo yani sürekli anlaşırlar boş ver diyo takmamam için
Elbette sıkıntı yok ne yani ben sadece aleviyim diye mi olucak
Bende onların ogulleri gibiyim onların ogullarindan ne farkım var
Sadece aleviyim diyemi aramız kötü olucak bu şeylere takılmayın lutfen
Yok sorularımı yanlış anlamayın lütfen, ayrımcılık yapan çok biliyosunuz ki. O yüzden sordum, yoksa çok iyi biri ben de onu çok seviyorum sma ailem istemezse karşı da gelemem
Çok zor olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?