Yanlış bilgi sahibi oldugumu düşünenler, deli ve kanıtlarla gelsin ve ispat etsinler.
Söylediklerimde hiç bir art niyet yoktur. Bu konuda çok soru soruldugu için yardımcı olmak maksadıyla bu soruyu ve cevabı yazdım.
Sorunuzun cevabını zaten açıklamışsınız. Sadece bir düzeltme yapmak istiyorum.
"Alevilerin en iyisi bile, Peygamberimizin hanımı Hz Ayşeye, Ebu Bekire, Ömere ve Osmana kafir ya da Münafık derler ve onların isimlerini çocuklarına asla vermezler." Demişsiniz. "En iyisi bile" ibaresini yazım hatası olarak kabul ediyorum. Çünkü açıklamalarınıza uymayan bir cümleydi. Önün dışında genel olarak katılıyorum.
İster istemez bir yerde sıkıntı çıkıyor. Misalen birşey bilmeden hemen oğlancı diyenler ve bazı şeyleri aklamak için yok Allaha inanıp her booku yiyen mi görmedik diyorlar. Ha birde Allah a inananın yaptığını inanmayan yapmıyor demiş beni bir gülme tuttu. Lan geriizekalıı ahmak sen hiç ermeninin yunanın eline düştünmü hiç bir kafirin eline düştün mü de konuşuyorsun. Sağda solda üç beş haber okuyup iki üç kitap okuyup hümanist sevgi pıtırcığı taklidi yapılınca insan olduğunu ve medeni olduğunu mu zannediyorsun. Öyle bile zannediyorsan bu vatan yanlış umarım o kafirlerin eline düşersinde bu günler aklına gelir.
Cahiller, cahil olmuyanlardan daha çoklar. Bagışla abisi.
Cevap
5Cevap
Aleviligi savunanlarin cogu bile Alevi dedelerinin yumurtladigi (!) Incilerin pek cogundan bihaber yasamaktadir.
Abi detayda yazdiklarina aynen katiliyorum. Durumu özetlemis ve guzel bilgiler vermissin.
Arkadaş cahil olman için sana maaş mı bağlıyorlar yoksa gerçekten cahilmisin? Sorularına denk geliyorum bu cehaletle nasıl bu yaşa kadar geldin hayret ediyorum.
Sen eğer gerçek bir müslüman olsaydın bunları söyleme gereği bile duymazdın, allah ile kul arasında geçen seni alâkadar etmez. Ister gider sunni buluruz ister şafiî ister çerkez. Sanane ulan!
Çok sorulan bir konu oldugundan yazıyorum "Ulan"
Sorana yollasan da biz bu saçmalıkları görmek zorunda kalmasak.
İlgili olanlar sorum ile ilgilensinler. ilgisi olmayan soruma yorum yapmazlar.
Alevi degilim lakin alevilik konusunda bir bilgiyede sahip degilsiniz. mum sondu ye falanda inaniyomusunz?
Birakin bu bagnaz dusunceleri Herkes kendi hesabindan sorumlu insana insan oldugu icin deger verin. hic bir alevi kurani kitap peygamberi inkar etmez.
Aleviligi, Alevi dedelerinden ve Alevi kaynaklarından ögrenmiş biriyim.
Alevilerin "Mum Söndü"yaptıgına bir kanıt bulamadım.
Bir kanıt olmadan onlara iftira atacak degilim.
İste sorun orda onlar Alevi değil. yanlis kaynaktan yanlis bilgi almissiniz. iyi gunler.
Onlar Alevi degilde sadece sizmi Alevisiniz?
Aleviligi sadece sizmi biliyorsunuz?
Siz biliyorsanız , yanlışlarımı delillerle çürütünüz.
İyi gunler.
Bu bir kaçmakmı?
Biz ne Allaha inanıp her b.. k' u yiyen gördük
Kimisi sözde Allaha inanmayıp
Doğru olan herşeyi yapıyor kimisi de sözde müslüman çoluğa çocuğa tecavüz ediyor kızına sulanan mı görmedik, kocası evden çıkar çıkmaz başkasının yanına gitmeyen mi görmedik, canlı canlı insan kesen biçen yakan boğan mı görmedik... Allaha inanaın yaptığını Allaha inanmayan yapmıyor...
O dediklerini yapan bir Müslüman mı olur, yoksa adı Müslümanmı?
Müslümanım diyip'te Müslümanlıgın tersini yapanların suçu bütün Müslümanlaramı mal edilir?
Tv lerde ve Gazetelerde gördügümüz suçların hepsinin Sunniler tarafından yapıldıgına kanıtlarınız varmı?
İmam nikahını hallettikten sonra bir problem kalmaz
olmaz
Neden?
her halükarda ikiside müslüman.
Arada dünya kadar inanç farkı var?
olsun. her halükarda ikiside müslüman.
İbn Mansur, zamanında Enel hak (Ben Hakkım, Allahım) dermiş ama bunu o manada demezmiş.
O haktır gibi manada dermiş.
İbn Mansurun enel hak dediğini duyup yanlış anlayarak zindana atmışlar.
bazı müslümanlar o manada demedi derken bazıları hayır o müşriktir demiş.
ibn mansur idam edildikten sonra bir arkadaşı onu rüyasında görmüş.
sormuş ki,
"Sana karşı çıkanlara ve sana haklı diyenlere noldu?"
ibn mansurda,
"Bana haklı diyenlere birşey olmadı (yani haklıydım onlarda haklıydı). Lakin bana haksız diyenlerde affedildi. Çünkü onlar kandırılmışlardı, beni yanlış anlamışlardı. Onlar affedildiler, onlar masumlardır."
Dolayısıyla yani bir alevi inanç bakımından ebubekr gibi şahısları sevmese bile, hurafelerle kandırıldığı için sevmez.
hurafelerle kandırıldıkları için inançları öyle farklıdır.
buyüzden onlar suçlanamaz. her halükarda affedilirler. sorun olmaz bence.
Yav ne demek ikiside Müslüman?
5 vakit Namazı, Ramazanda 30 gün Orucu, Hacı, Zekatı, Tesettürü inkar edeceksin.
Saz ile kadın kıs ile semah dansıyla ibadet edeceksin, sonrada Sunni ile Alevi aynı diyeceksin hemi?
alevi sünni aynı dediğimi hatırlamıyorum. ikiside müslüman dediğimi hatırlıyorum.
her halükarda ikiside müslümanlar.
Peki öbürü kim?
abi bir insan mesela alevi.
doğduğu ortam alevi ortamıydı. ailesi alevi. imamları, hocaları aleviliği savunuyor. alevi canlısı hadislerle büyütülüyorlar. alevi öğretilerine göre yaşıyorlar.
bu adamları siz kafirsiniz diye kınayamayız. çünkü adamlar Allaha ve peygamberine inanıyor.
sırf öyle büyütüldüler diye suç onların değil.
sünnilerde dahil.
Kafir demiyoruz. Ama ikimizinde inancı aynıda demiyoruz.
evet aynı değil abi
Uydur uydur yaz sarığına sçym.
Seninkine önceden etmişler zaten.
Sorumu pisletecegine kanıtlarını getir ve iddanı ispatla.
Oğlancısınız.
Yav ya güzel konuş, ya da sus.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?