Alevi Sunni evliligi sorun olurmu?

Sunni bir erkek , Allahı, Peygamberi ve Kur'anı inkar etmeyen Alevi bir kadın ile evlenebilir.

ALEVİ BİR ERKEK İLE EVLENMEK
Tabi Sünniligi bile takmayan ve tatbik etmeyen kızlar için din, Mezhep vs önemli degildir. Ben genede bir nasihatte bulunayım.

Bir Alevi 5 vakit Namazı, Ramazan Orucunu, Haccı, Zekatı ve Tesetürü ve gusulü inkar etmiyorsa...
Peygamberimizin hanımı Hz Ayşeye, Ebu Bekire, Hz Ömere, ve Osmana küfür etmiyorsa problem yok. Onunla evlenilebilinir çünki o bir Sunni gibidir.

Aksi halde Sunni kökenli bile olsa tavsiye etmem.
Alevilerin en iyisi bile, Peygamberimizin hanımı Hz Ayşeye, Ebu Bekire, Ömere ve Osmana kafir ya da Münafık derler ve onların isimlerini çocuklarına asla vermezler.
Mahşer gününde sevgili peygamberimiz"Benim hanımıma küfür ve hakaret eden biriyle neden evlendin?"derse ne cevap vereceksiniz?

Alevi ve Şii islam ile Sunni islam aynı degildir. Arada büyük farklar vardır.

Aleviler içinde azda olsa, Cem evine degilde Camiye giden ve 5 vakit namaz kılan,30 gün Ramazan orucu tutan, Hac, Zekat ve Tesettüre inananlar vardırlar, onlar müstesna.

Türkmen Alevileri, Alevilerin çogunlugunu oluşturmaktadırlar. Camiye degilde Cem evine giderler ve namaz, Ramazan orucu, Hac, zekat ve Tesettüre inanmazlar (istisnalar hariç)

Sunni bir kızın bu şekilde inanan bir Aleviyle evlenmesini tavsiye etmem.

En büyük vebal çocuklara dini egitim vermede olacaktır. Cem evinde Çalgı, Türkü ve Semah dansı vardır. Bütün bunlar çocukların hoşuna gideceginden, Çocuklar Camiye degilde Cem evine Alevilige meyil edeceklerdir. Bununda Vebalini ahirette siz ödersiniz.

Ya ileride hidayete ererseniz sorunlar başlar. O zaman ne olacak?

Alevilere karşı degilim ama kendi yolunuzda ve kültürünüzde biriyle evlenmenizi tavsiye ederim.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.izlesene.com/video/aleviler-gusul-abdesti-almaz-aleviler-namaz-kilmaz-aleviler-abdest-almaz-aleviler-camiye-gitmez/9679608&ved=2ahUKEwimwaS6n5rlAhXIsJ4KHfBAC3UQwqsBMAN6BAgIEBM&usg=AOvVaw1B2og_agIKEMbIfV2IZF6C&cshid=1571004686050
Güncellemeler
+1 yıl
Aleviligi, Alevi dedelerinden ve Alevi kaynaklarından ögrenmiş biriyim.
Yanlış bilgi sahibi oldugumu düşünenler, deli ve kanıtlarla gelsin ve ispat etsinler.

Söylediklerimde hiç bir art niyet yoktur. Bu konuda çok soru soruldugu için yardımcı olmak maksadıyla bu soruyu ve cevabı yazdım.
Güncellemeler
+1 yıl
"Davul dengi dengine vurur" söxü boşa degildir.
Alevi Sunni evliligi sorun olurmu?