Uzak mesafe ilişkim varken işyerindeki kişiden hoşlanmam normal mi, bu duyguları nasıl yöneteceğim?

6 yıllık bir ilişkim var öyle ya da böyle devirdik. Ben mağazada çalışıyorum. Bir süredir beraber çalıştığımız kişiye tutuldum. Uzun uzun gülüşü, göz teması ve yanımda olması, sürekli sohbet halinde olmamız, müşterilerle birlikte espri, gülüşmeler dolayısıyla hoşlandığımı hissettim. Onun parfüm kokusunu çok seviyorum, boynuna sıkıyor ve sürekli o kokuyu almak istiyorum, bir de memleketlim çıktı oradan da bir samimiyet oluştu baştan. Ben engel olmaya çalışıyorum kendime. Çünkü 6 yıllık sevgilim hayatımda olmadığında ben bir hiçim, bunu da biliyorum. Tüm enerjimi, güvenimi ondan alıyorum, belli bir gelecek garantisi var gibi hissediyorum. İşyerinden hoşlandığım kişiyle de hiç temasa geçmedim. Çünkü geçersem ve samimiyet ilerlerse sevgilimden ayrılmak zorunda kalırım. Sevgilimle 6 aydır yüz yüze görüşmedik, onun da etkisi olabilir mi bilmiyorum, sadece mesajlaşmak ve aramak yetmiyor gibi. Ya da yetse bile çoğunlukla aynı muhabbetler dönüyor. Benim hoşlandığım çocuk da benden 3 yaş küçük, neyine tutulduğumu da bilmiyorum. Üniversite okuyor, son senesi. Benim şu an sevgili olduğum kişi ise belli mesleğe ve birikime sahip biri, her yönden sevgilim bana mantıklı geliyor ama sorun şu ki her işyerine gittiğimde hoşlandığım kişiyi görmek, konuşmak istiyorum. Arkadaş ve kardeş olarak bakmak istiyorum fakat olmuyor, enerji ve çekim hissediyorum. Ben 25 yaşındayım, sevgilim 29, hoşlandığım kişi 22 yaşında, böyle bir döngüdeyim. İşten de ayrılmak istemiyorum çünkü 4 yıldır oradayım, belli emeğim ve tazminatım var içerde. Transfer istesem yeni bir düzene alışmak çok yorucu geliyor. Yani kısaca ne çalıştığım yeri değiştirebiliyorum ne de o kişiyi unutabiliyorum. Sevgilim ise yurt dışında, orada araba almış ve satacağım, ev alacak, seni de buraya alacağım, aileleri tanıştırıp evlenelim vs. diyor ama harekete geçmiyor, hep erteliyor. Ben hem ülke değiştirmiş olacağım hem de farklı bir ülkede yeni bir iş vs. düşünmek zorundayım. Ben şu an Türkiye'de kamusal alanda KPSS çalışıp işe girmek istiyorum. Neden hayatımı özel sektörde mahvedeyim ki bilmiyorum, neyse bu da farklı bir sorunun konusu olabilir arkadaşlar, kısaca bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Duygusal olarak zayıf olduğumu düşünüyorum. Neden arkadaş olarak kalamadığımı bir erkekle çok merak ediyorum

Uzak mesafe ilişkim varken işyerindeki kişiden hoşlanmam normal mi, bu duyguları nasıl yöneteceğim?