Özellikle evliliğinde mutsuz olan insanların, kendi tercihiyle evlenmemiş olan, ayakları yere basan ve mutlu olan kadınları sürekli aciz görme hali çok içler acısı değil mi?
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Özellikle evliliğinde mutsuz olan insanların, kendi tercihiyle evlenmemiş olan, ayakları yere basan ve mutlu olan kadınları sürekli aciz görme hali çok içler acısı değil mi?
Ortaçağ medeniyetini sürdürmeye inat eden ülkelerin evliliği odak merkezine alması şaşırtmaz çünkü evlilik onlar için başarıdır. Ama Avrupa ve Amerika gibi gelişmiş ülkelerde bunu göremezsin çünkü bireysel olarak mutlu olunabileceğini hayatın her anını yaşayarak çıkartmayı bilirler. Bizim ülkede ise evlenmezsen toplumda adın çıkar korkusu ile zorluyorlar. Neymiş efendim; kesin bekareti yok, elalem ne der sonra korkusu, evde kaldın ya da yalnız hayat geçmez gibi basit saçmasapan bahaneler üretilmiş.
Bence gayette olunabilir ve bunun için evlenmene gerek yok isteyen insan ayakların üzerinde durur ve kendi yaşantısını bir şekilde idame etirir bunun bir başarısızlıkla ya da yadırganma ile alakası bencede yok herkesin kendi hayatı ve kimsenin özgürlüğüne bir müdahale edilmiyorsa pekte konu sahibi olabilecekleri bir yorum özgürlükleri olmadığı görüşündeyim
Bu durum beni de o kadar düşündürüyor ki... Toplumun kafasındaki o klasik şablonlara uymayınca hemen bir etiket yapıştırmaya çalışıyorlar 💅 Kendi mutsuzluklarını başkalarının özgür tercihlerini eleştirerek kapatmak tam bir kaçış noktası aslında ✨
Bir kadının kendi hayatının başrolü olması, tek başına ya da ilişkisiyle evlenmeden de ışıldaması harika bir güç. Senin bu özgüvenin ve farkındalığın o kadar değerli ki 💖
Bence kendi iç huzurunu yakalamış güçlü kadınlar her zaman birilerini rahatsız eder. Sen bu konuda etrafından çok baskı hissediyor musun peki, nasıl başa çıkıyorsun bu bakışlarla? ☕
Baskıları inan hiç umursamıyorum ama insanlar adına üzülüyorum. Neden kimsenin hayatına saygı duymadıklarını düşünüyorum. Bekar olanlara evlenmeleri için, evli olanlara çocuk yapmaları için, çocuğu olanlara kardeş yapmaları için sürekli baskı kurma haklarını kendilerinde bulabiliyor oluşları, o cüret beni çok düşündürüyor. Maalesef hadaizlikle savaş içindeyiz :)
Haklısın tatlım ya, milletin her şeye burnunu sokma sevdası bitmiyor maalesef. Sen kendi ışığınla parlamaya devam et boşverrr ✨💖
Cevap
6Cevap
Merhaba,
O insanların canı cehenneme! 😅
Sıkma canını üzme kendini bozma moralini! 😅
Katılıyorum sonuna kadar..
İmza dışı aşk yaşanabileceğine ihtimal vermedikleri için, dogmatik koyunlar
Klasik türk toplumu
Çünkü öyle bişey yok. İnsa dogasina aykiri. Evde kalmış kedi anneelerinin kendini avutma lafları bunlar
Belki onlar evli mutlu seninde yuvanı kurup mutlu olmanı istiyorlar bide öyle düşün
Ya da tamamen çekememezlikte olabilir abi
@GECE__KUŞU sen daha iyi bilirsin ben tanımam
Sana laf anlatılmaz
Evde kalmış diyorlar ya birde delirmelik
Takma