Nişan bozulur bozulmaz eski sevgilileriyle takipleşen biri ne amaçlıyor sizce?

Yakın zamanda nişanım bozuldu ve sonrasında yaşanan bazı şeyler kafamı gerçekten karıştırdı. Dışarıdan bakan biri nasıl yorumlar merak ediyorum.

Biz daha yeni nişanlanmıştık ve o zamana kadar ilişkimiz genel olarak gayet güzel gidiyordu. Tabii ki her çift gibi ara sıra basit şeylerden tartışıyorduk ama büyüyen, çözülemeyen ciddi problemlerimiz yoktu. Birbirimizi seviyorduk, tartışsak da kısa sürede barışıyorduk.

Bir gün beraberken eski sevgililerinden biri ona Instagram’dan takip isteği attı. Üstelik nişanlımın profil fotoğrafında ikimizin beraber fotoğrafı vardı, yani kızın onun bir ilişkisi olduğunu görmemesi pek mümkün değildi. İstek attıktan kısa süre sonra da onu engelledi. Ben de sinirlenip kıza “Neden nişanlı birine takip isteği atıyorsun?” diye mesaj attım. Olay o şekilde kapandı.

Ama bundan yaklaşık 10 gün sonra nişanlımın davranışlarında bir değişiklik hissetmeye başladım. Hani karşınızdaki insanın eskisi gibi olmadığını hissedersiniz ve ister istemez “Bir şey mi var?” diye daha fazla üzerine düşmeye başlarsınız ya, bende de öyle oldu. Normalde onu sürekli kontrol eden, hayatına karışan veya aşırı sıkan biri değildim. Fakat aramızdaki o değişikliği hissettikçe ben de ilişkiye daha fazla tutunmaya başladım.

Sonra bir anda “Beni çok sıkıyorsun, çok bunaltıyorsun” gibi gerekçeler söyleyerek ayrılmak istedi. Nişanımız bozuldu ve beni her yerden engelledi.

Buraya kadar “ilişki bitmiş, olabilir” dedim. Fakat asıl garip bulduğum şeyler ayrıldıktan sonra başladı.

Daha bir hafta-on gün bile geçmeden beni her yerden engelden çıkardı. Instagram hesabını normalde gizli kullanmasına rağmen bir süreliğine herkese açık yaptı. Ben de o sırada tesadüfen baktığımda, nişanlıyken ona takip isteği atan o eski sevgilisiyle karşılıklı takipleşmeye başladığını gördüm.

Daha da ilginci, başka bir eski sevgilisiyle de yeniden takipleşmiş. Bu ikinci kız için ilişkimiz boyunca bana, doğum gününde kendisini aldattığını ve bu yüzden uzun süre güven problemi yaşadığını anlatıyordu. Yani hakkında hiç iyi konuşmadığı ve kendisine ciddi bir kötülük yaptığını söylediği biri. Buna rağmen ayrıldıktan hemen sonra onunla da yeniden takipleşmiş.

Dikkatimi çeken şey ise şu oldu: Rastgele bir sürü kadın eklememiş. Özellikle bu iki eski sevgilisiyle yeniden bağlantı kurmuş.

Sonrasında WhatsApp’tan durum paylaşmaya başladı. Belki dışarıdan çok önemsiz gelebilir ama ilişkimiz boyunca bir kere bile WhatsApp durumu paylaştığını görmedim. Ayrıldıktan ve beni engelden çıkardıktan sonra bir anda durum paylaşmaya başlaması bana garip geldi. Ben hiçbirini açıp izlemedim.

Şimdi bütün bunlara dışarıdan baktığınızda siz ne düşünürdünüz?

Nişanlıyken takip isteği atan eski sevgiliyle ayrılıktan hemen sonra takipleşmesi sizce tesadüf mü? Diğer eski sevgilisini de aynı dönemde eklemesinin sebebi ne olabilir? Bir de beni önce her yerden engelleyip çok kısa süre sonra engelleri kaldırması, hesabını bir süre herkese açması ve normalde hiç yapmadığı halde WhatsApp durumları paylaşmaya başlaması sizce bana bir şey göstermeye/merak ettirmeye çalışma olabilir mi?

Açıkçası başta ayrılığa üzülüyordum ama bunları gördükçe üzüntümden çok soğumaya başladım. Özellikle bana zamanında anlattığı şeyleri düşününce, ayrılır ayrılmaz eski sevgililerine dönüp bağlantı kurması gözümde onu çok farklı bir yere koydu.

Siz olsanız bu davranışların altında ne olduğunu düşünürdünüz?

Güncellemeler
3 gü
ÖZET Aşağıda
Nişan bozulur bozulmaz eski sevgilileriyle takipleşen biri ne amaçlıyor sizce?