Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
30Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı.
42 dkDuygusal olarak kafa kafaya veremediğin biriyle evlenmek bile bile lades demektir. Seversin sevmesine de, evlilik dediğin şey iki insanın ömür ortaklığı ama ömür törpüsü olmaya gerek yok.
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
1 saBana uygun olmayan biriyle evlenmeyi bırak flört bile etmem ama gene de büyük konusmayayım
10 Yorumla şans verdim kolayıma gelir diye çok yakışıklı efendi de olabilir belki utangaç vs aşk mı para mı denildiği için hep kalbimden vazgeçtim ve anlamaya çalıştım kendimi duygularımı sonunda ondan 2-3 ay ayrı kaldım ve duygularımdan emin oldum. Evet şans verecektim taki onu görene kadar.. Yani verecek gibi oldum ama kalbime yine yenildim
02 Yorumla
Soran1 saBu duyguların iniş çıkışı aslında tek doğru vardır. Olumlu değilsin
6 dkHayır evlilik uyum işidir, evlenmeden önce bir uymayan şey evlendikten sonra 10 uymaz.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 14,4b cevap paylaştı. Sanmıyorum ama büyük konuşmamak da lazım çünkü aşk öyle bir şey ki geçmişi de unutturabilir
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. bence evlenmem, insan yedisinde neyse yetmişinde de o olur derler, sonradan düzeldiğini sansan bile o geçmiş bir yerde mutlaka karşına çıkar.
01 Yorumla
Soran57 dkKendi soyluyir geçmişini ve tövbe etmiş
- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
1 sa"gelmişini geçmişini şikiyim yeterki bana ver" diyecek çok abazan var canısı. kerha nedende çıksada alır bunlar.
012 Yorumla
Soran59 dkSence evlilik olur mu öyle biriyle
- 57 dk
caiz değil. alışmış kudurmuştan beterdir zaaf anına bakar. bence sakın yapma başını yakarsın.
Soran54 dkNasıl caiz değil, dinen mi
- 53 dk
dinende aklende
Soran50 dkDinen günahı olan biriyle evlenmek caiz değildir diye bir şey yok ama evet aklen doğrudur
- 47 dk
ayet ve uygulanmış hadis var. yok diyen cahildir. zina eden erkekler zinaeden adınlarla iyi erkekler iyi kadınlarla vs.. ayet var hadistede ina etmiş kimse gelip zina etmemişle evlenmek isteyince msade alamıyor tatbiktvar.
- 45 dk
mekkenin meşhur hayat kadını nikahlamakiçin izin isteyen sahbeyide men ediyor Resulullah sav. sen mıodernist gevşek sufi fikirlerine meyledersen onlar tavuktan kurbanda keser buda da bizim lat menatta kardeşimiz falan der.
Soran42 dkHayır ben inançlı biriyim ama kaynağını bilmediğim şeyleri irdelemem gerekiyor. Bunu nereden okuyabilirim. Ayeti biliyorum ama ayrıntısını bilemedim
- 35 dk
“Zina eden erkek, ancak zina eden veya müşrik bir kadınla evlenir. Zina eden kadınla da ancak zina eden veya müşrik bir erkek evlenir. Bu, müminlere haram kılınmıştır.”
— Nûr 24/3
Mersed ve Anâk olayı
Bu ayetin nüzul sebebiyle ilgili Ebû Dâvûd'da geçen meşhur rivayet de var.
Mersed b. Ebî Mersed, Mekke'de Anâk isimli zina yapan bir kadınla evlenmek istediğini Peygamberimize ﷺ sordu. Resûlullah ﷺ başlangıçta cevap vermedi. Bunun üzerine Nûr 24/3 ayeti indi.
Ardından Peygamberimiz ﷺ Mersed'i çağırıp ayeti okudu ve:
“Onunla evlenme.”
buyurdu.
Rivayet Ebû Dâvûd, Nikâh 11, hadis no. 2051
bu mesele fıkhen böyle bir nikah geçersizdir haramdır manasuına direk gelmez ancak şiddetle uzak durulması gerektğine dair deliller güçlü. ayrıca ehli sünnet alimler içinezahiriler hanbelilerden bunu direk haram görüp nikahı kabul etmeyenlerde çıkmıştır yukardaki ayet ve hadislerde delilleridir. meşhur 4 mezhep içindede ağırlık görüüş inandırıcı sahih bir tevbe yoksaonlarda o tarz nikahımeşru görmez. zaten düşü bağımlı biri ya da alklik veya aşikare fuhuş işleyen birine sen evladını verirmisin?
Soran30 dkİnandırıcı sahih tövbe dışında haram yani. Bu kişi pişman olduğunu dile getiriyor ve devam etmediğini düşünüyorum. Aklımın karışma sebebi buydu.
- 8 dk
evet sahih tevbe nedir? mümin olmak müminlerin arsına karışmaktır. namazı kılar farzları yerine getirir haramlardan uzak durur yaşantısı ve fikri islam üzeredir. bunlar yoksa o tevbe falan değildir. beğendin diye nefsine kapılma sonra üzülürsün senin sınavın olur.
Soran6 dkHaklısınız çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim
Gizli Üye(18-24)10 dkBüyük konuşmayayım ama evlenmem bir insan yedisinde neyse yetmişinde de öyle uğraşmam kendi kaliteli uygun insanla olurum
10 Yorumla
52 dkbelirli kıstaslar uyarınca , bunlardn biri eşitlik denklik temiz erkeğe temiz kız hakkıdır vs.
013 Yorumla
Soran48 dkTemiz olmayan birinden hoşlanmak mesele aslinda nasipten ziyade
- 48 dk
bu mümin bir erkeğe haramdır
Soran47 dkCiddi misin hiç bilmiyordum. Kadin peki
- 45 dk
kadın içinde aynı
Soran42 dkBana bunu nasıl arastirabilecegimi söyler misin ne yazıyım Googlea
- 39 dk
Bakara 221:İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan kadınlarla evlenmeyin. Şundan emin olun ki imanlı bir câriye, sizin hoşunuza gitse de müşrik bir hür kadından iyidir. İman etmedikleri sürece Allah’a ortak koşan erkeklerle de kadınlarınızı evlendirmeyin. Şundan da emin olun ki imanlı bir köle, sizin hoşunuza gitse bile müşrik bir hür kişiden daha iyidir. Onlar insanları ateşe çağırırlar, Allah ise izni ile cennete ve bağışlanmaya çağırır, gerektikçe hatırlasınlar diye insanlara âyetlerini açıklar.
Soran37 dkAma bu kişiler kafir değil ki zina etmişler sadece
- 36 dk
zina eden kadınları tövbe edene kadar evden dışarı çıkartmayın der ayet , tövbe ettikten sonrada onların hakkı ancak kendileri gibi zina yapan biridir diyordu sanırım. ayeti bulup atayım
- 35 dk
Nur 3. Zina eden erkek ancak, zina eden veya Allah'a ortak koşan bir kadınla evlenir. Zina eden bir kadınla da ancak zina eden veya Allah'a ortak koşan bir erkek evlenir. Bu, mü'minlere haram kılınmıştır.
Soran35 dkÇok iyi olur tesekkur ederim. Ben aslında soruyu tövbe etmiş bir erkek için sordum. Ama böyle bir ölçü olduğunu hiç bilmiyordum
- 22 dk
İslam'a göre kısas (eşitlik) haktır bu kötülüğe kötülük içinde , sevgiye ve iyiliğe karşıda aynıdır , öfkelendiğin zaman ya hakkını al ya da bağışla , sevdiğin zaman karşılığını aldığın kadar sev ya da uzaklaş.
Sevginin fazlası saplantıya dönüşür buda hastalıktır , öfkenin fazlası deliliğe dönüşür buda hastalıktır , iyiliğin fazlası da aptallığa dönüşür.
"Allah haddi aşanları sevmez" - 20 dk
Maide 87 :Ey iman edenler! Allah’ın size helâl kıldığı iyi ve güzel şeyleri haram saymayın, sınırı da aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez.
Bakara 190:Size karşı savaşanlarla siz de Allah yolunda savaşın, fakat aşırılığa sapmayın; Allah aşırılığa sapanları sevmez.
Soran13 dkTeşekkürler Allah razı olsun
1 saGeçmiş önemli ben bakirim karşımdaki de bakire olmalı
09 Yorumla
Soran1 saNerden anlicaksin evlenmeden
- 1 sa
Anlarım ben
Soran1 saHiç sanmam tıp da ilerledi zaten. Ben anlamam
- 1 sa
Bakalım ya
Soran58 dkNeye bakalim
- 57 dk
Evleneceğim zaman bakalım
Soran55 dkHayırlısı olsun
- 54 dk
Teşekkür ederim
Soran50 dkRica ederim
Uygun olmayan birinden hoşlanmazdim evlenmek zorunda da kalmazdim.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)25 dkBana karşı davranışı etkiler yinede soğuk olur yeni ilişkiye başlarken kafasında 100 tilki ve her şey onun için ibaret olur isteyemeyebilirim
10 Yorumla
59 dkOldu emın ol bı yerden sonra yurumuyor benxe sen de olma boş ver
13 Yorumla
Soran58 dkGeçmişi kötü kısmını mi kastediyorsunuz yoksa size baska bir konuda uygun olmayan biri mi
- 57 dk
Uygun degılse ve sen onemsıyorsan sorun olur ıllakı gormemezlıkten gelme ayrıca baskalıyla bıseyler yasasın da ıstmeıyoruz..
Soran53 dkHaklısın teşekkürler
bana uygun degilse niye evleniyorum kafayi mi yedim ben
03 Yorumla
Soran44 dkHoşlanmissin
Soran29 dkHaklısın
Geçmişi kötü olana kötü gözle bakmam ama ben bakirim ondan bakire istiyorum
04 Yorumla
Soran1 saBelki 30 yaşında evleniceksin o zamana kadar böyle düşünecek ve kendini koruyacak misin
Soran58 dkİnşallah
- Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı.
44 dkEvlenmezdim diye düşünüyorum..
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 saEvet. Ne kadar kötü olursa olsun eğer aşıksam evlenirim ben.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 755 cevap paylaştı. Geçmiş geleceğin yansımasıdır katiyen olmaz
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,9b cevap paylaştı. Hayır kalbime gömer yoluma bakarım
07 Yorumla
Soran1 saAma swnin de öyle olmayacağın kesin degil
Soran54 dkİnancın gereği mi kimsenin elini tutmadin peki
Soran50 dkAllah razı olsun bozmazsin çizgini inşallah ya
Soran46 dkRica ederim
1 saGeçmişi beni hiç alakadar etmez
06 Yorumla
Soran1 saÇünkü sen de öylesin mi
- 1 sa
Sanane 😂😂
Soran57 dkSanane nasıl çocukça bir cevap peki
- 47 dk
Bir yorum yaptım soruna benim hayatım kimseyi alakadar etmez. Çocukça olduğunu düşün bu da umurumda değil
Soran40 dkBen hayatini sormadım bir sebebe bağladım istediğin cevabı verebilirsin ama paylaşmak istemiyorum veya bu benim özel hayatıma giriyor dersin sadece üslubunu eleştirdim
- 38 dk
👍👍👍
Aşk İlişkileri konusunda 527 cevap paylaştı. Huylu huyundan vazgeçmez yaaa
02 Yorumla
Soran1 saKadın erkek için mi
- Aşk İlişkileri konusunda 602 cevap paylaştı.
1 saEtkiler bazen çok seversen geçmişine takılmazsın
03 Yorumla
Soran1 saİlişkisi olmuşsa ve erkek çevresi varsa ister misin hoşlanıyorsun ama beğeniyorsun da
- 1 sa
Erkek çevresi olsun istemem. Bu devamlılık demek. İlişkisi olmuşsa tolere edilebilir çok seversem
Soran1 saİlişkiden kastım sevgili degildi
Gizli Üye(25-29)1 saGeçmiş önemli, evlenmem
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,2b cevap paylaştı. İmzaya alerjim var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)39 dkEtkiler. Geçmişi olanı almam. Si. Kilmişi kim alır allasen saf mısın.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Evlenmem çünkü zaten evliyim
01 Yorumla
Soran1 saO başka mesele abi
Gizli Üye(18-24)1 saGeçmiş önemli kardeşim ya
012 Yorumla
Soran1 saNeden ki bırakmış ama
Cevap sahibi1 saNeyi bırakmış mesela
Soran1 saZinayı
Cevap sahibi1 saBaşkasına alışan evlenince kocasına alışmaz veya başkasıyla kıyaslar. Sen vişneli veya limonlu dondurmanın tadına varmışken ömrün kalanı boyunca vanilyalı dondurma yer miydin?
Soran1 saBelki bir kez yapmıştır sadece
Cevap sahibi57 dkSana şöyle söyleyeyim, kendimden örnek vereyim bir miş ikiymiş hiç fark etmez eğer iki farklı kişiyle beraber olunmuşsa insan ister istemez kendi içinde kıyaslıyor bu bilinçli yapılan bir eylem değil maalesef, bu da zamanla soğuyor. Bakir bir erkek kadınını aldatmaya yeltenmez çünkü elindekinin dışında tecrübesi olmamıştır o yüzden bakir/bakire biriyle evlenmek en mantıklısı
Cevap sahibi55 dkBen maalesef o hatayı yaptım, sen de yapmışsın belli ki. Ben dürüst olup evleneceğim kişiye en başından söyleyeceğim beni kabul ediyorsa o şekilde etsin ve evet bakire olup olmamasını önemsemicem
Soran55 dkAnladım ben de böyle düşünüyordum. Ama senin gibi bir tecrübem olmadı. Bazı insanlar şu anına bakmak gerektiğini iddia ediyor. İnsanın aklı karışıyor
Cevap sahibi52 dkUmarım sen de dürüst olursun
Soran51 dkBu kişi ben değilim ki karşı taraf
Cevap sahibi47 dkSen değilsen bir erkek olarak düşüncemi söyledim, ona göre düşün taşın
Soran39 dkSen de devam edersin o halde eski yasantina yanlış mı anladım
24 dkEvlenmek istemezdim galiba ya
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
30 dkSanmam
10 Yorumla
35 dkEtkiler geçmiş geleceğin referansı
10 Yorumla
35 dkHayır
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 320 cevap paylaştı. Etkilemez
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 697 cevap paylaştı. Evlenmem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
1 sakesinlikle hayır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 752 cevap paylaştı.
1 sahayır
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 47,7b cevap paylaştı.
1 saZor bea.
10 Yorumla
33 dkDevam etmiyorsa olur
01 Yorumla
Soran32 dkDevam etmiyor
48 dkNe meraklısınız evliliğe😂
01 Yorumla
Soran47 dkMeraklıyım yuva kurmak ayıp değil
55 dkUygun değilse neden evleneyim
06 Yorumla
Soran48 dkUygun degil ama hoslanmissin
- 47 dk
Son kararı mantığımla veririm bana uygun olmayan biriyle sırf hoşlanıyorum diye ömür geçiremem
Soran39 dkEvet cok mantıklı
- 33 dk
Hoşlantı zamanla artar veya azalır ama aklına ve mantığına yatan biriyle evlenirsen pişman olmazsın
Soran29 dkBu da çok mantıklı
- 26 dk
Mantık benim göbek adım konuşmalarım ilgini çektiyse özelden devam edebiliriz
Huylu huyundan vazgeçmez. Kendini kandırma
04 Yorumla
Soran52 dkAma insanlar tövbe edebilirler ben yqrgilamis mi oluyorum bilmiyorum
Soran46 dkÇok ısrarcı olduğu için aklım karıştı. Kadınlar duygusal maalesef oluyor öyle
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
59 dkİşim olmaz
04 Yorumla
Soran44 dkSerdar ortaç diyorsun
- 43 dk
Anlamadim qma evet
Soran36 dkSjdjdjd serdar ortaçin şarkısı var onu söyledim ya anlamadan onayladın sagol
- 7 dk
Yok serdar ortacsa zarar gelmez diye onayladım 😄
1 saTövbe edip devam etmiyorsa konuşabilirim evet
02 Yorumla
Soran59 dkTövbe etmis ama tövbesini bozabilir bu seni kaygilandirmaz mi
- 57 dk
Bilmem konusma sürecinde bakacağız artık ona
- Aşk İlişkileri konusunda 999 cevap paylaştı.
1 saHayır
02 Yorumla
Soran1 saNeden
- 1 sa
Cevap soruda zaten
6 dkEvlenmem abi güzellik gelir geçer
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 498 cevap paylaştı. Kim kime Uygun değil
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 686 cevap paylaştı. bozuksa evlenmem
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 saGeçmişi kötü derken?
08 Yorumla
Soran1 saİlişkisi olmuş ve erkek çevresi var
Cevap sahibi1 saEvlendikten sonra işte sadık kalacağına eminsem ve aşıksam evlenirim
Soran1 saSadık kalacağına emin olma ihtimalin mi var zaten insanlar karşıdakini tanıyıp karar veriyor. Karşındaki insan da geçmişinden ibaret.
Cevap sahibi59 dkÖyle tabi bilemedim ya zor durum
Soran52 dkAklımızı daha da karıştırdın yardım edeceğin yerde xndnfn
Cevap sahibi51 dkYa sen niye bunu akşam akşam soktun aklımıza hshshs
Soran44 dkBilmiyorum o da nasip düşünmen gerekiyormuş
Cevap sahibi44 dkAynen
- Aşk İlişkileri konusunda 500 cevap paylaştı.
1 saBenden kücükmüsun
08 Yorumla
Soran1 saEvet
- 1 sa
Ciddimisin
- 58 dk
Kac yasindasin
Soran57 dkEvet neden
- 56 dk
Kac yasindasin Şu an
Soran54 dk23
- 53 dk
Nerdensin
Soran50 dkKnka ne dion soruya cevap vermiyorsun
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Tam olarak zıt kutupların birbirini çekmesi durumu bu aslında ✨ Aşk bazen bizi hiç beklemediğimiz insanlara yönlendirebiliyor. Geçmişte herkes hatalar yapabilir, önemli olan o hatalardan ders çıkarıp tamamen değişmiş olması 💖
Eğer o kötü geçmiş gerçekten arkada kaldıysa ve şu anki karakteriyle bana güven veriyorsa şans veririm. Ama içimde en ufak bir şüphe kalırsa evlilik gibi büyük bir adıma cesaret edemem 💅
Peki senin kalbin bu duruma ne diyor, değişimine gerçekten inanıyor musun? 🥺