İkili ilişkilerde gerçekten tahammül mü azaldı, yoksa mücadele etmeyi mi bıraktık?

Bir kusur olduğunda veya yanlış bir şey olduğunda bunu konuşarak halletmek gereken mevzular artık saldım akışına gitsin haline dönüştü!
Haliyle insanlar artık sevgilerde tahammül kalmadı belki bundan 60 yıl evveli ilişkilere baktığımızda her şey daha sağlama alınmak için uğraşılıyor gibiydi!
Sevenler birbirindeki yerini korumak için her türlü dengesizlikler olsa da o ayarı her zaman korumak istiyorlardı!
Günümüzde bakıldığında yanlış bir şey olduğunda gitmeler kırılan kalbi tamir edilmeler affetmek affettirmek için karşındaki insanın empati yoksunluğu seni bilmeden kırmalar çok arttı gibi bunlar konuşulup tekrar bütünlük sağlanacak iken "eyvallah" deyip yoluna bakılıyor.
Sonra da deniliyor ki, güvenim kalmadı insanlara evet güven çok önemli ama seni sevenin kalbindeki yeri her türlü zorluklara rağmen aşan insanlar daha sağlıklı sağlam ilişkiler oluyor evet yalan vs. içindeki iç dinamiği sarsıcı durumlar olsa da senin yanından ayrılmayan senin hep yanında olan kişiye ya da hadi gel hatam neyse halledelim diyebilmek gerekiyor bunu niye anlattım çünkü bakın hayat hızlı akıyor bundan 10 sene sonra n'olacağımızı bilmiyoruz belki yarına da çıkacağımızı bilmiyoruz o yüzden toparlamak gerekiyor her şeyi.
Elbette istemeyiz mesela bize hadsizlik veya kötü söz söylenilen yerde bulunmak ama dün de bahsettiğim gibi ilişkilerde ince sözlü olmak lazım.
İnce sözlülük de etkiliyor çünkü o ilişkiyi ayakta tutmak için çünkü bakın bir insan sizinle ileriki hayatında sohbeti üslubu onu hem sizin yanınızda hem de toplumun yanında hangi konumda olacağınızı belirler.
Ki ben şunu çok iyi biliyorum hatta eski Yeşilçam filmlerinde gördüğümüz gibi birbirine kavuşmak için elinden geleni her şeyin fazlasını yapılırdı!
Şimdilerde belki seçenekler çok diye o kişiye varmak ulaşmak içimizden gelmiyor olabilir ama bir anda onu kapıyı çarpıp çıkmak senden çok var demek yerine biz olalım demek önemli ki, bu devirde insan buna gerçekten sağlam limana ihtiyaç duyuyor 🤗
İkili ilişkilerde gerçekten tahammül mü azaldı, yoksa mücadele etmeyi mi bıraktık?