Günümüzde ayrılıktan hemen sonra yeni ilişkiye başlamak ve her şeyi Instagram’a yaymak normal mi?

Günümüz ayrılıklarından sonra insanların 1-2 ay içerisinde yeni biriyle olması ve tüm ilişkilerini sosyal medyaya sürekli olarak yansıtması bir tek bana mı normal gelmiyor? Dar kafalılıktan söylemiyorum ama sevgi çok basitleştirildi, bununla beraber saygı da, yani bi ilişkinin bir süre acısını çekmek, boşluğa düşmek normaldir çünkü birini sevdin, ona zaman ayırdın, bunun acısını zaman zaman, özlemini yaşamak, bir süreyi kendine, psikolojine ayırmak normaldir bence. Birkaç yıllık ilişkilerden çıkan insanların sadece haftalar içerisinde fotoğraf karelerinde başka biriyle gülmesi hayatı çok mekanik ve duygusuz hissettiriyor artık. Tamam, her insanın acısı uzun sürmek zorunda değildir ama aşk bu; sen sadece aşık olmadın, tüm zamanını ona verdin, hayatının hatırı sayılır bir kısmını... Bir süre ilişkisiz olmak, acı çekmek normaldir. Neden her ilişki bittiğinde insanlardan direkt toparlanmaları bekleniyor, anlayamıyorum.

Günümüzde ayrılıktan hemen sonra yeni ilişkiye başlamak ve her şeyi Instagram’a yaymak normal mi?