Sınav senemde sevgilimle saygı sorunu yaşıyorum, ayrılmalı mıyım yoksa ilişki için savaşmaya devam mı etmeliyim?

Bu sene sınav senem ve bana destek olacağını, sorun çıkartmayacağını söylemişti ama yaptığı o kadar çok şey var ki bu yaz beni çileden çıkarttı. Neredeyse 2 yılımızı dolduracağız, bu yaz yazlığına gitti ve orada eskiden hoşlandığı kız var, kız ilişkimizin başlarında da ona yazmıştı ve o kızı bütün hesaplarından silmişti. Sonra bu yaz önce arkadaşı uğurluyoruz ayağına kalabalık bir grupla kız dahil fotoğrafı önce bana, sonra hiç beklemeden hikayesine attı. Sil dediğimde kısıtladığımı söyledi. Ben de açık saçık profil fotoğrafı koyuyormuşum, o ona karışamıyorsa ben de ona karışamazmışım. Sonra üstüne oradayken beni yanına çağırdı, şehrime otobüsle gelip otobüsle onun yazlığına götürdü, sonra günübirlik oradaydık, denizde o kızı görüp rahatsız oldum ve öyle olduğumu, aynı ortamda bulunmanın rahatsız ettiğini dile getirdim, o da uzaklaşalım o zaman dedi ama sonra kızın kuzeni miymiş neymiş, o çocuğa selam vereceğim ayağına beni kızın dibine kadar soktu, o ortamda kıza merhaba demek, elini sıkmak zorunda kaldım. Üstüne o kadar paylaştığım şeylere ben ona karşı gelsem de karışmaya çalışmasına rağmen gidip sahilde bikinili halimle beraber çekildiğimiz fotoğrafı paylaştı ki ben bile bikinili fotoğraf atmam. Sonra üstüne günler geçmesine rağmen bir gün bir baktım sanki başka bir gün yine berabermişiz gibi hikaye atmış ama bana o fotoğrafı atıp atamayacağını sormadı bile ve fotoğrafı da hiç beğenmedim. Sil o hikayeyi dedim ama yarım saat önce konuşmuş olmamıza rağmen hiçbir yerden ulaşamadım, yüz kere aradım asla ulaşamadım, kimisinde meşgul çaldı, kimisinde ulaşılamıyor dedi, kimisinde başka bir şey ve saatlerce ona ulaşmaya çalıştım ve iyice sinirden ve üzüntüden delirdim. Üstüne sonraki sabah geri döndü, telefonum bozuldu, tamam silerim hikayeyi dedi, sonra silmeye çalıştığını ama silemediğini söyledi ki zaten hikayenin süresinin dolmasına bir saat kalmıştı silerim demesinden. Ben de o hiç çaba sarf etmeyince iyice sinirlendim, zaten oradayken güya interneti kötüymüş diye sadece bir arkadaşından bağlanabilince yazıyormuş ama beni aramadı bile. Dönmeden önceki günden itibaren bir gün sürecek şekilde ne mesajlarına geri döndüm ne aramalarına cevap verdim, lütfen konuşalım dedi. Benden özür diledi. Bütün hatalarını bana anlat, madem anladın ve özür diliyorsun dedim. Sonra hataları söylemeye başladığında hep öznel bir sorunmuş gibi yansıttı ama bütün problem ilişkide bana karşı saygısızlığıydı ve bir türlü anlamadı, tartışıp durduk. Her konuda karşı çıkacağı bir detay vardı ve ana konuya asla inemedi. En sonunda tam indi derken sınıfında erkek kim var diye sordu, nasılsın diye soracağına ve ben kaç gündür hastayım. Ve iyice delirdim, sokağın ortasında ağlamaya başladım artık. Bir de bana diyor ki senden hoşlanan biriyle benim eskiden hoşlandığım biri aynı şey değil, ben sana seni sevdiğimi söylüyorum ama sen benim duygularıma saygı duymuyorsun dedi. Konuyu cidden buraya çevirdi. Önemli olan kendi duygusuymuş ama ben öyle değil dedikçe bana saygısızsın diyor. Sonra anlaşalım artık dedik, birkaç saat geçmişti ve bana dediği şey biz şu an uzlaşamıyoruz, ben seninle sonra konuşayım oldu, ben de tamam görüşürüz dedim, telefonu kapattım. En son da ona ya beni seviyorsun ya da sevmiyorsun, kaybetmek istemiyorsan da ona göre davran, sevmiyorsan da söyle uğraşmayalım dedim, o da bana saçmalama, boş yapma, ne diyorsun sen dedi, sonra üstüne tamam duşa giriyorum, sonra seni arayacağım konuşalım dedi, ben de hayır konuşmayacağız, benim uygun olmamı bekleyeceksin dedim ama ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum, ayrılmaya da daha hazır değilim, çok duygusal bir insanım ve çok sarsılıyorum, eğer şimdi ayrılırsak nasıl toparlanırım bilmiyorum ve sınav senem, toparlanmakla uğraşırken geleceğimi mahvedemem ama iyileştirmeye çalışmak da yaramıyor, sadece ben çaba sarf ediyorum gibi geliyor

Sınav senemde sevgilimle saygı sorunu yaşıyorum, ayrılmalı mıyım yoksa ilişki için savaşmaya devam mı etmeliyim?