ve öpüşmek istiyor ama sürekli bahane üretiyorum leş gibi kokuyor ama kırılsın da istemiyorum
1 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer ve öpüşmek istiyor ama sürekli bahane üretiyorum leş gibi kokuyor ama kırılsın da istemiyorum
Bence bahane üretmek yerine nazikçe söylemek daha iyi, çünkü uzadıkça hem sen rahatsız olursun hem de o neden uzak durduğunu yanlış anlayabilir. Direkt ağzın kokuyor demek yerine son zamanlarda nefesinde biraz koku fark ettim, belki diş ya da mideyle ilgili bir şeydir diye yumuşatarak söyleyebilirsin. Bunu yalnızken ve dalga geçmeden söylemek önemli. Kırılabilir ama sevdiğin biriysen dürüstçe ve incitmeden söylemen, sürekli kaçınmandan daha sağlıklı olur.
Maalesef benzer bir durumu ben de zamanında yaşadım. Yeni sevgili olmuştuk, beni annesinin mezarına götürdüğü o duygusal anda yakınlaşmak istedi ama ağzından gerçekten çok ağır bir kokunun gelmesiyle bir anda inanılmaz soğudum. O dönemki patavatsızlığımdan ve kibirimden dolayı olayı güzellikle çözmek yerine direkt ayrılmayı seçmiştim. Şimdi olsa kesinlikle böyle yapmaz, durumu düzgünce konuşurdum. Senin sorununa gelecek olursak, bunu ona mutlaka kırmadan söylemelisin. Çünkü ağız kokusu sadece hijyen eksikliği değil; boğaz enfeksiyonu, diş eti rahatsızlıkları, mide veya bağırsak problemlerinin bir habercisi olabilir. Ona "Canım, son zamanlarda fark ettim de muhtemelen mide veya dişlerinle ilgili sağlık sorunlu bir durum var, bir doktora görünsek mi?" tarzında sağlık odaklı yaklaşırsan hem kırılmaz hem de kendi sağlığı için önlem almış olur.
Hangi diş macununu kullandığını sor. Sonra de ki günde kaç defa fırçalıyorsun. Bir şekilde ağız bakım konusu açman lazım ve ağzının koktuğunu ona söylemen lazım. Kırılmalık bir durum yok.
Ağız kokusunun birkaç sebebi var. Sigara/alkol, çürük veya iltihaplı diş, dişleri fırçalamamak, dil için yeterli bakımı göstermemek (çoğu zaman dil veya boğaz koku yapar), yiyecekler, az su içmek, boğazda oluşan hastalık/balgam. Bunlar koku sebebidir. Bunlardan en az birine sahip olduğu için ağız kokusu var. Bakım ürünleri, misvak ve ağızda karanfil gezdirip emmek sorunu çözebilir.
Sakız ver demişler de o geçici bir çözüm, ayrıca leş gibi kokuyorsa hangi sakızı çiğnemeye çiğ nesin fayda etmez. Bunu kırmadan söylemenin bir yolu yok, kusura bakma ama ağzın kokuyor bir dişçiye git demelisin. Bu tarz şeylerin bir ayıbı olmamalı bence
Bu gerçekten hassas bir durum ama ilişkinizin sağlığı için dürüstlük çok önemli güzel kızım. Ona durumu tatlılıkla, sağlığını önemsediğini hissettirerek açabilirsin. Birlikte diş fırçalama seansları yapmayı önerebilir ya da ona güzel bir ağız bakım seti hediye edebilirsin. Mide veya diş kaynaklı bir problem olabileceğini, bir doktora görünmesinin ona iyi geleceğini nazikçe söyleyebilirsin. Sen böyle bir durumu daha önce hiç tatlıya bağlamış mıydın?
Cevap
59Cevap
Zor durum ama açık açık söylemelisin.
söyle direk
Terkokuyorsun diye bir site var. orada ilgili kişinin mail adresini giriyorsun ve anonim olarak ter kokuyorsun, ağzın kokuyor şeklinde ilgili kişiye anonim mesaj gidiyor. Hem kırmadan nazikçe söylüyorsun ve kişinin telefonunda ilgili mail için anlık bildirim varsa bildirim de gidince konudan haberdar ilgili kişi. Tavsiye ederim çok işe yarıyor.
cidden mi paushsjshwhsaja
Muhtemelen dişinde çürük var o yüzden kokuyordur zaten. Sevgilin ise bunu açık açık soylemelisin. Neticede sen değil etrafındaki herkes bu durumdan şikayetçidir ve çocuk farkında olmayabilir. Eğer buna bozulursa , kabul etmezse , iyiliği için söylediğinin farkına varamazsa da zaten ayrıl. Büyük felaketlerin habercisidir.
Şahsen böyle farkında olmadığım bir sorunu arkadaşım bile uyarsa mutlu olurum.
Ağzı kokan biriyle görüşme bence ya. Ben soğurdum zaten elimde olmadan. Insanın kendine saygısı olmalı biraz. Ağzı kokan halde dışarı mı çıkılır? Ya da ağız sağlığıyla ilgili problem varsa doktora gitsin. Kendine özen göstersin biraz. Öyle biriyle evlenirsen mesela ameliyathane önünde çok beklersin orta yaşlara gelince. Kendine ve sağlığına dikkat etmediği için.
Senden önce kaç kişi demiştir bazılarının geçmiyo ya da kabulleneceksin her konuştuğunda nefesini tutacaksın öpüşmeyeceksin falan ya da eleştiriye açık olacağı bi anda söyle ama önce araştur bak sor nasıl geçer falan diye çözümle git kesin çözüm olsun ki senin için onu yapmayı kabul etsin
Bence tatlı dille söyleyebilirsin hani ilişkiniz de biraz uzun zamanlıysa bence sana alınmaz. Onu çok sevdiğini ama son zamanlarda nefesinde daha önce almadığın farklı bir koku olduğunu dersin. Muhtemelen çürük dişi, mide sorunu, az su tüketimi veya dişini fırçalarken dilini fırçalamaması gibi durumlar var.
Fake hesap aç. Oğlum ağzın kokuyor diye kız senle öpüşmüyor. Sanada söylemeyemiyor kırilma. Dişçiye git dişlerini temizlet agiz bakımı yap. diye mesaj at.
Leş gibi kokuyor deyince sen midem bulandı 🤢
Söylemen gerek acil bir şekilde hemde bunda cekinecek bir şey yok ben sabah akşam fırçalar yediğime içtiğime dikkat eder ağız bakım suyu kullanırım ona rağmen yine sorarım
Listerine kullan diş sağlığın için 30 gün kullan diş beyazlatma etkisine bakalım de
Zira kokuyu alır o 5 6 saat
Günde 2 kere zaten
ya dedim ki ona benim dişlerim beyaz hep fircaliyorum dedim oda diyo bende fircaliyorum ama yalan söylüyor
Listerine kullandır ne yap ne et hediye et ve ağzın kokuyor yerine
Kokuyu alır falan de
Yargılayıcı olmak yerine Çözücü üslup kullan
Alkollü ağız bakım suyu kullanmayın çok zararlı
@Sagolera13 alkolsüz zaten o benim kullandığım
Sakız ver mentollu bol bol. Diş sağlığı konusunu aç bi arkadaş vs de ben cok onem verırım dıse agız kokusuna vs de sunu kullanalım mı alalım mı bırlıkte vs de.
sakız mantıklı geldi
Kırılırsa kırılsın hiç takma ve çekinmeden söyle yoksa kendine bakmaz, yani insanın kendisi düşünmesi lazım ağzım kokar dişimi fırçalayayım falan , kedime bakım yapayım kokmamak için ama çoğu insan bunu düşünmüyor
Ağız kokusu her zaman ağız temizliği ile ilgili olmayabilir. Mide ve ciğerler ile ilgili sorun olduğunda da koku olabilir. Bunu ona açıkça söylemelisin.
Sakız al yanına ver bitane aşkım dişin çürümüş olabilir koku geliyor haberin olsun birtanem ağrı falan yapmasın baktır istersen bi dişçide diye söyle gerisi gelir zaten.
Bak bunun kırılması kırılmaması olmaz. Normal hayatta da sevdiğiniz tanıdığınız insana söylemelisiniz bu durumu. Zira yabancı söylemez ve rahatsız edici olur.
Bak deki : ya ben yeni diş macunu denedim tadı ve kokusu bi garip sen hangisini kulaniyon bunu bırakıp senin kullandığına geçim hem sevgili olarak aynı marka diş macunu kullanmış oluruz de sonra da senin diş macunun kokusu tadı nasıl de öyle gir anlar zaten mal değilse
Ben yıllarca söyleyemedim söyle diyenlere bakıyorum ya bu durumla karşı karşıya kalmamiş lar ya da dangalaklar zor bir durum anlayabiliyorum seni. Ama sen bence bir şekilde söyle bunu
Sigara mi içiyor genel temizlik yapmadığından mi kaynaklı ama söylenen lazım zamanla soğutur tamamen.. Dişte enfeksiyon da olabilir..
Off çok kötü bi durum. Nasıl söylenir bilmiyorum ama ben de zorlanırdım sanırım baktım olmuyor söylerdim
Ona çok farklı şekli olan bir diş fırçası al. Şekli çok hoşuma gitti kullandıkça aklına ben geleyim aşko de. Biraz da cilve yap tamamdır
“Ağzın kokuyor diş fırçalamayı öğretmediler mi sana pü rezil herif”
Ağzım kokuyor sanki diyerek geri çevirirsen kendini sorgular diye düşünüyorum.
Agzinda ya curuk vardir ya da diş taşı bademciklerinde vs enfeksiyonda olabilir. Ben dis bakimina gidecegim kontrole sende gel beraber gidelim de.
karanfil taşı yanında,
ara ara ver ona da, nefeslerimiz ferah oluyor de. Kırılmaz anlar hemen
Selenadaki selin de bu durumdan muzdaripti sevgilisi atacana diş fırçası ve diş macunu hediye etmişti bunları kullandıkça beni hatırla demişti aynısını yapabilirsin
Ahsnsnsn bunu bende düşündüm ama bi insan ndden firca hediye eder kırılır
Ahsnsnsn o bölümü izle eminim aynısını yapacaksın
Biliyorum o bölümü ahaha ama ben eve cagiricam oturmak icin. Sonra dişlerimizi fircalayalim bakim yapalim diyecegim
ben direkt söylerdim. Kırılsın uatnsın banane. Baştan bakımlı olsaymış. İğrenir ayrılırdım hatta. Ağız bakımı yapmamak ne demek
Direk söyle kırılmaz biraz utanır çaresine bakar yüzümü dönmek zorunda olduğum insanlar var kimse bir şey demiyorum mu anlamadım
Hediye olarak diş fırçası ve diş macunu alın
Sonradan mı oldu ne oldu, diyette mi başka bir şey mi var bence açık açık söyle.
Direkt söyleyeceksin bunda utanılacak bişey yok olayın farkına varsin
Ağız spreyi hediye et veya sakız yanında bulundur teklif et
Ben olsam söylerdim. Eskiden bende insanlar kırılmasın diye sustum ama onlar bana karsi haksiz oldukları halde hic susmadılar.
Yaşanmişlik...
Aynen oyle
Direkt söyleme çünkü kırılır bence yüz yüze de soyleme ona mesaj at dış macunu alacağım hangi marka iyi biliyor musun ordan ağız kokusuna götür konuyu sonra senin dis macun kokunu sevmiyorum ya da ağzındaki koku neyden oluyosa de
Söylemem çünkü benim de kokar. çay sigaradan ya da içki sigaradan 😅
Böyle bişey yaşamadım ama düzgünce anlatır ederdim sanırım
Agiz bakim seti hediye, kokusu buraya kadar geldi 🤢🤮
Ya dürüstçe söyle, ya da bahane bul. Misal sarımsak/soğan mi yedin kokusuna hiç gelemem de kokunun farkına varmasını sağla. Hediye olarak ağız gargarası al vs. Ama bence direkt söylemek daha sağlıklı.
bence sarımsak mı yedin diye sor hayır dese de sarımsak yediğini kötü koktuğunu iddia et
Söyle sonra bu kız neden böyle yapıyor diye daha çok üzülür 😃
Kendi agiz kokusunun bile farkinda olmayan biri kirilacak diye dusunmem
Yakin oldugum bi cocuk vardi is yerinden, kokuyordu bayagi hem de kimse bi sey demiyodu uzak duruyodu. Bi gun otururken direkt dedim sen dus almiyo musun lan dedim kotu bi koku var kokuyorsun dedim herkes de farkinda haberin olsun. Dus al dedim aliyosan da elbiselerini degistir bi yerde bi sikinti var dedim cunku cok pis koku geliyor dedim. Yine olsa yine derim babam olsa derim yani😀
Ya bırakın şu pis insanlarla birlikte olmayı yaa. Bin kişiden mikrop taşıyan insanları dışlamayı bir öğrenin artık. Dünyada milyonlarca temiz güzel insan var efendi!
Vallaha benim de eskiden bir kız arkadaşım vardı bakıyordum herkesin yanı tıklım tıklım kızın yanı bomboş gittim oturdum ve neden oturmadıklarını anlamış oldum
Nasıl kokuyodu
Diş fırçası hediye et her türlü kırılacak zaten
Birini söyleyip örnek ver geçen bi kızla buluştum ağzı iğrenc kokuyordu nefret ederim ağız kokusundan falan de belki anlar ona göre davranır
Deki sakiz istermisin agzin daha guzel koksun istiyorum.
Colgate agız temızlıgı al hedıye yanında hediye şampuan dedortant al hedıye olarak ver yanlış anlamaz ucunu bi arada aldığın için setti aldım hoşuma gitti dersin
😂😂😂😂
Sakiz kullan deyip sakiz alalim de kokuyomu deyince evet de direk asiri sigara içen biri vardı hayatimda öyle yapmıştım tavsiye ederim🙂
Açıkça söyle ya ağız temziliğne dikkat etmiyor ya da bağırsak sprunu var ağız kokusu benimde en nefret ettiğim şey direk soğuma sebebi spreyler var almasını söleyin
Bunu münasip bir dille söylemelisin yani bunda kırılacak bir durum da yok eğer karşımdaki insan sana saygı duyuyorsa senin de rahatlığını düşünmek zorunda
Direkt söyle ama hayvan gibi değil yani seninle bişey konusmam lazım diye nazik nazik anlat o da gitsin dişçiye tedavisini olsun bitsin gitsin
Kalk git dişlerini fırçala allah aşkına yaaa
usulune uygu olarak söyle açıkca başkalarının yanında kokmasın daha i, yi değil mi rahatsızlıktan dolayı kokabilkir ilaç alıyorsa onan olabilir
Erkeklerin hiçbiri ağzına bakmıyor ki bence niye öpmediğini söylersen aksatmaz bida bakımını
Yavaş gel kayserili 😄
Abartma
Vallahi benim öyle değil. Sana yemin ederim bir saat önce en az 3 dk fırçaladım. Gün içinde 3. Oda.
Ama hakkımı yeme sende 😄
Ne alaka kız 😄
Ya söyleyeceksin ya da o ağzıyla sana dilli öpücük atacak. :):
Yoo neden söylemekten çekiniyorsun. Söyleyebilirsin açık açık biz bi kızın yanına giderken totomuza kadar fırçalıyoruz.
Sigaramı uçuyor sişini fırçala de ya da naneli sakız ya da şeker ıkram et
aynı evde yaşıyorsanız banyoda listerini gözüne sokacak şekilde koy
Çok zor bi durum bende söyleyemem karşımdaki utanır diye
Ona sabahları dişlerini fırçalıyor musun diye sor
Ne saçma bir soru
Bence arkadaşı söylesin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?