Sevgilin senden kaç yaş büyük veya küçük olabilir? Bunun avantajları veya dezavantajları neler?

23 Ağustos 2026
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sevgilin senden kaç yaş büyük veya küçük olabilir? Bunun avantajları veya dezavantajları neler?

23 Ağustos 2026
Benim için çok büyük yaş farkı olmasa daha iyi. 4-5 yaş büyük ya da küçük olması sorun olmaz; asıl önemli olan kafa yapısının, olgunluğun ve hayattan beklentilerin uyuşması. Yaş farkı arttıkça hayatın farklı dönemlerinde olmak ilişkiyi zorlaştırabiliyor.
Ben 32 yaşımdayım, sevgilim 20 yaşında. Ben de başından yaşını yaşıma daha yakın bilerek kabul ettim. Sonradan doğrusunu kendi itiraf etti. Ona varana kadar ben de olmaz, etmez derdim ama oluyormuş. Büyük konuşmamak lazım. Gayet de güzel oluyor. Hatta kişinin kendi yaşıtlarından veya büyük olanından daha güzel oluyor.
Mutluluklar diliyorum.
Teşekkür ediyorum. 🌸
Sevgililikte, hele ki f/b tarzı ilişkide, yaş farkı önemli değil. Ama evlilikte nispeten önemli olur.
Ricalar 🌸
Yaşça küçük olabilir de büyük olmaz
1 yaşta mı
Cevap
72Cevap
Kadın ve erkeğin arasında en fazla 5 yaş olmalı. Mantık hocası sağ olsun 😄
8-9 yaşa kadar olabilir. Hoşlanma ve uyum varsa yaş pek sıkıntı olmaz.
Merhaba,
10 büyük olabilir 8 küçük olabilir! 😅
En fazla 10 yaş küçük olabilir.
Kafam uyduğu sürece yaşa bakmam 😬
Olgun kadın severim. benden büyük olması lazım. 10-15 yaş da büyük olabilir. gördüğüm kadarıyla insanlar çok geç olgunlaşıyor. yaşıtım kız kendisi büyümemiştir daha bu saatten sonra da sessizlik sakinlik isterim trip atmayacak beni yormayacak ve aklı başında ne istediğini bilen birisi olsun isterim. Tabi böyle biri zor ama önemli olan zaten istediğim gibi birisi olması. kimseyi bulamadım o halde bu olsun diyecek biri değilim.
Benden en az 5 yaş büyük olsun. Çünkü bazı meziyetleri hayat öğretiyor ve maalesef hızlandırılmış kursu yok. Yıllar geçtikçe insan biraz daha olgunlaşıyor, tecrübe kazanıyor. Ben de sonuçta yaşı büyük ama zihni denk birini arıyorum; kronolojik farkı zekâ kapatsın. 😌💫
Dogru diyosun hanimefendi, iyi olacak hastanın ayağına doktor gelirmiş:)
"Yaş sadece bir sayı değil, yaşanmışlık ve olgunluk seviyesidir. Kendi adıma benden maksimum 4-5 yaş büyük olmasını tercih ederim; çünkü hayata bakış açımızın ve enerjimizin uyuşması şart. Benden küçük olması konusuna pek sıcak bakamıyorum, erkekler zaten geç olgunlaşıyor bir de çocuk büyütmekle uğraşamam. 💆♀️ En ideali aynı jenerasyondan olup birlikte büyümek."
30-35 arası olmalı.
Temel sebep doğurganlık. Yan sebep ise 35 üstü kadınlar arasında aklı başında olanların tamamı evli. Eğer 35 üstü bir kadın bekarsa cidden kötüdür bence. Geçimsizdir, huysuzdur. Elbet bir kusuru vardır. 35 üstü bekar kadınların hiç iyi huylusunu görmedim.
Bu durum benim konuştuğum bayanın bana olan bakışına bağlıdır. Ben çok fazla araştırma yapma taraftarı değilim. Yani karşıma çıkacak bayanla uyum bunu belirler. Bu yaştan, bu yaşa demek çokta mantıklı olmuyor. Herkese gidip yaş sormakta pek mümkün olmaz. O açıdan yaş işi insana sıkıntı verir. Bunu bu şekilde değerlendirebiliriz.
benim için ideal aralık en fazla üç dört yaş altı veya üstüdür. fotoğrafın arkasındaki şamdanlar ve klasik saat bayağı şık duruyor bu arada. yaş farkı çok açıldığında beklentiler ve hayat tarzı uyuşmuyor, en iyisi kafa dengi ve yakın yaşlarda olması.
Olamaz bir gün eksik doğsa kabul edemem benle aynı anda nefes almaya başlamayan sevgiliyi napayım:)
Bu inandırıcı olmadı...
İroniydi zaten:)
23-30 a kadar sınır var. Üstüne ben fazlayım.
O nasıl oluyor 🤣
Öyle işte ;)
Allam bı tane aklı başında anlayacağım deli olmayan bir arkadaşım olsun lütfen yaaa🤣
Ya benden bir yaş bile küçük olunca ben istemiyorum şahsen
Benimle yaşıt veya büyük olmalı
Absürt yaş farkına karşıyım 15 yaş vs üstü olanlar var bu bana normal gelmiyor
Küçük olmamalı en fazla yedi sekiz yaş büyük olabilir
Yaşıtım olmasını isterim ya en fazla 1 yaş benden küçük olmalı 2 ya da büyüklük olarakta benden max 6 yaş
Mümkünse küçük olmasın maks da 6-7 yaş büyük olabilir
Fark etmez
Akil yasta degil basta ne buyukler gordum icinde ki ergen cocuk ölmemiş Ne benden küçükler gördüm gerçekten yasindan olgun
Onemli olan kendini gelistirmek dusunce tarzi bakis acisi vb
Yozsa zaten sıfır benim icin istedigi yasta olsun
Mümkünse büyük olmasını isterdim şimdiki nesil çıt kırıldım olgun düşünebilen beni anlayan ortak kararlar alabilen birisi olsun isterdim
Küçük değil de büyük olgun sevgili iyidir. Milf hasretini dindirir. Olgunluğuyla her anlamda iş görür. Tip atmaz. Neyden mutlu olacağımı bilir
Gönül kimi severse beyin kimle anlasirsa... Insan tabiki 3-5 yaş plus minus düşünüyor ama hiç belli olmaz büyük konuşmamak lazım..
3 5 yas buyuk derken tam tersi olabilir mi diyosun? 5 6 yas
Sevgilim yok ama kendimden daha büyük olmasını tercih ederim çünkü bizim yaşımızdaki çoğu kadın daha ergen oluyor ve ben kimsenin kızını büyütemem
Ben sevmem öyle
Yaştan önce uyum gelir benim için karşılıklı uyum varsa istek ve beklentiler aynı olursa yaşın çok ta önemi yok
3/5 yaş küçük ya da aynı yaşta olabilir
Bunu dert etmem ama bende büyük olmamalı
Yaşıt olabiliriz, beş altı yaş büyük de olabilir. Benden küçük olsa dalga geçerim
Kaç yaş küçük olur bilmem 2 3 olur en fazla ve aynı şekilde 2 3 yaş büyük olabilir
En fazla 10 yaş büyük , en az 5 yaş küçük olabilir. O da ben yaşımı göstermediğim için.
Ne yani 6 olamaz mı?:)
Benden küçük olmasını istemem büyük olacaksa da çok fark olmamalı
Öyle bir sorunum yok velevki 8 yaşa kadar küçük veya 2 yaş büyük olabilirdi
Sevgilim benden en az 2-3 yaş büyük olmalı, kafa yapısıyla alakalı olgunluk iyidir
Yaşıtımı tercih ederim ama en fazla 4 veya 5 yaş büyük veya küçük olabilir
24 25 olabilir ben zaten yaşımı göstermiyorum. d 20 de olabilir hala 19 ruhum. d
Çoğu görüştüğüm erkekler 40 45 yaş üstü erkeklerdi ama maalesef karaktersiz çıktı artık benden yaşça büyük erkeğe iyi gözle bakamıyorum birde ben enerjik biriyim yaşça küçük erkek olsun isterim tabi
Benden 5 yas büyük
10 Yaş küçük olmasın
Millet 18 lik kızlara yürüyor Bu çok iğrenç
Bu zamana kadar sevgililerimin yasları kücüktü
Bu tarz rakamlara takılacak yasi geçtim. Seviyor ve seviliyorsam gerisi teferruat.
7-8 yaş büyük olabilir
Olacak olsaydı en fazla 5
5 yaş olabilir veya 7 yaş.
Çok yaş farkı olmasın.
Max 3-4 yaş büyük olabilir bence sorun yok küçüklük ise bence yine 2-3 yaş iyidir ya ama ikinci seçenek şuanki yaşımla pekte tercih etmiyorum :)
Büyüklük olarak 10 ideal. Benden küçük olacaksa en fazla 1/2 ama büyük görünecek benden
Birbirimize uyum sağladıktan sonra yaş kriterim olmaz. :):
Kendimden küçük bir ile sevgili olmam asla benden 3 veya 4 yaş büyük olması ideal
benn olgun seviyorumm büyük olsun 🙃🫠
Maximum 11-12
Olgun olmalı diyosun yani?:)
@CekinmeIsirmam üyelere salça olmayı bırak, sorularımda bu tür şeylere musaama göstermem.
Ya olgun erkek sendromu falan hissetmek istediğim için 3 ila 5 yaş benim için yeterli..
10 yaş büyük olabilir. 3 yaş küçük olabilir
Küçük olmasın, 9 10 yaşa kadar da büyük olabilir
Hic 9 10 yas buyukle ilişkin oldu mu hanimefendi?
Benden küçük olmasın da
En fazla 3 yaş küçük/büyük olabilir
En fazla 10 yaş büyük olabilir
3,5 yaş büyük olabilir
Fark etmez benimle her yaş mutlu olur
Bende küçük 10 yaş var aramızda
en fazla 5 bence fazlası azı olmaz
Büyük olmasın en fazla 3 yaş küçük olsun
15 yaş büyük 2 yaş küçük.
Büyük olmaz 6/8 yaş küçük olmalı
10 yaş küçük 5 yaş büyük olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?