Sizce sevgilimden ayrılmalı mıyım, bu kısıtlamalar ve sürekli kavga normal mi?

Kızlar, benim 7 aylık bir ilişkim var. En baştan itibaren ilişkimi anlatacağım. Çünkü ilişkimi gözden geçirmeye karar verdim, neden olduğunu anlayacaksınız. Şimdi kızlar, benim bu ilişkimi benim bir tane yakın arkadaşım vardı, yaklaşık 3-4 senelik bir kız arkadaşım vardı. Bizi o tanıştırdı, kendileri arkadaşlarmış işte. Böylelikle tanıştık, önce WhatsApp'tan bir üçümüz toplu bir grup oluşturup orada ikimiz tanıştık. Sonra özele geçip konuşmaya, tanışmaya başladık. Bir iki hafta falan sonra sevgili olduk. İlk başlarda hiçbir şey yoktu, hiçbir şekilde kavga etmiyorduk. Sonra biz bir gün Pubg oynuyorduk, her şey o gün başladı. O gün oyun oynarken, ben onun sırf oyununu tutamadım diye, bana bağırdı bana. Daha sonra dedi ki işte ben oyun oynarken çok sinirli oluyorum, işte bunları aldırış etme gibi bir kelime kullandı. Ben dedim ki ben zaten kırılgan bir insanım. Hani zaten seni sevdiğim için daha çok dikkat ediyorum bu sözlerine dedim ve böyle kavga başladı. İlk başta normal, hani çok kavga etmiyorduk. Sonra zamanla kavgalarımız artmaya başladı. Bizi tanıştıran kıza da kendi arkadaşını ayarladı benim sevgilim. Sonra ikisi anlaşamadılar zaten, ilişkileri bayağı ayrıl barış, ayrıl barış zaten aralarını ben yapıyordum genellikle ayrıldıkları zaman. Sonra zamanla benim en yakın arkadaşımın benim sevgilime karşı olan davranışlarını fark ettim ve arkadaşlığımı bitirdim. Sonra zamanla kavgalarımız daha çok artmaya başladı, saçma sapan sebeplerden kavga etmeye başladık ve beni daha çok kısıtlamaya başladı. İşte makyajıma, saçıma. Ondan sonra kıyafetlerime karışmaya başladı, düğüne giderken elbise giymememi istediğini, ondan sonra düğüne giderken tırnak takmamam gerektiğini. Kıskanıyormuş beyefendi ama kısıtlıyor, onun gibi vesaire şeyler. Sonra bir kız arkadaşım geldi birinde, uzaktan geldi benim arkadaşım, yanımıza gelmesini istemediğini söyledi. Sırf bu yüzden benimle tartıştı, işte dedi ki sen beni neden istemedin. Ben dedim ben seni istedim ama arkadaşım istemedi ve çok normal, istemeyebilir dedim. Sizce normal mi?
Sizce sevgilimden ayrılmalı mıyım, bu kısıtlamalar ve sürekli kavga normal mi?