Geçenlerde kız isteme töreninde atılan havai fişek yangına sebep olmuş. Muhtemelen siz de haberi görmüşsünüzdür.
Haberin altında kimileri dalga geçmiş, kimileri de öfkelenmiş.
Ben şahsen bunu tercih eden insanlara katılmasam da, onları bir yerlerde anlayabiliyorum sanırım.
Çünkü bu çağda maalesef herkesin ilişkisi bir diğerinin rakibi gibi.
Yeni dünyada sevdiğinize Maldivler'de gün batımı izletmeden tam anlamıyla seviyeli bir ilişki yaşadığınızı iddia edemiyorsunuz. Gün batımı, romantizmin sosyal medya borsasındaki yükselen hissesi gibi bir şey artık.
"Sonsuz aşk mı istiyorsunuz? Doğru ürünü alın!" mesajı veren bu sistemde, doğru insanı bulmadan önce doğru karata karar vermeniz gerekiyor sanki. Güzel bakmak yetmiyor, markalı güneş gözlüğüyle bakmanız lazım. Çiçek 1000 adetten az olmamalı, egzotik bir tatilde pırlanta ve şiirle sunulmalı.
Çok harcamayı "düşüncelilik" olarak pazarlayan sektör, yeterince harcamayanları dışarıda bırakıyor ne yazık ki. Orijinal hediye almıyorsanız, özel günlerde büyük sürprizler yapmıyorsanız düşüncesiz sayılıyorsunuz yani.
Aslında hediyeleşmek, hatırlanmak öyle anlamlı ki. Birinin dünyasında sadece kendi varlığınızla değer bulmak ve bu değerin size hatırlatılması insana gerçekten iyi hissettiriyor, bunda hiç sorun yok. Asıl sorun bunun "yapılacaklar" listesine dönüşmesinde. Sorun kendi varlığımıza fiyat biçmeye çalışmamızda. Sorun "olmadığında" kendimizi ucuz görmemizde.
Sevilmek için yarışmaktan, kendimizi kanıtlamaktan, her şeyin bedelini düşünmekten hepimiz çok yorulduk.
Bu yarışın ne zaman ve nerede biteceğini, hamlayan ruhumuzu ne zaman dinlendireceğimizi ben de bilmiyorum açıkçası.
Yazık oluyor bize.
Ezgi Akgül
12 Ağustos 2026
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
O ne demek hiç yaşamadım romatizma gibi bir şey mi hshshs
Evet bacım bize uzaktan yakından alakası yok 🤪
Bizim rencide oluş dkdkdk
Bence romantizmi zehirleyen şey sevgi değil, beklentiler oldu. Eskiden insanlar birbirine "Nasıl mutlu ederim?" diye bakardı; şimdi "Başkalarına nasıl gösteririm?" diye bakıyor. Sevginin değeri, yapılan jestlerin büyüklüğüyle ölçülmeye başlandı.
Ben pahalı hediyelere, gösterişli organizasyonlara ya da lüks tatillere karşı değilim. İmkânı olan elbette yapsın. Ama bunlar sevginin ölçüsü hâline geldiğinde işin ruhu kayboluyor. Çünkü sevgi, fiyat etiketiyle ölçülecek bir duygu değildir.
Rahmetli eşimle birlikte geçirdiğim yıllarda bunu yaşayarak gördüm. Çok zengin değildik, öyle herkesin konuşacağı sürprizlerimiz ya da gösterişli hayatımız da olmadı. Ama yoklukta bile birbirimizi güldürebiliyorduk. Aynı çayı paylaşırken de mutluyduk, uzun yürüyüşlerde de... Mutluluğu satın almadık; birlikte ürettik. Bugün geriye dönüp baktığımda hatırladığım şey pahalı hediyeler değil, aynı sofrada edilen samimi sohbetler ve birbirimizin yanında hissettiğimiz huzur.
İnsan sevdiğine çiçek de almalı, hediye de vermeli, güzel anılar da biriktirmeli. Ama bunlar gönülden gelmeli; mecburiyetten ya da başkalarına kendini ispat etmek için değil. Sevgi yarışa dönüştüğü gün, huzur da yavaş yavaş kapıdan çıkıyor.
@MuzipFilozof'un son sözü: Gerçek romantizm, cebinden ne çıktığında değil; yoklukta bile gönlünden ne eksilmediğinde belli olur.
Fatmadolunay cevabı sevdi: Sevgi yarışa dönüştüğü gün, huzur da yavaş yavaş kapıdan çıkıyor. 🏅
@ koymuyorsun ama 😂
İlkinde koymuştum
Bun da unuttum.
Dikkatin iyi 😊👌
Boşuna psikopat olmadım 😂
Bu romantizm çok tehlikeli gerçekten yaa 😂 Abartı ve gereksiz para harcamalarından tut, bomboş beklentiler yaratmaya kadar gidiyor. İnsanlar sevgiyi yaşamaktan çok, nasıl görünmesi gerektiğine kafa yoruyor artık. Sosyal medya da sağ olsun, herkesin ilişkisi kusursuzmuş gibi bir algı oluştu.
👌 çok doğru dediniz
Teşekkür ederim 🙂
Bende 🙂
Ne demek sorular çok kaliteli :)
Herkesin Sevgi anlayışı, sevgisini ifade etmesi, sevgisini göstermesi farklı
Gösteriş haline getirmemek gerekli
Çevrede bu kadar uyaran varken izole kalmak büyük lüks gerçekten.
Olan kazandığın parana oluyor. Romantik olacaz diye giden gereksiz israf.
Parasız bir şey olmuyor başka kızlar bir sürü hediye alırken en lüks yerlere giderken kimse parkta çekirdek çitleyip çay içerek mutlu olmaz
Akrep gibi zehirliyor
Bağımlısı oluyorsun.
Gösteriş yaparak
gormemistim