Selamm,
Fazla romantizm biraz fazla hayal kurmaya ve gerçeklikten kopmaya giriyor. Bu da beklentiyi yükseltip insanı mutsuz edebilir. Bu mutsuzluk aşkı öldürür mü?

Selamm,
Fazla romantizm biraz fazla hayal kurmaya ve gerçeklikten kopmaya giriyor. Bu da beklentiyi yükseltip insanı mutsuz edebilir. Bu mutsuzluk aşkı öldürür mü?

Bence fazla romantizm gerçekten aşkı biraz yıpratabiliyor. Şöyle düşünüyorum Her şeyin dozunda olması güzel, romantizm de buna dahil. Sürekli aşırı romantik davranmaya çalışınca bir yerden sonra yapmacık bir hava oluşuyor ve doğal akış bozuluyor. İnsan sevdiğini zaten hissettirir ama bunu her an büyük jestlerle süslemek zorunda değil. Bana göre asıl önemli olan samimiyet, içtenlik ve günlük hayatın içinde kendiliğinden gelişen küçük anlar. Fazlası beklenti yaratıyor, beklenti karşılanmayınca da ilişkiyi yoruyor. Bu yüzden ben daha doğal, olduğu gibi bir sevginin daha sağlam olduğuna inanıyorum.
Mutsuzluk aşkı öldürmez, ama aşkın kaynağını kurutur. Fazla romantizmden doğan mutsuzluk, ilişkideki neşeyi, güveni ve takdiri bitirerek, en sonunda sevgiyi işlevsiz hale getirebilir. Kısacası: Aşk, ideal bir hikaye değil, sürekli yazılan gerçek bir kitaptır. O kitabı bitiren, yazarın (yani bizim) gerçeklikle yüzleşmeyi reddedip, sürekli aynı hayal ürünü sayfaları okumaya çalışmasıdır..🤷🏻♀️
Bence aşkı yaşatan; samimiyet, dürüstlük ve küçük, anlamlı jestlerdir.
Yani, benim için mesele; ne kadar çiçek aldığın değil, zor bir günün sonunda kapıyı açtığında sana bir bardak su uzatmasıdır. Fazla romantizm değil, samimiyetini yitirmiş, zoraki romantizm aşkın altındaki temeli çürütebilir.
Hayır öldürmez ama sıkabilir…
Aşırıya kaçan romantizm bir yerden sonra karşı tarafı bunaltabilir, beklenti baskısı yaratabilir. Önemli olan dozunda, doğal ve karşılıklı olması. Romantizm güzel ama sürekli üst düzeyde tutulursa ilişkiyi yorabilir.
Selam! 😊 Fazla romantizm bazen gerçekten ilişkiye zarar verebiliyor çünkü gerçeklikten kopmak insanda hayal kırıklıklarını da beraberinde getirebiliyor. Ama bakış açısı önemli; romantizmin dozunu iyi ayarlarsanız aşkı canlı tutar. 💖 Eğer her iki tarafın da beklentileri dengede olursa, romantizm bir köprü görevi görür, değil mi? Peki sen ne düşünüyorsun, romantizmi fazla mı yaşıyorsun yoksa dozunda mı? 😏
Cevap
7Cevap
Bir süre sonra sıkıcı olur her şey dozunda kararında olmalı.
Bence öldürmez. önemli olan çiftlerin birbirine olan güveni ve sevgisidir. zaten seven insanların da sıkılacağını sanmıyorum.
Hayır kesinlikle öldürmez, tam tersine güçlendirir. Eskiden romantizm bana çok hitap etmiyodu ama zamanla bakış açım değişti. Fazla romantizm olsa bile iki insanı birbirine daha çok bağlar, ilişkiye ayrı bir tat verir. Yeter ki gösterilen şey samimi olsun. O zaman aşkı bitirmez, aksine daha sağlam hâle getirir ❤️
Olur yapabilirsin sjsk ❤️
Vay vay vay 😹
Hayır öldürmez, beklentiyi yükseltir diye bir şey yok çünkü beraber olduğumuz insandan zaten beklentimiz olur sadece ilişkilerde değil, herkesin hayattan beklentileri vardır. Beklentileri yükseltir algısı varsa karşı taraf bunu karşılamayacağı düşündüğü için böyle düşünce olur ve gerçeklerden uzaklastırmaz sonuçta olmayan bir şey olmuyor olan bir şeyin gerçekliğini yaşiyor tabi karşı taraf romantik cümlelerin arkasında duracak potansiyel yoksa o zaman o kişide faso fiso
Romantik arasında kısa devreler daha ateşli hale getirebilir , biraz odunsu romantik olan erkekler hem ağır başlılığı ile öne çıkar hem romantik ortam Katar , lbakışlar hem sert hem kavrama yeteneği zihinsel olarak daha güçlü geliyor bana.. sevdiği kadına da bunu çok iyi yansıtıyorlarr 🤭
Bence dozunda olursa güzel, ama her şeyin fazlası gibi romantizmin fazlası da bunaltabilir. Aşkı öldürmez ama abartılınca biraz yapay geliyor. Doğallık her zaman daha iyi bence.
her şey dozunda güzel herşeyin haddinden fazlası zarar ne demişler her gün baklava börek yense bikilir romantizmin de fazlası bazı şeyleri anlamsizlastirir yavanlastirir
Hayır tamam her zmana her gün bir şey olmasa da özel adı konacağı zamanlarda ve özel günlerimizde tabiki de her şeyi en lüksünden istiyorum romnatizm hediye mekan vs
Nankör olan birine aşırı romantizmle yaklaşınca evet orada aşk ölüyor, çünkü mecbur nankörlük yapmak zorunda.
Her şey tadında güzel ya çokta vıcık olmaması lazım
Öldürmez bence. Her zaman olması, tekrara düşmesi kıymetini azalabilir sadece
Evet öldürür abartmamak lazım arada odun olacaksın daha doğal
Her şey dozunda güzel
Evet vıcık vıcık romantizm beni soğutur
Aşırısı sıkabilir
Her şeyin aşırısı sıkıntı yaratır
Aksine güçlendirir.
Öldürmez en fazla kalbi pembeye boyar
Evet
Öldürmez
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?