Kocamdan aşırı soğudum, boşanmalı mıyım yoksa evliliği kurtarmaya mı çalışmalıyım?

Herkese merhaba evliyim, eşim öğretmen, ben çalışmıyorum. Yaz tatilinde olduğundan 1 buçuk aydır ailesinin yanında, memlekete gitti. İlk günler çok iletişimdeydik, sonra sonra ben uzaklaştım. İlk gittiğinde çok fazla mesajlaşıyorduk, arıyordu falan, sonra boş boş konuştu benimle yok içtik bilmem ne, arkadaşlarlayım yok gündüz denizdeyim. Daha sonra ben de çok yazmamaya, aramamaya başladım. Doğum günümde bile gelmedi, erken gel biraz ölmezsin yani, böyle davranması aşırı soğuttu kendinden. Artık o yazmadan yazmıyorum, aramıyorum, her aramasını da açmıyorum, bazen ertesi gün dönüyorum, hiç gelmese diye geçiriyorum aklımdan. Sanki yabancım gibi oldu, evlenmeden önceki hayatıma geri dönmüş gibiyim, aşırı rahatım ve huzurlu hissediyorum. İşin en kötü yanı onu artık hiç merak etmiyorum, kimle olursa olsun umursamıyorum. Mesela dün gece 3'e kadar bir erkek arkadaşımın yazlığındaydık (çocukluk arkadaşım), 3 4 arkadaş sohbet ettik vs, ona söylemedim. Sanırım boşanacağım ama nasıl olacak, nasıl bitecek bilmiyorum, ailem ne diyecek, çok masraf yaptık bilmiyorum, daha 1 sene bile olmadı ama huzurum yok.

Benim onunla gitmeme sebebim, ailesi ile küsüm.

Kocamdan aşırı soğudum, boşanmalı mıyım yoksa evliliği kurtarmaya mı çalışmalıyım?