Hesap konusu küçük gibi görünse de tavır kısmı bazen daha çok şey anlatabiliyor. Kimin ödediğinden çok, o anda karşı tarafın bunu doğal mı karşıladığı yoksa mesele hâline mi getirdiği dikkat çekebiliyor. Sizin için bu konuda iyi bir izlenim bırakan davranış ne olur?
İlişkide hesabı paylaşırken gösterilen tavır sizin için ne kadar önemlidir?
Bence önemli olan hesabın kimin tarafından ödendiğinden çok, bunun nasıl yapıldığı. İlişkide sürekli hesap hesabı yapmak ya da kimin ne kadar ödediğini bir güç meselesine çevirmek bana doğru gelmiyor. Bazen biri öder, bazen diğeri; önemli olan bunun karşılıklı anlayış ve gönüllülük içinde olması. Özellikle hesabı paylaşırken gösterilen tavır, kişinin paradan çok karşısındaki insana verdiği değeri ve ilişkiye bakışını gösterebilir.
bu hesap konuları sanki biraz abartılıyor gibi.. yani mesela kadınlardaki "hesabi hep erkekler ödemelidir" mantığı mesela bana çok saçma geliyor 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
eğer paraya dayali bir çıkar ilişkisi değilse bu iki taraf da elini cebine atacak!!
Para konusundan çok o anki rahatlık önemli ya. Kimisi güç gösterisi yapar kimisi kuruş hesabı, ikisi de aşırı itici. Hiç kasmadan Bunu ben halledeyim, sonraki senden diyen ya da lafını bile etmeden olayı çözen insan her türlü kazanır.
Yani ne çok ısrar ne çok rahatlık bence daha çok doğal olmalı bu durum bazen ortak, bazen bir taraf ama sürekli her seferinde tartışma veya durgunluk olmamalı daha çok akışa bırakılmalı diye düşünüyorum 😌✨
Ben her seferinde hesap ödemeye yeltenirim kavga edeceğimizi bile bile. Hiçte kazanamadım zaten kasadakiler hep erkekten almayı tercih ediyorlar böyle durumda. Ama ben başka türlü etkinliklerde farkı çıkartıyorum asla altta kalmam.
İlk buluşmada erkek kesinlikle bu öder ama öteki buluşmalarda kadın erkek fark etmez eğer durumu müsaitse iki taraf da ödeyebilir bence ilişkilerde para ödeme söz konusu olmamalı daha önemli şeyler var