Olgun ve aklı başında erkeklerle nasıl tanışıp ilk adımı doğru atabilirim?

Herkes kendisinde olmayanı ister bu yüzden olgun, aklı başında ve sorumluluk sahibi erkekleri çekici buluyorum. Ne yazık ki onlar benden kaçıyorlar :D
Bunun sebepleri muhtemelen yaşım olmakla birlikte görünüşüm de olabilir. Kendimden kısaca bahsedeyim 1.60 mavi uzun renkli saçlarım var. Kendime yakışanı giyiyorum ve dikkat çeken birisiyim çizimle ilgileniyorum saçlarımda her zaman kalem olur topuzla. Kum saati fiziğime takığım (her sabah gyme gidiyorum) kendimi seviyorum. Biraz bencil biriyim alkol veya klüplerden hoşlanmam daha çok evcimen ve doğaseverim evden çoğu zaman sadece gyme gitmek için çıkarım kibarım ve insanların her zaman kibar davrandığı biriyim.
Birkaç kez hoşlandığım erkeğe açılmaya çalıştım. İlki 38-40'lı yaşlardaydı ve spor salonunda bana yardımcı oluyordu her gün ilgimi belli ediyordum ama o flörtlerime karşılık vermedi ama yanımda durmaya yardıma devam ediyordu muhtemelen hayranlık olarak aldı yaşımdan dolayı. Saygı duydum. İkinci denememde ise adam 35'ti ve arada bakışıyorduk asla adım yoktu. Utangaç olduğum halde ilk adımı ben attım formun iyi vs. Bir hafta falan sohbet güzel gitti benim saatlerimde gelmeye başladı harikaydı ama adım atmıyordu numarasını ben istedim lol. Yazışırken bile arkadaş sınırını aşmadığı için onu da hayatımdan çıkardım. Avcılardan uzak duruyorum ama artık gerçekten bir ilişki istiyorum. Şimdi tek sosyalleşebileceğim yer spor salonu ve henüz hoşlandığım biri yok. Yaşıtlarımla denedim ama onlar çoğu zaman benimle konuşurken gözlerini kaçırıp kekeliyor bu sevimli ama çekici değil veya Instagram istiyorlar ben sosyal medya kullanmıyorum bile. Ama salonda daha oturaklı bir erkeğin bakışını yakaladığımda hızla gözlerini kaçırıyor. Peki yeniden hoşlandığım biri olursa ona nasıl adım atmalıyım işleri batırmadan?
Olgun ve aklı başında erkeklerle nasıl tanışıp ilk adımı doğru atabilirim?